Author |
Topic |
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 29/11/2008 : 10:36:53
|
Kada smo kod uspešnih pogodaka pohvalio bih objavljivanje specijalaca Mark sa dodatcima,takode pohvalio bih i dodatke Zagor specijalaca,promašaj skoro vec objavljena edicija cika,što se tice ludensa bespotrebni i nicim izazvani zagor gigant i specijalci marka i bleka koji su sve samo to ne...
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 29/11/2008 : 11:09:23
|
Pogotovo Blek ''Specijal'' (zapravo broj redovne serije), za kojeg je bilo najavljeno šest brojeva godišnje, a ono samo izašao jedan krajem 2007. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/11/2008 : 11:11:04
|
VC - pozitivno: Tex,MM,Brad Baron(nisam ga ni procitao,ali mi je drago sto sam dobio priliku tako da se nadam jos nekim novim izdanjima),Dragonero,Mr No(koliko god se nekima ne svidjale ove nove price drago mi je da mogu da ih procitam i da upotpunim kolekciju vremenom),Dampyr...ma sve,osim Blazine i kolekcionarskog Zagora koji je promasaj godine kod svih izdavackih kuca Zakljucak - kad bi se resili Blazine i popravili neke stamparske pizdarije sve bi bilo daleko bolje.
Ludens - pozitivno:Tex giganti,AF Klasik i sve u vezi AF,specijalci i maxiji svih junaka. Ludens - negativno: sterilan prevod(ogradjujem se za brojeve od kad je Dok kod njih jer ih nisam jos uvek citao),gasenje HC izdanja specijalaca i Maxija vecine junaka(neshvatljivo mi je da ni Mr Noa nije mogo da izgura a samo su dva broja po Italijanskoj numeraciji,onaj treci ne racunam),spor ritam mnogih izdanja(Mr No,Tex,MM). |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 29/11/2008 : 11:22:17
|
Mislim da je pokretanje projekta Veseli Cetvrtak, ironicno, zasjenilo apsolutno sve ostalo što se dogadalo ove godine u strip izdvaštvu. Ironicno zato jer se pokazao (do sada) kao pun pogodak, ali i veliki i ponajveci promašaj što se tice dizajniranja stripova... osobno ne tražim previše, ali gluposti koje su nam servirali na naslovnicama je fakat bilo teško prešutjeti. |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 29/11/2008 : 11:22:34
|
VC - pozitivno: Dampyr (odlican strip kojeg sam još citao u izdanju Bookglobea i SA, a ovako mi je pristupacan po jeftinijoj cijeni u SC-u) Ludens - pozitivno: sve, osim dolje navedenog Ludens - negativno: Od redovnog Dylana izlazi samo 6 komada godišnje, a pošto se prodaje tako dobro da sva njegova sporedna izdanja (Maxi, Alamanah,...) izlaze na kioske u SC-u, ne shvacam zašto se ritam izlaženja redovnog ne popne na 12 komada na godinu |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18871 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/11/2008 : 14:52:00
|
Ludens negativno-nije uveo nijednog novog junaka(mislim na Kapetana Mikija,TiD,Price iz... Ludens pozitivno-dosta redovito izlaženje Zagora, Dilana, Marka, Bleka, Alan F... Strip Agent negativno-sporo izlaženje Mister Noa i Martija Strip Agent pozitivno-albumi Tex Gigant i nov Marijev koncept (prica u jednom broju na više str.) Libellus pozitivno-sve valja, samo tako dalje, ritam dobar Libellus negativno- nema Fibra pozitivno-gledaj kao Libellus, sve valja, posebno Covjek sa Filipina i Alvar. Fibra negativno- naravno nema VC pozitivno- kiosk izdanja(posebno Mark special) VC negativno-kolekcionarsko izdanje Zagora (loše do bola) Booglobe pozitivno- albumi i integrali Booglobe negativno-Gde je Lucky Luka bemti? BP pozitivno-Indijansko leto, Sandmen BP negativno-mnogo najava, malo ostvareno pogotovo T(h)orgal di je? Van Gogh pozitivno-Mali rendžer super gura, pogotovo reprint 1-9 bravo. Van Gogh negativno-Julija šmrc?'dajte bar još ta tri broja Dani pozitivno-vrlo ambiciozno Dani negativno-možda previše ambiciozno? Ostali izdavaci valjda pozitivno, jer za negativno i nema razloga. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/11/2008 : 14:55:00
|
Ludens:
Pozitivno: Zagor,ovako kako izlazi
quote: Originally posted by Panon
Ludens - negativno: Od redovnog Dylana izlazi samo 6 komada godišnje, a pošto se prodaje tako dobro da sva njegova sporedna izdanja (Maxi, Alamanah,...) izlaze na kioske u SC-u, ne shvacam zašto se ritam izlaženja redovnog ne popne na 12 komada na godinu
VC: Kao prvo srediti naslovnice,preko ostalog se moze preci.Nije mi stvarno jasno zasto se to vec jednom ne uradi,s obzirom da od pocetka vec 99% ljudi reklamira jedno te isto.
