Author |
Topic |
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Member since 08/01/2009 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/02/2009 : 18:06:22
|
Strip je lijepo ocuvan, ali rijec glancer ipak koristi sa velikom razervom. Ovaj strip npr. nije glancer. Da li si ga precjenio nije ni važno. Ti možeš obrnuti nekoliko krugova po toj cijeni pa ako strip ne ode, smanjiti na recimo 250 kn. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
890 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 03/02/2009 : 16:59:55
|
Ovaj ti je primjerak lijep-po moji procjeni oko 4,5 i nešto više....recimo 4+ i nije tako pogrešno. Ali uzevši u obzir, da ti ovaj broj i u ljepom stanju nije toliko rijedak (iako se radi o niskoj ZS) , cini mi se cijena od 300 kuna previsoka. Sad su na aukcijama i neki brojevi ZS pa i ovaj 37, pa proveri kakve su im i cijene-uzevši u obzir da se kod nekih "renomiranih" prodavaca plati i nešto (ili veliko) veci iznos od realne cijene. Ali aukcije su ti u poslednje vreme jako cudne-jednom se za jedan komad dobije 100 kuna, ponekad za isti broj dobija se i 200 ili više kuna, tako da se nikad ne zna! Nadam se, da ceš ga uspjeti prodati pa cak i po toj cijeni! Poz G |
Invincible shield |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 17:14:17
|
Samo da zahvalim moderatorima/webmasterima sto su otkljucali temu.
Hvala.
EDIT:
@giant:
Vidis, to je nekih 30 evra... priblizno. Ja sam ga tolliko platio pre vise godina, i sada bi trebalo da vredi vise. Nije realno da vredi manje. To sto neki postizu vece cene (na neki neobjasnjiv nacin, nesto se prica o tome, ali niko da progovori javno o tome) je jedna prica.
Ja nemam sticere. Niko mi ne sticuje cenu. A secam se kada sam bio na aukcijama Srpskog Numizmatickog Drustva. Trecina do polovina su bili sticeri i cujem iza sebe glas: e sad, sad teraj cenu... do koliko, pita sagovornik... teraj do... iznos sam zaboravio. Osecao sam se kao da sam plivao medju ajkulama.
Sorry, ali - bez dlake na jeziku, tako je to izgleda... Takodje, sada se zavrsava i aukcija za ZS 610 jako lepo ocuvan.
|
Kolekcionar starina.... Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka... |
Edited by - Marenovic on 03/02/2009 17:22:15 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/02/2009 : 18:36:53
|
Stavi još neki strip na aukcije, pa da se takmicimo. A ZS br.37 ti nije glancer, to sam ti vec rekao, a i da po meni vredi 30 evra, isto sam ti rekao! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 03/02/2009 : 19:45:58
|
quote: Originally posted by Marenovic
Samo da zahvalim moderatorima/webmasterima sto su otkljucali temu.
Hvala.
EDIT:
@giant:
Vidis, to je nekih 30 evra... priblizno. Ja sam ga tolliko platio pre vise godina, i sada bi trebalo da vredi vise. Nije realno da vredi manje. To sto neki postizu vece cene (na neki neobjasnjiv nacin, nesto se prica o tome, ali niko da progovori javno o tome) je jedna prica.
Ja nemam sticere. Niko mi ne sticuje cenu. A secam se kada sam bio na aukcijama Srpskog Numizmatickog Drustva. Trecina do polovina su bili sticeri i cujem iza sebe glas: e sad, sad teraj cenu... do koliko, pita sagovornik... teraj do... iznos sam zaboravio. Osecao sam se kao da sam plivao medju ajkulama.
Sorry, ali - bez dlake na jeziku, tako je to izgleda... Takodje, sada se zavrsava i aukcija za ZS 610 jako lepo ocuvan.
