Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/12/2008 : 10:48:52
|
Jedino se sjecam Teleskopulosa... Onda mi je ocito ta najbolja. A i bilo je dobrih fantasticnih/horror prica u to vrijeme. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/12/2008 : 12:56:00
|
quote: Originally posted by culfis
190 - Danhevnovi naslednici 191 - Tajanstveni zamak 218 - Covek s plaštom 219 - Obracun u vodenici 262 - Dovidenja,Teksase 263 - Rendžer u Njujorku 306 - Zacarano blago 307 - Jezero svetlosti 346 - Dolina straha 347 - Gospodar noci 350 - Zakon koplja 351 - Pod užarenim suncem 352 - Poslednje zlodelo 364 - Napuštena reka 365 - Maska mržnje 366 - Ozloglašeni Derbi 407 - Tri zmije 408 - Tajanstveni zaštitnik 431 - Belo pero 432 - Kitov obracun 508 - Kju-Kluks-Klan 509 - Teror pod maskom 515 - Jastreb na nišanu 516 - Prerijska lisica 523 - Banda Roki Kila 524 - U utrobi zveri 525 - Brat jastreba 549 - Gusar Crnobradi 550 - Brodolomnici 551 - Na dnu mora 690 - Gvozdeni obruc 691 - Tvrdava u plamenu
Dobro najprije trebam da kažem da me veseli što ima Kit toliko dobrih prica iako cu bankrotirati dok sve to nabavim,...nego što nitko nije spomenuo Kubaj kana????Zar nije to jedna od najboljih prica od Kita Telera? Mislim ja je još nisam citao ali sam jednom zapamtio da je jedan na ovome forumu rekao kako je to jedna od najboljih prica pa sam poceo na aukcijama baš sa tom pricom?Mislim znam da mi nece biti žao jer me baš zanima kit teler i mongoli i sve to ali me cudi kako to da je vi niste spomenuli????Zašto? Isto tako sam na aukcijama nabavio pricu 643,644 (dvojnik!!!) nije nitko spomenuo??? Jel ta prica valja? Ja sam to uzeo zbog toga jer mi se svida ideja o dvojniku i tako to ali ne znam jel to valja?Mislim nisam još citao. Onda isto tako pregovaram za 690,691 pa onda cu poceti sa tim epizodama a onda cu nabaviti i ove koje ste vi napisali iako se bojim da nemamo isti okus kad niste spomenuli kubaj kana? Secam se tog jastreba da sam citao kao dijete ali ne znam jesam imao sve brojeve,mislim da je to stvarno super prica koliko se mogu sjecati. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 29/12/2008 : 12:58:01
|
quote: Originally posted by osim
Imao je Kit nekoliko specijalaca, koliko ja znam, ponovljena je epiyoda Il cavaliere nero u luksuznom izdanju, tj. kao album. a takodje i epizoda "Povratak rendzera", koja se desava nakon epizode "Rendzeri, adio". Takodje je izasla i knjizica "Prica o malom rendzeru".
quote: Originally posted by 1Euro
Hm,Kit Teler nikada nije imao neki specialni broj,ili almanah,ili Frenky Beleven special,...? kao kod drugih junaka?Ili se varam?
Stvarno!!!?????? Ludnica!!!!! nego gdje ja to da nabavim?????Imaš ti nešto od toga za prodaju????? Jel to izdano kod nas mislim u bivši jugi ili si to citao na italijanskom jeziku? Jer kada sam išao na pretraživanje ja nisam ništa pronašao od toga šta si ti napisao?
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 29/12/2008 : 17:53:53
|
Nažalost, ništa kod nas nije objavljeno, ja imam italijanska izdanja. Bilo bi lepo da neko to i kod nas objavi.
Imao je Kit nekoliko specijalaca, koliko ja znam, ponovljena je epiyoda Il cavaliere nero u luksuznom izdanju, tj. kao album. a takodje i epizoda "Povratak rendzera", koja se desava nakon epizode "Rendzeri, adio". Takodje je izasla i knjizica "Prica o malom rendzeru".
