Author |
Topic  |
Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 18:54:50
|
quote: Originally posted by nebody
quote: Originally posted by Collector
Ma šta je tu je... Poskupljenje je realno i nema šta da se kuka. Ko ne može da isprati neka napravi prioritete i to je to!
Ovaj post me je zestoko iznervirao.
A otkud ti znas sta je realno poskupljenje? Radis li u VC racunovodstvo pa si zakljucio ako ne poskupe na sadasnju cenu da ce biti u debelom minusu?
VC ce sam na osnovu reakcija od prodaje zakljuciti da li je trebao da poskupi ili ne. Ja mogu da kazem za sebe, a to sam napisao i u temi o Zagoru, da ako uskoro ne bude zestokog popusta za verne kupce (30 %) ostace bez sigurno jednog *"vernog kupca".
* legenda: "verni kupac"-kupac koji kupuje SVE sto je izdao VC, koji do sada trosi min preko 2500 din mesecno samo na VC izdanja, a u buducnosti ce mozda potrositi i vise, ne zbog poskupljenja, nego zbog prosirenja izdanja.
A šta da ti odgovorim na ovo... Ti cekaj popust, ja cu kupovati u darkwoodu i svi zadivoljni! 
|
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4372 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 19:23:52
|
quote: Originally posted by dzoni
mister no nova epizoda je odlicna
slazem se ... i jedva cekam ovaj cetvrtak da procitam nastavak "Lord u Darkwood-u" :) |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
Posted - 29/03/2009 : 19:30:30
|
quote: Originally posted by Colt
Mislim da je ovde u pitanju bila cena stripova na kioscima, posto velika vecina ljudi kupuje stripove na kiosku a ne u Trafikama ili Darkvudu. Stripovi u Darkvudu ce sada da budu 160 (ranije 130), upravo zato sto nema procenta koji uzimaju distributeri. Poredjenje cigareta i stripova je prilicno banalno : ako ljudi nemaju za cigarete/pivo/lake droge, nece imati ni za stripove. Zna se sta su prioriteti i stripovi su medju stvarima koje se uzimaju na poslednjem mestu, pogotovo kada je na delu SEKA. Ja sam uveren da ce dobar deo kupaca okrenuti ledja VC (to se da zakljuciti sa ljudima koji kupuju stripove, a kojih poznajem mali milion), i to uglavnom ne zbog 200 ili 300 dinara mesecno vise, vec zbog ubedjenja da je to podmukla radnja izdavaca i da to nije opravdano (cesto se moglo cuti i da je 150 dinara previse). I to je po meni legitiman nacin odgovora, ne kupujes vise stripove, nema izdavastva i kvit.
Hajde da budemo produktivni, da svi budu zadovoljni. Vi znate sta su vasi troskovi. Vidite da ih kresete. Cujem da se otvorila jos jedna Trafika u Sarajevskoj ulici, za pohvalu, jos mi je bliza nego ona na NBG-u. Ako vam je distribucija na obicne kioske skupa (distributeri traze vise), vi menjajte distributere. Ja otkad sam saznao da mogu u Darkvudu da kupim jeftinije stripove (negde oko 3.-4. broja) ja vise nijedan broj nisam kupio na kiosku. Jeste da mi je cimanje da odem do Darkvuda, ali odem jednom u mesec-dva i pokupujem sve sto je izaslo u medjuvremenu. Razmislite o otvaranju Trafika (vasih prodavnica) sirom Srbije. Razmislite o prodaji stripova po knjizarama, ili nekim drugim mestima koja nisu kiosci, ako oni mnogo traze. Pregovarajte sa drugima. Razmislite o pretplati.
Ima jos mesta za predloge, sad mi je ovo prvo na um palo.
Vi zivite od nas, ne okrecite nam ledja. |
Edited by - nebody on 29/03/2009 19:33:25 |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 19:30:45
|
quote: Originally posted by kreŠa
Kako to da ovaj VC 16 "Ljudi sa granice" i Zagor extra cetrdeset i nesto imaju istu naslovnu?Ko je tu pogresio?
Ah taj Ferri.. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 20:10:21
|
Kako to da ovaj VC 16 "Ljudi sa granice" i Zagor extra cetrdeset i nesto imaju istu naslovnu?Ko je tu pogresio?
Ludens je ubacivao neke naslovnice kojima tu nije mesto. Ima ih jos, nije samo ta. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 29/03/2009 : 20:12:16
|
Prvi brojevi tutto Zagora imaju 130 stranica. SD je od 31 broja extra serije pocela objavljivati te prve epizode, ali na 96 stranica, tako da se ubrzo stvorio manjak naslovnica, pošto je Ferri radio za izdanja od 130 stranica. E, onda je SD uzela naslovnicu nekog Talijanskog broja da upotpuni tu rupu (puno sretnije rješenje nego recimo br.48 u kojem su samo povecali kadar stripa pa izgleda kao crtano flomasterom ) |
. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 20:34:05
|
Vi zivite od nas, ne okrecite nam ledja.
Shto bi pesnik rekao:
quote: Okreces mi ledja, i odlazis, u meni cak ni druga sad ne vidis, i nista mi ne vredi da pokusam, jer hladis se lagano, predosecam
A ja bih srce mogla, poklanjati svima, toliko u meni jos ljubavi ima, ti zato ne hajes i drugoj srce predajes
Sve do zadnjeg daha ja ljubih te, a protiv svoje volje izgubih te, i nista mi ne vredi da pokusam, jer hladis se lagano, predosecam
|
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41211 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 21:30:07
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Vi zivite od nas, ne okrecite nam ledja.
