forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12001 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 01/08/2009 : 16:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

quote:
Originally posted by wesskowaz

Jebo otisak...kakva je prica?

ne mogu,a da ne stavim repliku.kad nije bitan otisak,nisu bitni ni crtaci,to mu tako dodje.onda nek v.c izdaje pisane romane gde je prica u prvom planu,sve ostalo je nebitno,moze i na novinskom papiru.valjda se u tom crtezu vidi neka draz u smislu ko kako kadrira,crta pejzaze,konje,zene,grudi i guzove kod zene,urbane sredine.......
ako nije lepo otisnuto sve navedeno pada u vodu,e jebo ja onda pricu.

Ma, sve je to u redu..potpuno se slazem. No, neki od vas nacrne pricu i pre nego sto je procitaju. Pogledaju naslovicu i opletu sve najgore o stripu, a onda ga na kraju kupe. Citajte stripove i uzivajte.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/08/2009 : 16:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Smaras profesore sa tim Zagorom.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/08/2009 : 16:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Da se mene pita, ja bi uvijek uveo novog junaka umjesto 555 reprinta vec postojeceg.

Imamo li vec zagora od prvog broja? Imamo? Imamo li neke druge junake (ne nužno bonellijeve) kao kiosk verzije? Nemamo?
Prema tome, dileme nema. Uvesti nove junake.

Recimo, ja sam se pomalo navukao na Dampyra u Bookglobeovom izdanju. Medutim, preskup mi je. Kad sam skužio da VC dolazi u Libellus,
odmah sam ga kupio i sad cu kupoviti nove brojeve. Možda cak popunim i kolekciju od prvog broja...

Pogotovo su zanimljivi ograniceni serijali, jer to možeš kupiti, a da ne misliš kako sad moraš izdvajati 100 godina za nekog novog junaka.
Recimo Demian. 16 epizoda se stvarno isplati kupiti ma makar u HC Libellusovom izdanju.

No sikiriki
Go to Top of Page

ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts

Member since 03/08/2008

Posted - 01/08/2009 : 17:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ciprijani an AOL message  Send ciprijani a Private Message
Sledeceg cetvrtka zagor OP Nulti Cas,koje su to dnevnikove epizode ne mogu da skontam...

Grobar Do Groba!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/08/2009 : 17:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
[quote]Originally posted by goksi

Znaci predlažeš 4 nove Zagorove edicije plus neku novu foru? Šta bi to moglo da bude, recimo ja predlažem Ciko u boji HC. To bi bio pun pogodak i pravi faktor iznenadenja.
[/quote Kako za koga brate, ne delim tvoje oduševljenje HC Cikom u boji...
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 01/08/2009 : 17:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
Brendon je bio dosta popularan u nedavnoj forumskoj anketi "kojeg novog junka biste rado vidjeli na kioscima", zar ne? A da se sa tim krene? Dampyr je pokazao da novi serijal može da osvoji publiku, i da se izbori za svoje mjesto ravnopravno uz stare nam i dobropoznate junake... koliko sam cuo (a i nešto malo vidio), Brendon ima dosta elemenata koji bi mogli privuci publiku; tematski (tzv. postapokalipticni sf/horror), scenaristicki (Chiaverotti ipak posjeduje kultni status na ovim prostorima, ne? :)) atraktivne crtace, Roijeve naslovnice... a i dugotrajnost na talijanskom podrucju, još uvijek gura, vec cijelo jedno desetljece.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/08/2009 : 19:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by ciprijani

Sledeceg cetvrtka zagor OP Nulti Cas,koje su to dnevnikove epizode ne mogu da skontam...

"Povratak u Darkvud" i nastavci(Helingen)...
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 01/08/2009 : 20:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja

Brendon je bio dosta popularan u nedavnoj forumskoj anketi "kojeg novog junka biste rado vidjeli na kioscima", zar ne? A da se sa tim krene? Dampyr je pokazao da novi serijal može da osvoji publiku, i da se izbori za svoje mjesto ravnopravno uz stare nam i dobropoznate junake... koliko sam cuo (a i nešto malo vidio), Brendon ima dosta elemenata koji bi mogli privuci publiku; tematski (tzv. postapokalipticni sf/horror), scenaristicki (Chiaverotti ipak posjeduje kultni status na ovim prostorima, ne? :)) atraktivne crtace, Roijeve naslovnice... a i dugotrajnost na talijanskom podrucju, još uvijek gura, vec cijelo jedno desetljece.

