Author |
Topic  |
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 29/06/2009 : 20:30:15
|
izgleda da se samo meni "Samuraj" ne dopada:D |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 29/06/2009 : 20:36:02
|
quote: Originally posted by Pajtos
Novi Teks je biser serijala,naslovnica Villa,crtez Civitelli(asocijacija-legendarna epizoda:"Ubistvo u Korpus Kristiju","Zaverenici"&"Atentatori") A tek prica(kapa dole Nizziju) !Prvo sam malo skinuo prasinu s kolekcije i izvukao dvojac "Teksov obracun" & "Sampion rodea"(ZS 617,618)obnovio gradivo,pa onda prileg'o na pricu!Teksovi legendarni upadi u kancelarije potplacenih serifa i provokacije tipa:"...a,sad da ja tebi nesto predlozim,gospodine limena zvezdo..."Neprocenjivo! Jedva cekam nastavak i dolazak "konjice"! Coltovi uvodnici su prava riznica podataka,cist poklon uz primerak! 
Tacno tako, ja sam isto procitao ovu pricu u jednom dahu, a dobro se secam onih starih epizoda, tako da nije bilo potrebno da se obnavlja gradivo. I jedva cekam nastavak. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 21:41:05
|
Btw, imate fore još samo sledeceg Texa da uživate u prevodu našeg Colta, kad se vec prica o prevodima (vidi topik o kolekcionarskom DD)...
Ko ce nam od sada prevoditi Texa, Džerija i "onog sa sekirom" i kako videcemo .
|
Edited by - goksi on 29/06/2009 21:47:36 |
 |
|
---- moka ----
Starting Member

64 Posts
Member since 04/04/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 21:51:43
|
Da , trodelna prica sa samurajem je stvarno najboja prica do sada o Zagoru,u izdanju VC Ostavio je lep osecaj,posle citanja |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/06/2009 : 21:54:48
|
quote: Originally posted by goksi
Btw, imate fore još samo sledeceg Texa da uživate u prevodu našeg Colta, kad se vec prica o prevodima (vidi topik o kolekcionarskom DD)...
Ko ce nam od sada prevoditi Texa, Džerija i "onog sa sekirom" i kako videcemo .
Sloba,Djole,Colt... Ono sto je bio najveci kvalitet VC su izbor junaka i prica i prevod. Ima tu jos par kvalitetnih ljudi ali se osipanje nastavlja... |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 29/06/2009 : 21:55:53
|
Valja docekati da je i ja procitam do kraja!!!Kod nas je aktuelan tek prvi broj...  |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/06/2009 : 22:32:15
|
Nisam video to da Colt napusta VC (ne vidim ni na tom DD topicu, bar ne na poslednjih nekoliko strana)... sta se zna o svemu tome? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/06/2009 : 22:33:28
|
quote: Originally posted by ---- moka ----
Da , trodelna prica sa samurajem je stvarno najboja prica do sada o Zagoru,u izdanju VC Ostavio je lep osecaj,posle citanja
I meni je ova prica odlicna, zaista sam uzivao... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26033 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/06/2009 : 22:34:58
|
quote: Originally posted by ---dp---
Nisam video to da Colt napusta VC (ne vidim ni na tom DD topicu, bar ne na poslednjih nekoliko strana)... sta se zna o svemu tome?
Ukoliko oseti potrebu,javice se Colt uskoro sa zvanicnim obaveštenjem, pa nema potrebe da nagadamo šta, kako i zašto. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 29/06/2009 22:35:57 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:15:26
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by ---dp---
Nisam video to da Colt napusta VC (ne vidim ni na tom DD topicu, bar ne na poslednjih nekoliko strana)... sta se zna o svemu tome?
Ukoliko oseti potrebu,javice se Colt uskoro sa zvanicnim obaveštenjem, pa nema potrebe da nagadamo šta, kako i zašto.
Ma ne stizem da pratim forum uopste pa zato pitam, da ne trazim po stotinama strana... a nisam ni u toku zbog toga sto ne pratim, pa reko' mora da vec svi sve znaju pa onda lepo da ja pitam (ko pita ne skita) :))) |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 23:21:38
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Sloba,Djole,Colt... Ono sto je bio najveci kvalitet VC su izbor junaka i prica i prevod. Ima tu jos par kvalitetnih ljudi ali se osipanje nastavlja...
...Blazina.  
