Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
lsvemir
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/0017_Klark_Siti.jpg)
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 17/11/2008 : 08:54:59
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Glasao sam za Marka, mada osamdesetih godina kod mene je bila podela na one koji više vole Bleka i one koji su više za Zagora. Inace Bleka smo uglavnom skupljali do broja 240 LMS, kasnije mi se manje svideo. Mark je uvek tu bio standardan i tako je i danas. Jesu to navine price, ali ipak mislim da je Mark za nijansu ozbiljniji od Bleka. Marku dajem prednost i iz razloga hronologije dogadaja, dok kod Bleka to nije bio slucaj, na primer u prvom broju LMS 128 "Veliki Blek", Blek je mladic, traper koji živi u šumi i još nije pocela revolucija protiv Engleza (crvenih mondira), vec se to upravo dešava u toku tog broja i LMS 129 "Sinovi šume". Takode u LMS 201 "Brzi jelen" Blek se seca dela svog detinjstva koje je proveo medu indijancima. A u epizodi "Blekovo poreklo" od Horusa i "Prica o Velikom Bleku" i "Zlatna munja" LMS je sasvim drugacije, on kao odrastao covek dolazi iz Francuske u severni deo Amerike i postaje voda trapera. Dosta nelogicnosti i nepovezanosti u serijalu o Bleku, drugim recima svaki novi scenarista je imao svoju verziju života Velikog Bleka!!!
- moram priznati da sam glasovao za Bleka iako sam pobornik i jednog i drugog cisto zbog 'nostalgije', a Bleku sam ipak dao glas zbog toga jer sam s njim poceo '74g. i znao sam da ce dobiti 'bogec' manje glasova ![](icon_smile_big.gif) - razlike u pricama Bleka su tak normalne zbog razlike tj. nesuglasja crtaca (Italija-Francuska) no na žalost Blek nije postao franšiza kao Zagor pa otud i razlike - lijepo, nabili smo ipak dvije strane kolko god mi šutjeli o tome ![](icon_smile_big.gif) |
Edited by - lsvemir on 17/11/2008 08:56:19 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Dash
Junior Member
![](AvatarUpload/Ken Parker1.jpg)
Croatia
432 Posts
Member since 31/01/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(52).jpg)
Serbia
7928 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 17/11/2008 : 09:39:45
|
po meni blekova era posle tria eseegesse,i pored losijeg crteza puno je ozbiljnija.glasam za marka ,i to za nijansu ispred bleka. |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 17/11/2008 : 10:26:22
|
quote: Originally posted by cronos six
po meni blekova era posle tria eseegesse,i pored losijeg crteza puno je ozbiljnija.glasam za marka ,i to za nijansu ispred bleka.
Pozdrav zems! Možda si u pravu da je kasniji period Bleka ozbiljniji, ali nama klincima u ono vreme mnogo je bio važniji crtež od price, a i veci broj stranica samog stripa!!! |
|
morrison
Advanced Member
![](AvatarUpload/8-70.jpg)
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 17/11/2008 : 11:00:15
|
quote: Originally posted by cronos six
po meni blekova era posle tria eseegesse,i pored losijeg crteza puno je ozbiljnija.glasam za marka ,i to za nijansu ispred bleka.
Pozdrav zems! Možda si u pravu da je kasniji period Bleka ozbiljniji, ali nama klincima u ono vreme mnogo je bio važniji crtež od price, a i veci broj stranica samog stripa!!!
