forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 17/02/2010 : 08:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:
Originally posted by Pravedni

Pajtose,ne preteruj! Ne diraj u legendu!

Nista ja ne diram,taman posla da uvredim bratstvo ZGUZ-a! Samo kazem da je meni Dampir zanimljiviji od ovog "novog" Zagora i kol'ko god da ga Inz i zguzicija pale na lomaci,jedan primerak je moj!

Pajtose,za tvoju informaciju i ja citam Dampyra,i nista ne palim na lomaci - nisam takav covek...A vidim i da te Tex pogodi u zivac sa opaskom o DD!!!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 17/02/2010 : 08:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Videcemo kakve su kasnije epizode gde se ukljucuju i drugi scenaristi poput na primer Cajellija.
Po meni strip vuce pažnju i ima dobru atmosferu,ali ne mogu nikako da svarim pojedine ocajne epizode(kojih nema puno) i Bosellijeve egzibicije.
Solidan strip,ali da je baš ekstra,nije ni blizu,mada verovatno ima osoba koji tako misle,ali pretpostavljam da u nekom ukupnom procentu svih citalaca Dampyra ne cine prevelik broj.

Inace,zanima me šta se dešava sa Colombom,zadnji broj za koji je napisao scenario bio je 79,a ni kod Zagora ga nema vec poduže?
Nije da mi nešto nedostaju njegovi zapleti kod Zagora,ali kada dodemo do tih viših brojeva Dampyra,falice nam tu kao svojevrsna protivteža Bosellijevom egzibiocinizmu.Što se toga tice,bio je sasvim dobar.

I još jedna stvar što se tice Dampyra,nekako su u zapecku IZVANREDNE naslovnice koje crta Riboldi,šteta što smo ga retko mogli videti u ulozi crtaca samog stripa(konkretno Bonelijevog),pamtim samo 3 Dilanova Giganta.

Edited by - tumen on 17/02/2010 09:00:51
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/02/2010 : 09:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Texe,ne preteruj![nemam smajli za DD] Ne diraj u legendu!

Stvarno mi se Dampyr vise svidja
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/02/2010 : 09:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

bolji je od ovih novih zagora,i dilana.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 10:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Stvarno su ukusi razliciti.
Meni je BB super strip, najprijatnije iznenadenje uz Leo Pulpa, od Bonellija je baš to što tražim, pitka prica koja klizi i odmara mozak, pravo opuštanje i uživancija
Dampir mi je , ma koliko se ja trudio da ga zavolim, težak smor, tek uz poneke fine epizode.Boseli me narocito razocarava, sa obzirom kakve je bisere imao u Zagoru i Teksu.Svaki put nakon citanja, zapitam se zašto uopšte kupujem Bonelli stripove, toliko ume da mi ga ogadi .
Jebi ga to je opet, moje mišljenje, bez uvrede Dampirovcima

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 17/02/2010 : 10:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 17/02/2010 : 10:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

Ima nas kojima je Dampir bolji i od Zagora,kad vec uporedujemo... ;))

Pajtose,ne preteruj!
Ne diraj u legendu!

Ma pusti Pajtosa, iz dobro obavešenih izvora, on je jedan od najvecih Zagorovaca na forumu i uopšte, samo takav mu je poso da ne sme da se prikaže u pravom svetlu
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/02/2010 : 10:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Meni je BB super strip, najprijatnije iznenadenje uz Leo Pulpa, od Bonellija je baš to što tražim, pitka prica koja klizi i odmara mozak, pravo opuštanje i uživancija
Dampir mi je , ma koliko se ja trudio da ga zavolim, težak smor, tek uz poneke fine epizode.Boseli me narocito razocarava, sa obzirom kakve je bisere imao u Zagoru i Teksu.Svaki put nakon citanja, zapitam se zašto uopšte kupujem Bonelli stripove, toliko ume da mi ga ogadi .
Jebi ga to je opet, moje mišljenje, bez uvrede Dampirovcima

Ja konkretno(ne znam za ostale) nisam ni Dampyrovac,ni Zagorovac,ni Dilanovac
A taman posla da nemas pravo na svoje misljenje. Meni kod Dampyra najvise smeta bled glavni lik,nekako mi je nedefinisan. Moglo je to bolje,ali mi nije los.
BB jos nisam citao(mada ih uzimam),pa se suzdrzavam od komentara.
A Leo mi je najprijatnije iznenadjenje(jos i nemaju problem sa stampom kod stripova u boji). Steta sto postoje samo ta 3 komada.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 17/02/2010 : 10:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

quote:

Dapmiyru nisam dao šansu, ali Dylan je mnogo bolji od Dampyra, Dylan je...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/02/2010 : 10:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by cronos six

quote:

quote:

dilanu nisam dao šansu, ali dampir je mnogo bolji od dilana,dampir je...

slazem se.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 17/02/2010 : 11:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

Meni je BB super strip, najprijatnije iznenadenje uz Leo Pulpa, od Bonellija je baš to što tražim, pitka prica koja klizi i odmara mozak, pravo opuštanje i uživancija.

Hell yeah!

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 17/02/2010 : 11:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
Ja se ne slazem.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/02/2010 : 11:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Ja nisam mogao da procitam nijednog BB. Sve sam to vec hiljade puta vec vidjeno bez ikakve volje autora da stavi neki svoj pecat. Dijalozi su stripu su 0.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 11:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Za kaspera mi je potpuno normalno što ovo kaže, cenim da si dosta mladi od nas, verovatno bih ij isto razmišljao u tvojim godinama, ali ova stara deva mi uopšte nije jasna!
Karcone, imaš žuti karton, pripazi ! (smajli)

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/02/2010 : 11:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
33 god (auh).
Nije stvar godina. Sve zavisi od toga koliko si citao/gledao, sta si citao/gledao, da li si citao/gledao i da li zelis da menjas citano/gledano.
Jesli li imao prekid u citanju stripova?

Edited by - kasper on 17/02/2010 11:57:21
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 12:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

33 god (auh).
Nije stvar godina. Sve zavisi od toga koliko si citao/gledao, sta si citao/gledao, da li si citao/gledao i da li zelis da menjas citano/gledano.
Jesli li imao prekid u citanju stripova?

Ti si godište moje žene (76) ili mog brata(77), a oboje su šašavi(luda godišta), tako da mi je sve jasno
Mislio sam da si mladi, ali dobro nema veze, kapiramo se lepo ja i ti, jebeš BB i Dampira, nisu oni bitni.
Inace ne, nikada nisam pravio pauzu u citanju, jesam u kupovini, mada otkad su došla deca , zadnjih par godina, borim se za svaki minut slobodnog vremena, pa tako i za strip.Ali kad bih citao stripove koliko kenjam po forumu, procitao bih dosta toga

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 12:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Što se tice toga šta citam i ostalo, trudim se da slušam kvalitetnu muziku,gledam kvalitetne filmove, citam kvalitetne knjige i stripove, pa cak ponekad i da odigram kvalitetnu video igru, i slobodno mogu da kažem dobro poznajem sve ove oblasti
Uvek tu naleti i neki "rambo" film, "Bonelli" strip, i to mi je ponekad veliki gušt.
Zato i kažem, kada hocu da se lepo razonodim i odmorim mozak, uzmem BB i to i uradim, a Dampir me sam smori, hebi ga , tako je to umom slucaju

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/02/2010 : 12:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Ja 77. Do sada sam pogledao gomile trash SF/Horora tipa Bred. Ne mogu vise , sve je vec vidjeno.
Za Dampira, pa postoje epizode koje blago receno uzas nad uzasima. Al gledano u VC tu mi je najbolji. Tex nikad gori, Zagor isto (ajde da vidim i tog Mutanta sada), MM zlo, a sto se tice DD... pa u zadnje vreme se nesto popravio. Sto se tice zadnje epizode koju uzeh na tvoju preporuku, pa nije losa. Problem je naravno u kraju -> moglo je to malo bolje.
O muzici, fimovima, stripovima i kvalitetu, hm... ne znam, sve me izgleda smara u zadnje vreme. Tako da imam novu mega zanimaciju -> planinarenje .

