Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 26/05/2010 : 21:03:04
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by mikado
Meni je Tex u izdanju VC odlican. Kao klinac ga nisam mnogo voleo zbog mnogobrojnih nastavaka, ali u poslednjih par godina Tex se približio vrhu moje liste omiljenih stripova. Upravo citam po redu Texa od prvog broja i sve mi se više svida.
Mikado, primecujem da nam se ukusi podudaraju i po pitanju Teksa. Kao klincu Teks mi nije bio previše interesantan, do ,mislim, epizode "Daglasovi kao taoci",a onda mi postaje uz Mister Noa (i normalno KP) najomiljeniji iz edicija LMS i ZS. Što se tice VC, Teks mi je odlican, pa su mi i ova zadnja dva nastavka lepo sela.
Evo i ja primecujem da se moj ukus podudara sa vašim što se tice Texa Ja ga gotovo i nisam citao u ZS i LMS, poceo sam da ga citam sa Ludensom, a privukle su me Viline naslovice. Prvi Ludensov Tex koji sam procitao je "Covek bez prošlosti" što je ujedno jedan od najboljih njegovih prica. Kasnije sam nabavio SD. U suštini najbolje Texove price su na originalnom broju 400, dok na 500 koje sada izdaje VC su slabijeg kvaliteta, ali su mi u svakom slucaju OK! |
|
|
filmfanatic
Starting Member
75 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
filmfanatic
Starting Member
75 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 26/05/2010 : 23:24:06
|
quote: Originally posted by filmfanatic
Kolko ce koštati Zagor u boji? isto 190 din?
Da, tako piše u najavi.
super |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8027 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 27/05/2010 : 16:29:50
|
Poslednja epizoda Martija nema najavu za sledeci broj.
Na osnovu dosadašnjih iskustava sa ranijim ugašenim edicijama, to znaci prestanak izlaženja. Da li je ovo izuzetak, ide li Marti dalje? |
Edited by - alexts on 27/05/2010 16:30:10 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 27/05/2010 : 16:55:33
|
quote: Originally posted by alexts Poslednja epizoda Martija nema najavu za sledeci broj. Na osnovu dosadašnjih iskustava sa ranijim ugašenim edicijama, to znaci prestanak izlaženja. Da li je ovo izuzetak, ide li Marti dalje?
Tex nije imao najavu ni za ovaj broj i ponovo nema za sledeci... Ništa to ne znaci. |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/05/2010 : 17:11:26
|
nisam odavno pratio ovu temu. koje su edicije ugasene |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11519 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 27/05/2010 : 20:33:32
|
Sinoc kampanjski procitao 3 poslednja Martija koja sam propustio. (i verovatno zbog toga pao jutros test iz Arhitekture Racununara, al aj, sta sad).
Krati review: <!-- SPOILERS WARNING -->
Grendel! - meh. I nije mi se svidela. Previse stvari se desava odjednom - Ljudi se neobjasnjivo materijalizuju, Loki budi kraljicu Valkira, Marti i Orli opet nalaze portal u vanvremenski prostor, Orlijeva stara ljubav ga trazi .. trebali su se koncentrisati na jednu pricu i sa njom ostati. Ovako mi obe (glavne, Loki i Marti/Orli) price deluju zbrzano i nedovrseno. A i mesto gde vreme ne protice smo vec imali samo par epizoda ranije.
Poslednji let Amelije Erhart - Grimaldi treba da sedi i vezba crtanje Martija i Dajane (ili bar pokupi stare Martije da vide kako oni treba da izgledaju). Sem toga, vrlo dobra prica. Malo znana okrutna strana istorije izbija na videlo, gomila neobicnih pojava niotkuda, standardno Martijevski. Prica sa virusom ok, prica sa Amelijom - odlicna! Zao mi je samo sto nisu se vise uhvatili za onu pricu o virusu/bakteriji/stavec sto budi strahove (jes, to je cest motiv, ali ovde bas odlicno odradjen). Ono sto je uvek bilo kul kod Martija je da cesto naucis nesto novo - ja na primer, nisam znao mnogo ni o Ameliji a nista o Jednici 731, i ovo drugo me ja bas sokiralo.
Emotikon :-( - WOW! Predobra prica! Marti kakvog dugo nismo vidjali - kao u mladjim danima. Cela epizoda me je drzala na "ivici sedista", jedva okretah strane. Treba malo progledati kroz prste "technobabble"-u, ali super atmosfera, dobra tema, napeto i puno obrta, za razliku od prethodne dve epizode drzali su se jedne teme. Jos me je Marti POTPUNO odusevio monologom o tome kako mrzi mobilne telefone (str 13-15) - Ja imam POTPUNO isti stav. Koliko god volim "high-tech" i ne odvajam se od racunara, MRZIM proklete telefone ;)
<!-- SPOILERS END --> |
Edited by - Grujah. on 27/05/2010 20:34:09 |
|
|
tenay
New Member
115 Posts
Member since 02/04/2010 |
Posted - 27/05/2010 : 21:39:21
|
@wesskowaz
Ja danas bio u trafici i nisu imali reprint KIZ 2 :( Koliko izadje postarina kada se narucuju stripovi od Veselog? Msm jel se isplati uopste? |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 27/05/2010 : 23:02:34
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by anto
Meni je Tex u izdanju VC odlican. Kao klinac ga nisam mnogo voleo zbog mnogobrojnih nastavaka, ali u poslednjih par godina Tex se približio vrhu moje liste omiljenih stripova. Upravo citam po redu Texa od prvog broja i sve mi se više svida.
