ne kuzim kad sam ja otvorio treci topik dee cay,iako mi nije bila namjera otvorit ni jedan,al sad mi forrraa
Ti si, naravno, procitao pravila?
Ja priznajem da za to pravilo nisam znao i kako sam se zahvalio za otkljucavanje topica, tako se izvinjavam za to sto nisam znao za to pravilo. Pretpostavljam da je to neko od novijih pravilo obzirom da sam pravila citao, i to ne jednom. No, daleko je dan kad sam ostavljao prve postove na ovom forumu pa se stosta zaboravi. A pravilo je pravilo, bilo ono ok ili ne. Dodao bih samo da ono ima puni smisao kad se radi o svadjama forumasa, posebno na bazi diskriminacije bilo koje vrste, te zaista ne vidim da smo napravili neki veliki greh otvaranjem ove teme
Sve ok, samo pazi da ti se više ne desi tako nešto..
Zezam se, ali novi clanovi bi stvarno trebali da procitaju pravila foruma pre nego što krenu da postuju. Ili da ih pogledaju kada im neko skrene pažnju na to. A ne nonšalanto da ti kažu "da,da, sve znam.." i da teraju po svom. Mada, kad bolje razmislim, to ne bi trebali ni stari clanovi da rade.
kico druže za Nathana kažem jer sam ga poceo kupovati jako kasno, a ugasio se prije dvije godine. Nisam nabavio sve te prve brojeve pa bi ih htjeo ponovno vidit.
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
kico druže za Nathana kažem jer sam ga poceo kupovati jako kasno, a ugasio se prije dvije godine. Nisam nabavio sve te prve brojeve pa bi ih htjeo ponovno vidit.
To ti bar nije problem nabaviti po povoljnoj cijeni.
Odakle da se ugasio?
Plus, ako je u pitanju Ludens... kave to veze sada ima sa Nathanom kojeg objavljuje Libellus?
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Never se nije ugasio. Samo je prešao u ozbiljniju firmu koja namjesto da nam ponudi tri godišnje na kiosku,ponudi nam 12 godišnje zajedno sa almanahom,agencijom alfom i specijalom. Dakle,Never je prošao odlicno. Što se tice nabavke starijih brojeva,mislim da to možeš,još uvijek,dobiti za vrlo male pare.
Ludensu svaka cast, nije lako u današnjim uvjetima išta radit kvalitetno, ali mogli bi sve raditi s više stila i reda, a jedini razlog tome je nemar. - Ne svacam, pa jeli teško izdavat npr. Zagor specijalce i chico i ostale po numeraciji? Šta, odluce, vade iz šešira brojeve, evo sad cemo talijanskog broj 13, pa 18, pa 1?loto? - Onda taj zagor classic? opet ista greška ka sd, krece se od broja 55? Pa da su samo krenili od pocetka i stavili unutrašnje naslovnice išlo bi 10000 kom ko ništa. Ovako zašto služi? - Pa DD? Komedija. Ok, nisu se potrudili izborit se za one 4 epizode šta fale, a baš me zanima, ako to doživim, koji ce broj izbacit kad bude DD extra 172 (LEX 39, Uspomene iz podzemlja), nadam se da ce izbacit isto, jer ode kolekcija u p.m.
Inace, ostalo je dobro...al po meni je numeracija sve, može se kad se oce, nije to neznan šta, pa vidi A.F. klasik i Ludens.
1.- Ne svacam, pa jeli teško izdavat npr. Zagor specijalce i chico i ostale po numeraciji? Šta, odluce, vade iz šešira brojeve, evo sad cemo talijanskog broj 13, pa 18, pa 1?loto? 2.- Onda taj zagor classic? opet ista greška ka sd, krece se od broja 55? Pa da su samo krenili od pocetka i stavili unutrašnje naslovnice išlo bi 10000 kom ko ništa. Ovako zašto služi? 3.- Pa DD? Komedija. Ok, nisu se potrudili izborit se za one 4 epizode šta fale, a baš me zanima, ako to doživim, koji ce broj izbacit kad bude DD extra 172 (LEX 39, Uspomene iz podzemlja), nadam se da ce izbacit isto, jer ode kolekcija u p.m.
1. izdaju ih kako prevoditeljica stigne prevest sto prvo prevede to izdaju 2. izdaju kako misle da bi se najbolje prodavalo, a ja se slazem s njima. ovo ima najbolje sanse, prodaja 10000 komada po originalnoj numeraciji je utopija 3. nisu se imali sto truditi kad bonelli neda. tu ni chuck norris ne bi pomogao. ne zele dati castelliniju ni lipe....
- Pazi, šta prevoditeljica prvo prevede? Znaci, kronologija izlaženja ovisi o prevodateljici? Ne, ne virujem da je toliko neprofesionalno. Šta joj daš, ona ima da prevede, šta ti je. Jel ako cemo tako, njoj se svidi naslovnica dd specjal 13 i rece, e ovo cu prevest, a u ormaru ima sve talijanske specijale pa kako oce...ne,ne, to je previše... - Zagoru bolja prodaja ako krene od 55... Ok, slažen se, kapitalizam, gledaju zaradu, al zašto se ti slažeš s njima, kao obican citatelj, samo su te sprdili? - trece, opet pare, oni nece kupit prava, zar da ih branim?
Ma, recu još samo nešto, cisto objektivno pošto nemam ni prijatelja ni poznanika medu ludensom,strip agentom ni libellusom...
Iako je libellus po mom mišljenju skup, tim ljudima je stalo do kvalitete izdanja, paze na detalje, vidi se da su i oni sami citaci, jedni od nas, i zato mi nije žao dat paru više...
A ludens, puno pristupacniji što je veliki plus,( pa ti taj libellus ne možeš kupit, osim u zg i bg, u nekom ducanu, knjižari...) jer šta ce bit sa stripom ako ga više ne bude na trafikama, izumrit ce s nama... Ali jednostavno ludens - posao rade nepotpuno, sasvim nepotrebno... Eto.
meni bi bilo drago da ludens ubaci neki novi lik i pocne izdavat npr. legz ili nekog drugog.to bi malo osvježilo kiosk ponudu. ja osim martina ništa ne nalazim, tu i tamo pokoji dobar dylan i to je to, a fale mi ta jeftina izdanja.
2.- Pazi, šta prevoditeljica prvo prevede? Znaci, kronologija izlaženja ovisi o prevodateljici? Ne, ne virujem da je toliko neprofesionalno. Šta joj daš, ona ima da prevede, šta ti je. Jel ako cemo tako, njoj se svidi naslovnica dd specjal 13 i rece, e ovo cu prevest, a u ormaru ima sve talijanske specijale pa kako oce...ne,ne, to je previše... 3.- Zagoru bolja prodaja ako krene od 55... Ok, slažen se, kapitalizam, gledaju zaradu, al zašto se ti slažeš s njima, kao obican citatelj, samo su te sprdili? 4.- trece, opet pare, oni nece kupit prava, zar da ih branim?
1. rekli da cu dobiti bolji avatar 2. sto je najgore, nisam izmislio, tako stvarno rade. zaslosno, ali istinito 3. slazem se s njima u vezi toga da je to taktika kojom ce najvise zaraditi, ne da je to dobro za nas kolekcionare 4. nije tu ludens nego bonelli kriv