Beli Put: HOCEMO THORGALA! |
Edited by - King Warrior on 29/11/2008 14:57:01 |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 29/11/2008 : 16:07:54
|
quote: Originally posted by teller
Ludens negativno-nije uveo nijednog novog junaka(mislim na Kapetana Mikija,TiD,Price iz...
S ovim se takoder slažem, iako bih radije na kioscima vidio Nicka Raidera ili Legs. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 29/11/2008 : 19:14:52
|
v.cetvrtak-srediti naslovnice podhitno,pa ni z.s i l.m.s ih nisu ovako skrnavili,odnosno naslov je bio ili iznad ili u dnu stripa. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 29/11/2008 : 19:42:08
|
Ma, samo da VC stabilizuje kvalitet otiska, a Ludens da se malo shutne u dupe da redovnije i cheshce izdaje, i to je sve. Druge zamerke su cepidlachenje. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26822 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/11/2008 : 20:22:01
|
Blek specijal nikad nije bio najavljivan da ce ici 6 puta godišnje! Šta to Ludens neredovito izdaje? Sve izdaje u ritmu kao i dosada a šta je to malo za nas to je druga prica.Ludensu minus za HC stripove(osim Zagora). Neki ovdje ne mogu upamptiti šta koja izdavacka kuca izdaje,pa se tako na prmjer u Ludens trpaju Tex giganti i AF,umjesto u Strip Agent. Šta se tice razocarenja godine,tu prvo mjesto nesumnjivo drži Bookglobe,koji ima fenomenalne naslove u svojoj štali a ništa ne izdaje.Pa tako da nastavi" stare"zapocete serijale/albume,zapocinje sa novima.Šta je sa Brazdom,Tajnom Povijesti,Navis,Belladone,Blueberry,Corto M.Broncano doba? A da ne govorimo o nikad zapocetim pojedinacnim serijama albuma koja su bila najavljivana kroz SMG. + za integrale Bookgloba i Strip Agenta!jednom godišnje nije najbrže ali sasvim korektan tempo izdavanja a i ima ih puno razlicitih.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 30/11/2008 : 00:46:26
|
quote: Originally posted by kiky
Mislim da je pokretanje projekta Veseli Cetvrtak, ironicno, zasjenilo apsolutno sve ostalo što se dogadalo ove godine u strip izdvaštvu. Ironicno zato jer se pokazao (do sada) kao pun pogodak, ali i veliki i ponajveci promašaj što se tice dizajniranja stripova... osobno ne tražim previše, ali gluposti koje su nam servirali na naslovnicama je fakat bilo teško prešutjeti.
