Author |
Topic  |
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 02/04/2009 : 20:34:52
|
quote: Originally posted by cronos six
quote:
eh kad sam ja na casu citao z.s i l.m.s .predivna vremena.
Theh,redovno sam dobijao sljage od nastavnika matematike ,nije ni cudo sto sad cimam glavom k'o slogirani konj!  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 02/04/2009 : 20:35:12
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Pa eto, najavili su Kolekcionarskog Dilana, zar ne? 
 |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 02/04/2009 : 21:42:49
|
E,'fala ti,Papataz. Dobrodosao nam na forum.Vidim,dugo si se razmisljao za postanje prvog posta(okt '06.).Tako i treba,"pre ulaska-baciti par pogleda kroz prozor"-pise na vratima sanatorijuma! U kom je to mestu deckic imao para za oba VC izdanja(willerov recepat,b'e:pitaj nesto u vezi teme,da ne bude offtopic ),posto nisi naveo nista o sebi u "licno-osobnoj karti"?  |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 02/04/2009 : 22:21:50
|
Evo, dobudzio sam profil! Grad je dakle, Valjevo... Da sve bude cudnije, jedina osoba koju sam ikada video sa VC stripovima u ruci jeste moj komsija sa sestog sprata, brkati chicha od nekih 65 godina... Kaze mi da je dobio stripove kao nekakav bonus za uspesno kladjenje?
Dakle, pitanje: jel' jos dele stripove VCa po kladionicama za uspesno kladjenje? (pitam jer je deda imao pod rukom kompletnu produkciju za jedan mesec, znaci osam stripova)? Sta cini uspesno kladjenje? (Nisam niklad bio u kladionici jer nisam pravo musko, pa da pitam i to ) Ako dele stripove jos uvek, mozda mi se isplati da pocnem da se bavim istim... (kladjenjem, to jest)  |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 02/04/2009 : 22:28:36
|
quote: Originally posted by papataz
Evo, dobudzio sam profil! Grad je dakle, Valjevo... Da sve bude cudnije, jedina osoba koju sam ikada video sa VC stripovima u ruci jeste moj komsija sa sestog sprata, brkati chicha od nekih 65 godina... Kaze mi da je dobio stripove kao nekakav bonus za uspesno kladjenje?
Dakle, pitanje: jel' jos dele stripove VCa po kladionicama za uspesno kladjenje? (pitam jer je deda imao pod rukom kompletnu produkciju za jedan mesec, znaci osam stripova)? Sta cini uspesno kladjenje? (Nisam niklad bio u kladionici jer nisam pravo musko, pa da pitam i to ) Ako dele stripove jos uvek, mozda mi se isplati da pocnem da se bavim istim... (kladjenjem, to jest) 
Oladi malo sa postovi,oborices moj rekord od 85 na dan    Ja dosad nisam cuo da stripove dele u kladionicama |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/04/2009 : 22:32:13
|
quote: Originally posted by Pajtos
willerov recepat,b'e:pitaj nesto u vezi teme,da ne bude offtopic 
Sad je situacija jos zajebanija jer je i Dekara postao modulator   VC je inace napravio gresku na zadnjoj stranici - napisali su sledeci broj narednog meseca a Tex i Zagor ce jos jednom u aprilu   |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 02/04/2009 : 22:33:34
|
Ko ce ga znati,Masni je,ako se ne varam,zadnji pominj'o te stripove u kladionicama... Taj cicica je zesca konkurencija nasem Whisky-ju! Pozz za Valjevo! |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 02/04/2009 : 22:37:35
|
quote: Originally posted by elfak nish Oladi malo sa postovi,oborices moj rekord od 85 na dan    Ja dosad nisam cuo da stripove dele u kladionicama
Imaj razumevanja, dve i po godine cutim i osmatram situaciju! 
Da, delili su stripove u kladionici kod mene na cosku... kladionica Mozzart? (Sta ce im ovo drugo "z" pitam se...) Koliko sam ja skontao pricu, isti je Big Boss za te kladionice, stampariju i Veseli Cetvrtak?
Edit: to je, doduse, bilo kad je izasao prosli Dilan Dog Superbook, jer se secam da sam hteo da se ubijem sto sam kupio strip toga jutra na trafici, kontajuci da bi mi ga deda rado prodao za 100 dinara  |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
Edited by - papataz on 02/04/2009 22:39:41 |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/04/2009 : 10:04:25
|
Dakle, pitanje: jel' jos dele stripove VCa po kladionicama za uspesno kladjenje? (pitam jer je deda imao pod rukom kompletnu produkciju za jedan mesec, znaci osam stripova)? Sta cini uspesno kladjenje? (Nisam niklad bio u kladionici jer nisam pravo musko, pa da pitam i to ) Ako dele stripove jos uvek, mozda mi se isplati da pocnem da se bavim istim... (kladjenjem, to jest) 
Evo da se ja javim, kao iskusni kladionicar na sitno, volim da visim u kladionic ali retko kad uplatim vise od 200 din za dan i to kad je subota. Kladionice Mocart redovno dele stripove jednom mesecno. Prvo su ih dobijali prvih pet koji kupe listu , a sada oni koji uplate 500 din. Svaki put zaboravim da im trazim taj poster da mi daju. Svaki put bude nalepljen veliki poster negde u kladionici da taj dan dele. Kad sam bio u Subotici vidim ja taj poster i kupim listu dobijem stripove i brze bolje obletim jos dve kladionice i tu uzmem stripove. OBisao bi ja jos , ali nisam se setio gde jos ima mocart. Posle sam se setio , ali od silnog uzbudjenja mozak mi zablokirao. U svakoj listi mocart imas jedanu stranu koja reklamira stripove. Na spotr klub kanalu uvek idu reklame za stripove.
Najvaznije sam zaboravio daje se na svakom mestu pet kompleta po 3 stripa. Mozda vece kladionice daju vise , ali ove manje ovako. Mocart ima oko 450 uplatnih mesta x5 x3 znaci oko 7000 mesecno oni podele za Dzaba |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 03/04/2009 10:08:31 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 03/04/2009 : 10:07:54
|
quote: Originally posted by masni
Evo da se ja javim, kao iskusni kladionicar na sitno, volim da visim u kladionic ali retko kad uplatim vise od 200 din za dan i to kad je subota. Kladionice Mocart redovno dele stripove jednom mesecno. Prvo su ih dobijali prvih pet koji kupe listu , a sada oni koji uplate 500 din. Svaki put zaboravim da im trazim taj poster da mi daju. Svaki put bude nalepljen veliki poster negde u kladionici da taj dan dele. Kad sam bio u Subotici vidim ja taj poster i kupim listu dobijem stripove i brze bolje obletim jos dve kladionice i tu uzmem stripove. OBisao bi ja jos , ali nisam se setio gde jos ima mocart. Posle sam se setio , ali od silnog uzbudjenja mozak mi zablokirao. U svakoj listi mocart imas jedanu stranu koja reklamira stripove. Na spotr klub kanalu uvek idu reklame za stripove.
Najvaznije sam zaboravio daje se na svakom mestu pet kompleta po 3 stripa. Mozda vece kladionice daju vise , ali ove manje ovako.
Meni devojka uzela VC poster iz Darkvuda,onaj prvi,sa sva 4 junaka i najavama njihovog izlazenja.Zene-ne mozes bez njih,a ne mozes ni sa njima.500 din za poklon strip...Hm,razmislio bih se...
|
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
POLOMAC
Starting Member

