forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NAŠTRUMPFAJ SE! @ Stripovi.com
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/01/2009 : 20:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
http://www.stripovi.com/ShowHeroPage.asp?Hero=STR

Još jedan mali tekstic o malim plavim stvorenjima iz mracne šume. Pisao ga je naš delbojcina štrumpastik, a tekst je o ŠTRUMPFOVIMA! Da, da, da...

Da vas obavijestim da svakako bacite pogleda na tekst, možda komentirate ili pohvalite (nedajbože pokudite!) autora.

A možda se i autor javi pa nam ispripovijeda, kako, kada i zašto Štrumpfovi? Jel voli štrumpfetu jer bi ona dala svakom Štrumpfu? Ili simpatizira crvene, ajme!?

Na ovoj stranici imate i pjesmicu iz crtica! Pa eto štrumpfajte...
http://www.adventuresofsmurphy.com/theme.html

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 07/01/2009 20:30:30

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/01/2009 : 20:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Nažalost, još nisam procitao ni Bleka. Obveze su me sprijecile da detaljno pratim homepage. Ali ovih dana cu nadokandit sve propušteno.
Što se tice tekstova, ne sumnjam da su super, zato sve pohvale autorima, a ovom prilikom cestitam neumornom delboju. Pokude? :DD Ma koje pokude? To ne smijete ni pomisliti.:P 99% foruma ne bi imala volje, niti bi bila u stanju napisati ovakve duge, sveobuhvatne, ultimativne tekstove o pojedinim stripovima i junacima. Zato moj naklon do poda! :DDDDDD

Pošto je otišlo dosta recenzenata, neki su izbaceni, a neki su se malo umorili, pozivam sve one koji se osjecaju sposobnima i voljnima da ponešto pridonesu i na tom polju.
Šaljem veceras Deecayu jednu... Natjerao sam se unatoc obvezama.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2009 : 21:04:40  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

http://www.stripovi.com/ShowHeroPage.asp?Hero=STR

Još jedan mali tekstic o malim plavim stvorenjima iz mracne šume. Pisao ga je naš delbojcina štrumpastik, a tekst je o ŠTRUMPFOVIMA! Da, da, da...

Da vas obavijestim da svakako bacite pogleda na tekst, možda komentirate ili pohvalite (nedajbože pokudite!) autora.

A možda se i autor javi pa nam ispripovijeda, kako, kada i zašto Štrumpfovi? Jel voli štrumpfetu jer bi ona dala svakom Štrumpfu? Ili simpatizira crvene, ajme!?

Na ovoj stranici imate i pjesmicu iz crtica! Pa eto štrumpfajte...
http://www.adventuresofsmurphy.com/theme.html

Zašto nisi postavio onu sliku prvog pojavljivanja Štrumpfova u stripu?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/01/2009 : 21:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
delboj, koji ti partibrejker! Ja tebi lijepo najavim tekst, a ti tako,,, ccc.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 07/01/2009 22:05:22
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2009 : 21:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

delboj, koji ti partibrejker! Ja tebi lijepo najavim tekst, a ti tako,,, ccc.

Ta slika je važna.

Hvala za najavu. Nadam se da je tekst dobro ispao.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7957 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2009 : 21:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Nadao sam se da ce biti više informacija o samom stripu. Zašto ima relativno malo epizoda, u kom periodu su izlazile, da li je Peyo radio i druge stvari, šta je od toga kod nas objavljeno, koliki su bili tiraži i uspeh stripa pre i posle animirane serije, da li je peyo imao saradnike, da li je crtao neko štrumpfove sem njega itd?

Mislim da je i mladi štrumpf bio jednom bez kape, i da nema kosu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/01/2009 : 21:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Nikad nije kasno za nove popravke, delboj, zar ne? Pocuj alextsa...

E, nisam primio tu sliku koju misliš da sam morao staviti. Poslao si mi samo 4 slike.

Edited by - DeeCay on 07/01/2009 22:05:06
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2009 : 21:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

Nadao sam se da ce biti više informacija o samom stripu. Zašto ima relativno malo epizoda, u kom periodu su izlazile, da li je Peyo radio i druge stvari, šta je od toga kod nas objavljeno, koliki su bili tiraži i uspeh stripa pre i posle animirane serije, da li je peyo imao saradnike, da li je crtao neko štrumpfove sem njega itd?

