forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fles Gordon
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/11/2008 : 15:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Zanima me koliko vrede stripovi Fles Gordon (Alex Raymond) borojevi od 1-3. Tvrde korice format A3(ili tu nrgde) izdanje decijih novina Gornj Milanovac.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 28/11/2008 : 15:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
ovisi o ocuvanosti. ako su dosta losi, vide se tragovi citanja i sl. onda po komadu nekih 15 kn. ako su kao novi mozes dobiti puno, ca. 28 kuna po komadu ili 75 (= 10 ojra) za komplet.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 15:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
hi hi

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/11/2008 : 15:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Dva su dosta dobro ocuvani a jedan je losiji. Stavicu to na aukcije cim nabavim foto-aparat. ako ih ne uvaljam ranije.

Edited by - masni on 28/11/2008 15:44:28
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 28/11/2008 : 15:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
najbolje na aukcije. nesto mi je sumnjiv ovaj renki. mozda im je porasla cijena. inflacija, kriza i te stvari...

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/11/2008 : 15:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by masni

Zanima me koliko vrede stripovi Fles Gordon (Alex Raymond) borojevi od 1-3. Tvrde korice format A3(ili tu nrgde) izdanje decijih novina Gornj Milanovac.

Ako su od Decjih Novina, i dobro ocuvani (oko petice, pola ocjene više-imanje), ne stavljaj ih pojedinacno na aukcije ispod 100 kuna.

Najbolje ti je da kontaktiraš nekog strucnjaka.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 16:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pa zar Pavel nije dovoljan strucnjak?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/11/2008 : 16:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Hvala na informacijama. Ne znam da li je bolje kao komplet ili pojedinacno da stavljam. Tu mi je dilema.
Ako magicni vetar vredi 30 kuna/kom. Fles gordon vredi vise.

Edited by - masni on 28/11/2008 16:45:19
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 17:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Vridi onoliko koliko se u datom trenutku ponudi za njega. Na aukcije. Startaš od 1 kn i otkriješ koliko u tekucem tjednu vridi. Ako neceš od 1 kn, stavi kako hoceš. Tvoje pravo i vidit ceš rezultat. Ništa ne riskiraš osim pojavljivanja u topicu "Smiješne aukcije" a i to je za ljude, zar ne?

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/12/2008 : 13:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
stavio sam flash gordone na Aukcije

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/12/2008 : 15:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
U ZG antikvarijatima su u occuvanom stanju oko 150 kn/kom bili lani.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 05/12/2008 : 12:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Kakav je strip Fles Gordon?
Mislim znam da je naucna fantastika u pitanju, ali po onoj opremi(korice) deluje kao da je deciji. Pa me sad interesuje jel vredan citanja?!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/12/2008 : 15:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Meni je dobar, malo predvidljiv. Ako si gledao film Flash gordon ovo je nesto slicno. Da imam svoj fotoaparat uslikao bih ti par stranica i postavio ovde.

Edited by - masni on 05/12/2008 15:30:32
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 05/12/2008 : 15:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
To je strip iz zlatnog doba, takoreci naivan do urnebesnosti, ali i izuzetno sharmantan i zabavan. Ako su ti dosadili hiper-ozbiljni moderni americhki stripovi, Flesh je upravo ono shto trazhish.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/12/2008 : 17:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ja sam citao Flesa u Mika Misu kad sam bio klina, bio mi je super.A u poslednje vreme se razmisljam da kupim Rejmondovog u 7 knjiga, ali trebace mi dosta vremena da se odlucim....(kao i obicno)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/12/2008 : 18:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Meni su bajbolje one epizode oko 900-tog broja Stripoteke koje je crtao Dan Barry. Odlicno, a koliko se sjecam ne baš toliko naivno. Usudija bi se reci, cak mi je to najbolji Flash... bolji i od Raymondovog.

Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 05/12/2008 : 18:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message
Posto vidim da se ovde prica o albumima decijih novina,moze li mi neko reci koja je optimalna cena za Steve Canyon album?????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 05/12/2008 : 20:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Hvala za preporuke!
Samo mi jos recite jesu li te 3 knjige sve sto je ikad izaslo od Flasa Gordona ili samo jedan deo?

Every man dies,
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/12/2008 : 21:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Ta tri broja cine jednu kompletnu pricu. Zaista ne znam da li je izlazilo jos knjiga.

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 05/12/2008 : 21:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Sad mi dodje da kupim te tvoje aukcije masni!
Videcu, verovatno cu ostaviti ponudu za sve tri!

Every man dies,
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/12/2008 : 10:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Ja sam citao Flesa u Mika Misu kad sam bio klina, bio mi je super.

Ako su to od djeda naslijedeni kompleti znaci da ono 89 nije broj tvojih godina (pardon vaših, ako griješim uvaženi djede).

quote:

A u poslednje vreme se razmisljam da kupim Rejmondovog u 7 knjiga, ali trebace mi dosta vremena da se odlucim....(kao i obicno)

Kitchen Sinkova izdanja (koja imam i nešto su mi bolje otisnuta od Checkerovih) su davno rasprodana, kao i izdanja ostalih izdavaca i sada se prodaju po masnim cijenama.

Ni ova izdanja od Checker Publishinga nece trajati vjecno ...

Kome treba Flash Gordon od Raymonda?