Pa, evo ja cu ti biti sticer. Stavi sve na 1 kn. pa mi javi do koliko da dižem. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 03/02/2009 19:46:40 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 20:13:12
|
Znaci to se zove Šticer, kao ono šticovani kurs eura ili neke druge konvertibilne valute? |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 03/02/2009 : 20:47:57
|
Ja se mogu sloziti da je strip lep primerak, ali da nije glancer. Ali si definitivno bolje postupio pri formiranju cene nego sto je to bio slucaj stripa zs 169.Postavio si cenu za strip i bices zadovoljan i ukoliko se zavrsi na samo 300 kn.
Tvoja jedina greska je sto si kao prodavac dozvolio da vec tvoja prva transakcija izadje kao diskutabilna na forumu.Ovi topici ce stajati neko vreme ovde i svi koji cesce posecuju ove stranice ce imati uvid u to.Nemoj to dozvoliti sebi ubuduce.
Ovo ti je moj prijateljski savet. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 20:50:50
|
To i ja mislim, loša reputacija na pocetku može biti presudna za dalju prodaju stripova, ali ne mora da znaci. |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 22:17:43
|
Primljeno k znanju. No, osim skvikija koji je poceo da dize lomacu za mene, jos se niko nije bunio u poslovanju sa mnom. A sto se tice cene, apsolutno tako. 30 eura vredi, pa da ga prodam po pocetnoj ceni to je to. Nista bolje mi ne treba. A ne bih se ljutio da izadje na neke vece sume u sta sumnjam. Ako kazete da nije glancer, ok, prihvaticu to. Mada me cudi jer je skviki koji je kako sam te veceri primetio imao vrlo visoke kriterijume taj strip ocenio za 5-icu.
Ali neka bude 5- ..... nemam nista protiv. Cak i ako se ne proda, vino je vino...sto starije to bolje.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 03/02/2009 : 23:06:45
|
300 kn. je 40 eura ravno. Možda malo i zaradiš. 30 eura je 225 kn. (cisto da znaš dokle ti se isplati spustiti). |
Edited by - Obi-wan on 03/02/2009 23:07:13 |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 03/02/2009 : 23:49:12
|
Eeee.... ovo je dobro znati. Hvala da znam za ubuduce. Ja sam zaokuzivao... jebga, pre sam imao neki online konvertor dinara u kune i obrnuto i u evre takodje.... sada ga nemam u bookmarku.
|
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 04/02/2009 : 11:50:14
|
Primljeno k znanju. No, osim skvikija koji je poceo da dize lomacu za mene, jos se niko nije bunio u poslovanju sa mnom.
Po tvojim komentarima se vidi koliko si poslovao. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 04/02/2009 : 11:52:21
|
Ako kazete da nije glancer, ok, prihvaticu to. Mada me cudi jer je skviki koji je kako sam te veceri primetio imao vrlo visoke kriterijume taj strip ocenio za 5-icu.
Opet lažeš ? Rekao sam 5- a ne 5 ili glancer. I prestani da obmanjuješ narod ovde. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 04/02/2009 : 11:58:23
|
quote: Originally posted by kerber
lepo ti je rekao skviki da je petica..petica i glancer su dva razlicita pojima...i to veoma razlicita
Da razlika je drasticna, jako velika za picajzle od kolekcionara. |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 04/02/2009 : 12:14:36
|
Kome se ne svidja, nikako neka ne biduje. Ja smatram da je strip vrlo lepo ocuvan, a ako vi kazete da nije glancer vec 5- ajde neka vam bude.
Kazite 5- i tacka. Samo mi je zao sto ne mogu da editujem naslov aukcije. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 04/02/2009 : 16:06:24
|
quote: Originally posted by kerber
lepo ti je rekao skviki da je petica..petica i glancer su dva razlicita pojima...i to veoma razlicita
A vidiš, meni je to isto. Nov strip, kao iz trafike ili striparnice - ocjena 5. Najveca moguca ocjena. Nema vece. Ako ima neko milimetarsko oštecenje ili diskoloraciju, idemo na 5- |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 04/02/2009 : 17:55:21
|
Ma ocenite ga i cetvorkom. On je star 40 godina, pa prema svecu i tropar. Za svaku godinu po evro.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 04/02/2009 : 18:48:28
|
Ma ocenite ga i cetvorkom. On je star 40 godina, pa prema svecu i tropar. Za svaku godinu po evro.
