Author |
Topic  |
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 17:32:08
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Zna li neko zašto još uvek nisu pokušali uredovnoj seriji Dilana Doga da proguraju neku trodelnu pricu...
Pretpostavljam zbog mozdanih vijuga pojedinaca koje se "usijaju" i kod obicne jednodelne... |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 07/03/2010 : 18:24:05
|
[/quote]Pozdrav za Loznicu... [/quote]
Zahvljujem i ja pozdravljam vas Profesore!
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 07/03/2010 : 18:24:57
|
quote: Originally posted by Ultras
[quote]Originally posted by nemanja93 Nisam kupio zadnjeg Zagora jel moze neko da mi kaze sta ide u cetvrtak na kioske
Dobrodosao 
Ide Dilan broj 28 "U senci vulkana"
Hvala na dobrodoslici Znam za Dilana ali nemoj mi reci da ide samo on |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
Edited by - nemanja93 on 07/03/2010 18:25:51 |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 19:38:39
|
quote: Originally posted by okiboki
Nazalost samo Dylan!
A sledeci Dilan iz meni omiljene trilogije o Zoni sumraka, odlicne price, legendarni broj 7 svakako jedna od najacih Dilanovih prica uz Damu u Crnom, Noci Punog meseca... |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 22:01:37
|
A sledeci Dilan iz meni omiljene trilogije o Zoni sumraka, odlicne price, legendarni broj 7 svakako jedna od najacih Dilanovih prica uz Damu u Crnom, Noci Punog meseca...
Da, nije "Zona sumaraka" tek tako zauzela mesto br.7. Ali, pored dvodelne epizode o zamku uzasa (ti si pristrasan zbog crtackog dvojca M&G ;)) tu je i "Zlocin" ili "Nju Jork, Nju Jork", ili jos bolje: "Cagliostro"! U ovoj se epizodi Sclavi do bola sprdao sa amerikancima! Takodje, jedan od Pikatovih ranijih radova gde je prisutna ona realisticnija faza, kompatibilna za vecinu koja sad ga ne konta kao crtaca, ali je zato ovde za sve maestralan! Prica specificna po mnogo cemu i sa radnjom van Londona, tj. desava se u americi i prepuna je apsurda. Tu prvi put srecemo i Kim, vesticu koja odavno vec poznaje Dilana, i njenog vragolastog macka Kaljostra koji raspolaze neverovatnim mocima...a tu je i Lovkraft! (omaz velikim majstorima horora i fantastike) Ova prica ima refleksije i u izvanrednoj epizodi slicnog klisea - "Maelstrom"!
Svakako da dolazi odlicna 6-a knjiga!
@ Bruce, Carson and Sotona
 |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7979 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 22:34:00
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by docA
@ Bruce, Carson and Sotona

Svepseru(znam da ce te ovo najvise uvredi),citam sve od Bonelija i nisam ostrascen    Bolje ne rasipajte energiju na rasprave i glasanja,nego gledajte da izdejstvujete vise DD,posebno Maxija koji ide samo jedan godisnje A veruj mi,i ja cu da budem zadovoljan,jer citam i sakupljam sve Sve junake sto vise,sto brze i ja hepi,a posle se raspravljajte koj' je bolji
ko ti je pa taj swepser?sto vise d.doga ,bice vise texa,na to sam i ja mislio.ziveo maxi tex,a dilan posle njega.   |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7979 Posts
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Posted - 07/03/2010 : 23:35:38
|
@ Sotona Kad nisi ostrascen, cemu onda opaska?: "Cak i Giganti i Maxiji su uvek iz vise prica" Pa takav je koncept serijala, osmisljen da ima taj standard od 100. tj. 96. stranica, i u njima se obuhvati sve potrebno i vredno paznje! Sve se tu obuhvati, katkad izrazito koncizno(da, da..sve je tu jasno ki dan, bez psihodelije i apsurda((by cronos six)):D ;))za razliku od chavuljenja kod drugih dosadnih smorojevica Bonelli bulumente! A nije da nema prica iz redovne serije sa vise (dobro de sad, dva :D) dela...evo, Inz je pomenuo "Dvorac strave", a tu su i "Tajne Ramblina", "Ananga", "Znak vampira"..i ima prica iz Giganta sa po 240. stranica koje su sasvim solidne, stavise - odlicne! Daleko je vrednije imati Ksabaras serijal ili "Golkonda" recimo, pa potom "Peto godisnje doba" i "Div", nego li pricu kao sto je "Mefisto" (mislim na Teksovog) u kojoj ama bas nista! U sve cet'ri sveske, osim Vilinog solidnog crteza - NISTA!
A sto se tempa izlazenja Maxija tice, kad budu - tu su! Nesto i ne placem mnogo za njima, s' obzirom da ta serija zaista izbacije najgore epizode. |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Posted - 08/03/2010 : 02:26:47
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Odgovor na ostrascen je "samo sam se nadovezao da podprcujem ostrasceni bez zle namere ili zelje da poredim serijale,ili da se prepucavam koji je junak bolji,a sve to iz ciste dosade kad sam pukim slucajem procitao prethodne postove kooji su me nasmejali" Ostalo me mrzi da komentarisem,svako ima pravo na svoje misljenje
Ako imas poriv da podprcujes ostrascene, onda navali na Brucea, jer ja sigurno ne spadam u tu kategoriju! Ja za razliku od njega i volim Zagora, dok je on explicitni mrzitelj DD! Cak ni cuveniji zagorolog od njega  , profesor-inz, ne mrzi DD kako to ume Bruce ingsteen! Ni pravedni, naravno, nije nista bolji u ovEm pogledu!
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ja na ovo! 
 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/03/2010 : 02:38:37
|
Ako imas poriv da podprcujes ostrascene, onda navali na Brucea, jer ja sigurno ne spadam u tu kategoriju! Ja za razliku od njega i volim Zagora, dok je on explicitni mrzitelj DD! Cak ni cuveniji zagorolog od njega  , profesor-inz, ne mrzi DD kako to ume Bruce ingsteen! Ni pravedni, naravno, nije nista bolji u ovEm pogledu!
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ja na ovo! 

