Author |
Topic |
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 24/08/2010 : 19:01:18
|
quote: Originally posted by 1Euro mah to su gluposti. Zar misliš da drugdje u svijetu ne postoje politicka ubistva,beznacelnost,podmicivanje,strast za bogacenjem,puzavaost prema višim a grubost prema nižim od sebe,.... pa to je svugdje tako.
naravno da postoji ali ja nigde ne cuh pojam u recniku: skandinavizam ili beneluksizam. Oni su mi sinonim za nesto fino jebote |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 24/08/2010 : 22:06:30
|
quote: Originally posted by mlLandj3
quote: Originally posted by 1Euro mah to su gluposti. Zar misliš da drugdje u svijetu ne postoje politicka ubistva,beznacelnost,podmicivanje,strast za bogacenjem,puzavaost prema višim a grubost prema nižim od sebe,.... pa to je svugdje tako.
naravno da postoji ali ja nigde ne cuh pojam u recniku: skandinavizam ili beneluksizam. Oni su mi sinonim za nesto fino jebote
pih i skandinavizam i beneluksizam. Vjeruj ti meni da su svi ovi tamo ljubomorni na ovo šta mi imamo. Tko bi želio živjeti u zemlji bez sunca,gdje imaju polarne dane i polarne noci,....i tko bi želio da radi po 10-12-16 sati..... Bolje tako kako mi živimo,ok nema novca,nema mercedesa ali imamo vremena,imamo zajebanciju,dobro se jede pije,ima lijepih djevojaka,imamo more,planine,4 godišnja doba,skijanje,sport,utakmice,....Mile kitica i Turbo folk ne bi se ja mijenjao sa njima nikada. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 25/08/2010 : 00:52:31
|
quote: Originally posted by Kruger
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci
Mala ispravka, ako me sjecanje dobro služi, Balkan kao pojam za ovaj dio Evrope prvi puta je u svojim putopisima upotrebio izvjesni engleski putopisac pocetkom 20 stoljeca (po planini Balkan, koja se nalazi uz granicu Srbije i Bugarske, ispravite me ako griješim) i kasnije se malo po malo taj termin ustalio i u zvanicnom evropskom politickom estabilišmentu. Naravno da je pojam Balkanac imao pežorativni predznak za narode s ovih prostora. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 25/08/2010 00:54:04 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 25/08/2010 : 13:32:29
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu. A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo.
he, kako vidiš devojke a ne cuješ poruku? odbaci predrasude... vidiš da krmce peva protiv droge...
hej doktore, doktore, popravi me majstore, tužan mi je svaki dan jer ja nisam normalan... što ce reci, doktor je lokalni anesteziolog tj. diler drogom, a ovaj kuka kako se navuko na belo...
pazi tek ovo remek delo, ovo ti je pesmica protiv još jedne ovisnosti, kladionice
http://www.youtube.com/watch?v=8EXoy7bUBWc |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8275 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 25/08/2010 : 19:43:05
|
quote: Originally posted by KRAS
Pa rakiju ne pijem, od alkohola samo vino i pivu. A jedino što vrijedi u tom spotu su one 2 ženske, ne vidim tamo ništa drugo zanimljivo.
he, kako vidiš devojke a ne cuješ poruku? odbaci predrasude... vidiš da krmce peva protiv droge...
Nisam baš slušao što pjeva, više sam gledao. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 02/09/2010 : 12:58:36
|
quote: Originally posted by all_ba
e vi moji dragi balkanci, sto se vredjate, biti balkanac znaci bti prostak, sto je tu uvredljivo, ponositi se biti prostak a verdjati se kad ti to netko prevede s austrougarski na naski, to je dvolicno i kontadiktornorno naziv balkanac je nastao u austro ugraskoj i oznacava sve zemlje juzno od zadnjih granica austro ugarske, posto se radi o zbroju vise drzavica podcinjenih otomaskom carstvu austro ugari su se sjetili nazvati ih jednim pogrdnim imenom u kontaktu s takvim spodobama austro ugari su dobili dojam da se radi o dvolicnim, zlobnim i prevrtljivim ljudima, pa su se sjetili nazvati ih nekim pogrdnim nazivom, a nazavali su ih balkanci = prostaci
Mala ispravka, ako me sjecanje dobro služi, Balkan kao pojam za ovaj dio Evrope prvi puta je u svojim putopisima upotrebio izvjesni engleski putopisac pocetkom 20 stoljeca (po planini Balkan, koja se nalazi uz granicu Srbije i Bugarske, ispravite me ako griješim) i kasnije se malo po malo taj termin ustalio i u zvanicnom evropskom politickom estabilišmentu. Naravno da je pojam Balkanac imao pežorativni predznak za narode s ovih prostora.
