Author |
Topic |
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/08/2009 : 10:02:44
|
Citao sam epizode Lms 490 i 490 Sa mister dezmondom, vise mi je to prica za teksa, nego za MR. Dobra radnja , ali kraj malo zbrzan |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 18/08/2009 : 16:02:11
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by 1Euro
opet sam nešto otkrio.Kit teller se još uvijek pojavljuje nakon 1992 kada je izašao specialac POVRATAK RENÐERA onda nakon 14 godina su izdali ovo
http://mercuryeditoriale.fumetto-online.it/ricerca_dettaglio.php?CODICE=65555
je li i ovo neki specijal ili šta... je li to neki reprint vec objavljenih epizoda. i šta je sa onim izdanjima u boji,i to su reprinti poput texa i zagora izdanja u boji ili nove epizode
pa ne znam ni ja-to i mene zanima.Zanima me tko su uopšte ovi iz Mercuryja,jer to nije Boneli.Znaci namece se pitanje kako su onda oni mogli da ga tiskaju?To onda izgleda ko reprint ali mi je cudno što sam negdje procitao da mali render nije imao reprinta u Italiji.Pa isto tako ovaj mercuri je izdao neki strip u 2006 godini tako da ne znam kakve veze ovi imaju sa malim renderom i koji su to stripovi. Ovaj koji je u boji na 112 strana to mora da je neki specialac koji vjerovatno nije reprint. Onaj koji je specialac 100 broj isto tako ne znam jer su ga pravili u boji kao reprint ili su izdali u boji jer je 100 broj pa ga lms kod nas nije uopšte izdao? Samo ako ideš an pretraživanje da ti izbaci originalne naslovnice mislim da tamo taj strip nije u boji.Ali cu pogledati jel je možda ista naslovnica pa cu javiti.Ako nije ista onda nije reprint. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 18/08/2009 : 16:10:36
|
quote: Originally posted by teller
pametan decko taj chemaco kupac...ako nije to dokaz da MR nije naivan serial sa svetlom perspektivom-onda neznam što je.
pa to je dokaz da ljudi ne znaju procijeniti stripove.Onaj koji ga je kupio je to majstorski izveo ali svi ostali od prodavaca koji je dao tako nisku cijenu do ostalih koji nitko nij ebidao to znaci da ljudi uopšte ne znaju da ce ta kolekcija biti vredna mnogo više!!!! Ja odmah kupim ovaj serijal za taj novac,nudim cak i više i nije mi jasno kako nitko nije bidao?!? Ako negdje na letite na ovakvu priliku kupite odmah!!! ili me barem obavijestite pa cu ja kupiti za sebe.Zapamtite,ovo da je naklada samo 500 to je super zbog toga jer kad ce biti bolje epizode,naklada bi se trebala povecati,što znaci ako se poveca na 1000+ onda ce ostalih 500 kupaca htijeti kupiti ono što su propustili,pa ce nuditi velike novce a vama ce cijena kolekcije porasti u nebo.Ili to ili druga opcija da ljudi sasvim prestanu kupovati malog rendera,i ako prodaja padne pod 500 onda se vjerovatno nece isplatiti tiskati nove brojeve pa ce sve skupa stati na nekom broju recimo 73 npr i ako kolekcija ne bude potpuna,a nece biti ako ne izdaju sve što bi trebali znaci ovaj specialac,pa one koji su u boji i tako dalje,....pa onda to nece biti ništa vredno. E sad samo bog zna šta ce se desiti,pa je svejedno riziko davati velike novce za tu kolekciju(prerano je) ali 500 kuna kao što je bilo ovo,pa to je stvarno jeftino tako da tu se nece pogriješiti ako se kupi za taj novac. Znaci kupujte za male pare od ljudi koji ne znaju da ce to MOŽDA(ako se izda citav serijal) to jednom vrijediti puuuuuuno novca! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 18/08/2009 : 16:36:38
|
eto,odkrio sam da je ovaj mali render broj 100,regularni strip serijala kojeg su za broj 100 stavili u boju.Znaci nije reprint!!!! To još jednom znaci da je LMS propustio nekoliko stripova iz tog serijala
http://www.stripovi.com/naslovnice/KitTeller/KT_SR_100.jpg