Hm,Kit Teler nikada nije imao neki specialni broj,ili almanah,ili Frenky Beleven special,...? kao kod drugih junaka?Ili se varam?
Stvarno!!!?????? Ludnica!!!!! nego gdje ja to da nabavim?????Imaš ti nešto od toga za prodaju????? Jel to izdano kod nas mislim u bivši jugi ili si to citao na italijanskom jeziku? Jer kada sam išao na pretraživanje ja nisam ništa pronašao od toga šta si ti napisao?
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 29/12/2008 : 19:07:16
|
hm jel možeš barem nešto više reci o npr onoj epizodi u kojoj se renderi vracaju? Mislim zašto su zakljucili serijal ako su onda izbacili "renderi se vracaju"? I naravno o kakvoj se knjižici radi? Siguran sam da to sve zanima i vjerovatno si jedini koji imaš tako nešto na ovim prostorima,pa eto,....uzmi si vreme pa kada budeš dobre volje onda napiši neku kratku recenziju na ovaj topic hehe |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 29/12/2008 : 19:10:38
|
i drago mi je što ima toliki broj kitovih fanova jer ja mislim da smo kita telera nekako svi stavili "u drugi plan" što Kit nije zaslužio.Po mom mišljenjuje je to krivnja jer su ljudi više voljeli ZS nego LMS.Kod ZS je išao Zagor,Teks,Komandant Mark,kasnije i Miki a kod LMS Blek a kit i Mister no su bili u drugom planu ali ja što sam stariji to mi se više svidaju ta dva junaka,a trenutacno mi je Kit teler zakon!!!! |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 29/12/2008 : 19:17:26
|
Evo, najkrace, ta epizoda je radena povodom nekog jubileja, radi se o kompletnoj epizodi - kad najem vremena, napisacu detaljnije. A knjižica je tipa onih koje objavljuje VC kao prilog stripovima. Sadrži informacije o Kitu, junacima i autorima. Nema razloga da to i Vangogh ne objavi kao prilog, recimo sledecem broju MR
hm jel možeš barem nešto više reci o npr onoj epizodi u kojoj se renderi vracaju? Mislim zašto su zakljucili serijal ako su onda izbacili "renderi se vracaju"? I naravno o kakvoj se knjižici radi? Siguran sam da to sve zanima i vjerovatno si jedini koji imaš tako nešto na ovim prostorima,pa eto,....uzmi si vreme pa kada budeš dobre volje onda napiši neku kratku recenziju na ovaj topic hehe
|
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 30/12/2008 : 02:06:54
|
Ja mislim da bi Frenkiju Belevenu mnogo bolje stajalo ono 'svih brkova moje porodice' nego Ciku! Go, go, Mali Rendžer !!! |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 30/12/2008 : 11:35:27
|
Nitko ne spominje
Nevidljiva barijera/ Putovanje u prahistoriju Otmica devojke/ Utvara/ Strašna tajna El Tornado/ Vrac u nemilosti/ Agent cini grešku
A meni baš dobre... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 30/12/2008 : 14:14:12
|
Dok citam ove komentare, i videim sve te nazive prica, setim se stvarno koliko su to dobre price, i ako sam vecinu njih davno pre više od dvadesetak godina citao. Nažalost imam samo 40-tak brojeva LMS, uglavnom ispod broja 200, ali i Van Gogova do br. 28. Slažem se sa svima onima koje tvrde da je Mali rendžer po kvalitetu prica i ozbiljnošcu dosta ispred Bleka, Marka i Mikija, i siguran sam da se serijal nije završio da bi danas bio veoma blizu Texa! Mali rendžer je svakako kao svi Bonellijivi junaci nastali pedesetih i šezdesetih godina, imao svoj pocetni naivni period koji se postepeno gubi posle cetrdesetak brojeva, kada dolaze sve kvalitetnije price! Price za sva vremena: - Avantura u Meksiku - Dolina straha/Cetvoro smelih - Dugin vodopad/Podvig vernog noža - Kit je nestao/Mrtvi kanjon - Dovidenja Teksase/Rendžer u Njujorku - Leteci holadanin/Operacija sudar....i mnoge druge - |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 30/12/2008 : 16:26:39
|
Uff,sve mi se više cini da bude potrebno i jedno glasanje za najbolji strip kod Kit Telera(nešto kao što vec postoji kod Zagora) odnosno za recimo nekih top 10 prica ali za sada ja još ne mogu sudjelovati jer nisam toliko puno prica procitao pa ne bi još imao šta da glasam ali kasnije kada ja i meni slicno koji isto tako vole Kit Telera procitaju price koje ste vi naveli pa da onda vidimo koje su te stvarno best of the best.Mislim da je tako nešto dobro da imamo za svakog junaka neki izbor prica bar za one koji su "sladokusci" pa da imaju neke price za pocetak da se upoznaju sa junakom i tako....Jer ja imam prijatelja koji isto tako voli stripove ali nije na ovom forumu i kad sam mu rekao da trenutacno citam ki telera on mi je rekao da on nikada nije volio Kita jer mu je ružno nacrtan,ali ja mislim da ovi kitovi od broja 400(možda i prije!) su stvarno ok nacrtani,....šta vi mislite o crtežu? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 30/12/2008 : 16:29:13
|
Evo, najkrace, ta epizoda je radena povodom nekog jubileja, radi se o kompletnoj epizodi - kad najem vremena, napisacu detaljnije. A knjižica je tipa onih koje objavljuje VC kao prilog stripovima. Sadrži informacije o Kitu, junacima i autorima. Nema razloga da to i Vangogh ne objavi kao prilog, recimo sledecem broju MR
hm jel možeš barem nešto više reci o npr onoj epizodi u kojoj se renderi vracaju? Mislim zašto su zakljucili serijal ako su onda izbacili "renderi se vracaju"? I naravno o kakvoj se knjižici radi? Siguran sam da to sve zanima i vjerovatno si jedini koji imaš tako nešto na ovim prostorima,pa eto,....uzmi si vreme pa kada budeš dobre volje onda napiši neku kratku recenziju na ovaj topic hehe
Ok super!!!!!!!!! Ma ništa se ne žuri,ono kad bude ti dosadno i kad budeš imao vremena napiši nešto više o toj prici.Jer nas sve zanima šta "se desilo poslije" haha.Ako zaboraviš svatko od nas ce te loviti po forumu da te sjeti na obecanje koji si dao haha |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 31/12/2008 : 14:00:10
|
Imam pogotovo SVE epizode Kita Telera u LMS-u, ocuvane od 4 nagore! Vecina ih je u stanju 5/glanc...vrlo dobar junak, meni uz Zagora i Texa najdraži! Ako bih izdvojio najbolje epizode, ove bi svakako bile: 1. Velika trka-Markus-Ukleta magija-Sablasni ubica-ova mi je najbolja 2. Nevidljiva barijera-Putovanje u praistoriju 3.Do videnja,Teksase-Rendžer u Njujorku 4.Prevoj kondora-Pista smrti 5.Krv na snegu-Meskalerosi 6. Tvrdava srama-Mamac za ubicu
To su one najbolje po mome ukusu,inace po meni nema SLABE epizode tog junaka, bar ne u LMS ediciji! |
Invincible shield |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 31/12/2008 : 14:08:25
|
može li jedno budalasto pitanje.... kit teller iliti mali rendžer NIJE Kapetan Miki, jel da? njih dvojica em mi lice jedan na drugoga em ih nikako razlikovat....u biti jednom je frend Frenki Beleven, zarucnica (kak se ono zove?) i onaj kinez kuhar u tvrdavi, a drugom Smuk i Salaso....al opet niš mi nije jasno |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 31/12/2008 : 14:42:58
