Ova ikona pop kulture danas slavi 80 rodendan. Gotovo da nema ljubitelja stripa koji druženje s njima nije zapoceo baš uz Mickeya, ili nekog drugog Diznijevog junaka, a secam se da sam kao klinac uživao u epizodama koje je crtao Flojd Gotfredson... Kod nas je verovatno najpoznatija "Miki i njegov dvojnik".
Tako star, a vecito mlad!!!! I cini mladima one oko sebe!
Junak koji mi je obelezio detinjstvo! Mislim da su Mikijevi (i prateci) crtaci i stripovi jedni od najlepsih i najiskrenih stvari sa kojima jedo dete moze da se susretne!
I dan danas se secam gde mi ja mama kupila prvi Mikijev zabavnik, koliko ga je platila, koja je bila prva prica u njemu....
Sad sam sav u nostalgiji i lepim osecanjima! Bas sam pre neki dan uzeo iz biblioteke skup stripova od Flojda Gotfredsona, pa idem malo da se podmladujem!
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
80 godina? Konacno netko stariji od Mladena Viskica.
Kico, jeb'o te led, zar nije stariji i Broj 1?
Definitivno. A i na popisu poznanika Broja Jedan su barem dvojica starija, jer je u epizodi Sjecam se rekao, da su njegova prva dva poznanika Neandertalac te decko iz pecine pored Krapine.
danas probili glavu na radiju. Pitali ko je najomiljeniji diznijevac, Paja Patak pobijedio. Kazu da interesovanje za stripove stalno opada jer danasnji teenajgeri vise vole Mangu
Meni je Miki pozitivniji lik od Paška Patka, no PP je pun ljudskih slabosti, ima posve drugaciji karaktet pa pretpostavljam da je ljudima zato zanimljiviji. Miki je 100% pozitiva, pravi car.
Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire.
Miki je totalni papucar, a Pajo/Paško je frajercina vraškog temperamenta koji zan što hoce, no (ne)srecom je totalni šeprtlja. I ja rade biram nekog dinamicnijeg lika, Miki je prepasivan...
Nije mi jasno u kojem su kontekstu pricali o mangama i disneyu. Jel to loše što su se neki novi klinci okrenuli istoku, a ne zapadu? MIslim da tu ima malo prizvuka starih antagonizama izmedu istoka i zapada...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Miki je totalni papucar, a Pajo/Paško je frajercina vraškog temperamenta koji zan što hoce, no (ne)srecom je totalni šeprtlja. I ja rade biram nekog dinamicnijeg lika, Miki je prepasivan...
Nije mi jasno u kojem su kontekstu pricali o mangama i disneyu. Jel to loše što su se neki novi klinci okrenuli istoku, a ne zapadu? MIslim da tu ima malo prizvuka starih antagonizama izmedu istoka i zapada...
Ma ne znaju ti klinci ni jednu jedinu razliku izmedu istoka i zapada, nego se okrecu kuda vetar duva....
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Ma ne znaju ti klinci ni jednu jedinu razliku izmedu istoka i zapada, nego se okrecu kuda vetar duva....
Govorim o starijima koji komentiraju razloge zašto su mange popularnije od Disneyevaca... Klinci/patuljci/tinedžeri pojma nemaju, dakako.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Govorim o starijima koji komentiraju razloge zašto su mange popularnije od Disneyevaca... Klinci/patuljci/tinedžeri pojma nemaju, dakako.
Ja sam iz Warriovog posta zakljucio da su naveli da klinci danas vise cene mangu nego Disney produkciju, kao cinjenicu. I rekao bih da su u pravu, da nema nikakve (anti)propagande bilo cega. Evo, gledam ovde, klinci kad su mali citaju casopise sa Pajom Patkom i ekipom, pa se od neke 13-14 preorijentisu na mange, i onda su svi cool! Pa onda sledi treniranje borilackih vestina, ucenje japanskog i slicne gluposti....
Sto se tice klinaca i tinejdzera, po meni je sva ta manga i anime i ostalo, samo jos jedna propaganda.... Ali podvlacim, samo zbog tih klinaca mislim to, nemam ja nista protiv navedenih stvari, i siguran sam (da ne kazem ubeden) da obilje kvaliteta u tom moru ceka da bude pronadeno od strane mene!
danas probili glavu na radiju. Pitali ko je najomiljeniji diznijevac, Paja Patak pobijedio. Kazu da interesovanje za stripove stalno opada jer danasnji teenajgeri vise vole Mangu
Pa dobro, tko je ovdje lud? Pa što su mange, ako ne stripovi? To mi ne ide u glavu. Zašto se mange tretiraju kao nešto posebno, i zašto je nekome važno da se tretiraju kao nešto posebno? Manga je strip, i tu je gotova prica. Da mi je vidjeti tu definiciju sekvencijalne umjetnosti po kojoj se manga ne ubraja u stripove.
Neka klinci citaju što žele (naravno, ukoliko je tematika primjerena njihovom uzrastu).
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins