Author |
Topic  |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/02/2009 : 10:33:01
|
I ja bih gustao na tvom mestu, ovo super izgleda! Jel moze malo vise o samom stripu, nikad nisam cuo za njega Jel izlazilo nekad u nas |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/02/2009 : 16:24:34
|
uh, za razliku od mnogih klasika, lawrence bez boje bas me i ne privlaci... njemu boja dosta pomaze otkloniti inace ispodprosjecan crtež i uzdignuti ga na mnogo vecu razinu, kao u trigijadi ili stormu... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 01/02/2009 : 17:18:39
|
quote: Originally posted by Curunir
uh, za razliku od mnogih klasika, lawrence bez boje bas me i ne privlaci... njemu boja dosta pomaze otkloniti inace ispodprosjecan crtež i uzdignuti ga na mnogo vecu razinu, kao u trigijadi ili stormu...
Njegov crno beli crtež je crno beli i tu mu boja ne treba.
Njegov crno beli crtež je škola za sve koje zanima kako se crta crno beli strip, njegovom analizom mogu se otkriti sve majstorije, veštine i tajne koje jednog crtaca cine vrhunskim.
Don Lawrence je daleko natprosecan crtac.
Glavna mana njegovog Storma u crtackom smislu je loša scenografija i kostimografija jer u SF dizajnu nije bio previše kreativan, ali u Karlu vikingu je i u tom delu manje više ok. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Posted - 01/02/2009 : 17:22:27
|
uh, za razliku od mnogih klasika, lawrence bez boje bas me i ne privlaci... njemu boja dosta pomaze otkloniti inace ispodprosjecan crtež i uzdignuti ga na mnogo vecu razinu, kao u trigijadi ili stormu...
Kad pogledam drugi topik gde vidim da su tebi Blek, Mark i MIki kvalitetni stripovi sve postaje jasno. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 01/02/2009 : 17:27:32
|
ajd ne pretjeruj... sto bi rekli za caniffa ako je lawrence zasluzio ovakve hvalospjeve? ili fostera??? lawrence je meni uzasno drag, odrastao sam uz daleki planet na 3 stranice u boji u stripoteci... ali njegov crno-beli valja samo partizanovcima valjda malo se sprdam, ali sto ljudi tristo cudi, sta se moze... u osnovi, lawrence mi nije dobar, iako ga volim, no upravo zbog sarenila koje mi je ugodno a ne kicasto... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 01/02/2009 : 17:29:25
|
quote: Originally posted by alexts
Kad pogledam drugi topik gde vidim da su tebi Blek, Mark i MIki kvalitetni stripovi sve postaje jasno.
hahaha!! uh steta sto moram otici gledati utakmicu... nevjerojatno! da sam znao da ima toliko nadarenih, pa... zar imalo normalna osoba ono moze shvatiti ozbiljno??? |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Posted - 01/02/2009 : 18:50:26
|
quote: Originally posted by alexts
Kad pogledam drugi topik gde vidim da su tebi Blek, Mark i MIki kvalitetni stripovi sve postaje jasno.
hahaha!! uh steta sto moram otici gledati utakmicu... nevjerojatno! da sam znao da ima toliko nadarenih, pa... zar imalo normalna osoba ono moze shvatiti ozbiljno???
Može i 100% normalna osoba. Veruj mi.
Ono što su utemeljili Kanif, Foster, Rejmond i dr iz prve generacije americkih odlicnih crtaca, sasvim dobro su nastavili Salinas, Tafts, Blasco, Lorens. Još uvek visoko iznad proseka. Taman toliko da budu upamceni. |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 06:35:29
|
quote: Originally posted by night
Onako cisto informativno - kolika je cena?
sve zajedno sa poštarinom nekih 200 eura |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 06:37:35
|
     auuuuuuuuuuu, pa ti ti jaaaako zabrazdio...Lawrence je majstor c/b crteža...a što se tice Storma, on je crtan za boju, dok Karl Viking nije...pogledaj malo stripoteke pa ceš vidjeti |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 06:39:22
|
ajd ne pretjeruj... sto bi rekli za caniffa ako je lawrence zasluzio ovakve hvalospjeve? ili fostera???
isto što i za Lawrenca - majstori! |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 02/02/2009 : 09:11:47
|
hmmm....ispodprosjecan Lawrenceovi stripovi daleko više pate od ispodprosjecnih scenarija mada je Karl u vecini slucajeva po tom pitanju jaci od kasnijih uspješnica trigana i storma - sve te stripove drži jedino "ispodprosjecni" lawrenceov crtež |
Edited by - rommel on 02/02/2009 09:33:18 |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 02/02/2009 : 15:48:23
|
pa dobro sto sad? meni je statican, krut, neprirodan, premanjkav... izgleda kao niz slabopokretnih animacija... ljudske glave su kao iz covjeka-slona uglavnom... a scenarij je ne ispodprosjecan, nego u svemu manje-vise nikakav... ali taj djecacki zanos, taj kolor iz stripoteke (valjda je i on nikakav prema pravom), jednostavno mi s triganom budi prelijepe uspomene i on mi ostaje jedan od najdrazih stripova... kad tad cu nabaviti ono bogohulno skupo englesko izdanje... no ovo c/b mi je odbojno, i sto sad? uzmem frisendu iz mv i usporedim s ovim pa izgleda ko da je ovo crtao renky  |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 02/02/2009 : 15:50:15
|
pa dobro sto sad? meni je statican, krut, neprirodan, premanjkav... izgleda kao niz slabopokretnih animacija... ljudske glave su kao iz covjeka-slona uglavnom... a scenarij je ne ispodprosjecan, nego u svemu manje-vise nikakav... ali taj djecacki zanos, taj kolor iz stripoteke (valjda je i on nikakav prema pravom), jednostavno mi s triganom budi prelijepe uspomene i on mi ostaje jedan od najdrazih stripova... kad tad cu nabaviti ono bogohulno skupo englesko izdanje... no ovo c/b mi je odbojno, i sto sad? uzmem frisendu iz mv i usporedim s ovim pa izgleda ko da je ovo crtao renky 
'oš rec da je renky loš????  inache i meni je trigan empire poseban - na njemu sam ucio citati i poceo pratiti stripove u magazinu popaj |
Edited by - rommel on 02/02/2009 15:51:55 |
 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 17:12:36
|
quote: Originally posted by Trigger
Jel' ovo kompletan integral - ili ima jos epizoda?
to je sve, inace nije tu samo Lawrence |
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 17:17:02
|
ljudske glave su kao iz covjeka-slona uglavnom...
ti stvarno nemaš pojma o tom covjeku   to je njegov stil i po tome je on prepoznatljiv...nego izrazi lica su više grotesni nego kao "covjek-slon".. ...a možeš i pogledati po Crtanim romanima njegove najranije radove pa ceš vidjeti da tada još nije crtao takva lica...teško ceš i prepoznati da je to njegov crtež
p.s. u filmu Covjek-slon samo je jedna glava bila takva  |
 |
|
fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Posted - 02/02/2009 : 19:12:38
|
quote: Originally posted by fumettisti
Bolje uzmite talijanska izdanja...skoro 60 posto jeftinije.
jako dobro, onda moram tebe držati ispod jastuka da mi prevodiš  |
 |
|
|
Topic  |
|