jao sad nam fali ovaj broj,onda specialac,pa ona epizoda sa križevima,pa tko zna šta je onaj strip u boji kojeg sam spominjao u prijašnjim mailovima,pa onda su mi od van gogha javili da su oni vec objavili neki strip smaragna ogrlica koji isto tako nije bio izdan kod LMS. Eto tek toliko da se ne zaboravi od malog rendera nas najbolje još ceka(ako bude netko tako dobar da ce to izdati): -specialac Povratak Rendera plus priloga knjižica o malom renderu -strip u boji broj 100 -još jedan strip u boji za kojeg još se ne zna jel reprint ili nije -isto tako se ne zna šta je sa onim zoltanovim magom kojeg su izdali 2006 godine -i nekoliko neizdanih prica ( za sada znamo za onu sa križevima) i jednu koju je Van Gogh vec izdao a to je smaragdna ogrlica,ali siguran sam da ce ih biti još tih koje su neobjavljene |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 18/08/2009 : 17:10:38
|
taj u boji je broj 100 i njega ne treba racunati pošto ce on izaci u van gogh izdanju(trebao bi),broj 200 nije u boji. znaci,zasad se zna da ima 255 redovnih + taj specijal od 148 stranica i dodatak knjižice.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 18/08/2009 : 17:58:23
|
treba vidjeti da li koji iz redovne serije nosi naziv kao koji od ova dva šta si našao da su na prodaju,ovaj zoltan i ovaj drugi. a možda su to i neki raconnti brevi. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 18/08/2009 : 18:11:27
|
šta znaci raconnti brevi?
''kratke price'' koje nisu objavljene u redovnoj seriji,vec u nekom magazinu ili slicno. imaš moj topic na drugoj strani gdje sam skupio neke te price. obicno su na nekih 10 - 20 stranica. ima tex nekoliko tih prica,libellus je u superbooku izdao od martina m. neke te price,ima ih i dilan,nathan, i nick r. pa možda je i od telera koja kratka prica izašla u italiji,ko zna. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 18/08/2009 : 18:27:42
|
sad sam vidio da nijedan iz redovne serije nema naziv zoltan a isto piše da ima 132 stranice što znaci da nije raconnti brevi. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 18/08/2009 : 18:41:51
|
sad sam vidio da nijedan iz redovne serije nema naziv zoltan a isto piše da ima 132 stranice što znaci da nije raconnti brevi.
što znaci da smo odkrili da treba da izdaju specialac,i ova dva,jedan u boji i taj Zoltan na 132 stranica plus naravno 255 redovnih ukljucujuci on ekoje lms nije izdao i onog u boji broj 100). I naravno specialac mora imati i onu knjižicu koja ide uz specialac. Sad trebamo pronaci izdavaca koji ce ovo izdati. Meni su javili iz Veselog cetvrtka(sa ne baš veselim odgovorom,za nas) gdje su rekli da zahvaljuju na prijedlogu i da ce oni to razgovarati o tome.Imaju neki plan pa onda ako ce se to uklapati u njihov plan i tako. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/08/2009 : 19:35:33
|
mislim da nam ostaje da se uzdamo u dobru volju i zdravlje decki od Van Gogha, da izfuraju serijal do kraja sa svim dodatcima,pošto su fanovi ne sumljam a na nama je da kupujemo njihova izdanja.nadam se da nas je dovoljno da serijal nije ugrožen a oni koji se dvoume ili sa prezirom gledaju na Kita Tellera-prije ili kasnije lupat ce glavom o zid.pravo jim budi, kad nisu u pravo vreme prepoznali kvalitetan serijal...a o tome da samo kasnije epizode valjaju,fuckam ti ja kolekciju koja pocinje sa brojem 8o...samo od prve do poslednje epizode-to nešto vredi. cestitke NAJBOLJEM FORUMAŠU GODINE 2008 PO IZBORU KOLEGE SA FORUMA na trudu i entuzijazmi koji zraci i zvakog njegovog posta.Epitet koji nosi je zaslužen krvavo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 19/08/2009 : 16:03:51
|
