Author |
Topic  |
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12001 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 01/08/2009 : 16:25:49
|
quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by wesskowaz
Jebo otisak...kakva je prica?
ne mogu,a da ne stavim repliku.kad nije bitan otisak,nisu bitni ni crtaci,to mu tako dodje.onda nek v.c izdaje pisane romane gde je prica u prvom planu,sve ostalo je nebitno,moze i na novinskom papiru.valjda se u tom crtezu vidi neka draz u smislu ko kako kadrira,crta pejzaze,konje,zene,grudi i guzove kod zene,urbane sredine....... ako nije lepo otisnuto sve navedeno pada u vodu,e jebo ja onda pricu.
Ma, sve je to u redu..potpuno se slazem. No, neki od vas nacrne pricu i pre nego sto je procitaju. Pogledaju naslovicu i opletu sve najgore o stripu, a onda ga na kraju kupe. Citajte stripove i uzivajte. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 01/08/2009 : 16:38:57
|
Da se mene pita, ja bi uvijek uveo novog junaka umjesto 555 reprinta vec postojeceg.
Imamo li vec zagora od prvog broja? Imamo? Imamo li neke druge junake (ne nužno bonellijeve) kao kiosk verzije? Nemamo? Prema tome, dileme nema. Uvesti nove junake.
Recimo, ja sam se pomalo navukao na Dampyra u Bookglobeovom izdanju. Medutim, preskup mi je. Kad sam skužio da VC dolazi u Libellus, odmah sam ga kupio i sad cu kupoviti nove brojeve. Možda cak popunim i kolekciju od prvog broja...
Pogotovo su zanimljivi ograniceni serijali, jer to možeš kupiti, a da ne misliš kako sad moraš izdvajati 100 godina za nekog novog junaka. Recimo Demian. 16 epizoda se stvarno isplati kupiti ma makar u HC Libellusovom izdanju. |
No sikiriki |
 |
|
ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 01/08/2009 : 17:45:11
|
[quote]Originally posted by goksi
Znaci predlažeš 4 nove Zagorove edicije plus neku novu foru? Šta bi to moglo da bude, recimo ja predlažem Ciko u boji HC. To bi bio pun pogodak i pravi faktor iznenadenja. [/quote Kako za koga brate, ne delim tvoje oduševljenje HC Cikom u boji... |
 |
|
aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 01/08/2009 : 17:55:31
|
Brendon je bio dosta popularan u nedavnoj forumskoj anketi "kojeg novog junka biste rado vidjeli na kioscima", zar ne? A da se sa tim krene? Dampyr je pokazao da novi serijal može da osvoji publiku, i da se izbori za svoje mjesto ravnopravno uz stare nam i dobropoznate junake... koliko sam cuo (a i nešto malo vidio), Brendon ima dosta elemenata koji bi mogli privuci publiku; tematski (tzv. postapokalipticni sf/horror), scenaristicki (Chiaverotti ipak posjeduje kultni status na ovim prostorima, ne? :)) atraktivne crtace, Roijeve naslovnice... a i dugotrajnost na talijanskom podrucju, još uvijek gura, vec cijelo jedno desetljece. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 01/08/2009 : 19:06:23
|
quote: Originally posted by ciprijani
Sledeceg cetvrtka zagor OP Nulti Cas,koje su to dnevnikove epizode ne mogu da skontam...
"Povratak u Darkvud" i nastavci(Helingen)... |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 01/08/2009 : 20:48:03
|
quote: Originally posted by aleksa crnobrnja
Brendon je bio dosta popularan u nedavnoj forumskoj anketi "kojeg novog junka biste rado vidjeli na kioscima", zar ne? A da se sa tim krene? Dampyr je pokazao da novi serijal može da osvoji publiku, i da se izbori za svoje mjesto ravnopravno uz stare nam i dobropoznate junake... koliko sam cuo (a i nešto malo vidio), Brendon ima dosta elemenata koji bi mogli privuci publiku; tematski (tzv. postapokalipticni sf/horror), scenaristicki (Chiaverotti ipak posjeduje kultni status na ovim prostorima, ne? :)) atraktivne crtace, Roijeve naslovnice... a i dugotrajnost na talijanskom podrucju, još uvijek gura, vec cijelo jedno desetljece.
