Ako bi izabirali medu Bonellijevim junacima, kakav bi vam bio redoslijed po omiljenosti? (dodao sam i L.Ledda)
DAMPYR DEMIAN DYLAN DOG KAPETAN MIKI KEN PARKER KIT TELLER KOMANDANT MARK LAZARUS LEDD MAGICNI VJETAR MARTIN MYSTERE MISTER NO NATHAN NEVER NICK RAIDER TEX WILLER VELIKI BLEK ZAGOR
Tex Willer Dampyr Magicni Vjetar Zagor Ken Parker Demian Lazarus Ledd Mister no Dylan Dog Martin Mystere K. Mark Kit Teller Nathan Never Nick Raider K. Miki V. Blek
PS: Kod Bleka i Mikija mi je previše za citat, i to me odbija-posebno kod Bleka koji izlazi sada:))
1.Tex Willer 2.Zagor 3.Mister No 4.Martin Mystere Ken Parker Nick Raider Magicni Vjetar Dampyr Demian Dylan Dog Nathan Never Kit Teller Kapetan Miki Mark Blek Svi ostali djele 4.mjesto
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Neki nisu Bonelli junaci ali nema veze. Raspored samo onih koje citam: ZAGOR MARTIN MYSTERE LAZARUS LEDD MISTER NO TEX NATAN NEVER MAGICNI DAMPYR DEMIAN NICK RIDER
I meni se Ken cini ko super strip, ali jebiga Zagora citam od malena i nemam ga srca pozicionirat lošije, a ne može uzet prvo jer tim mjestom ne vlada strip nego religija.
Da nam je reko najkvalitetniji strip Ken bi bio drugi jer bi prvi bio Tex. Joj, da ti si na jednom topicu govorio da citaš Kena od prvog broja. Ja sam došo do Chemaka(u knjižnici) pa je prazno sve do 19 broja pa nemogu dalje.
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Kao prvo Ken parker ima 500 komada po broju-ako govorim samo za LI i FI izdanja(onih prvih nešto više jer su reprintani) a Zagora ima dosta više(imaš više razlicitih izdanja) Znaj da Ken Parker nije svima dostupan-financijski. Zato bi bilo cudno da je Ken Parker kod vecine prije Zagora.
I meni se Ken cini ko super strip, ali jebiga Zagora citam od malena i nemam ga srca pozicionirat lošije, a ne može uzet prvo jer tim mjestom ne vlada strip nego religija.
Da nam je reko najkvalitetniji strip Ken bi bio drugi jer bi prvi bio Tex. Joj, da ti si na jednom topicu govorio da citaš Kena od prvog broja. Ja sam došo do Chemaka(u knjižnici) pa je prazno sve do 19 broja pa nemogu dalje.
Da u pravi si. Nije precizirao po kojem kriteriju treba poredati...Da li kvalitet ili omiljenost ili nešto trece. Nema ni kod nas u knjižnici dalje od broja 10. No, to mi je bilo dovoljno da zavolim Kena. Sada ih moram nabaviti, ali skupi su mi ovi Libellus i Fibra. Cak sam poslao i mail Veselom Cetvrtku i pitao da li je Ken u planu. Ljubazno su mi odgovorili (svaka im cast) da na žalost nije.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Kao prvo Ken parker ima 500 komada po broju-ako govorim samo za LI i FI izdanja(onih prvih nešto više jer su reprintani) a Zagora ima dosta više(imaš više razlicitih izdanja) Znaj da Ken Parker nije svima dostupan-financijski. Zato bi bilo cudno da je Ken Parker kod vecine prije Zagora.
Ukusi su stvarno razliciti, ali Zagor vlada. Nego, nisi precizirao koji je kriterij; kvalitet, omiljenost, ili nešto trece?
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Ukusi su stvarno razliciti, ali Zagor vlada. Nego, nisi precizirao koji je kriterij; kvalitet, omiljenost, ili nešto trece?
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
1. Zagor (omiljenost) 2. Magicni Vjetar(kvaliteta) 3. Demian 4. Ken Parker (po kvaliteti mnogo više, ali u kombinaciji...) 5. Martin Mystere 6. Mister no 7. K. Miki (cista nostalgija, ništa više) 8. Kit Teller (kao prethodnik) 9. Tex Willer 10. Dampyr 11. K. Mark (bolje poznat od onih koji slijede) 12. Nathan Never (ne volim znanstvenu fantastiku) 13. Lazarus Ledd (mali uzorak procitanih stripova) 14. Nick Raider (nikad citao) 15. V. Blek (i ovo mjesto radi nostalgije) 16. Dylan Dog (meni odbojan, ne znaci da ne valja)
1:TEX WILLER I BOI ;D :-) 2:DYLAN DOG 3:MISTER NO 4:KEN PARKER 5:DAMPYR 6:MARTIN MYSTERE 7:ZAGOR 8:MAGICNI VETAR(NJEGA NISAM NESTO CITAO)
OSTALO NE CITAMO NESHTO PUNO
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju