Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 15:04:18
|
Nisam siguran da je to taj strip jer kako sam vec rekao u jednom drugom topicu to mora biti neki broj oko 600-700 ili ako su radili reprinte ovih epizoda jer znam da je lMs poceo da radi neke reprinte kada su završili sa Tvrdavom u plamenu. Bio sam siguran da je to gvozdeni obruc ali nije.Mora biti neki drugi. Svi renderi sa Komandantom idu nekuda i u tvrdavi ostanu samo Kit i oko 10 rendera.Pa onda netko napadne tvrdavu a kit organizira obranu sa tim malim brojem ljudi medu kojima je i Roza morning.Sjajna epizoda koliko se sjecam,pa bih htio ponovno da ju procitam.Zna li netko o kome stripu govorimo? |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 23/01/2009 : 23:54:19
|
Hvala svima na ostavljenim prijedlozima pošto i ja krecem s Kitom od prvog broja. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 14/08/2009 : 22:34:17
|
Evo da ne zaboravimo Kita Tellera.Osim ocito još nije uhvatio vremena za recenziju koju je obecao(malo se šalim,ali svejedno bi bilo dobro da napiešš bar par redaka za sve nas koji nismo znali da postoji nastavak od TVRÐAVA U PLAMENU!!!) A sad me zanima zašto ako postoje specialci od Kita Telera kao što je to Osim rekao,zašto onda nitko to nije izdao? najprije zašto nije izdao LMS,onda zašto van Gogh recimo ne izda neki specialac,kad vec ima pravo da printa Kita Telera,ili neki Libelius,Fibra,VC,....mislim meni je svejedno ko,samo mislim da bi bilo fer da imamo mogucnost procitati nešto što još nikada nije bilo objavljeno na ovim prostorima,a u Italiji to su izdali.Kod Zagora se izdavaju specialci,almanah,maxy,gigant,klasik,....isto idu maxy od Mister No,Texa,.....a kod Kita Telera ništa.Zašto? I jel zna netko kakvi su ti talijanski specialci,mislim kakve su price,jel se može vidjeti naslovnice negdje ili bilo šta?
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 10:41:42
|
Koliko je bilo tih specialaca od Kita Telera? Gdje se može vidjeti naslovnice? Jel netko zna koliko recimo koštaju prava od Talijana da bi se izdalo samo specialce? Zamislite kakav bi to posao bio.Ja sam siguran da bi se to prodavalo.Možda Van Goghu ne cvetaju ruže sa onim reprintom i imaju probleme prodati 500 komada recimo(ne znam jel se dobro prodaje ili ne ali tako recimo zbog naklade da nije baš prodaja odlicna) da ako bi se izdali Specialci i price koje još nikada nisu bile objavljene da bi se to dobro prodavalo.Jer ipak reprinti su reprinti i mnogi ih ne kupuju jer ima dosta ljudi lms a i kit teller nije za tako širšu masu kao što je zagor.Ali da im se ponudi neki specialci koji još nikada nisu bili objavljeni pa sam siguran da bi to ljudi koji možda Kita Telera sada ne citaju ali su ga citali nekada davno,da bi i oni kupili te specialce zbog radoznalosti recimo.Eto ja sam jedan takav recimo.A i oni koji citaju Teksa sigurno bi ih zanimalo kakav je kit Teler specialac.Pa bi onda možda se netko navukao na Kita Telera p abi onda i ovi reprinti kod Van Gogha se bolje prodavali i mogli bi dignuti tiraž.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
|
stefa
New Member
Serbia
111 Posts
Member since 04/11/2007 |
Posted - 15/08/2009 : 11:05:38
|
Zaista zanimljivo izgleda, cudi me da to niko nije do sada spominjao. Ovo bi moglo da se objavi i kao piratsko izdanje. Dobar je Kit junak, medutim okoncanje serijala je nepovratno uticalo na pad interesovanja za ovog junaka. |
Stefanovic Igor |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:09:27
|
pa da znam,ali svejedno svi mi koji smo ga nekada citali i koji po nekad uzmemo u ruke neki strip Kita telera,nekako smo prevareni što nismo mogli sve da procitamo.Stvarno sam ljut! Ajde neka netko to izda,bar ove specialce i neobjavljene price,može i pirati meni je svejedno samo da možemo to procitati.Ne shvatam logiku nekih reprinta recimo po drugi ili stoti put kao je to kod Zagora npr,a da se ignorira neke neobjavljene price bilo kojeg junaka(u tom primjeru Kiat Telera). Eto šta sam opet pronašao.Šta je ovo opet neki specialac kojeg nisu objavili?
http://cronacaditopolinia.fumetto-online.it/ricerca_dettaglio.php?CODICE=34689&langCode=en |
|
|
stefa
New Member
Serbia
111 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:13:21
|
quote: Originally posted by 1Euro
pa da znam,ali svejedno svi mi koji smo ga nekada citali i koji po nekad uzmemo u ruke neki strip Kita telera,nekako smo prevareni što nismo mogli sve da procitamo.Stvarno sam ljut! Ajde neka netko to izda,bar ove specialce i neobjavljene price,može i pirati meni je svejedno samo da možemo to procitati.Ne shvatam logiku nekih reprinta recimo po drugi ili stoti put kao je to kod Zagora npr,a da se ignorira neke neobjavljene price bilo kojeg junaka(u tom primjeru Kiat Telera). Eto šta sam opet pronašao.Šta je ovo opet neki specialac kojeg nisu objavili?
