forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Humanitarne aukcije
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 29/01/2009 : 10:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
Postovani forumasi i ljubitelji stripa,

Ideja o organizaciji humanitarne aukcije vec mi se neko vreme motala po mislima ali nisam imao dovoljno jasnu ideju kako to izvedem.

Napisano u topicu: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=33187
dovelo je do toga da izgubim volju za sakupljanjem stripova i generalno uopste na moje interesovanje za stripove.

Zbog toga sam odlucio da sve stripove koje imam (a nemam ih narocito mnogo i uglavnom su svi kupljeni ovde na aukcijama) stavim na aukcije po pocetnoj ceni od 1 Kn a SAV prihod sakupljen na tim aukcijama neka se ne uplacuje meni nego humanitarnim organizacijama i ustanovama.

Odabrao sam sledece organizacije:

http://www.cim.org.rs/ukljucitese.html
žiro racun: 205-127261-97 Komercijalna banka

http://www.malivelikiljudi.org
žiro racun: 160-80476-81, Banca Intesa

Znaci za svaki osvojeni strip uplatite novac na jedan od dva gore navedena racuna po sopstvenom izboru i posaljite mi na mejl skeniranu uplatnicu a ja cu vam poslati strip (ove) koje ste osvojili.

Na kraju aukcija ja cu objaviti koliko je ukupno novca sakupljeno, dakle koja je svota koja ce biti uplacena na racune humanitarnih organizacija.

Na ovom svetu ima mnogo vaznijih stvari nego sto su novac i stripovi.

Ne zelim da patetisem ili bilo sta slicno. A ne trebaju mi nikakve pohvale. Nakon sto se ovo zavrsi mozete izbrisati ovaj topic a i moj nalog na Stripovi.com jer sam nakon ovoga pricu sa stripovima definitivno zavrsio.

Ratko, ako slucajno odlucis da mi poklonis taj komplet AF - Ne treba mi. I njega slobodno stavi ga na ove humanitarne aukcije a novac neka ide ustanovi po tvom izboru.

Edited by - Mr.Brooks on 29/01/2009 10:12:06

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 29/01/2009 : 11:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
Odlicno, zaista bi mi bilo drago da sto vise ljudi ucestvuje necem ovakvom.

Sto se tice kontrole - sto vise kontrole savrseno mi odgovara. Ne zelim da neko ima i gram sumnje u vezi ovoga.

Sve uplatnice kao dokaz o izvrsenoj uplati mogu se poslati i Markosu. Mozemo ih objaviti i javno na forumu. Naravno zastiticemo podatke ukoliko neko zeli biti anoniman.
Go to Top of Page

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 29/01/2009 : 13:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
Kako ne bi nepotrebno komplikovao svi kupci na mojim aukcijama koji su iz Hrvatske novac neka uplacuju na racun Humanitarne udruge „Mala Anja“:2360000-1101982459

Na taj nacin izbecicemo sve komplikacije u vezi uplata Hrvatska-Srbija i slicno. Sken uplatnice neka posalju Markosu i meni

Znaci, kupci iz Srbije na racune organizacija iz prvog posta a kupci iz Hrvatske na racun Humanitarne udruge „Mala Anja“

Edited by - Mr.Brooks on 29/01/2009 13:21:17
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 29/01/2009 : 13:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Šta da kažem nego-BRAVO! Ajde, da se iskupi što je više moguce para za ove sirotinje.... Podržavam 300 % ovaj gest!

Invincible shield
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/01/2009 : 15:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nema potrebe da se meni salju skenovi uplatnice. Sumnjam da bi netko isao raditi ovakve akcije s nekim niskim namjerama. Ako i bi, to neka onda ide njemu na dusu, ali ja to ne zelim provjeravati. Ono sto mogu napraviti je ne naplatiti proviziju za takve stripove i to cu i napraviti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 29/01/2009 : 15:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Svaka cast...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/01/2009 : 17:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Svaka cast na ovome drugari, svaka cast, bravo!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 29/01/2009 : 20:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Ma vraga svaka cast,ako se covjek rijesava stripova sto ga je pogodio topic o bidanju onda mi je iskreno zao.
Stvarno je lijepo nekome pomoci u nevolji ali ne treba sebe ranjavati da bi se drugom pomoglo .
U svakom slucaju ako prodas stripove koje volis i poklonis tu lovu,nadam se da ce ti se ti stripovi vratiti visestruko.
Ipak si trebao da se nadjes sa dveribadom ,pa kako on to voli uz kafu i pivu porazgovarati o slucaju.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/01/2009 : 20:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ne rešava se valjda svih stripova koje ima, to bi bilo onda stvarno potresno.