Mislim da je i mladi štrumpf bio jednom bez kape, i da nema kosu.

Ne znam zašto ima relativno malo epizoda. Ne vidim šta je još trebalo pominjati o periodu izlaženja, premijera je bila u casopisu Spirou i receno je kad. Ne vidim kakav znacaj za tekst ima šta je još radio Peyo. Kod nas je objavljeno desetak prvih albuma. Poredenje tiraža prije i poslije crtanog se možda moglo spomenuti. Saradnik je bio Ivan Delporte. Ali bilo bi previše podataka, ne vidim razloga da se to sad toliko gomila. Šta je sad trebalo, da prepricam epizode iz stripova, pa onda iz crtanih filmova? Možda sam mogao pomenuti da recimo u jednom crtanom filmu vidimo Velikog Štrumpfa sa crvenom bradom dok je bio mladi, kad se prisjeca koje su bile prve rijeci nekih Štrumpfova.

Ja sam se potrudio da napravim jedno kratko poredenje izmedu stripa i crtanog filma i kažem nešto o samim likovima. Mislim da je o stripu dovoljno receno. Ako imate nekih konkretnih prijedloga napišite pa možemo ubaciti naknadno u tekst.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2009 : 21:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Nikad nije kasno za nove popravke, delboj, zar ne? Pocuj alextsa...

E, nisam primio tu sliku koju misliš da sam morao staviti. Poslao si mi samo 4 slike.

Evo, odgovorio sam na komentar.

Tu sliku sam ti valjda poslao prije. Ali evo šaljem sad opet.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/01/2009 : 21:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Odlican text DelBoj!

Apropo novca kod strumpfova, secam se jedne epizode gde je Kefalo napravio masinu koja od jednog dzaka lesnika napravi zlatnik.
Kefalo sav odusevljen pokazuje to drugom strumpfu, da bi ga ovaj upitao:
"A sta ce ti taj zlatnik sad?"

A Kefalo odgovara:
"Kako sta ce mi? Pa idem da kupim jos lesnika!"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1599 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/01/2009 : 22:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Strumfovi su mi odlicni u crtanoj seriji dok u stripu mi bas i nisu zanimljivi.Sto ne znaci da ih necu uzeti u nekom integralu.
Inace odlican tekst.

Edited by - night on 07/01/2009 22:55:56
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2009 : 23:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Moj caca je Kominjanin... molim ( mrzim moljenje ) uvrstite to u tekst

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/01/2009 : 23:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

onda si i ti kominjanin,a ne gracki mandril

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2009 : 23:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ja san ode roden ali ponosan sam na Neretvansko porijeklo. 20 km istocnije ili zapadnije ne minja puno na ludosti

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 07/01/2009 : 23:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Odlican pregled štrumpfologije: Svaki štrumpf za trud!

Piši propalo!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2009 : 23:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
A mater je Gracka... caca se uda, hihihihihi

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/01/2009 : 23:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Snimljeno je 256 crtanih serija, a svaka je trajala po 30 minuta?
Jbte, pa nisam znao da ih toliko ima.
Koliko ih je kod nas prikazano, jel netko zna?
Dobra recenzija

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/01/2009 : 01:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Jel i tvoj caca bija Štrumpf?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/01/2009 : 01:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Naravno, kad me vidiš odma znaš da je

Go to Top of Page

choco
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
73 Posts

Member since 13/11/2008

Posted - 08/01/2009 : 07:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send choco a Private Message
delboy svaka cast , text je odlican i poucan.baci me u djetinstvo :)
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 08/01/2009 : 09:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by choco

delboy

Nije delboy nego delboj

btw tekst je extra. Fakat se naštrumfaš!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 08/01/2009 : 10:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
odlican tekst, stvarno sam uživao citajuci ovu zanimljivu recenziju.

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/01/2009 : 10:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

quote:
Originally posted by choco

delboy

Nije delboy nego delboj

btw tekst je extra. Fakat se naštrumfaš!

Hvala. Ne vidim razlog da se moji radovi pripisuju drugom clanu.
Go to Top of Page

choco
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
73 Posts

Member since 13/11/2008

Posted - 08/01/2009 : 14:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send choco a Private Message
delboj ja se izvinjavam :)
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 08/01/2009 : 19:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
ŠTRUMPFOVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juhu!!!

Kad ce album?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 09/01/2009 : 02:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by kico
Kad ce album?

Oce li to biti u BiH?

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000