Da, da... Procitaj tabloid sa sajta, pa ceš videti zašto Chiaverotti uživa kultni status

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 01/08/2009 : 21:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Ne znam sta da kazem, cinjenica je da Zagor, Dilan Dog i Alan Ford imaju najveci broj izdanja, sto govori u prilog njihovoj najvecoj popularnosti na ovim prostorima. Takodje je cinjenica da su pomenuti junaci zaista pokriveni oko 95% sa velikim brojem razlicitih izdanja, nedostaje cini mi se jos samo kolor izdanje(mada kod alan forda i to imamo). Ostaje dakle objavljivanje nekih novih junaka ili bar starih koji nisu zastupljeni na kioscima.Ja licno najvise bih voleo da se krene sa izdavanjem Djila, Dzudasa i Prica sa divljeg zapada.Mozda bi Djil i Dzudas obzirom na mali broj epizoda bili pravo resenje, u smislu da se krene i da se proba sa tim izdanjima, makar i u vidu trobroja koji bi izlazio svaka 3 meseca, mada licno bih vise voleo pojedinacna izdanja. Sve u svemu jedno su nase zelje a drugo izdavacki planovi VC.Jer ako oni procene da ce neki junak biti nerentabilan tesko da cemo ih videti na kioscima.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/08/2009 : 21:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Tiberije ja sam se samo zezao. Profesorovi "fantasticni" predlozi me nateraše na to. Ne kupuje ništa od VC izuzev Zagora i knjižica od specijala i dolazi da traži novih 5 Zagorovih edicija... Voleo bi da VC nikad nijedan od tih predloga ne usvoji vec da nam da, recimo eto to što Aleksa predlaže - Brendona. Mene je Leo Palp oduševio, Bred mi je sasvim dobar a ni Dampyr mi nikako nije za baciti. Dragonero je ok, ide opet neka novost u terminu sledeceg Lea Palpa i to je ono što raduje. Dosta je bilo više reprinta Zagora, gotov je. Ko ga želi ima Ludens extra i Klasik ili sa druge strane odabrane price i kolekcionarskog. I previše.
Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 01/08/2009 : 21:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message
Tako je. :)

Ali mozda ako bi bio sad jedan u boji ... :D

Edited by - Milos Bosnjak on 01/08/2009 21:32:25
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/08/2009 : 22:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

Ne znam sta da kazem, cinjenica je da Zagor, Dilan Dog i Alan Ford imaju najveci broj izdanja, sto govori u prilog njihovoj najvecoj popularnosti na ovim prostorima. Takodje je cinjenica da su pomenuti junaci zaista pokriveni oko 95% sa velikim brojem razlicitih izdanja, nedostaje cini mi se jos samo kolor izdanje(mada kod alan forda i to imamo). Ostaje dakle objavljivanje nekih novih junaka ili bar starih koji nisu zastupljeni na kioscima.Ja licno najvise bih voleo da se krene sa izdavanjem Djila, Dzudasa i Prica sa divljeg zapada.Mozda bi Djil i Dzudas obzirom na mali broj epizoda bili pravo resenje, u smislu da se krene i da se proba sa tim izdanjima, makar i u vidu trobroja koji bi izlazio svaka 3 meseca, mada licno bih vise voleo pojedinacna izdanja. Sve u svemu jedno su nase zelje a drugo izdavacki planovi VC.Jer ako oni procene da ce neki junak biti nerentabilan tesko da cemo ih videti na kioscima.