Preterujes. Dizajn jeste los, ali samo na manjem delu izdanja. Drugo je to sto neki misle da je samo originalan dizajn dobar. Ni "Ludens" se ne drzi originalnog dizajna na primer kod nekih Zagor specijalaca. Dizajn je los za odabrane price, ponegde je glow oko logoa "VC" upadljiv, sve ostalo je ok. Posebno je dobar (cak bolji od originalnog) dizajn korica DD redovni, DD superbook, Marti, Tex |
Edited by - ---dp--- on 30/11/2008 00:57:41 |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/12/2008 : 17:08:53
|
quote: Originally posted by Panon
Pogotovo Blek ''Specijal'' (zapravo broj redovne serije), za kojeg je bilo najavljeno šest brojeva godišnje, a ono samo izašao jedan krajem 2007.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/12/2008 : 17:23:52
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mislim da je pokretanje projekta Veseli Cetvrtak, ironicno, zasjenilo apsolutno sve ostalo što se dogadalo ove godine u strip izdvaštvu. Ironicno zato jer se pokazao (do sada) kao pun pogodak, ali i veliki i ponajveci promašaj što se tice dizajniranja stripova... osobno ne tražim previše, ali gluposti koje su nam servirali na naslovnicama je fakat bilo teško prešutjeti.
Preterujes. Dizajn jeste los, ali samo na manjem delu izdanja. Drugo je to sto neki misle da je samo originalan dizajn dobar. Ni "Ludens" se ne drzi originalnog dizajna na primer kod nekih Zagor specijalaca. Dizajn je los za odabrane price, ponegde je glow oko logoa "VC" upadljiv, sve ostalo je ok. Posebno je dobar (cak bolji od originalnog) dizajn korica DD redovni, DD superbook, Marti, Tex
Je, on pretjeruje, a najveci ljubitelji stripa su OD NEMOCI I ZGRAZANJA napustili VC!!!! Ajd, dodi sebi! VC je sinonim za LOSE. Za mene ogromono razocaranje, kad znam sto je Sloba pricao na mafestu, s kolikim zarom, ljubavlju i entuzijazmom. Zato i jest otisao. Jer ne donose konacne odluke oni koji bi trebali, koji vole strip.
Ali to ne znaci da tako i ne treba biti ako gledaju samo profit. Ogromnoj vecini kupaca s kioska to ne znaci nista. Prema tome, neka je tako. Samo, to ne znaci da moramo reci da je dobro. Naprosto se ISPLATI, a to je vise nego dovoljno. Tako je i u hr s mnogima. Ali LU je napravio velik pomak. Sporo, na kapaljku, ali vremenom se nakupilo. I nije nikad ovako batavio s naslovnicama, diletantski do boli.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/12/2008 : 18:40:23
|
quote: Originally posted by Curunir
VC je sinonim za LOSE.
Ovo je stvarno nekorektno do bola. Bezobrazluk par ekselans prema ljudima koji rade tamo pošteno svoj posao. Ja ne verujem da ovo citam. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 01/12/2008 : 18:50:09
|
mislim da vc sam po sebi pogodak, t.j. pao je na plodno tlo koje su drugi utabali raznoraznim djelovanjem.
dalje je sam po sebi i promasaj godine, jer je, uprkos plodnom tlu, toliko los da cak mislim kako ne postoji losije izdanje na ovim prostorima. ne pada mi nista na pamet. zlatna serija/lms miljama kvalitetniji, horus 100 puta bolji, ludens san snova, slobodna dalmacija cista perfekcija, sfera basnoslovna prica, system strip na kvadrat, vanini najnaj, abaton milina jedna, ludens vjecno najbolji.
ludensov promasaj godine sto nije metastazirao kao rak na vece podrucje. no nova godina je blizu, a vc sve gori. tako da ima sanse pokupiti novu strip-publiku. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/12/2008 : 19:50:57
|
quote: Originally posted by Pajtos
Samo pokretanje VC-a je pogodak godine...
