forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Peticija ( molba ) Libelusu za Texa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 17/01/2009 : 00:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by dcopic

Pa meni su Nathan i Tex na prvom mjestu. Uvjerljivo! Pa onda iza njih Magicni, itd...

Ja sam bas i krenuo s Texom po onim tvojim uputstvima,ali kad vidim kako to rade Dado%Dado ubija mi volju da kompletiram Dnevnikova izdanja

Ma razumijem te. Ovo što radi Libellus je vrh, a Dnevnik je ipak iz nekih drugih vremena. Samo tada su naklade bile velike i shodno tome vrlo prihvatljiva cijena za sve.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/01/2009 : 02:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Evo ja cu kao baba vrachara da prognoziram shta ce da se desi sa Libellusovim Teksom (i u sluchaju da startujete josh deset topika i davite za Teksa od prvog broja i u sluchaju da to vishe nikada ne pomenete):

Korak 1) Libellus ce objaviti sve neobjavljene Teksove.
Korak 2) Libellus ce od prvog broja objaviti sve shto do tada nisu objavili.

Sad, mozhete vi da kukate do prekosutra, ali ako razmislite dve sekunde, shvaticete da je to najodrzhiviji biznis model za ovo izdanje, i jedina realistichna opcija.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/01/2009 : 02:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Samo daj Boze zdravlja i Texa nece faliti... A ni Nathana, vjerujte mi!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 17/01/2009 : 02:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

A ni Nathana, vjerujte mi!

Ne preterujmo!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 11/03/2009 : 20:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
trnutno gledam westerne pedesetih ,pa bih texa od 1 broja.p.s-vracam ovaj topic da bih razbio monotoniju koja je na forumu ceo mesec haha.
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 11/03/2009 : 23:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Ja sam slucajno došao do Teksa u boji ( nekoliko prvih brojeva ) i mogu reci da su price sasvim ok za ono vreme. Možda bi i to izdanje imalo produ kod kolekcionara, naravno, kad bi neko izdao.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

mile.soric
Starting Member

Croatia
11 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 14/03/2009 : 17:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mile.soric a Private Message
Sve junake, pa tako i Texa, treba objavljivati na nacin da se postuje originalna talijanska KRONOLOGIJA, da se postuje originalni talijanski FORMAT STRIPA, i da KVALITETA PAPIRA I TISKA bude ista kao i talijanska.

NIJEDAN od nasih domacih izdavaca, ukljucujuti i one iz bivse drzave (Dnevnik i drugi) te nase nakon rata (Slobodna Dalmacija, Libellus i drugi) nisu postovali originalnu talijansku kronologiju, sto je zalosno i upucuje na to da medju njima dominira prvenstveno ljubav prema novcu a tek onda ljubav prema stripu.

Slobodna Dalmacija je postovala originalni talijanski format, dok ga Libellus (iz profiterskih razloga) ne postuje.

Papir i tisak Slobodne Dalmacije je bio jako los, dok je papir i tisak Libellusa kvalitetan.

Zar je toliko tesko uzeti jednu originalnu talijansku seriju, i vjerno je reprintati, uzimajuci u obzir sva tri gore navedena parametra?!?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/03/2009 : 19:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pišem Libellus, pamtim Ludens... ili možda obratno?

Šta znaci iz "profiterskih" razloga?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/03/2009 : 20:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
znaci da je tip idiot...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2009 : 21:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Orden Dadi&Gastonu na svim istrpljenim buljezgarijama za Tex-a od prvog broja. Samo nastavite kako ste krenuli
Go to Top of Page

mile.soric
Starting Member

Croatia
11 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 15/03/2009 : 16:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mile.soric a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Pišem Libellus, pamtim Ludens... ili možda obratno?

Šta znaci iz "profiterskih" razloga?