Edited by - kasper on 17/02/2010 12:35:21
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/02/2010 : 13:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Dampyr bi imao puno bolji standing du su umjesto vampira stavili neke vrste besmrtnika ili slicno.Htjeli su da privuku publiku vampirima, ne znam da li je uspjelo, ali predrasude "nacitanih" su velike.
Osim toga, kod nas na forumu nije nikad imao sansu, jer su vec od prvih dana neki odredili pravac njegovog kvaliteta i strpali ga u manje kvalitetne stripove, sto apsolutno nije tacno.
Nije prvi put da se sprovodi "ciscenje mozga", od strane nekih tipova.
Prije nekog vremena se pricalo o Magicnom kao o najboljem Bonelliju ikada. Cak sam i ja pao na te stvari, pa sam jednom napisao da sam postao fan tog stripa prije nego sto sam uopste ijedan i procitao. Nakon upoznavanja sa MV, bio sam totalno razocaran. Ne samo da nije najbolji, vec je daleko od top 5.
Iskreno, samo ako je neko rekao rijec negativnu o njemu, od strane nekoliko njih, uvijek istih, odmah je bio proglasen ludim, tako da se ljudi nisu ni usudjivali reci istinu ,tek toliko da bi izbjegli svadju. Onda smo dosli ja i Mhejl, rekli onako kako jeste,bili napadnuti, ali ostali pri nasem misljenju.
Cinjenica je da je Dampyr za MV remek-djelo,poezija,sasvim druga liga. Po kvalitetu je iza Zagora perioda do 92 godine, iza Dylana, iza MM prvih 60 brojeva, otprilike negdje iste kvalitete kao Ken Parker, i ispred svih ostalih Bonellija.
Eto, sada vidite koliko misljenja mogu biti razlicita/slicna.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 17/02/2010 : 14:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
BB i MM su mi najiscekivaniji od VC, jednostavno su zabavni.
Sto se tice Magicnog, apsolutno se slazem, poslije p[rocitana 3 broja, dosta je :) Mogu ja to procitati, ali nema potrebe da skupljam, nista posebno.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 17/02/2010 : 15:20:24  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by pravedni

Pajtose,za tvoju informaciju i ja citam Dampyra,i nista ne palim na lomaci - nisam takav covek...A vidim i da te Tex pogodi u zivac sa opaskom o DD!!!

Ne vadi se, pravedni, znam da drzis Savonarolinu sliku u kancelariji gde radis!

quote:

Meni,i ne samo od Zagora,bolji mi je i od DD

A jesi li, ti, cuo za: "Shije mu ga Djura!"

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen
Ma pusti Pajtosa, iz dobro obavešenih izvora, on je jedan od najvecih Zagorovaca na forumu i uopšte, samo takav mu je poso da ne sme da se prikaže u pravom svetlu

Bolje da se ne prikazuje sa svojim poslom, jer oruzje koje on koristi je ubojitije od sekirceta..i ispalo bi da preti, a on je uvek druzeljubiv i pacifista u dusi!

P.S Bruce, psssst! ne produbljujemo problematiku okolo njegovog posla nadalje, to ipak nije za forum
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 17/02/2010 : 15:22:33  Show Profile Show Extended Profile
Za cronosa vazi isto ono sto sam rekao Texu!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 16:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

Ja 77. Do sada sam pogledao gomile trash SF/Horora tipa Bred. Ne mogu vise , sve je vec vidjeno.
Za Dampira, pa postoje epizode koje blago receno uzas nad uzasima. Al gledano u VC tu mi je najbolji. Tex nikad gori, Zagor isto (ajde da vidim i tog Mutanta sada), MM zlo, a sto se tice DD... pa u zadnje vreme se nesto popravio. Sto se tice zadnje epizode koju uzeh na tvoju preporuku, pa nije losa. Problem je naravno u kraju -> moglo je to malo bolje.
O muzici, fimovima, stripovima i kvalitetu, hm... ne znam, sve me izgleda smara u zadnje vreme. Tako da imam novu mega zanimaciju -> planinarenje .