Tako je, upravo si mi uzeo rec iz usta! Do pre godinu dana nismo imali nista, sad kad imamo stripove na trafikama, mi pljujemo po izdavacima, nije mi jasno? Bilo je gresaka, tu i tamo, ali pustimo ljude neka rade svoj posao i popravice se oni i sto se tice dizajna, naslovnica, skenova itd. Ziveo Veseli cetvrtak!!! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/12/2008 : 20:04:04
|
quote: Originally posted by srdjandj
Tako je, upravo si mi uzeo rec iz usta! Do pre godinu dana nismo imali nista, sad kad imamo stripove na trafikama, mi pljujemo po izdavacima, nije mi jasno? Bilo je gresaka, tu i tamo, ali pustimo ljude neka rade svoj posao i popravice se oni i sto se tice dizajna, naslovnica, skenova itd. Ziveo Veseli cetvrtak!!!
Ne pljujemo ga mi. To je samo Curunir. Naravno da smo srecni zbog VC prijatelju |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 01/12/2008 : 20:06:37
|
v.c jeste pogodak godine hvala bogu u srbiji,ali i dalje ne shvatam u cemu je problem da se naslovi na naslovnicama stave nize ,a ne po sredini stripa.ili kod odabranih prica da svaka epizoda ima svoju naslovnicu pa neka umesto 280 kosta 300 din.stvarno mi je dosta ovih topica ,ali ovo ne mogu vise da shvatim. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7988 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 01/12/2008 : 23:05:19
|
quote: Originally posted by cronos six
v.c jeste pogodak godine hvala bogu u srbiji,ali i dalje ne shvatam u cemu je problem da se naslovi na naslovnicama stave nize ,a ne po sredini stripa.ili kod odabranih prica da svaka epizoda ima svoju naslovnicu pa neka umesto 280 kosta 300 din.stvarno mi je dosta ovih topica ,ali ovo ne mogu vise da shvatim.
Pusti to, iako se slažem, dosta se raspravljasmo o tome na topiku o Zagor - kolekcionarskom izdanju. Bolje da se ovde prica o samim stripovima, bez osvrta na dizajn naslovnih. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/12/2008 : 04:39:49
|
Nekako mi je cudno da imam post pored tvog a da nije reply... Naravno, i za mene je pojava VC pogodak godina, kako u Srbiji tako i na celom exyu prostoru, 13 izdanja sa po 8 stripova na cetiri nedelje je fantasticno, plus (nesretno) oklekcionarsko izdanje (bolje da se nije ni pojavilo - bljak). Uz sve to, doveli smo Ferrija u Beograd, a i Laurentija. Sta cete vise za tako kratak period od 10 meseci? |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 02/12/2008 : 09:46:44
|
quote: Originally posted by ---dp---
Preterujes. Dizajn jeste los, ali samo na manjem delu izdanja. Drugo je to sto neki misle da je samo originalan dizajn dobar. Ni "Ludens" se ne drzi originalnog dizajna na primer kod nekih Zagor specijalaca. Dizajn je los za odabrane price, ponegde je glow oko logoa "VC" upadljiv, sve ostalo je ok. Posebno je dobar (cak bolji od originalnog) dizajn korica DD redovni, DD superbook, Marti, Tex
Ja mislim da ti, ali ne samo ti, nego nekolicina vas jednostavno ne možete se postaviti objektivno prema Veselom Cetvrtku. Percipirate VC i njegov uspjeh kao vlastiti srpski, nacionalni ponos koji vas je ostavio sasvim slijepe na njegove evidentne mane i propuste...
Ti mi je fakat jadno. |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 02/12/2008 : 13:38:01
|
završio sam graficku školu i mogu reci da ove naslovnice vc-a nemaju veze s zdravim razumom i dizajnom. od odabira fonta pa do ostalih crckarija po naslovnici. naslovnice ludensa i slobodne dalmacije su amerika prema ovim vc-ovim |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/12/2008 : 16:58:06
|
Vas dvojica sa postovima iznad ovog, 'ajde da malo svi oladimo od dizajna VC, rekli smo da se o tome nece vise pricati. Jel' moze? Imate 100 strana topica o tome pa citajte do mile volje, ja sam umoran od te teme, a postao sam i flegmatican, vise me zaboli da li je dizajn nekome dobar ili ne, kome se ne svidja neka ne kupuje neka pljuje, neka radi sta hoce. |
|
|
Topic |
|