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 00:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Mr.Brooks

Ideja o organizaciji humanitarne aukcije vec mi se neko vreme motala po mislima ali nisam imao dovoljno jasnu ideju kako to izvedem.

dovelo je do toga da izgubim volju za sakupljanjem stripova i generalno uopste na moje interesovanje za stripove.

Zbog toga sam odlucio da sve stripove koje imam (a nemam ih narocito mnogo i uglavnom su svi kupljeni ovde na aukcijama) stavim na aukcije po pocetnoj ceni od 1 Kn a SAV prihod sakupljen na tim aukcijama neka se ne uplacuje meni nego humanitarnim organizacijama i ustanovama.

Znaci za svaki osvojeni strip uplatite novac na jedan od dva gore navedena racuna po sopstvenom izboru i posaljite mi na mejl skeniranu uplatnicu a ja cu vam poslati strip (ove) koje ste osvojili.

Na kraju aukcija ja cu objaviti koliko je ukupno novca sakupljeno, dakle koja je svota koja ce biti uplacena na racune humanitarnih organizacija.

Ne zelim da patetisem ili bilo sta slicno. A ne trebaju mi nikakve pohvale. Nakon sto se ovo zavrsi mozete izbrisati ovaj topic a i moj nalog na Stripovi.com jer sam nakon ovoga pricu sa stripovima definitivno zavrsio.

Ratko, ako slucajno odlucis da mi poklonis taj komplet AF - Ne treba mi. I njega slobodno stavi ga na ove humanitarne aukcije a novac neka ide ustanovi po tvom izboru.

-Ova ideja je moja.Pohvalno je,ali ja cu ti navratit na adresu koju si naveo u Zrenjaninu.Do tada,radi što oceš.Objavit cu sva tvoja sudjelovanja na aukcijama,tvoje ponudene cijene,prodavace kojima si nudio te cijene,kao i ono što si osvoio.Ponavljam,bit cu najsretniji ukoliko si ti u pravu,a ja u krivu.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 01:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

-cuj,ako si ti ovakva ljudina,poklonit cu ti se!!!

-Ako sam pogriješio,ispricat cu ti se milijun puta!

-Ako sam ti pokvario dan i ljubav prema stripu,molit cu te za oprost!!!

-Ako sam ti ucinio bilo šta nažao,pokorit cu se.

-Ne,neceš samo tako otic i svijeta stripa.Nije moguce.Cim se vratim,tražit cu te kod kuce,a ako te ne nadem tražit cu te bilo di.Ako me uvjeriš da si stvaran,sve navedeno imaš,svaki strip koji si licitirao imaš i imaš što god hoceš i poželiš od mene!-
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 01:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ne rešava se valjda svih stripova koje ima, to bi bilo onda stvarno potresno.

-Pa nije valjda tako strašno,ali ako je----pozivam sve ljude sa foruma koji poznaju Mr.Brooks-a(Dejan Savage je jedini napisao da se poznaju),da se ovdje jave.Znaci,svi koji ste bili u izravnoj komunikaciji,molim vas da se javite na ovom topic-u!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 01:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

-Pteticno,je prijatelju,baš pateticno.Ne,nece ti brisat nalog,a nije ni fer da nestaneš iz ljutnje ili razocarenja.Moramo se nac,htio ti to ili ne.Jednostavno,malo sam luckast,ali tražit cu te.Jednostavno želim sa tobom popricat.Moram te upoznat,a nadam se i iskreno ti se ispricat,ako sam pogriješio.Vjeruj mi,jednostavno se moramo upoznat.Nema potrebe da odlaziš,ako nisi kriv jer sam ja napao tebe,a ne ti mene.