Da, da... Procitaj tabloid sa sajta, pa ceš videti zašto Chiaverotti uživa kultni status  |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 01/08/2009 : 21:03:26
|
Ne znam sta da kazem, cinjenica je da Zagor, Dilan Dog i Alan Ford imaju najveci broj izdanja, sto govori u prilog njihovoj najvecoj popularnosti na ovim prostorima. Takodje je cinjenica da su pomenuti junaci zaista pokriveni oko 95% sa velikim brojem razlicitih izdanja, nedostaje cini mi se jos samo kolor izdanje(mada kod alan forda i to imamo). Ostaje dakle objavljivanje nekih novih junaka ili bar starih koji nisu zastupljeni na kioscima.Ja licno najvise bih voleo da se krene sa izdavanjem Djila, Dzudasa i Prica sa divljeg zapada.Mozda bi Djil i Dzudas obzirom na mali broj epizoda bili pravo resenje, u smislu da se krene i da se proba sa tim izdanjima, makar i u vidu trobroja koji bi izlazio svaka 3 meseca, mada licno bih vise voleo pojedinacna izdanja. Sve u svemu jedno su nase zelje a drugo izdavacki planovi VC.Jer ako oni procene da ce neki junak biti nerentabilan tesko da cemo ih videti na kioscima. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/08/2009 : 21:17:12
|
Tiberije ja sam se samo zezao. Profesorovi "fantasticni" predlozi me nateraše na to. Ne kupuje ništa od VC izuzev Zagora i knjižica od specijala i dolazi da traži novih 5 Zagorovih edicija... Voleo bi da VC nikad nijedan od tih predloga ne usvoji vec da nam da, recimo eto to što Aleksa predlaže - Brendona. Mene je Leo Palp oduševio, Bred mi je sasvim dobar a ni Dampyr mi nikako nije za baciti. Dragonero je ok, ide opet neka novost u terminu sledeceg Lea Palpa i to je ono što raduje. Dosta je bilo više reprinta Zagora, gotov je. Ko ga želi ima Ludens extra i Klasik ili sa druge strane odabrane price i kolekcionarskog. I previše. |
 |
|
Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 01/08/2009 : 22:25:01
|
quote: Originally posted by tiberije
Ne znam sta da kazem, cinjenica je da Zagor, Dilan Dog i Alan Ford imaju najveci broj izdanja, sto govori u prilog njihovoj najvecoj popularnosti na ovim prostorima. Takodje je cinjenica da su pomenuti junaci zaista pokriveni oko 95% sa velikim brojem razlicitih izdanja, nedostaje cini mi se jos samo kolor izdanje(mada kod alan forda i to imamo). Ostaje dakle objavljivanje nekih novih junaka ili bar starih koji nisu zastupljeni na kioscima.Ja licno najvise bih voleo da se krene sa izdavanjem Djila, Dzudasa i Prica sa divljeg zapada.Mozda bi Djil i Dzudas obzirom na mali broj epizoda bili pravo resenje, u smislu da se krene i da se proba sa tim izdanjima, makar i u vidu trobroja koji bi izlazio svaka 3 meseca, mada licno bih vise voleo pojedinacna izdanja. Sve u svemu jedno su nase zelje a drugo izdavacki planovi VC.Jer ako oni procene da ce neki junak biti nerentabilan tesko da cemo ih videti na kioscima.
Do davola, muka mi je kad vidim u koliko izdanja izlazi Alan Ford. Te 440 Vijesnikovih, pa Borgis, pa Svet, pa Extra, pa kolor... Ljudi ce radije kupiti nove brojeve sa ocajnim foruma i jadnim crtežom umjesto Dampira, Kena, pa i famoznog Brendona... A ja se pitam da li cu ikada citati stoti broj Dampira, kako cu nabaviti prve brojeve Mister Noa i tako dalje... Jadno. |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 01/08/2009 : 23:36:55
|
Imam ja komplet Mister Noa, he he he... A Ken Parker je dobio vrhunsko izdanje Ludens/Fibra, naravno da bih ja voleo i kiosk izdanje ali pitanje je... Ja bih recimo voleo da vidim vise od Francusko-Belgijske Skole, recimo jako bi me obradovalo kiosk izdanje u vidu albuma sa pristojnom cenom - Budy Longway, a da ne pominjem koliko bih voleo da neko krene sa kiosk izdanjima Majk Stiven Donovana poznatijeg kao Bluberi, to bi bila bomba ali pitanje je da li ce neko krenuti putevima Decije Stampe iz Gornjeg Milanovca, eh to su bila izdanja:(
|
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 02/08/2009 : 08:27:02
|
quote: Originally posted by goksi
Tiberije ja sam se samo zezao. Profesorovi "fantasticni" predlozi me nateraše na to. Ne kupuje ništa od VC izuzev Zagora i knjižica od specijala i dolazi da traži novih 5 Zagorovih edicija... Voleo bi da VC nikad nijedan od tih predloga ne usvoji vec da nam da, recimo eto to što Aleksa predlaže - Brendona. Mene je Leo Palp oduševio, Bred mi je sasvim dobar a ni Dampyr mi nikako nije za baciti. Dragonero je ok, ide opet neka novost u terminu sledeceg Lea Palpa i to je ono što raduje. Dosta je bilo više reprinta Zagora, gotov je. Ko ga želi ima Ludens extra i Klasik ili sa druge strane odabrane price i kolekcionarskog. I previše.