http://cronacaditopolinia.fumetto-online.it/ricerca_dettaglio.php?CODICE=34689&langCode=en
Ovo je neko izdanje za kolekcionare, pretpostavljam. Medutim više informacija o Kitu jedino bi mogao da nam da možda neko iz Van Goga. Možda bi mogli da naprave presedan i objave neki specijal. |
Stefanovic Igor |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:23:06
|
evo ovdje nešto piše ali ne razumijem talijanski,koliko sam shvatio serijal završava godine 1985(255 brojeva),zanima me koliko ih je bilo kod nas(ja cu ici brojiti da vidim koliko ih LMS nije objavio,pa cujaviti),kada su onda izbacili taj specialac 1992(7 godine poslije) sa tom knjižicom dodatka.Scenarista ovog specialca je Mauro Boseli,crtac gamba,...samo vjerovatno se je taj specialac loše prodavao pa onda nisu više natisnuli ili šta? Jer nije logicno zašto nakon 7 godina izbace specialac,a onda opet ništa,iako onda piše da je neka firma mercury ili šta vec izdala u 2006 nešto sa naslovom Zoltan Madionicar ili šta,mislim ne razumijem talijanski ali piše nešto kao da su izdali nešto u vezi malog rendera godine 2006.Možda netko od vas razumije?
http://it.wikipedia.org/wiki/Piccolo_Ranger |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:27:58
|
quote: Originally posted by stefa
quote: Originally posted by 1Euro
http://cronacaditopolinia.fumetto-online.it/ricerca_dettaglio.php?CODICE=34689&langCode=en
Ovo je neko izdanje za kolekcionare, pretpostavljam. Medutim više informacija o Kitu jedino bi mogao da nam da možda neko iz Van Goga. Možda bi mogli da naprave presedan i objave neki specijal.
Da,dobro si se setio!!!! Možda da otvorimo topic,gdje se mogu javiti ljudi ko je sve zainteresiran za takav specialac pa onda javimo van Goghu da i oni vide koliko je to dobra ideja.Zamisli ako ga tiskaju od samo 500 primjeraka za citavu bivšu Yugu,ja sam siguran da bi se ovi specialci i neobjavljene price bolje prodavale.Reprinte baš ljudi i ne kupuju,ali nešto što još nisu nikada procitali to bi išlo.I sad recimo da nas je samo 100 takvih na ovome forumu koji bi htjeli da se tako nešto izda,koliko je ljudi koji nisu clanovi ovog foruma i sigurno bi kupili.I sad baš u to vreme odmora,gdje ljudi kupuju stripove na moru i tako pa to bi bilo sjajno. Šta misliš,da otvorimo topic da vidimo koliko ce se ljudi javiti,pa onda kontaktiramo van Gogha? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:31:12
|
ja sam siguran da dosta ljudi ceka da produ te epizode pocetne od malog rendera,pa ce onda kada budu dolazile ove bolje epizode da ce više ljudi kupovati malog rendera,što ce znaciti da ce biti više od 500 zainteresiranih pa ce se naklada dici,a da uz to objave one neobjavljene epizode,i taj specialac,....pa to bi bilo onda dobro i za izdavaca,a ako oni nece onda neka netko drugi nanjuši ovu priliku za zaradu |
|
|
stefa
New Member
Serbia
111 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:38:38
|
Pa ništa otvori topik sa molbom Van Gogu za objavljivanje tok specijalnog izdanja POVRATAK RENDŽERA sa dodatkom knjižice, zašto da ne i u HC verziji, verujem da ce mnogi biti zainteresovani. Stavi i sliku! |
Stefanovic Igor |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 11:50:56
|
da tako cu i uraditi.Gledaj da daš svoj glas podrške u tom novom topiku. Eto,sada sam prebrojao koliko su stripova izdali kod LMS i ZS ukupno malog rendera i prebrojao sam 269. Sad nije mi jasno jer u originalu ima 255 brojeva po 84 stranica mislim da tako piše.I sad LMS vec u startu ima 93 stranica i još više stripova (umjesto 255,imaju 269) pa mi nije jasno kako uz sve te podatke da ima još neobjavljenih stripova koje je Osim spomenuo(neka epizoda kljukastih križeva i to). Dobro vjerovatno su kod LMS neke epizode završili prije nego na 96 stranici pa su onda stavili neki drugi strip ili kako? Eto ja cu sad uzeti vreme pa cu ici pogledati naslovnicu za naslovnicu talijanskih brojeva pa LMS i ZS pa da vidim jel mogu vidjeti koji su ti stripovi bili izbaceni kod LMS. A ideja za HC,ili bilo šta ti je super.Možda da otvorim novi topic sa poolom pa možemo ljude pitati koliko su oni najviše spremni da plate za takvo izdanje pa ce onda Van Gogh vidjeti jel se to njima isplati,jer ide se samo za taj broj i te neke neobjavljene price,pa da ne cekamo da se to ucini odmah kolike su mogucnosti za tako nešto,a oni ce vidjeti sa kakvom cijenu treba da izadu i dali im se isplati. Jer ok,ne trebaju sad prekinuti sa svojim reprintima i to ali mi cemo se nacekati ako oni žele na kraju da izbace taj special kao što su italijani ucinili p aonda neka lijepo ove reptinte izdavaju kao dosad ali ove neobjavljene i specialce neka izdaju u nekom drugom obliku,formatu,...šta god za nas koji ne kupujemo reprinte,može i HC ili bilo šta,samo da izdaju što pre. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 12:21:44
|
uff j asam se sad trudio da pronadem koje su to epizode izbacene odnosno neobjavljene kod LMS,ali nisam ih pronašao,siguran sam da je forumaš OSIM u pravu i kad je on rekao da takve epizode postoje onda sigurno postooje no ja se nisam snašao na pretraživanju jer su razlicite naslovnice,i talijanski titlovi i tako.Tako da sad stvarno ne znam koliko je tih neobjavljenih epizoda ali ako netko to zna neka kaže isto tako ne znam koliko specialaca ima,ja mislim da ima samo ovaj POVRATAK RENŽERA iz 1992 ali se nadam da griješim.