-Za sve ostale :

-Telefon posjedujem.Ako si stvaran ,a ja pogrešio,....odgovoriš li mi na 3 pitaja tocno,tvoj sam sluga pokorni!-dveribad

Edited by - manhunter on 30/01/2009 08:37:55
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 01:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

-Oprosti,kako je moguce da mijenjaš nacin slikanja stripova ?-Prošle aukcije si slikao položeno,ove nove(koje si osvoio) koristiš sliku koju je koristio i prodavac od kojeg si kupio?---

-Ajmo ponovit.Kako i na koji nacin koristiš sliku za stripove koje si kupio od nekoga,kao svoje vlastite?-Kako možeš postavit strip koji si kupio od npr.mene,sa slikom koju sam ja postavio?-Zamolio si me da ti je pošaljem da ti taj strip ponovno staviš na aukcije?????????????????????????????Ne shvacam ili ovo ispada konverzacija sa fantomom????-

-Postavio si humanitarne aukcije sa stripovime koje si kupio na ovom sajtu od raznih prodavaca.Imaš 6 komentara,znaci 6 razlicitih prodavacla!-Kako si uspio postavit strip koji si kupio od bilo koga,sa istom slikom kada si ih kupovao?????????

-Dalibore,di smo pogriješili u ljudskom odnosu?-Hocemo se blamirat do kraja??
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/01/2009 : 01:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Nema potrebe da se meni salju skenovi uplatnice. Sumnjam da bi netko isao raditi ovakve akcije s nekim niskim namjerama. Ako i bi, to neka onda ide njemu na dusu, ali ja to ne zelim provjeravati. Ono sto mogu napraviti je ne naplatiti proviziju za takve stripove i to cu i napraviti.

-Marko,jel ovi tekstovi dolaze sa iste IP adrese?-Ciji je to kompjutor,od Dalibora?Iz Zrenjanina?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 30/01/2009 : 11:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ako postoji sumnja u neke mucke na aukcijama ne vidim razlog da se nešto taji... kao ni podatci o kupcu. Adresa postoji u profilu ( bar bi tribala biti ) prema tome ništa nije tajno. Samim sudjelovanjem u aukcijama javno dajemo adresu. Sa IP adresom se može otkriti nepravilnost i ako postoji sumnja ne vidim zašto se to nebi provjerilo.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2009 : 11:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Mislim da postoji neko nepisano pravilo da se tudji podaci ne objavljuju protiv njihove volje. Jedno su aukcije gde samo kupac i prodavac imaju uvid u adrese, a drugo je forum gde to svako moze da procita.
Ja sam iz predostroznosti uklonio te podatke, bez namere da nekome drzim stranu, a ovo oko adrese najbolje neka rese Markos, dveribad i Brooks.
Ukoliko se stvarno otkriju nepravilnosti na aukcijama, ti ce podaci biti objavljeni kao upozorenje drugima, kao sto je i do sada bio slucaj.
Ne znam, nadam se da ne gresim.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 30/01/2009 11:40:54
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/01/2009 : 12:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Prema onome što ja vidim, 99,9% je sigurno da je Mr.Brooks = sawitch. Istu ip adresa koristenu u preko 4000 slucajeva su koristila samo ta dva clana, što samo po sebi nije toliko cudno da nema par slucajeva da su tu adresu naizmjenice koristila ta dva korisnika u razmaku od po samo par minuta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 30/01/2009 : 12:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Prema onome što ja vidim, 99,9% je sigurno da je Mr.Brooks = sawitch. Istu ip adresa koristenu u preko 4000 slucajeva su koristila samo ta dva clana, što samo po sebi nije toliko cudno da nema par slucajeva da su tu adresu naizmjenice koristila ta dva korisnika u razmaku od po samo par minuta.

E bas mi je drago da si konkretno izneo o cemu je rec da i to razjasnimo.

Ovako: Ja sam jedno vreme pre prelaska na ADSL koristio internet preko wirelles provajdera Gimelnet iz Zitista.

Svi njihovi korisnici imaju staticke IP adrese - sto znaci da su sve identicne. Da je na ovom forumu bilo 10 korisnika interneta preko Gimelneta svi bi imali identicnu IP adresu.