|
kolika se larma digla oko mene......baš sam ponosan.....jedan je.....TELLER. Zarucnica mi je Klareta,kuva mi Chin-lao a tu je i Frenkijeva simpatija Ani cetri pištolja. Moj dobar kolega rendžer je Kapetan Miki ali on stanuje u drugoj utvrdi renžera.Njegovi prijatelji su Smuk i Salasa, ali nebi previše o njima. A da, ja ne volim mljeko.To zato, da nas opet netko ne pobrka kažem i kad kažem TELLER JE ZAKON-ne lažem. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 31/12/2008 : 16:06:18
|
Mnogo je dobrih,zanimame da li neko zna da li je Jastreb na nišanu najduža prica Kita Telera po broju stranica ili postoji i nešto duže... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 31/12/2008 : 17:28:40
|
Inace kod Kita telera još nastupaju u stranskim ulogama Klaretina majka Roza Mourning,u koju je zaljubljen Brandy Jim,pa onda render Zubati Bill koji ne voli kita i uvijek pokuša da mu zapapri,pa onda crnoputi render Ibrahim,pa major (zapovjednik tvrdave),pa narednik O hara drugi Kitov najbolji prijatelj i uzor,...možda sam koga zaboravio? Razlika je i u tome što je Kit Teler Teksaški render a Kapetan Miki render Nevade.Kapetan Miki je previše naivan strip jer Miki uvijek pogodi i izbije pištolj i te neke fore,a Kit Teler je više realan i nastupa više drugih rendera u stranskim ulogama,...meni je Kit Teler bolji strip |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 31/12/2008 : 18:27:53
|
Da nisu pocetne epizode malo lošije verovatno bih kupovao Van Gogovo izdanje,prave price dolaze kasnije,inace Teler je uz Zagora imao najviše prostora da se razvija...šteta što je ugašen...možda je i najslicniji junak Zagoru... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 16/01/2009 : 09:56:22
|
[quote]Originally posted by 1Euro
Osimeeeeeeeee!!!!!! Jel si vec našao vremena da detaljnije objasniš "Povratak Rendera"? Ne uzimaj to kao gnjavažu ili pritisak samo sam htio provjeriti da li nisi slucajno zaboravio |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 16/01/2009 : 14:31:01
|
Ma, nisam zaboravio, nego sam izgubio živce, hteo sam nekako da uploadujem sliku naslovnice, pa malo nije radio internet (moj dial up), malo sam se ja gubio, pa sam digao ruke. Gledacu od nedelje da to odradim, bez brige! Obecavam... Evo, samo delic, koliko se secam, prica pocinje nešto kao pozorišna predstvava, a glavni glumci su Kit i Frenki...
[quote]Originally posted by 1Euro
Osimeeeeeeeee!!!!!! Jel si vec našao vremena da detaljnije objasniš "Povratak Rendera"? Ne uzimaj to kao gnjavažu ili pritisak samo sam htio provjeriti da li nisi slucajno zaboravio
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 16/01/2009 : 16:24:52
|
ok izgleda zanimljivo.U napetom iscekivanju nedelje.... Nego ja sam baš sad procitao Utvare i Dvojnik.Jedna zanimljiva prica.Malo mi je žao što su tako brzo završili sa tim dvojnikom.Mogli su to zanimljivije napraviti,napetije,a tako u jedno 30 strana Kit i taj dvojnik završe okršaj.Sve u svemu solidna prica.Nego jel zna netko da li se ovaj doktor iz price(utvara i Dvojnik) još kada pojavi u nekoj drugoj prici? Zanimljiv lik i bilo bi dobro da se još kada pojavi. Eto sada me ceka prava poslastica za citanje.KUBAJ KAN I ZAROBLJENICI KUBAJ KANA!!!!!!!!! |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11507 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Topic |
|