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 15/08/2009 : 13:41:34
|
Gdje se mogu pogledati originalne naslovnice Malog rendera?? Kolko sam vidio, na SBE ih nema??? |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 14:47:49
|
quote: Originally posted by REJS
Kit Teler je legenda i bolje je sto mu se serijal ugasio dok je bio na vrhuncu slave,nego da zavrsi bedno kao Zagor prodavac magle.
pa dobro nema veze jel bi bilo bolje d asu nastavili ili ne kao što su to sa zagorom ucinili.Možda si u pravu u vezi Kita da bi se onda pogoršao a tako su završili ali svejedno mislim da bi trebali bar da nam netko natisne ovaj specialac,jer je to još neobjavljeno kod nas.A ako ima i neke neobjavljene price onda da i te objave,tako je jedino fer a i onaj koji sakuplja Kita Telera ce samo tako imati cijeli serijal.Jer pazite,ovdje se ne radi o reprintu kao što je to bilo kod LMS,koji je onda poceo sa reprintima od 691,kao da se ništa nije desilo,nego je to u biti strip koji je izašao nakon 7 godina u Italija kada su završili serijal,vjerovatno sa namjerom da opet ožive Kita Tellera ili možda na osnovu nekih citatelja da nekako drukcije završe ili šta vec ovaj serijal,jer kao što sam ja primjetio narednik O'Hara se uopšte ne pojavljuje u ovoj kao zadnjoj prici Tvrdava u Plamenu,pa možda oni objasne u tom specialcu recimo kako ili što se desilo sa narednikom.Možda je u nekakvim problemima,možda je on nastavio živjeti kao Render,pa je imao neke probleme pa su mu došli u pomoc Kit Teller i njegovi prijatelji? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Posted - 15/08/2009 : 14:52:11
|
quote: Originally posted by Hajo
Gdje se mogu pogledati originalne naslovnice Malog rendera?? Kolko sam vidio, na SBE ih nema???
pa to bi i ja voleo da znam.Sve što ti mogu reci jeste da imaš na ovom sajtu u pretraživanju možeš naci originalne naslovnice. Ideš na pretraživanje pa onda odabereš kita tellera,pa onda originalna izdanja,kojih je 255(bez tog specialca).Samo ne znam koliko su to originalna izdanja jer su i u Italiji bili neki reprinti,bio je recimo i ovaj specialac iz 1992 kojeg neceš naci na tom pretraživanju,onda možda ima više ovih specialaca,ja to ne znam.Koliko sam ja tražio nije bilo ništa što bi mi dalo misliti da ih ima više,ali svejedno voleo bi znati jel ih ima ili nema i koje su to price preskocene.Forumaš Osim je spomenuo pricu gdje se pojavljuju križevi no on kaže da to vjerovatno nije jedina koju su kod LMS preskocili. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 15/08/2009 : 14:52:27
|
@ 1Euro
Originalni brojevi Malog rendžera u pocetku su imali po 128 strana, a kasnije su prešli na 96 strana. Ovde imaš uporedni popis originalnih brojeva sa izdanjima MR u ZS i LMS http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=8659
@ Hajo
Originalne naslovice možeš da vidiš na ovom sajtu, idi na Home i onda na pretrživanje Bonelli i Kit Teler i lako ceš ostalo da nadeš. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 15/08/2009 : 17:26:33
|
Do pre odredjenog vremena sam skidao naslovne stranice Malog Rendzera sa jednog Italijanskog sajta.Ali vise nemogu da ga nadem, na tom sajtu su bili Mark i Blek i rezolucija slike je odlicna. A sto se tice neobjavljenih prica pa tu je Van Gogh on ce sve to objaviti.
|
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
Topic |
|