forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Pitam se..pitam
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 09/02/2009 : 17:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
Gledam ja tako ove naslovnice VC,dakle Zagor,Dylan i sve ostalo..i ne moze a ne upasti u oci koliko je tu nemastovitosti.Pri tome mislim na definitivno isti izbor fontova koji se pojavljuju na naslovnicama,pa cak i boja.Za svakoga junaka jedan i udri po istome.Ne diram u izdanja Libellusa ili Ludensa jer je stil postavljen ali gdje su vremena kada je i malo umjetnosti dolazilo do izrazaja birajuci boju i fontove za naslovnice kao npr.LMS i ZS.Mozda sam u krivu ali mi to jedino upalo u oci.

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/02/2009 : 17:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Da istina, to i meni smeta i bilo je dosta prica o tome u drugim topicima ali eto sta je tu je...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Pogotovo logo Zagora...ništa ružnije...nezgrapno,neukusno...umesto da bude neupadljivo zauzima celu naslovnu stranu.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 09/02/2009 : 17:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Meni je ubedljivo najgori Dylan!

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 09/02/2009 : 17:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
A i vi tražite maštovitosti i originalnosti za stripove iz izdavacke kuce koja uspeva vec pedesetak godina da na isti kalup vrti 10-ak likova i savršeno izgura hiljade naslova ovako i onako...
Dobro je i što je ovako...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

A i vi tražite maštovitosti i originalnosti za stripove iz izdavacke kuce koja uspeva vec pedesetak godina da na isti kalup vrti 10-ak likova i savršeno izgura hiljade naslova ovako i onako...
Dobro je i što je ovako...

X

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 09/02/2009 : 17:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
hehe, zato je Dampyr šarolik. Naslovi malo crni, žuti, plavi, crveni,...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/02/2009 : 18:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
fumi, iz neba pa u rebra... O svakom detalju naslovnice i izdanja VC-a je ispisano valjda 1242 stranica raznih topica. To je ovdje ljudima omiljena zabava. Manhunter je cak morao zatvarati i topice koliko se o tome pricalo.

VC ima opcenito najgori dizajn naslovnice... Ali su redoviti i imaju kvantitetu!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 09/02/2009 : 20:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
AKO JE TAKO,ISPRICAVAM SE,jer ja ne saram po frumu trazeci postove samo da bih nesto lanuo.Moj grijeh.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2009 : 20:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Meni je bezveze što na naslovnici Texa naslov uvik piše istim fontom. Bolje bi bilo da su ostavili onako kako je u originalu.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 09/02/2009 : 20:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

Meni je bezveze što na naslovnici Texa naslov uvik piše istim fontom. Bolje bi bilo da su ostavili onako kako je u originalu.

Mene velicina logoa nervira.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 21:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by Wicked

quote:

Mene velicina logoa nervira.

Razmažena dijeco.
Ja sam bio sretan kad sam vidio strip, a vi govorite o logou i fontu slova. Shame on you.

BTW Slažem se da je logo ogavan!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 09/02/2009 21:01:28
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/02/2009 : 21:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by fumettisti

AKO JE TAKO,ISPRICAVAM SE,jer ja ne saram po frumu trazeci postove samo da bih nesto lanuo.Moj grijeh.

Ma kaj se ljutiš, nesmem te ni zezati, a ti se odmah zbuniš... Nešto si previše ozbiljan u zadnje vrijeme. Got smile?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/02/2009 : 23:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

pa svaki VC strip ima svoj vlastiti dizajn fonta za sve epizode, nije samo tex...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 10/02/2009 : 00:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
Ma jok.Ne ljutim se ali si spomenuo neke stare rasprave na temu pa sam dodao da ne pratim postove na temu jer nemam vremena citati bas sve na forumu.Istini za volju,citam ono sto pocnu ili vidim da komentiraju stari LAVOVI.:):)
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/02/2009 : 04:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja sam se posvadjao sa pola foruma zbog rasprava o dizajnu i ispisao hiljade reci o tome, tek da znas. A branio sam VC. A sad ih na jednom drugom topicu kudim. Naime, moj stav je da nisu sve njihove korice bas toliko odvratne kao sto neki prikazuju. S druge strane, neka izdanja su totalno ruglo pa nije nebitno kakve su, kako to zele neki drugi da prikazu. Ali, za neke je svet crno-beli i ne postoji nikakva sredina, ali sta mi tu mozemo...

Edited by - ---dp--- on 10/02/2009 04:25:51
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 10/02/2009 : 09:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Ja dok nisam dosao na ovaj forum nisam mogao da verujem da nekom moze da smeta sto je naslov pomeren nekoliko milimetara ili centimetara gore, dole ili na stranu. Takodje nisam mogao da verujem da moze da se na 10 strana razvije prica kako je font preveliki ili premali i slicno. Ne mislim na ovaj topik, znate i sami koliko ih je bilo. Ne znam koliko je ljudima vazno ono stoje vazno pojedincima na forumu. Ovde za nekog recimo Ludensova i VC naslovnica su nebo i zemlja, meni je svejedno. Crtez je isti, a cena logo i ostalo, j..e mi se gde su postavljeni. Mozda ja imam niske kriterijume pa mi tako nesto ne smeta, a mozda su ovde neki ljudi malo zastranili kada je u pitanju strip. Sta bi sa samom pricom,i kako se desilo da velikom broju ljudi ovde bude vazniji dizajn strane od same radnje ili avanture junaka. Mozda smo sad odrasli pa smo prerasli zaplete Bonelijevih junaka, pa sad nam je vazan dizajn otisak i ko zna sta ostalo. Ja izgleda nisam odrastao i dobar strip merim po prici, ne po njegovom dizajnu.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/02/2009 : 10:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Naslovnica prodaje strip, možda ne toliko Bonellijeve ali albume sigurno, a meni je jedino važno da je što vjernija originalu, tako da ako cika Bonelli izda Zagora I bassifondi di New Orleans i
stavi naslov uz mali logo Zagora na vrhu da ne dira crtež, a Vc i Blaža našvrlja Pozemlje New Orleansa tacno po sredini stripa i preko Zagora-takav strip meni ne vredi ništa i ne može ga spasit ni odlicna prica.I nemam pojma zašto mora bit logo Zagora kod Vc velik ko konjska glava, Zagora ionako svi poznaju pa veliki logo nicemu ni služi, ko kupuje kupice ko ne nece.Slažem se da smo odrasli a možda su se i kriteriji(kao svuda) malo digli od vremena Dnevnika pa danas ljudi traže kvalitetu kad vec nešto kupuju.To ti je kao da kupuješ avto, važna ti je mašina i nema veze ako je karoserija gnila i stumbana.Zato se danas (bar u razvijenom svijetu) traži da su stvari odradene kako treba,(Libellus i Fibra)to rade bresprekorno, valjda je VC strip za široke ljudske mase pa to nije važno...meni naprimer je...ako voliš Zagora ne možeš šutit kad ti
od njegovih naslovnica prave eksperimente i sa naslovom prekriju orla na njegovim grudima.To je uvreda za strip i Bonelli.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/02/2009 : 10:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz
pa svaki VC strip ima svoj vlastiti dizajn fonta za sve epizode, nije samo tex...

Ma znan, ali dosadno je uvik isto gledati.

http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/tex/tex0501.jpg
Vidiš kako su lipa ova crveno-žuta slova na Mefistu. Bolje bi bilo da se nisu dirali u to. Tako ni poštovani Blažina ne bi imao razloga da Villine oblake prekrije nekom glupom bojom kao u broju 6.

Edited by - mpavin on 10/02/2009 10:53:19
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000