Mikado, primecujem da nam se ukusi podudaraju i po pitanju Teksa. Kao klincu Teks mi nije bio previše interesantan, do ,mislim, epizode "Daglasovi kao taoci",a onda mi postaje uz Mister Noa (i normalno KP) najomiljeniji iz edicija LMS i ZS. Što se tice VC, Teks mi je odlican, pa su mi i ova zadnja dva nastavka lepo sela.
Evo i ja primecujem da se moj ukus podudara sa vašim što se tice Texa Ja ga gotovo i nisam citao u ZS i LMS, poceo sam da ga citam sa Ludensom, a privukle su me Viline naslovice. Prvi Ludensov Tex koji sam procitao je "Covek bez prošlosti" što je ujedno jedan od najboljih njegovih prica. Kasnije sam nabavio SD. U suštini najbolje Texove price su na originalnom broju 400, dok na 500 koje sada izdaje VC su slabijeg kvaliteta, ali su mi u svakom slucaju OK!
I mene su Villine naslovnice baš ono vratile Texu, iako ga oduvijek citam, ali sad... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11519 Posts
Posted - 28/05/2010 : 00:41:42
|
quote: Originally posted by tenay
@wesskowaz
Ja danas bio u trafici i nisu imali reprint KIZ 2 :( Koliko izadje postarina kada se narucuju stripovi od Veselog? Msm jel se isplati uopste?
Postarina 240 din (narucio sam i KIDD 2). Mozda se i ne isplati, ali sam bio prinudjen da narucim preko ptt-a. Drugar mi, inace, kupuje u KG, ali sam mnogo toga propustio po pitanju redovnih izdanja, pa nisam zeleo da mu na tu gomilu stripova dodam i ova KI. Izgubice kicmu zbog stripova. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 30/05/2010 : 01:11:02
|
Je li iko drugi primjetio da Zagor VC OP 7 (Povratak Vampira) ima duple stranice 207 i 208...? Dva puta sam ga cito, i slucajno danas to primjetio... mislim, nije nikakva velika mana, samo me interesuje je li to moj primjerak, ili ima vise koji imaju tu istu gresku. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11519 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 30/05/2010 : 01:29:02
|
quote: Originally posted by acestroke
Je li iko drugi primjetio da Zagor VC OP 7 (Povratak Vampira) ima duple stranice 207 i 208...? Dva puta sam ga cito, i slucajno danas to primjetio... mislim, nije nikakva velika mana, samo me interesuje je li to moj primjerak, ili ima vise koji imaju tu istu gresku.
Meni vise zanima kako su uspeo da procitas dva puta isti strip i nijednom ne primetis da imas duple stranice... |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 30/05/2010 : 01:54:56
|
Fala k. da je moj primerak "Povratak vampira" bez greske. Jako bi bilo frustrirajuce da je bas taj strip bio usran kao mnogi...moj je bas bez greske, a i otisak mu je pucka... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 30/05/2010 : 02:09:13
|
quote: Originally posted by Grujah.
quote: Originally posted by acestroke
Je li iko drugi primjetio da Zagor VC OP 7 (Povratak Vampira) ima duple stranice 207 i 208...? Dva puta sam ga cito, i slucajno danas to primjetio... mislim, nije nikakva velika mana, samo me interesuje je li to moj primjerak, ili ima vise koji imaju tu istu gresku.
Meni vise zanima kako su uspeo da procitas dva puta isti strip i nijednom ne primetis da imas duple stranice...
Znao sam da ce ovo pitanje biti neizbjezno... prvi put kad sam cito, prije nekoliko mjeseci, zurio sam, jer sam moro ici negdje, pa sam prefuro... danas, kad sam sve stranice polako procito, onda sam primjetio... ali ipak, bolje da je ovo stampanska greska (visak stranica) nego ona druga (da imam manje nego sto treba da bude)... |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Posted - 30/05/2010 : 10:49:20
|
quote: Originally posted by dzoni
ni mrno i teks nemaju najave vec nekoliko brojeva pa normalno izlaze i dalje...nebrini...ide marti kao i do sad
Ima najava za slijedeceg Texa "Dva neprijatelja", samo nema slike naslovnice. |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 30/05/2010 : 12:14:34
|
Šta mislite ljudi da li ce se ovi iz VC pre opredeliti za Tex OP ili Mister NO OP? Bio bi red da pored Zagora još jedan junak dobije svoje odabrane price, zar ne? ;) |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 30/05/2010 : 12:32:06
|
quote: Originally posted by vronski 2
Šta mislite ljudi da li ce se ovi iz VC pre opredeliti za Tex OP ili Mister NO OP? Bio bi red da pored Zagora još jedan junak dobije svoje odabrane price, zar ne? ;)
Pa vecina nas zna da je u pitanju M.NO OP |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Topic |
|