Osobama koje:
1. Uživaju u Raymondovom crtežu (sveto trojstvo najvecih americkog klasicnog novinskog stripa: Raymond, Foster, Hogarth - iako su po meni tu negdje Drake, Tufts i Canniff da spomenem samo neke)

2. Uživaju u klasicnom novinskom stripu 30-ih i koji se ne opterecuju naivnošcu u scenariju, vec uživaju u neprestanom nizanju avantura. Dakle onima koji nisu nesretni kada glavni junak ne pogine vec u prvoj epizodi, odnosno kad on ne odlazi psihijatru ili u crkvu na ispovjed u prvih 850 nastavaka. Istini za volju treba svariti ljubomorne teenagerske ispade Flasha i Dale, ali s druge strane to najcešce koliko god stupidno bilo pokrece avanture.

Meni su scenaristicki najdraže epizode (koje su i sjajno nacrtane) od Dan Barry-a i suradnika (medu njima i Frazette) iz 50-ih i pocetkom 60-ih. U jednoj sjajno crtanoj epizodi Dale uz kavicu kaže Flashu da ga napušta i da je našla drugoga ...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26874 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/12/2008 : 11:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Meni su bajbolje one epizode oko 900-tog broja Stripoteke koje je crtao Dan Barry. Odlicno, a koliko se sjecam ne baš toliko naivno. Usudija bi se reci, cak mi je to najbolji Flash... bolji i od Raymondovog.

I meni isto!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2008 : 11:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Ja sam citao Flesa u Mika Misu kad sam bio klina, bio mi je super.

Ako su to od djeda naslijedeni kompleti znaci da ono 89 nije broj tvojih godina (pardon vaših, ako griješim uvaženi djede).

quote:

A u poslednje vreme se razmisljam da kupim Rejmondovog u 7 knjiga, ali trebace mi dosta vremena da se odlucim....(kao i obicno)

Kitchen Sinkova izdanja (koja imam i nešto su mi bolje otisnuta od Checkerovih) su davno rasprodana, kao i izdanja ostalih izdavaca i sada se prodaju po masnim cijenama.

Ni ova izdanja od Checker Publishinga nece trajati vjecno ...

Kome treba Flash Gordon od Raymonda?

Osobama koje:
1. Uživaju u Raymondovom crtežu (sveto trojstvo najvecih americkog klasicnog novinskog stripa: Raymond, Foster, Hogarth - iako su po meni tu negdje Drake, Tufts i Canniff da spomenem samo neke)

2. Uživaju u klasicnom novinskom stripu 30-ih i koji se ne opterecuju naivnošcu u scenariju, vec uživaju u neprestanom nizanju avantura. Dakle onima koji nisu nesretni kada glavni junak ne pogine vec u prvoj epizodi, odnosno kad on ne odlazi psihijatru ili u crkvu na ispovjed u prvih 850 nastavaka. Istini za volju treba svariti ljubomorne teenagerske ispade Flasha i Dale, ali s druge strane to najcešce koliko god stupidno bilo pokrece avanture.

Meni su scenaristicki najdraže epizode (koje su i sjajno nacrtane) od Dan Barry-a i suradnika (medu njima i Frazette) iz 50-ih i pocetkom 60-ih. U jednoj sjajno crtanoj epizodi Dale uz kavicu kaže Flashu da ga napušta i da je našla drugoga ...

He, he.... nisu od djeda nasledjeni, nego sam imao jedan uvez Mike Misa u izdanju Decijih novina. (a 89 ne stoji za godine, nego za godiste)

A nosio sam se mislju da kupim tog Rejmondovog Flasha zato sto mi se bas dopada crtez, a i znam da sam bas voleo i strip i film kao klinac, tako da me malo i nostalgija vuce. Cak sam i siguran da se ne bih razocarao `naivnoscu` i propratnim stvarcicama. Verovatno bih se i nadovezao posle toga na Flasha od drugih autora, ali nekako mi je uvek bilo logicno da ako hocu da skupljam nesto, da krenem iz pocetka.

Ne znam cije je izdanje, nisam pamtio. Pogledacu na netu, pa cu da napisem ko je izdavac, ili cu da okacim naslovne.

Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 08/12/2008 : 11:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
Zamislite vrijeme prije 1976. godine. Prije Star Warsa, prije Siriusa i Kentaura. Jedini SF je bio na TV-u crno bijeli originalni Star Trek i Svemir 1999, ali video još nije bio izmišljen.
U to doba, Raymondov Flash Gordon je bio i televizija u boji i IMAX od 50 metara i razlog za postojanje Star Warsa i popularnosti SF-a poslije toga. Jedan od najvecih i najutjecajnijih stripova svih vremena (koji je ujedno bio i inspiracija za Barryjevog FG:).

www.stripgen.com

Edited by - The Hammer of Hell on 08/12/2008 11:43:05
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2008 : 12:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Jeste stvarno, Lukas je mali milion puta naveo kako je Flash Gordon jedan od najvecih uticaja na Ratove zvezda.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2008 : 12:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Jedino mi nije jasno zasto si zanemario gomilu tresh SF filmova, tipa Napad dzinovskih paradajzova, Golemi mravi sa Jupitera i slicno....

da ne pominjemo klasike tipa Rat svetova, The day when Earth stood still, Zabranjena planeta.... Odiseja 2001 stoji kao pojedinac

Edited by - Lord Vader89 on 08/12/2008 12:07:26
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000