Izvinjavam se gorepomenutim zbog trpanja donjepomenutog u isti kos. Sala,komika. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
Edited by - Kit Carson on 29/06/2009 23:24:06 |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 29/06/2009 : 23:27:08
|
Al ste krenuli odmah sa naricanjem . Tacno je da ce izaci jos nekoliko mojih prevoda i tekstova, a onda stafetnu palicu preuzima drugi prevodilac. Ukratko receno, VC je firma koja zeli maksimalan kvalitet, a procenjeno je da ce novi prevodilac pomoci da se prevodi Zagora, Teksa i MN podignu na visi nivo i budu na nivou dizajna i stampe. Nadam se da ste bili zadovoljni mojim doprinosom izdanjima VC, a za redakciju se ne treba brinuti : adekvatne zamene za ljude koji su otisli uvek brzo bivaju pronadjene upravo iz razloga sto izdavac nista ne radi naprecac nego se sve odluke pazljivo planiraju. |
 |
|
redbaron
Starting Member

42 Posts
Member since 26/06/2009 |
Posted - 29/06/2009 : 23:45:19
|
Kod nas na balkanu stvari idu cudnim tekom,osoba koja je dobila najvise kritika i samim cudom izbegla atentat je ostala u redakciji,dok ljudi od kojih su svi bili zadovoljni idu van..........nista mi nije jasno,cita li neko od glavnih ovaj forum ili ne,ipak oni izdaju stripove a ovo je forum za stripove....ne misle valjda da se ovde raspravlja o tome ima li zivota na Marsu ili ne. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 29/06/2009 : 23:54:12
|
quote: Originally posted by Colt
Al ste krenuli odmah sa naricanjem . Tacno je da ce izaci jos nekoliko mojih prevoda i tekstova, a onda stafetnu palicu preuzima drugi prevodilac. Ukratko receno, VC je firma koja zeli maksimalan kvalitet, a procenjeno je da ce novi prevodilac pomoci da se prevodi Zagora, Teksa i MN podignu na visi nivo i budu na nivou dizajna i stampe. Nadam se da ste bili zadovoljni mojim doprinosom izdanjima VC, a za redakciju se ne treba brinuti : adekvatne zamene za ljude koji su otisli uvek brzo bivaju pronadjene upravo iz razloga sto izdavac nista ne radi naprecac nego se sve odluke pazljivo planiraju.
  |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 30/06/2009 : 01:53:46
|
Ocigledno ne citaju...    |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 30/06/2009 : 10:27:48
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by Pajtos
Novi Teks je biser serijala,naslovnica Villa,crtez Civitelli(asocijacija-legendarna epizoda:"Ubistvo u Korpus Kristiju","Zaverenici"&"Atentatori") A tek prica(kapa dole Nizziju) !Prvo sam malo skinuo prasinu s kolekcije i izvukao dvojac "Teksov obracun" & "Sampion rodea"(ZS 617,618)obnovio gradivo,pa onda prileg'o na pricu!Teksovi legendarni upadi u kancelarije potplacenih serifa i provokacije tipa:"...a,sad da ja tebi nesto predlozim,gospodine limena zvezdo..."Neprocenjivo! Jedva cekam nastavak i dolazak "konjice"! Coltovi uvodnici su prava riznica podataka,cist poklon uz primerak! 
Tacno tako, ja sam isto procitao ovu pricu u jednom dahu, a dobro se secam onih starih epizoda, tako da nije bilo potrebno da se obnavlja gradivo. I jedva cekam nastavak.
Pridruzujem se pohvalama na racun ove epizode!  |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/06/2009 : 10:43:17
|
quote: Originally posted by Colt Tacno je da ce izaci jos nekoliko mojih prevoda i tekstova, a onda stafetnu palicu preuzima drugi prevodilac.
Do k.... . |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 30/06/2009 : 15:20:41
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Colt Tacno je da ce izaci jos nekoliko mojih prevoda i tekstova, a onda stafetnu palicu preuzima drugi prevodilac.
Do k.... .
E bas to!!! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 30/06/2009 : 21:34:21
|
Ova nova epizoda Texa "Povratak u Kalver Siti", da li je jednodelna ili ima nastavaka...sorry sto ovako pitam, ali ne uzimam redovno stripove, a ne znam gde drugde da potrazim?? Texa sam prestao da uzimam posle broja 7.
EDIT:
Prelistao sam unazad, vidim da ima nastavak :) |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 30/06/2009 21:59:22 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 30/06/2009 : 22:25:54
|
quote: Originally posted by Caleb
Ova nova epizoda Texa "Povratak u Kalver Siti", da li je jednodelna ili ima nastavaka...sorry sto ovako pitam, ali ne uzimam redovno stripove, a ne znam gde drugde da potrazim?? Texa sam prestao da uzimam posle broja 7.
EDIT:
Prelistao sam unazad, vidim da ima nastavak :)
Ako si prestao, sad ponovo pocni, ova epizoda je jedna od najboljih, sad ti je prilika da se nanovo aktiviraš sa starim dobrim Teksom.  |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Posted - 30/06/2009 : 23:25:17
|
A koliko ce biti nastavaka??