Inace, koliko znam Savic je iz Zitista tako da je ocigledno i on njihov pretplatnik.

Nadam se da je sada malo jasnije.

Edited by - Mr.Brooks on 30/01/2009 12:19:11
Go to Top of Page

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 30/01/2009 : 12:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
Zaista bi bilo dobro da Ratko dodje do mene sledeci vikend pa da se i sam konacno uveri ko sam.

Evo Ratko dogovor vazi - svrati sledeceg vikenda do mene da uz kafu konacno sve lepo i kao ljudi razjasnimo.

Ko zna - Mozda i postanemo prijatelji ?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/01/2009 : 12:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
To bi moglo biti objasnjenje, ali i ne mora.

Trouble will find me
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 30/01/2009 : 14:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message
quote:

Ovako: Ja sam jedno vreme pre prelaska na ADSL koristio internet preko wirelles provajdera Gimelnet iz Zitista.

Svi njihovi korisnici imaju staticke IP adrese - sto znaci da su sve identicne. Da je na ovom forumu bilo 10 korisnika interneta preko Gimelneta svi bi imali identicnu IP adresu.

ti si idiot. na bilo koju ip adresu se u istom trenutku moze spojiti samo jedan korisnik.
ako imas staticnu adresu to samo 100% potvrdjuje da si sawitch. da ti ih ip dodjeljuje dinamicno, sansa bi bila 99.99%, odnosna kategorija "bizarna slucajnost".
jedino sta ovdje predstavlja misteriju je zasto ti jos uvijek nisi baniran.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 30/01/2009 : 16:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by torca

quote:

ti si idiot. na bilo koju ip adresu se u istom trenutku moze spojiti samo jedan korisnik.
ako imas staticnu adresu to samo 100% potvrdjuje da si sawitch. da ti ih ip dodjeljuje dinamicno, sansa bi bila 99.99%, odnosna kategorija "bizarna slucajnost".
jedino sta ovdje predstavlja misteriju je zasto ti jos uvijek nisi baniran.

A baš sam se i sam pitao kako je to moguce
Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 30/01/2009 : 17:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message
Niste u pravu,
staticku IP adresu koriste vise korisnika koji su kod istog provajdera,
ja dok sam imao Wireless imao sam istu IP adresu kao i svi korisnici kod mog provajdera,to jest staticku IP adresu
I zasto banovati coveka bez ijednog razloga,dali postoji razlog,do sada nije uradio nista nelegalno,ponudio se da ugosti Ratka i smatram da bi to bilo najbolje resenje da se Ratko licno uveri dali covek postoji ili ne,ako postoji smatram da mu se duguje veliko izvinjenje za to sto je pisano za njega ovih dana a ako nepostoji otkriti ko se krije iza njega i onda sankcije

Nikad nisam bio zlato!!!

Edited by - bronza on 30/01/2009 17:12:18
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 30/01/2009 : 17:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja ne verujem da je Mr.Brooks=sawitch.
To nije istina, siguran sam.
Ne bi se sawitch bavio ovakvim stvarima, on je pošten i principijelan, ali ovako nešto od njega ni u snu se ne može ocekivati, tako da izbijte sebi iz glave povezanost sawitca sa ovim, ne izigravam nicijeg advokata, nego, jednostavno ovo nije tacno.
A uostalom otici ce dveribad u Zrenjanin i onda cemo znati ko je Dalibor, dotle strpljenja i ne grešite dušu.

Edited by - srdjandj on 30/01/2009 17:15:20
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/01/2009 : 17:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ja ne verujem da je Mr.Brooks=sawitch.
To nije istina, siguran sam.
Ne bi se sawitch bavio ovakvim stvarima, on je pošten i principijelan, ali ovako nešto od njega ni u snu se ne može ocekivati, tako da izbijte sebi iz glave povezanost sawitca sa ovim, ne izigravam nicijeg advokata, nego, jednostavno ovo nije tacno.
A uostalom otici ce dveribad u Zrenjanin i onda cemo znati ko je Dalibor, dotle strpljenja i ne grešite dušu.

tako si govorio i za onog bilica
ne znam tko je tko i tko se krije ili ne krije iza ovih imena,valjda ce se ovo jako skoro riješiti...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000