I bold - tacno tako, kraj nešto "ne štima", da je malo drugacije uraden , ova epizoda bi bila kultna, ali i ovako je dosta dobra
II bold - slažem se i sa ovim, zato ja uglavnom preferiram matorije filmove, knjige, muziku,video igre, mada ponekad naleti i nešto novo dobro, mada retko.Što se tice stripa i tu mislim da su stariji stripovi prava stvar, samo što su ti stariji stripovi zbog neizlaženja kod nas za nas novi
III bold - druže vreme ti je i sam znaš za šta - za porodicu i decu, pa ceš videti šta je prava zanimacija
oprostite za offtopicu

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2010 : 16:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Dampyr bi imao puno bolji standing du su umjesto vampira stavili neke vrste besmrtnika ili slicno.Htjeli su da privuku publiku vampirima, ne znam da li je uspjelo, ali predrasude "nacitanih" su velike.
Osim toga, kod nas na forumu nije nikad imao sansu, jer su vec od prvih dana neki odredili pravac njegovog kvaliteta i strpali ga u manje kvalitetne stripove, sto apsolutno nije tacno.
Nije prvi put da se sprovodi "ciscenje mozga", od strane nekih tipova.
Prije nekog vremena se pricalo o Magicnom kao o najboljem Bonelliju ikada. Cak sam i ja pao na te stvari, pa sam jednom napisao da sam postao fan tog stripa prije nego sto sam uopste ijedan i procitao. Nakon upoznavanja sa MV, bio sam totalno razocaran. Ne samo da nije najbolji, vec je daleko od top 5.
Iskreno, samo ako je neko rekao rijec negativnu o njemu, od strane nekoliko njih, uvijek istih, odmah je bio proglasen ludim, tako da se ljudi nisu ni usudjivali reci istinu ,tek toliko da bi izbjegli svadju. Onda smo dosli ja i Mhejl, rekli onako kako jeste,bili napadnuti, ali ostali pri nasem misljenju.
Cinjenica je da je Dampyr za MV remek-djelo,poezija,sasvim druga liga. Po kvalitetu je iza Zagora perioda do 92 godine, iza Dylana, iza MM prvih 60 brojeva, otprilike negdje iste kvalitete kao Ken Parker, i ispred svih ostalih Bonellija.
Eto, sada vidite koliko misljenja mogu biti razlicita/slicna.

Eto King naši ukusi se dosta razlikuju.
Prvo meni je Ken Parker strip za 5 kopalja bolji od svih Bonelija, i za mene tu nema poredenja.Drugo , i dalje tvrdim da je Magicni vetar, za dva koplja bolji od svih trenutnih Bonelija, i strašno mi je žao što ovog junaka nema u kiosk varijanti.Po meni jedini strip koji ima neku dublju pricu, barem prvih 19 epizoda koje sam ja citao, a kako sam cuo tako je i kasnije.Da je najbolji ikad, nema šanse pored Ken Parkera.
A Dampir mi jednostavno ne leži.Upotebicu Texove reci , previše mi je "bled"
Medutim sigurno je da cu ga i dalje kupvati i citati, ako ništa zato što ga imam od broja jedan i iz respecta prema legendi foruma Saši Ždralu

Edited by - anto on 17/02/2010 16:44:47
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/02/2010 : 16:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:

III bold - druže vreme ti je i sam znaš za šta - za porodicu i decu, pa ceš videti šta je prava

A znam sta me ceka, zato sam sada na sve strane . Jos malo pa i necu imati kuda.

oprostite za offtopicu

Edited by - kasper on 17/02/2010 16:52:19
Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000