Do davola, muka mi je kad vidim u koliko izdanja izlazi Alan Ford. Te 440 Vijesnikovih, pa Borgis, pa Svet, pa Extra, pa kolor...
Ljudi ce radije kupiti nove brojeve sa ocajnim foruma i jadnim crtežom umjesto Dampira, Kena, pa i famoznog Brendona...
A ja se pitam da li cu ikada citati stoti broj Dampira, kako cu nabaviti prve brojeve Mister Noa i tako dalje... Jadno.
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 01/08/2009 : 23:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Imam ja komplet Mister Noa, he he he...
A Ken Parker je dobio vrhunsko izdanje Ludens/Fibra, naravno da bih ja voleo i kiosk izdanje ali pitanje je...
Ja bih recimo voleo da vidim vise od Francusko-Belgijske Skole, recimo jako bi me obradovalo kiosk izdanje u vidu albuma sa pristojnom cenom - Budy Longway, a da ne pominjem koliko bih voleo da neko krene sa kiosk izdanjima Majk Stiven Donovana poznatijeg kao Bluberi, to bi bila bomba ali pitanje je da li ce neko krenuti putevima Decije Stampe iz Gornjeg Milanovca, eh to su bila izdanja:(

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 02/08/2009 : 00:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message
Hoce li ikada proraditi sajt www.veselicetvrtak.com i online prodaja? Mislim sada kad vec imamo kartice ....
Ili bar svremena na vreme promenite neku sliku; da se vidi da tu ipak neko nesto radi!

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 02/08/2009 : 08:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Tiberije ja sam se samo zezao. Profesorovi "fantasticni" predlozi me nateraše na to. Ne kupuje ništa od VC izuzev Zagora i knjižica od specijala i dolazi da traži novih 5 Zagorovih edicija... Voleo bi da VC nikad nijedan od tih predloga ne usvoji vec da nam da, recimo eto to što Aleksa predlaže - Brendona. Mene je Leo Palp oduševio, Bred mi je sasvim dobar a ni Dampyr mi nikako nije za baciti. Dragonero je ok, ide opet neka novost u terminu sledeceg Lea Palpa i to je ono što raduje. Dosta je bilo više reprinta Zagora, gotov je. Ko ga želi ima Ludens extra i Klasik ili sa druge strane odabrane price i kolekcionarskog. I previše.

Goksi skreceš sa pravog puta, zanemaruješ prave vrednosti, Zagor u boji, Zagor index, a zašto da ne i razni info magazini Zagora u Italiji bi se prodavali odlicno i ovde...
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1914 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/08/2009 : 09:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Da se mene pita, ja bi uvijek uveo novog junaka umjesto 555 reprinta vec postojeceg.

Imamo li vec zagora od prvog broja? Imamo? Imamo li neke druge junake (ne nužno bonellijeve) kao kiosk verzije? Nemamo?

Recimo, ja sam se pomalo navukao na Dampyra u Bookglobeovom izdanju. Medutim, preskup mi je. Kad sam skužio da VC dolazi u Libellus,
odmah sam ga kupio i sad cu kupoviti nove brojeve. Možda cak popunim i kolekciju od prvog broja...

Pogotovo su zanimljivi ograniceni serijali, jer to možeš kupiti, a da ne misliš kako sad moraš izdvajati 100 godina za nekog novog junaka.
Recimo Demian. 16 epizoda se stvarno isplati kupiti ma makar u HC Libellusovom izdanju.

Slažem se sa svime recenim! I ja sam vec bio spreman skupljati Bookglobe-ovog Dampyra, da bih u Libellusu našao prvih 8 brojeva od VC-a i uzeo njih... Sad sam nedavno uzeo i sljedecih 10 brojeva... I nisam požalio. Definitivno nastavljam sa Dampyrom od VC-a...
P.S. Demian ima 18 brojeva

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 02/08/2009 : 11:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Potpuno se slažem sa prijedlogom o uvodenju novih junaka. Stvarno, ako poslije Leo Pulpa bude neka nova edicija DD ili ne daj bože Zagora - bilo bi previše. Trebaju se ispucati svi postojeci kratki serijali kao što su Gea ili Gregory Hunter. Može i Brendon.

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 02/08/2009 : 11:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

Goksi skreceš sa pravog puta, zanemaruješ prave vrednosti, Zagor u boji, Zagor index, a zašto da ne i razni info magazini Zagora u Italiji bi se prodavali odlicno i ovde...