Pardon, mahinalni lapsus - mislio sam na Ludens. Profiterski razlozi se odnose na taj centimetar sirine koji fali njihovim kiosk izdanjima, a za koji im vjerojatno treba nesrazmjerno vise inputa - ulaganja koje im se kroz prodanu nakladu vjerojatno ne bi vratilo. Dakle, i u ovom nasem svijetu cudaka i sanjara kojima je hobi zanimacija za strip ponavlja se, na zalost, univerzalno pravilo: novac ispred svega. Ukratko: ukoliko zbog postivanja originalnog formata neko kiosk izdanje treba kostati dvije ili ne znam koliko kuna skuplje, ja sam spreman to platiti. Ali nisam spreman trpjeti polovicna rjesenja koja nemaju veze s ljubavlju prema stripu koju gajim vec 30 godina.

Pored toga, ne mislim da je potreba da se zadovolje mladi narastaji dovela do toga da izlaze nasumicno odabrane epizode Zagora u seriji 'Zagor Classic' (kao sto tako glasi objasnjenje), vec je to nesto sto se jednostavno prodaje. Radi se jednostavno o novcu. Znam, meni ce na to reci da mene nitko ne tjera kupovati i Ludensova Classic izdanja Zagora, ali ja sam kolekcionar. I oni znaju da ce puno ljudi ta izdanja kupovati cisto iz 'bibliografskih' razloga, jednostavno zato jer i ta izdanja moraju imati. Tu se pomalo radi i o zlouporabi kolekcionarstva. Najocitiji primjer toga je potpuno nepotrebni Zagor Gigant - uzmes jedan stari broj kojeg jednostavno reprintas na nacin da ga uvecas na A4 i obojis. Koji je smisao toga?

Curuniru zahvaljujem na 'komplimentu'.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/03/2009 : 17:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Mislim da nisi u pravu sa centimetrom i inputom i profiterstvom, no ne sporim da imaš pravo tako misliti. A i sam pišeš "vjerovatno"... znaci nisi siguran a medalja kao i uvik ima dvi strane. Možda si u pravu ali...
Za klasik... hm, znam dosta ljudi koji ne kupuju Ludensova izdanja niti su kupovali SD Extra a kupuju ZG Klasik. Pametni i knjiški ljudi kažu da svako desetak godina stasa nova generacija kojoj je Klasik ono što je prethodnoj bija ZG Extra od slobodne ili meni LMS/ZSS ili Mladenu klinasto pismo... Osim toga, cjenovno prihvatljiva izdanja ( a klasik to je u vecini slucajeva ) sa kompletnom pricom u jednom broju ciljaju i na "slucajne" kupce, primjer je izležavanje liti na plaži kad baš takva izdanja imaju produ. Kupim, procitam, bacim... End of Story!
Kao netko tko nije baš ZG fan meni je gigant najbolje izdanje Zagora ikad. Da je u tvrdim koricama, napisa bi ultimativno. Opet ponavljam, to je subjektivno mišljenje ali ako uopce ocekujem neko izdanje Zagora, onda ocekujem novi gigant. Možda ja volim šarene laže...?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/03/2009 : 17:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Zagi giganz u HC? to bi bija vrh.meki me ne zanima

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/03/2009 : 17:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
I ja sam za Texa od 1. broja , ALI STROGO U SC IZDANJU, ZA NE VIŠE OD 2 EVRA PO PRIMERKU!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 15/03/2009 : 17:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Ponekad je tuzhno chitati kakvim sve glupostima ljudi imaju vremena da se bave.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 15/03/2009 : 20:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Pojasni,Samuraju,na sta,konkretno,mislis?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 15/03/2009 : 22:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Na to da se na ovom forumu 99 posto vremena razgovara o tome da li je strip 2 ili 3 milimetra duzhi ili shiri, da li je papir kundstruk ili toalet i slichne gluposti, a 1 posto vremena na, kako da se najpreciznije izrazim...stripove.

Chitajuci ovaj forum, chovek bi zakljuchio da ljudi stripove gledaju, a ne chitaju. Jebiga, kada imash vishe topika o riknama nego o scenariju ili crtezhu, stvarno ti dodje da sednesh i plachesh.
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 15/03/2009 : 22:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ponekad je tuzhno chitati kakvim sve glupostima ljudi imaju vremena da se bave.

Ponekad je glupo citati koliko tužne komentare ljudi ostavljaju.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000