to sto spominjes je geografski pojam kasnije je prerastao u politicki odredjenje, oznacava ljude s ovih prostora ljude koji su juzno i istocno od austrougarske granice ( slovenci, hrvati i vojvodjani ne spadaju u to politicko odredjenje ) madjari su takodjer s ovih prostora, kulutroloski su jako slicni hrvatima, pa ih nitko ne naziva balkancima, po genetski istrazivanjima nacional geografika imaju uz poljake najvise slavenskih gena a ne govore slavenskim jezikom ( vjerojatno su u proslosti preuzeli jezik svojih tadasnjih gospodara - huna )
rijec balkan je turskog porijekla, netko je vec na ovom forumu spomenuo sto znaci, zaboravio sam - dal medeno brdo ili brdo krvi, tako nekako |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/09/2010 : 13:36:18
|
Balkan na turskom znaci planina... I mislim da je naziv dobio po bugarskoj planini Balkan, kod nas se nastavlja i ima naziv Stara Planina... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16472 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 13:40:23
|
to sto spominjes je geografski pojam kasnije je prerastao u politicki odredjenje, oznacava ljude s ovih prostora ljude koji su juzno i istocno od austrougarske granice ( slovenci, hrvati i vojvodjani ne spadaju u to politicko odredjenje ) madjari su takodjer s ovih prostora, kulutroloski su jako slicni hrvatima, pa ih nitko ne naziva balkancima, po genetski istrazivanjima nacional geografika imaju uz poljake najvise slavenskih gena a ne govore slavenskim jezikom ( vjerojatno su u proslosti preuzeli jezik svojih tadasnjih gospodara - huna )
rijec balkan je turskog porijekla, netko je vec na ovom forumu spomenuo sto znaci, zaboravio sam - dal medeno brdo ili brdo krvi, tako nekako
Hteo ti da priznas ili ne, dobar deo Hrvatske se nalazi na Balkanu. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
Posted - 02/09/2010 : 13:49:27
|
Sta ima da se priznaje kada vecina geografa sveta ne priznaje Balkan kao regiju... Tacne granice Balkana ne postoje.... |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16472 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 13:54:47
|
quote: Originally posted by sawitch
Sta ima da se priznaje kada vecina geografa sveta ne priznaje Balkan kao regiju... Tacne granice Balkana ne postoje....
O tome uvek moze da se diskutuje. I ovde postoje poprecna misljenja.
Evo i granica, po nekima.
Izvinjavam se na skretanju sa teme, stacu ovde.
|
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 02/09/2010 : 19:50:08
|
quote: Originally posted by Caleb
Sta ima da se priznaje kada vecina geografa sveta ne priznaje Balkan kao regiju... Tacne granice Balkana ne postoje....
O tome uvek moze da se diskutuje. I ovde postoje poprecna misljenja.
Evo i granica, po nekima.
Izvinjavam se na skretanju sa teme, stacu ovde.
To je glupost. Ovo što je oznaceno plavom bojom nije nikakav poluotok, poluotok bi ovdje bio Grcka, južni dio Albanije i južni dio Makedonije. Inace bi se po tom cudnom kriteriju kakav je primjenio cudnovati tvorac te karte i cijela Europa mogla smatrati nekakvim poluotokom, zar ne? Niti jedan dio Hrvatske zemljopisno nije na tzv. Balkanu. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
Posted - 02/09/2010 : 20:25:26
|
Ali se smatra Balkanom.. Znam da bi vi da mozete bili na francuskom dvoru ali jebiga, u istim smo govnima |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 21:24:57
|
Ali se smatra Balkanom.. Znam da bi vi da mozete bili na francuskom dvoru ali jebiga, u istim smo govnima
Cuti ja i ti nismo.Vidi gde je Vojvodina |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25576 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/09/2010 : 21:46:03
|
Kod Versaja skrenes desno, 100m odatle...
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 21:56:25
|
Gdje je tocno Žitište? U Vojvodini?
Odma do Zrenjanina.Ako ne znas gde je Zrenjanin 50 km od Novog Sada. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 02/09/2010 : 22:09:11
|
quote: Originally posted by okiboki
Gdje je tocno Žitište? U Vojvodini?
Odma do Zrenjanina.Ako ne znas gde je Zrenjanin 50 km od Novog Sada.
U jeee, koja je to vukojebina... |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 02/09/2010 : 23:13:19
|
Ja sam iz Zrenjanina, to je malo mesto u blizini Zitista :D |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47334 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/09/2010 : 21:40:38
|
quote: Originally posted by Bob Rok
To ja uvek pricam... Ne razumem zasto usvajamo propise koje imaju u Evropi, a kod nas ne mogu da funkcionisu? Mozemo li mi da napravimo model koji ce drugi da prepisuju?
Pravi problem ovih naroda je neprosvecenost i ovde fali jedan Dositej da nam donese spas. Cekamo ga ko mesiju, umesto da ko Irci ulazemo u obrazovanje i kulturu, dok nam se svima ne smuci.
NE |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Topic |
|