U jednoj stvari stalno griješiš, primjetio sam. Stalno se obracaš nekim fantomskim "nama" u smislu ocjenite ga (strip), promjenite komentar (skvikiju). Ne postojimo "mi" Strip na aukciji ocjenjuješ ti sam i stavljaš ocjenu koju želiš. Ako imaš dobru sliku, ocjena ti i nije neophodna. Ostali forumaši su tu samo kao raspravljaci, eventualno savjetodavci. Ocjena je apsolutno tvoja stvar (kao i cijena). Što se tice promjene komentara, to može samo vlasnik sajta Markos pa ti obracanje u kontekstu promjenite komentar, jednostavno ne stoji (možeš jedino Markos-u poslati mail i objasniti stvar, ništa drugo nece upaliti). Ono što želim reci je da na sajtu imaš vlasnika (Markos), tri moderatora koji paze da se ne koljemo previše (Globinjo, Manhunter i Flamboyant soul) i nekoliko stotina clanova koji ne nose nikakvu pravu težinu (u smislu donošenja odluka). |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 08/02/2009 : 18:11:37
|
@Obi-wan:
Nisi u pravu. MI smo ZAJEDNICA. Malo drugacijeg tipa nego neke druge, ali smo ipak jedna zajednica. Ako smatras da nismo, ok...
|
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Posted - 08/02/2009 : 18:18:39
|
GLAVNI RAZLOG zasto se oglasavam na ovu temu je jedna moja molba:
MOLIM SVE CLANOVE FORUMA DA NE LICITIRAJU OVAJ STRIP JER NIJE PETICA, kao sto smo ovde rekli, imao sam par poseta i ceneci njihovo strucno misljenje dajem stripu ocenu 4+ / 5-
Dakle ne licitirajte da ne bude posle strip ovakav strip onakav....
ILI: Ako licitirate, imajte u vidu kakav je strip... dakle nije glancer, nije cista petica.
Ako je neko spreman da ga kupi ovakvoga kakav jeste neka ima ovaj post u vidu.
HVALA VAM NA RAZUMEVANJU, IMAJTE OVAJ POST U VIDU KADA BUDETE RAZMISLJALI O LICITACIJI ZA STRIP |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 08/02/2009 : 18:42:40
|
Još ce od tebe biti dobar trgovac! Vidiš kako je reklama potrebna svuda, a ti se dobro reklamiraš... |
|
|
Collector
Junior Member
Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
Posted - 08/02/2009 : 19:01:42
|
E, a ti ga više pretera......Pa ne prodaješ vilu nego strip. Ako nekome treba i odgovara mu stanje on ce ga kupiti, bez obzira što ti tupiš o njemu nedelju dana ovde!
|
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/02/2009 : 19:03:23
|
Ja nikad ne dajem ocenu jednostavno napisem Pogledaj sliku , a negde i dodatno se raspitaj? ne prodajem mnogo stripova , a one koje prodajem mi sluze samo da dopunim kolekciju ili sam nabavio ocuvaniji primerak tog stripa. A zagore LMS 10 i 21 sam prodao jer nisam imao novaca a trebali su mi. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 08/02/2009 : 23:03:31
|
quote: Originally posted by masni
Ja nikad ne dajem ocenu jednostavno napisem Pogledaj sliku , a negde i dodatno se raspitaj? ne prodajem mnogo stripova , a one koje prodajem mi sluze samo da dopunim kolekciju ili sam nabavio ocuvaniji primerak tog stripa. A zagore LMS 10 i 21 sam prodao jer nisam imao novaca a trebali su mi.
Nekada se na slici ne vidi dobro. Ja recimo imam sasvim solidne slike stripova, i ponekad se desi da strip izgleda kao 5-, a ustvari je ocuvan za 3+. I zato ja napišem da je 3+, dobar ili osrednji (bar malo razjasnim). |
|
|
Topic |
|