Poriv i usputni post iz dosade,zezanja(ili spam ako ti je draze) se malo razlikuju.Ne zezam se vise na racun nijednog junaka ili duzinu prica,da ne povredim jos necije emocije. Evo i onaj post gore cu izbrisem
Edit : Izbrisao sam ih sve |
Edited by - Tex Willer on 08/03/2010 02:42:32 |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Posted - 08/03/2010 : 02:46:40
|
Nemoj, Texe! Zasto da obrises post? Nemoj sto bi to radio?! Pusti neka stoje da vidi hanter da se ovde prica o stripovima, sad da li bas o izdanjima veselog cetvrtka..ma nema veze! Bitno da vidi da juznjaci znaju da pricaju i o stripovima, pa sad koliko ima "pameti" u tim pricama? ..

Edit: Vidi ovaj stvarno obrisa postEvi?   
ONTOPIC!
Danas sam dobro prelistao "Povratak mutanta" i konstatovao da VC nije fushario otEsak!
 |
Edited by - docA on 08/03/2010 02:51:04 |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 08/03/2010 : 14:18:23
|
Zna li neko zašto još uvek nisu pokušali uredovnoj seriji Dilana Doga da proguraju neku trodelnu pricu...
Nema potrebe od trodelnu pricu.Dilan ima puno odlicnih jednodelnih prica,a Zagor puno trodelnih koji su cisto sranje.Izvini Profa,ali tako je.Ja postujem Zagora,al ovi novi epizodi su .Pa i ovaj Burattini.Sto se ne nagje neki frajer tamo u Bonelli pa da mu u lice kaze "nisi bre ti brate za scenarista,idi beri portokale ili sta ja znam." |
 |
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 08/03/2010 : 14:25:18
|
Iskreno, ja bih voleo da ima više Dilanovih epizoda na 200+(300, 400) stranica, iz više razloga. S' druge strane, dobri primeri za dužinu epizode su Dilanove kratke price, u kojima se cesto kaže mnogo toga na samo 10-20 stranica. A tek "NLO" sa celih 2 stranice.  |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 08/03/2010 : 17:44:08
|
Moram da podržim... a da koga drugog no druga DoCaU i ostale Dilandogovce.  Dilanov glavni cilj nije tabacina, ni alternativna istorija... Sa takvim temama možete razvijati strip od cca 200-300 strana. Dilanov glavni adut su manje obimne price koje uprkos ogranicenom broju stranica uspijevaju da stvore atmosferu jeze i straha, kao i da prenese odredenu poruku. Bolje je da urade trideset stranica, ali da valjaju, nego propali projekat od tricavih 500 strana... Pogledajte ''It'' Stivena Kinga. Atmosfera je neponovljiva, ali ipak na nekim mjestima gubi na kvalitetu, da budem tacniji, u razvucenom prvom dijelu knjige. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7979 Posts
Posted - 08/03/2010 : 17:54:30
|
Bravo, dessa! "NLO" je fantastikus primer za ovo sto si rekao!