Goksi skreceš sa pravog puta, zanemaruješ prave vrednosti, Zagor u boji, Zagor index, a zašto da ne i razni info magazini Zagora u Italiji bi se prodavali odlicno i ovde... |
 |
|
Hajo
Senior Member

1914 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 02/08/2009 : 09:27:10
|
quote: Originally posted by Archy
Da se mene pita, ja bi uvijek uveo novog junaka umjesto 555 reprinta vec postojeceg.
Imamo li vec zagora od prvog broja? Imamo? Imamo li neke druge junake (ne nužno bonellijeve) kao kiosk verzije? Nemamo? Prema tome, dileme nema. Uvesti nove junake.
Recimo, ja sam se pomalo navukao na Dampyra u Bookglobeovom izdanju. Medutim, preskup mi je. Kad sam skužio da VC dolazi u Libellus, odmah sam ga kupio i sad cu kupoviti nove brojeve. Možda cak popunim i kolekciju od prvog broja...
Pogotovo su zanimljivi ograniceni serijali, jer to možeš kupiti, a da ne misliš kako sad moraš izdvajati 100 godina za nekog novog junaka. Recimo Demian. 16 epizoda se stvarno isplati kupiti ma makar u HC Libellusovom izdanju.
Slažem se sa svime recenim! I ja sam vec bio spreman skupljati Bookglobe-ovog Dampyra, da bih u Libellusu našao prvih 8 brojeva od VC-a i uzeo njih... Sad sam nedavno uzeo i sljedecih 10 brojeva... I nisam požalio. Definitivno nastavljam sa Dampyrom od VC-a... P.S. Demian ima 18 brojeva |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 02/08/2009 : 11:08:49
|
quote: Originally posted by Archy
Pogotovo su zanimljivi ograniceni serijali, jer to možeš kupiti, a da ne misliš kako sad moraš izdvajati 100 godina za nekog novog junaka. Recimo Demian. 16 epizoda se stvarno isplati kupiti ma makar u HC Libellusovom izdanju.
Potpuno se slažem sa prijedlogom o uvodenju novih junaka. Stvarno, ako poslije Leo Pulpa bude neka nova edicija DD ili ne daj bože Zagora - bilo bi previše. Trebaju se ispucati svi postojeci kratki serijali kao što su Gea ili Gregory Hunter. Može i Brendon. |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Posted - 02/08/2009 : 11:16:33
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Tiberije ja sam se samo zezao. Profesorovi "fantasticni" predlozi me nateraše na to. Ne kupuje ništa od VC izuzev Zagora i knjižica od specijala i dolazi da traži novih 5 Zagorovih edicija... Voleo bi da VC nikad nijedan od tih predloga ne usvoji vec da nam da, recimo eto to što Aleksa predlaže - Brendona. Mene je Leo Palp oduševio, Bred mi je sasvim dobar a ni Dampyr mi nikako nije za baciti. Dragonero je ok, ide opet neka novost u terminu sledeceg Lea Palpa i to je ono što raduje. Dosta je bilo više reprinta Zagora, gotov je. Ko ga želi ima Ludens extra i Klasik ili sa druge strane odabrane price i kolekcionarskog. I previše.
Goksi skreceš sa pravog puta, zanemaruješ prave vrednosti, Zagor u boji, Zagor index, a zašto da ne i razni info magazini Zagora u Italiji bi se prodavali odlicno i ovde...