hvala na cestitkama! Inace ja mislim da dosta ljudi ne prepozna kvalitetu malog rendera pa se trudim da im objasnim.Ok,nitko ne mora kupiti ako ne želi,ali neka bar pokuša,zato i jesmo otvorili ovaj topic gdje se može procitati koje su to epizode za koje i drugi poznavaoci kažu da su dobre,pa netko ko se još nije sreo sa stripom od malog rendera da zna odakle poceti.Neka procitaju jednu dve epizode pa ako vam se svida onda procitajte još,ako ne onda nije to vaš tip stripa. Samo bi upozorio da je strip vrlo kvalitetan i da ne obracajte pažnju previše na brkove Frenkija Belevana(jer znam za ljude kojima to smeta pa onda misle kako je cijeli strip neozbiljan i tako) jer to nije tako.Frenki Belevan je nešto slicno kao Chico kod Zagora(lijen,preteruje,hvalisavac,...) ali je dobar drug,hrabar(što chico nije),dobro gada,pouzdan,...ali da se malo razbije monotonija i onda se ubace neki gegovi i tako.Mislim stvarno mi je teško razumijeti kako da se nekome stripovi maloga rendera ne svidaju.Vidim da je na jednom drugom topicu dosta ljudi glasalo za Judasa(što je ok) ali ovdje kod malog rendera što je inace sto puta bolji strip od Judasa ili puno drugih tako se teško skupljaju glasovi. Sve u svemu mislim da oni koji nisu dali šansu malome renderu da su stvarno dosta propustili. A najviše mi je žao zbog ovog specialca,onih u boji,...koje možda nikada necemo imati prilike procitati,dok ima na kioscima puno nekih specialca,giganta,klasika,sto puta reprintovanih od nekih drugih junaka. Šta može biti lijepše od nekog kauboja koji ima zanimljive prijatelje,koji se susrece sa indijancima,sa mongolima,sa gusarima,sa pokvarenim rancerima,sa nekim stvorenjima iz druge planete,sa dinozavrima,....to je sve ono što ljudi vole kod zagora,a mali render je po tome najslicniji zagoru. |
Edited by - 1Euro on 19/08/2009 16:06:21 |
|
|
iseserin
New Member
110 Posts
Member since 26/09/2007 |
Posted - 20/08/2009 : 08:38:52
|
Baš sam pomislio koje to ja epizode pamtim o Kit Teleru, a procitao sam ih prije više od 20 godina. Meni je Kit Teler najbolji u LMS oko broja 200. Npr. LMS 190,191 to je prava avantura (Kit dobije nasljedstvo u Evropi, dakle nije u pitanju klasicni western), koja se nastavlja i u LMS 194,195 (pri povratku dogodi se brodolom, te na kraju i okršaj s piratima). Interesantno je da ove starije epizode prate dogodovštine Kita Telera, a paralelno s njim i dogadaje u tvrdavi (uvijek se nadu tu i ludorije zubatog Bila, Klarete i ostalih). |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 20/08/2009 : 16:24:46
|
zanimljivo kad uporedimo zagora i telera u popularnosti i u tome šta je sve izašlo vidimo da kod zagora se zna kad koji plakat izade ili koja naslovnica koja nije korištena,dok kod telera se ni ne zna koliko je specijala,cijelih stripova izašlo. zamislite kod zagora da se ne zna koji su specijali sve izašli... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 20/08/2009 : 17:20:44
|
quote: Originally posted by iseserin
Baš sam pomislio koje to ja epizode pamtim o Kit Teleru, a procitao sam ih prije više od 20 godina. Meni je Kit Teler najbolji u LMS oko broja 200. Npr. LMS 190,191 to je prava avantura (Kit dobije nasljedstvo u Evropi, dakle nije u pitanju klasicni western), koja se nastavlja i u LMS 194,195 (pri povratku dogodi se brodolom, te na kraju i okršaj s piratima). Interesantno je da ove starije epizode prate dogodovštine Kita Telera, a paralelno s njim i dogadaje u tvrdavi (uvijek se nadu tu i ludorije zubatog Bila, Klarete i ostalih).
zvuci interesantno! Jel se možda secaš koje su epizode u kojima je netko (indijanci,razbojnici,...) napao utvrdenje rendera? Mislim da postoji neka epizoda gdje neki ljudi napadnu utvrdenje i u njemu ima samo oko deset rendera pa se sjecam da je i Roza Morning na ogradi da brani jer nema dovoljno rendera jer su svi išli vani osim kita,i nekoliko ovih rendera i roza morning.Jel znaš koja bi to bila epizoda? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 20/08/2009 : 17:25:18
|
zanimljivo kad uporedimo zagora i telera u popularnosti i u tome šta je sve izašlo vidimo da kod zagora se zna kad koji plakat izade ili koja naslovnica koja nije korištena,dok kod telera se ni ne zna koliko je specijala,cijelih stripova izašlo. zamislite kod zagora da se ne zna koji su specijali sve izašli...