piratsko izdanje, Kratke price 
jes mojega.  postoji i strip sa tri reci bez crteza,a zove se nlo. |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Posted - 08/03/2010 : 18:00:53
|
quote: Originally posted by cronos six ...postoji i strip sa tri reci bez crteza,a zove se nlo.
Tri slova! N - L - O
U potpisu: Sclavi & Casertano
O D L I C A N ! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/03/2010 : 06:39:08
|
quote: Originally posted by Colt
quote:
Zezas? nije valjda Nuccio toliko dugo "skidao" Zagora da bi sad crtao Texa?
Naravno da se zezam... Texov staff ima previse dobrih crtaca, ne trebaju mu ovi amateri
Dobro je, sad mi je mnogo lakse... No, evo tek da vidimo par novih tabli

|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 06:40:17
|
quote: Originally posted by rgorgiev
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by culfis
Samo bre pricate i nikako da neko zakaci koji scan:-((

Dzaba sken, ne vidi se na skenu dobro, moras imati pravi strip u rukama da vidis svu leprsavost (donekle) linija i poteza koja daje dinamiku crtezu. Jasno je da je napredovao i sam crtez, ali za kompletan utisak traba imati pravi strip
Ipak dovojlno da mogu da stvorim neku predstavu. tnx
Kad budes imao strip u rukama, tek ces videti da je zaista utisak mnogo, mnogo bolji nego ranije |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 06:45:26
|

Posto sam skinuo skenove nekoliko (relativno) novijih italijanskih stripova, malo sam prelistavao nastavke ove price sa mutantom. U narednom (drugom) nastavku radnja se nece toliko razviti iako tu srecemo indijance Munsee koje dobro znamo iz price "Car orlova", dok se pravi zaplet desava u trecem i cetvrtom nastavku do konacnog raspleta tek na samom kraju price. Desice se neke interesantne stvari i preokreti, tako da ce ovo biti prava poslastica za ljubitelje Zagora |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 09/03/2010 : 06:50:21
|
quote: Originally posted by vronski 2
I ja se slažem, hajde da se vec jednom javno kaže ako neko zna, koji DRIPAC, ili DDRIPCI, stoji iza svinjarije zvane MIrabilis?!!!
iMAM UTISAK DA VIŠE NIKO NE CITA TVOJE POSTOVE, NITI TE IKO PRIMECUJE, PREDLAŽEM DA NESTANEŠ...
Uh, ovo je bilo jako... i bolno nemoj profesore dzabe da dizes tenziju 
Ja nemam nista protiv Vronskog, i premda je profa malo pregrubo reagovao, ipak bi bilo korisno za Vronskog da, ukoliko zeli da iko makar sa minimumom paznje cita njegove postove, vise nikada i nigde ne spomene bilo sta sto bi asociralo na doticne dogadjaje (zna se na koje dogadjaje mislimo, dakle, ne samo ovogodisnje vec i one sa sajma knjiga od pre dve godine) |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 09/03/2010 : 09:05:36
|
Drugari, ajde da malo iskuliramo taj Mirabilis 
Po cenu da me izbacite sa sajta: Smatram da `iskulirati` MIrabilis znaci biti saucesnik u toj podloj raboti. Ono sto me zaprepascuje je suvise blag stav administracije sajta prema tome. Verujem da ce narod iznenaditi kada se bude saznalo ko stoji iza toga!?! U ime novinarske profesije pozivam vronskog da to istrazi, eto mu profesionalnog izazova, bar on ima mehanizme da svemu ovome da odredjenu dozu `tranzparentnosti`. |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7979 Posts
Posted - 09/03/2010 : 09:13:36
|
quote: Originally posted by culfis
Drugari, ajde da malo iskuliramo taj Mirabilis 
Po cenu da me izbacite sa sajta: Smatram da `iskulirati` MIrabilis znaci biti saucesnik u toj podloj raboti. Ono sto me zaprepascuje je suvise blag stav administracije sajta prema tome. Verujem da ce narod iznenaditi kada se bude saznalo ko stoji iza toga!?! U ime novinarske profesije pozivam vronskog da to istrazi, eto mu profesionalnog izazova, bar on ima mehanizme da svemu ovome da odredjenu dozu `tranzparentnosti`.
culfise imamo isto misljenje.saznace se to kad-tad,a ko sazna nek lepo sve prijavi ovde na forumu.ovo nije topic o tome pa necu vise,ali nek se zna da serabilisa nije tek tako zaboravljena. |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Topic  |
|