- o tome ja stalno pricam; jer moraš uzeti u obzir da govorimo o citaocima izmedu 7 i 10g. koji imaju sasvim drugo poimanje stvarnosti ili smo ih mi bar imali onda ![](icon_smile_big.gif) |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 17/11/2008 : 11:03:45
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja sam glasao za Marka, ali pri tome sam racunao samo esseGesse Bleka, dakle, do LMS240: "Smotra Straze" te nisam racunao one price posle te a posebno ne francuskog Bleka
- ja do 240 i priznam Bleka; ostalo je nadogradnja i nešto sasvim drugo; Mark je istina imao veci kontinuitet price i izlaženja ... ali obadva su za klince i naravno da je smješno da ih se cita na isti nacin kao i daleke '74 ... ![](icon_smile_approve.gif) |
|
vlada035
Junior Member
![](AvatarUpload/Tarzan 3.jpg)
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
![](avatars/aragorn2.gif)
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 17/11/2008 : 14:24:05
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Fali treci izbor... Pogodi koji? :)
Evo ja cu probati pogoditi:
-Super su mi, volim ih podjednako i ne mogu se odluciti! ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_wink.gif) |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 17/11/2008 : 14:35:00
|
quote: Originally posted by dcopic
quote: Originally posted by flamboyant soul
Fali treci izbor... Pogodi koji? :)
Evo ja cu probati pogoditi:
-Super su mi, volim ih podjednako i ne mogu se odluciti! ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_wink.gif)
- to volim ![](icon_smile_big.gif) |
|
Death
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/brain.jpg)
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Posted - 17/11/2008 : 18:57:12
|
quote: Originally posted by lsvemir
- o tome ja stalno pricam; jer moraš uzeti u obzir da govorimo o citaocima izmedu 7 i 10g. koji imaju sasvim drugo poimanje stvarnosti ili smo ih mi bar imali onda ![](icon_smile_big.gif)
Razumemo se!!! |
|
ismolc34
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/214454437447b2c99b10df5.gif)
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
ismolc34
Senior Member
![](AvatarUpload/214454437447b2c99b10df5.gif)
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 18/11/2008 : 18:58:36
|
- ova ozbiljna tema je sad prešla u zajebanciju ![](icon_smile_dead.gif) [/quote]
blek stena šta je tu zajebancija? |
...majka kretena je uvijek trudna... |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22336 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/11/2008 : 18:59:29
|
quote: Originally posted by ismolc34
stena
- ova ozbiljna tema je sad prešla u zajebanciju ![](icon_smile_dead.gif)
Zasto? Veliki Blek je poznat kao i Blek Stena
![](icon_smile_question.gif) |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Posted - 18/11/2008 : 22:24:39
|
Trio craca i scenarista EsseGesse pre Kapetana Mikija (1951), Velikog Bleka (1954), Tajanstvenog Alena (1965) i K.Marka (1966) prvi ozbiljni strip serijal koji su zajednicki radili (posle nekoliko manjih gostovanja na manje znacajnim stip serijalima) je Kinowa (1950), ali po scenariju Andrea Lavezzolo (M.Render). Kinowa je bio westeren stip o bellcu osvetniku koje je nosio davolju masku i ubijao indijance iz razloga što mu je grupica istih ubila porodicu. Naravno kod nas se nikada nije pojavio ali je u Italiji doživeo izvestan uspeh, i nekoliko reprinta, a najsveži u izdanju "Edizioni IF" (www.ifedizioni.it). |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 19/11/2008 : 08:17:40
|
Trio craca i scenarista EsseGesse pre Kapetana Mikija (1951), Velikog Bleka (1954), Tajanstvenog Alena (1965) i K.Marka (1966) prvi ozbiljni strip serijal koji su zajednicki radili (posle nekoliko manjih gostovanja na manje znacajnim stip serijalima) je Kinowa (1950), ali po scenariju Andrea Lavezzolo (M.Render). Kinowa je bio westeren stip o bellcu osvetniku koje je nosio davolju masku i ubijao indijance iz razloga što mu je grupica istih ubila porodicu. Naravno kod nas se nikada nije pojavio ali je u Italiji doživeo izvestan uspeh, i nekoliko reprinta, a najsveži u izdanju "Edizioni IF" (www.ifedizioni.it).
- eto, može se komentirati post i na ozbiljan nacin, a ne se ponašat ko djeca ![](icon_smile_big.gif) - no nisam sarkastican; volim ovakve podatke o stripovima ...![](icon_smile_approve.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|