Shto bi pesnik rekao:
quote: Okreces mi ledja, i odlazis, u meni cak ni druga sad ne vidis, i nista mi ne vredi da pokusam, jer hladis se lagano, predosecam
A ja bih srce mogla, poklanjati svima, toliko u meni jos ljubavi ima, ti zato ne hajes i drugoj srce predajes
Sve do zadnjeg daha ja ljubih te, a protiv svoje volje izgubih te, i nista mi ne vredi da pokusam, jer hladis se lagano, predosecam
Breno, Brenooooo....  |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 21:33:23
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by Kit Carson Ludens je ubacivao neke naslovnice kojima tu nije mesto. Ima ih jos, nije samo ta.
Slobodna Dalmacija je veci "kaspin" od Dnevnika 
Da, na njih sam i mislio, lapsus. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/03/2009 : 22:07:22
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by Kit Carson Ludens je ubacivao neke naslovnice kojima tu nije mesto. Ima ih jos, nije samo ta.
Slobodna Dalmacija je veci "kaspin" od Dnevnika 
Hi hi hi |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/03/2009 : 22:46:51
|
Jel može netko prebrojati koliko je vec puta bilo prognozirano da ce VC propasti? Ja mislim da je ovo negdje ljubilarni deseti put  Ma ne vjerujem ja prorocima sa foruma, treba vidjet što Nostradamus kaže. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/03/2009 : 22:51:49
|
quote: Originally posted by mladjo
Jel može netko prebrojati koliko je vec puta bilo prognozirano da ce VC propasti? Ja mislim da je ovo negdje ljubilarni deseti put  Ma ne vjerujem ja prorocima sa foruma, treba vidjet što Nostradamus kaže.
Sve sto moze da se desi je da im puknu ova luksuznija izdanja,mada ni to ne verujem u slucaju Zagora i DD. Jedino su skakljivi strip-albumi,ali ne zbog kvaliteta nego zbog manjka publike. |
 |
|
stripoholicar
Starting Member

Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 30/03/2009 : 00:20:03
|
quote: Originally posted by Raspucin
Mister No i Dilan su odlicni. Oba sam procitao i vrede svakog dinara. Inace ovo mi je prvi Dilan kojeg je pisao Sklavi.
Eh kako nam se ukusi razlikuju. Meni su oba skroz prosecna. Nit smrde nit mirišu. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 30/03/2009 : 01:01:27
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by mladjo
Jel može netko prebrojati koliko je vec puta bilo prognozirano da ce VC propasti? Ja mislim da je ovo negdje ljubilarni deseti put  Ma ne vjerujem ja prorocima sa foruma, treba vidjet što Nostradamus kaže.
Sve sto moze da se desi je da im puknu ova luksuznija izdanja,mada ni to ne verujem u slucaju Zagora i DD. Jedino su skakljivi strip-albumi,ali ne zbog kvaliteta nego zbog manjka publike.
Stvar je u tome što oni nisu ni u jedan novi projekat ušli stihijski, nego planskim ispitivanjem tržišta, što je i razumljivo. HC izdanje DD-a po meni isto ima svijetlu buducnost, odnosno tristotinjak stalnih kupaca ce se sigurno naci. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
stripoholicar
Starting Member

Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 30/03/2009 : 10:27:58
|
quote: Originally posted by elfak nish
Jel' u superbooku DD4 ima najava za sledeci br,nisam stigo da ga kupim?
Ima. Najavljeno je sledece: Zlocin u ritmu plesnih koraka (Gigant 4) Bila jednom jedna (Almanah straha 4) Povratak ubica (Izašlo 1991 kao strip dodatak video igrici "Dylan Dog-Gli Uccisori") |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/03/2009 : 10:28:12
|
quote: Originally posted by elfak nish
Jel' u superbooku DD4 ima najava za sledeci br,nisam stigo da ga kupim?
Ima,original 22,prelepa naslovna. |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/03/2009 : 10:46:55
|
Bas me zanima da li marti jos uvek izlazi u Italiji I kakav mu je tiraz?
|
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/03/2009 : 11:27:01
|
quote: Originally posted by masni
Bas me zanima da li marti jos uvek izlazi u Italiji I kakav mu je tiraz?
Martin ide u Italiji, redovni, spec, gigant, almanah.... Tirazi....ne znam (nije bas ni da me interesuje.... ) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 30/03/2009 : 13:10:43
|
procitao i ja Mister Noa Meni je pricha super.Jeste da se malo naivno zavrshilo sve,moglo je neshto malo uzbudljivije,ali sve u svemu odlicna pricha.Dao bih joj 7.6/10 :) |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 30/03/2009 : 13:52:10
|
Ljudi odusevljen sam Dylanovim SB Snovi,prvi put ga citam i stvarno je Sclavi majstor svog zanata.Ima i zamerka na veseli,ponovo ima puno bledunjavih stranica,sto se nije desavalo u zadnje vreme i stvarno bi to trebalo vise da se popravi. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 30/03/2009 : 13:59:30
|
Kvalitet se nije poboljšao, ali se nadam da ce se popraviti vec u sledecem broju :))) Ali momci, ja sam odustao, ali samo od jednog primerka, do sada sam kupovao po dva primerka od svakog stripa, sad samo po jedan!:P :P :P |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Topic  |
|