Moram da priznam da mi je malo dosadan, za sam ga i prestao kupovati :)) ali cu mu pruziti jos jednu sansu, izgleda. :) |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 02/07/2009 : 08:46:30
|
quote: Originally posted by Colt
Al ste krenuli odmah sa naricanjem . Tacno je da ce izaci jos nekoliko mojih prevoda i tekstova, a onda stafetnu palicu preuzima drugi prevodilac. Ukratko receno, VC je firma koja zeli maksimalan kvalitet, a procenjeno je da ce novi prevodilac pomoci da se prevodi Zagora, Teksa i MN podignu na visi nivo i budu na nivou dizajna i stampe. Nadam se da ste bili zadovoljni mojim doprinosom izdanjima VC, a za redakciju se ne treba brinuti : adekvatne zamene za ljude koji su otisli uvek brzo bivaju pronadjene upravo iz razloga sto izdavac nista ne radi naprecac nego se sve odluke pazljivo planiraju.
hehehehe "sve sto kazem citaj obrnuto"   |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 02/07/2009 : 13:37:39
|
Ovog cetvrtaka imamo:
Leo Pulp 3 - Slucaj crvene magnolije
Kao i dva prva broja i ovaj treci je izuzetan.Zaista Leo je pravo osvezenje i ova tri broja zaista vredi imati. Naravno ovaj treci je i zadnji. U nekom Italijanskom forumu sam citao da ga vise nece biti,ja bi licno voleo da se uradi jos koji broj mada cisto sumnjam. Autori su isti i odlicni kao i u prva dva broja,scenario: Claudio Nizzi , crtez: Massimo Bonfatti stime sto kod ovog broja na crtezu je uskocio i Cesare Buffagni. Ali velika zamjerka VC i saradniku na ovom izdanju Igoru Blazevicu (Inspektoru Blazi) sto nema ni rijeci niti je navedeno da je na crtezu radio i Buffagni! Sto se kvaliteta izdanja tice tu takodje zamjerka kod uveza,primecuje se nedostatak lijepila i stranice skripte pri otvaranju i imas osecaj kao da ce se raspasti(nadam se da je slucaj samo kod mog primjerka). Takodje primjecuje se i jedna dobra stvar a to je da nema naslova na naslovnici kao sto je bilo u najavi i umjesto naslova stoji taj krug gde pise "98 stanica u koloru",sto mozda i nije lijepse ali tako je bilo i u prva dva broja a tako je i u originalu.
Dylan Dog 19 - Preko praga
Scenario: Paola Barbato Crtez: Luigi Piccatto
Nisam citao jos ali prema rijecima fanova ova je jedna od TOP prica DD. Tu imamo i Ksabarasa. Iako ja licno ne volim crtez Piccatta izgleda da je kod ovoga broja uradio zaista dobar posao. I tu je i jedno prijatno iznenadjenje,ovaj broj ima 104 stranica!!(naravno racunajuci i korice). Od 99 do 102str. imamo intervju s Paolom Barbato koji je uradio saradnik redakcije VC Marko Shelic (to jest nas kolega sa foruma Leo Charm ili poznatiji kao rep pjevac Marcelo) koji inace radi i na kolekcionarskom DD, i ovim putem mu se zahvaljujem na ovom intervjuu. U ovom intervjuu Paola Barbato nam otkriva nesto zaista zanimljivo vezano za ovu pricu,a to je da je tri godine poslije u reprintu ovog izdanja u Italiji (u seriji DD `Prima ristampa` 2008god.) kraj drugaciji od prvog izdanja! Naravno sve je to dijelo Sclavija,u prvom izdanju citaocima je ostavljena mogucnost da kraj interpretiraju po svojoj zelji,kao sto je slucaj sa dosta prica DD,dok je u reprintu dat originalni kraj! U intervjuu cini se mirise i nesto zanimljivo (nevezano za DD) mada ne i neocekivano, a to je da cini se uskoro cemo imati prilike da procitamo i treci broj iz edicije `Romanzi a fumetti Bonelli` u izdanju VC,to jest `SIGHMA` kojeg je takodje napisala Paola Barbato ( http://www.zagor.it/auto/scheda_speciale?collana=79&numero=3&subnum= ).Prvi broj je `Dragonero` a drugi `Oci i tama` kojeg je izdao Libellus. Kvalitet je na nivou i nemam zamjerki kao kod LP(barem kod mog primjerka).
Sve u svemu zaista dobar cetvrtak,a sledeceg nas ocekuju:
Dampyr 19 - Crna svetlost Komandant Mark specijal 4 - D`Artanjanov mac (uz dodatak `Flok`)
|
Edited by - Ferri on 02/07/2009 13:43:23 |
 |
|
Topic  |
|