Ultimate Zagor posteri, The Amazing Ghost with an Axe album sa slicicama... sve to nedostaje ovdašnjim Zagorovcima

Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1914 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/08/2009 : 11:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
quote:
Originally posted by Tornadomaster

quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

Ultimate Zagor posteri, The Amazing Ghost with an Axe album sa slicicama... sve to nedostaje ovdašnjim Zagorovcima

Nije Axe nego Hachet

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 02/08/2009 : 19:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
Nije Axe nego Hachet
[/quote]
E pa da - hachet. Mislim da bi se i u jednom i drugom slucaju prodavalo kao ludo.
Stvarno više, što jest - dosta više Zagora u pisanoj/štampanoj strip varijanti. VC bi trebao proizvoditi WC šolje i karnišle sa njegovim likom.

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/08/2009 : 19:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
sada sam procitao dampira 17 i 18. 18 demonsko platno mi je bas legao ko budali samar. Svidela mi se epizoda. !7 mi je ok ali nista posebno

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 02/08/2009 : 21:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Meni je 17ica bolja mada mozda je razlog sto sam dosta ocekivao od Demonskog Platna, pa se malo razocarao na kraju, ali ok je epizoda.

Edited by - Imrahil on 02/08/2009 21:20:04
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 02/08/2009 : 21:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message
Meni je 17-ica ok, ali nekako se brzo zavrsila... kao i sve ostale epizode - stvarno je potrebno da jedna epizoda bude u 2-3 stripa.

Pozdrav!!!

Edited by - srleb on 03/08/2009 00:30:55
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 04/08/2009 : 07:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Nije bas toliko daleko ni dan kada ce zavrsiti i sa Markom specijalom.Znaci treba definitivno spremati nesto novo.
Ja sam se vec izjasnio i mislim da bi pun pogodak bio Nejtan Never redovni,plus Nejtan Maxi HC.Mislim da bi to bio strasan pogodak,jer se do sada pokazalo da je skupljanje Nejtana veoma skupo(bar sto se tice redovnih izdanja).A strip je odlican.
Ne bi bio los ni Zagor Maxi,jer ruku na srce bar sto se tice Zagora Veseli pretenduje na puno izdanja,pa ako vec ide Ciko,zasto ne bi i Maxi?
Brendon je takodje odlicna ideja,a protiv sam Demiana.Mogao bi polako da krene i Dampyr specijal,a njega bi moglo uraditi i u HC varijanti.Misljenja sam da je Veselom neophodno jos jedno HC izdanje,nesto tipa Maxi,Gigant ili cak eto na primer specijal pomenutog Dampyra.
Eto vise mogucnosti,plus eventualno Ken Parker i Tex od prvog broja,a mislim da dalje nikako ne bi trebalo traziti jer je jasno da ljudi nesto od ovog zele.

Edited by - tumen on 04/08/2009 07:40:27
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 04/08/2009 : 14:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
quote:
Originally posted by tumen

Nije bas toliko daleko ni dan kada ce zavrsiti i sa Markom specijalom.Znaci treba definitivno spremati nesto novo.
Ja sam se vec izjasnio i mislim da bi pun pogodak bio Nejtan Never redovni,plus Nejtan Maxi HC.Mislim da bi to bio strasan pogodak,jer se do sada pokazalo da je skupljanje Nejtana veoma skupo(bar sto se tice redovnih izdanja).A strip je odlican.
Ne bi bio los ni Zagor Maxi,jer ruku na srce bar sto se tice Zagora Veseli pretenduje na puno izdanja,pa ako vec ide Ciko,zasto ne bi i Maxi?
Brendon je takodje odlicna ideja,a protiv sam Demiana.Mogao bi polako da krene i Dampyr specijal,a njega bi moglo uraditi i u HC varijanti.Misljenja sam da je Veselom neophodno jos jedno HC izdanje,nesto tipa Maxi,Gigant ili cak eto na primer specijal pomenutog Dampyra.
Eto vise mogucnosti,plus eventualno Ken Parker i Tex od prvog broja,a mislim da dalje nikako ne bi trebalo traziti jer je jasno da ljudi nesto od ovog zele.

Ja sam uvijek za nove junake! GEA

Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000