da to i mene cudi ovo ignorisanje Kita telera sa strane samog bonelija što se nije previše trudio da ga reklamira i onda tako i od samih naših izdavaca recimo LMS mu je izbacivao stranice nije izdao sve po redu,izbacio i neke regularce i tako,pa onda nitko nece da izda taj specialac ili onaj u koloru,...mislim cudno a stvarno je Kit Teller dobar strip. Možda su najvecu grešku napravili tim pocetnim naslovnicama pa nije tako blještala sa kioska kao Zagorove npr pa ga onda možda dosta ljudi nije kupilo,jer mu nisu dali šanse da ih oduševi samom pricom. Ima jedan rek koji kaže:"nemojte suditi knjigu po platnicama" što bi dobro došlo u ovom slucaju |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 20/08/2009 : 22:09:36
|
da,istina,i sad si još više probudio želju da procitam cijeli strip maloga rendera u boji,koliko smo odkrili ima bar dva.Onaj regularni broj 100 i onaj specialac ili reprint(to još ne znamo,iako mislim da nije reprint). Siguran sam da su oba dva prvoklasna! |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 21/08/2009 : 00:20:09
|
da,istina,i sad si još više probudio želju da procitam cijeli strip maloga rendera u boji,koliko smo odkrili ima bar dva.Onaj regularni broj 100 i onaj specialac ili reprint(to još ne znamo,iako mislim da nije reprint). Siguran sam da su oba dva prvoklasna!
mislim da onaj broj 100 u boji nije upitan i da ce ga van gogh kad dode na red i izdati,dok za specijale ne znam. ovaj zoltan ima neki tekst ispod ali je na talijanskom pa ne razumijem baš. onaj drugi u boji koji na naslovnici ima samo ''il picolo ranger'',što je ustvari ime prvog broja je možda reprint prvog broja ali u boji. kažem možda,ne znam. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Posted - 21/08/2009 : 08:42:42
|
da,istina,i sad si još više probudio želju da procitam cijeli strip maloga rendera u boji,koliko smo odkrili ima bar dva.Onaj regularni broj 100 i onaj specialac ili reprint(to još ne znamo,iako mislim da nije reprint). Siguran sam da su oba dva prvoklasna!
mislim da onaj broj 100 u boji nije upitan i da ce ga van gogh kad dode na red i izdati,dok za specijale ne znam. ovaj zoltan ima neki tekst ispod ali je na talijanskom pa ne razumijem baš. onaj drugi u boji koji na naslovnici ima samo ''il picolo ranger'',što je ustvari ime prvog broja je možda reprint prvog broja ali u boji. kažem možda,ne znam.
da i ja mislim da ce vjerovatno izdati broj 100 u boji,što bi bilo super iz dviju razloga: -jer je to neobjavljena prica(lms nije izdao taj broj,kao i neke druge) -jer je uz to i u boji(što ga cini jednim od rijetkih koji su u boji od maloga rendera(za sad smo pronašli samo dva koja su u boji)) pitanje je šta ce se uraditi sa specialcem i zoltanom i šta je onaj koji bi trebao biti u boji a na naslovnici su neki leteci ljudi(mislim da to ne može biti reprint-bar sudeci po naslovnici) |
|
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 25/08/2009 : 03:04:21
|
mjesecu svibnju 1992 je objavljen u posebnom registar od 148 stranica pod naslovom Povratak Rangers (Prica i scenarij po Mauro Boselli i nacrtima Franje Gamba). Un episodio inedito autoconclusivo dal titolo Il documento segreto #232; stato pubblicato in appendice al n. Epizoda pod nazivom neobjavljenih snimaka tajnog dokumenta objavljen je kao prilog za n. 99 della Collana Araldo . 99 Ogrlica Herald. Infine, nel 2006 , l' Editoriale Mercury pubblica una nuova avventura inedita dal titolo "Zoltan il mago" (soggetto e sceneggiatura di Ermes Senz#242; e disegni di Luigi Merati ). Konacno, u 2006, L 'Uvodnik Mercury objavljuje nove avanture roman pod nazivom "Zoltan madionicar" (Prica i scenarij po Hermes Bez i crteža od Luigi Merati).
nešto sam našao u vikipediji o ovim novim pricama |
|
|
Topic |
|