Ultimate Zagor posteri, The Amazing Ghost with an Axe album sa slicicama... sve to nedostaje ovdašnjim Zagorovcima |
 |
|
Hajo
Senior Member

1914 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 02/08/2009 : 11:21:21
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
quote: Originally posted by profesor-inz
Goksi skreceš sa pravog puta, zanemaruješ prave vrednosti, Zagor u boji, Zagor index, a zašto da ne i razni info magazini Zagora u Italiji bi se prodavali odlicno i ovde...
Ultimate Zagor posteri, The Amazing Ghost with an Axe album sa slicicama... sve to nedostaje ovdašnjim Zagorovcima
Nije Axe nego Hachet   |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Posted - 02/08/2009 : 19:16:07
|
Nije Axe nego Hachet   [/quote] E pa da - hachet.  Mislim da bi se i u jednom i drugom slucaju prodavalo kao ludo. Stvarno više, što jest - dosta više Zagora u pisanoj/štampanoj strip varijanti. VC bi trebao proizvoditi WC šolje i karnišle sa njegovim likom.   |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 02/08/2009 : 19:34:07
|
sada sam procitao dampira 17 i 18. 18 demonsko platno mi je bas legao ko budali samar. Svidela mi se epizoda. !7 mi je ok ali nista posebno |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 02/08/2009 : 21:19:19
|
Meni je 17ica bolja mada mozda je razlog sto sam dosta ocekivao od Demonskog Platna, pa se malo razocarao na kraju, ali ok je epizoda. |
Edited by - Imrahil on 02/08/2009 21:20:04 |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 02/08/2009 : 21:23:52
|
Meni je 17-ica ok, ali nekako se brzo zavrsila... kao i sve ostale epizode - stvarno je potrebno da jedna epizoda bude u 2-3 stripa. |
Pozdrav!!! |
Edited by - srleb on 03/08/2009 00:30:55 |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 04/08/2009 : 07:39:01
|
Nije bas toliko daleko ni dan kada ce zavrsiti i sa Markom specijalom.Znaci treba definitivno spremati nesto novo. Ja sam se vec izjasnio i mislim da bi pun pogodak bio Nejtan Never redovni,plus Nejtan Maxi HC.Mislim da bi to bio strasan pogodak,jer se do sada pokazalo da je skupljanje Nejtana veoma skupo(bar sto se tice redovnih izdanja).A strip je odlican. Ne bi bio los ni Zagor Maxi,jer ruku na srce bar sto se tice Zagora Veseli pretenduje na puno izdanja,pa ako vec ide Ciko,zasto ne bi i Maxi? Brendon je takodje odlicna ideja,a protiv sam Demiana.Mogao bi polako da krene i Dampyr specijal,a njega bi moglo uraditi i u HC varijanti.Misljenja sam da je Veselom neophodno jos jedno HC izdanje,nesto tipa Maxi,Gigant ili cak eto na primer specijal pomenutog Dampyra. Eto vise mogucnosti,plus eventualno Ken Parker i Tex od prvog broja,a mislim da dalje nikako ne bi trebalo traziti jer je jasno da ljudi nesto od ovog zele. |
Edited by - tumen on 04/08/2009 07:40:27 |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts
Posted - 04/08/2009 : 14:26:16
|
quote: Originally posted by tumen
Nije bas toliko daleko ni dan kada ce zavrsiti i sa Markom specijalom.Znaci treba definitivno spremati nesto novo. Ja sam se vec izjasnio i mislim da bi pun pogodak bio Nejtan Never redovni,plus Nejtan Maxi HC.Mislim da bi to bio strasan pogodak,jer se do sada pokazalo da je skupljanje Nejtana veoma skupo(bar sto se tice redovnih izdanja).A strip je odlican. Ne bi bio los ni Zagor Maxi,jer ruku na srce bar sto se tice Zagora Veseli pretenduje na puno izdanja,pa ako vec ide Ciko,zasto ne bi i Maxi? Brendon je takodje odlicna ideja,a protiv sam Demiana.Mogao bi polako da krene i Dampyr specijal,a njega bi moglo uraditi i u HC varijanti.Misljenja sam da je Veselom neophodno jos jedno HC izdanje,nesto tipa Maxi,Gigant ili cak eto na primer specijal pomenutog Dampyra. Eto vise mogucnosti,plus eventualno Ken Parker i Tex od prvog broja,a mislim da dalje nikako ne bi trebalo traziti jer je jasno da ljudi nesto od ovog zele.
Ja sam uvijek za nove junake! GEA |
 |
|
Topic  |
|