10 Posts
Member since 07/03/2009 |
Posted - 03/04/2009 : 10:50:56
|
Eto ja kao "matori" citalac i kolekcionar Zagora koji je jedva docekao izdanje VC,i koji moze da izdvoji parice i na strip,mogu reci da sam jako razocaran potezom-poskupeti strip,ide dobro-............ Pored gneva i ljutnje koji je izazvao kod nas starijih citalaca mislim da dosta gori efekat moze imati na one koji bi tek mogli da se odluce na taj korak -citati i skupljati strip. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 03/04/2009 : 11:07:40
|
A ko kaže da je strip poskupeo zato što ide dobro. Da li su i struja, benzin, hleb, mleko itd... poskupeli zato što "dobro idu"? |
ŠumhiljduhANAN |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 03/04/2009 : 11:11:02
|
@masni - Hvala na informacijama! Znaci, mogu samo da uletim tamo, dam im 500 dinara a da se i ne kladim i dobijam tri stripa?  U svetlu ovog poskupljenja, to mi dodje isplativije nego da ih pazarima na trafici.... 3 x 190 = 570 570 > 500
Matematika je prosta nauka! 
@POLOMAC - Ima jedna poslovica: "Pitu ne jede ko ima, nego ko je naik'o!"
Drugim recima, mislim da je i kupovina stripova jedan vid kulture, i da poskupljenje ne moze tek tako da odvrati od kupovine nekoga kome je kupovanje stripova vec preslo u naviku. Verujem da je i kupovanje stripova nesto sto te nauce u kuci - tako je, barem, bilo u mom slucaju. Ukoliko sam u pravu, onda VC* ima vec ustaljenu citalacku publiku i nema za sta da se brine. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/04/2009 : 11:33:27
|
Pod svjetlom spoznaje da je vlasnik kladionica Mozart i izdavacke kuce VC isti, puno stvari postaje jasnije... kao i podatak da se dile stripovi uz tikete. Nadam se samo da nije logika, budale se klade, budale citaju stripove  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 03/04/2009 : 11:49:38
|
quote: Originally posted by Going-Going
A ko kaže da je strip poskupeo zato što ide dobro. Da li su i struja, benzin, hleb, mleko itd... poskupeli zato što "dobro idu"?
Pa to je,valjda,definicija-sve sto se dobro prodaje,vremenom poskupi.Nikako mi onda nije jasno zasto vazelinu ne menjaju cenu?  |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
|
POLOMAC
Starting Member

10 Posts
Member since 07/03/2009 |
Posted - 03/04/2009 : 11:55:09
|
Ma ok kapiram sve.. Going ne pravis nikako uporedivu komparaciju... Pitam se zar je trebalo, tj.moralo da dodje do poskupljenja. Imam dosta prijatelja[pa i ja pisem za neke casopise] koji su u bransi raznih magazina i koji zavise od x faktora.. Znam zbog toga da je situacija ni malo sjajna,ali opet se iznadju neki nacini da bude za sve prihvatljivo. No pored toga eto kazem svoje misljenje i drugara koji dele isto. Ali eto i da dodam da me VC prijatno iznenadio svojim programom stripa,svojom redovnoscu...uglavnom sve pozitivno sem nove cene.. pozz |
 |
|
milkywaymanser
Junior Member

Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
Posted - 03/04/2009 : 11:59:02
|
Sad mi je postar doneo katalog i clansku kartu kluba citalaca VC!!! Katica izgleda bolje nego ona koju su mi dali oni iz Vojvodjanske banke!  |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
|
milkywaymanser
Junior Member

Serbia