Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/05/2009 : 18:40:05
|
quote: Originally posted by Deers Kad sam kod tog giganta baš sam ga nedavno procitao i solidna prica iako ima jednu veliku rupu u scenariju koja jednostavno bode u oci.
Kojeg? Koja? Gdje? O cemu ti pricaš? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/05/2009 : 18:46:04
|
Ajde da pokušam objasnit sa što manje spoilera :
Nathan susretne djevojku koja se sjeca njegovog imena ali ne i okolnosti pod kojim su se susreli pred osam godina, dok se Nathan ne sjeca ama baš nicega. Nakon toga saznaje da je to bila neka top secret misija di su mu malo brckali po sjecanjima ali da je on na to dobrovoljno pristao. Tijekom misije on susrece tu malu djevojcicu i sprijateljuje se s njom i sa njezinom majkom... ( iako glumi top killera ). E sada problem se javlja u tome što on na kraju te misije saznaje da mala ima tumor na mozgu ali ipak pristaje na potpuno brisanje pamcenja bez bilokavih zapisa i podsjetnika da bi se on trebao pobrinuti za tu malu i to mi se ne uklapa u profil Nathana koji bi kao trebao biti neko posljednje utocište ljudskosti u svijetu sutrašnjice.
( teško je biti jasan dok paralelno uciš i pratiš forum ) |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 26/05/2009 19:00:11 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 26/05/2009 : 21:02:46
|
quote: Originally posted by Deers
Uglavnom primijetio sam promjenu u scenografiji NN-ovog svijeta. Cini se kako se od odlaska Castellinija napušta njegov nacin prikazivanja svijeta buducnosti i više se okrece de angelisovom, tako npr nema više onog ultra-futuristickih laser-gunova vec samo malo modernije današnje oružje, nema više vozila ala novi batmobil vec više kao audi iz ja robot itd.
Da, još od sage Alfa. Manje Bladerunner, više Gatacca. I mislim da je više Olivares nego De Angellis "rodonacelnik" tog stila. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 27/05/2009 : 09:10:25
|
quote: Originally posted by Djole
Grande ristampa Nathan Never!
Ista stvar kao sa Dilanovom Grande ristampom, tri epizode u jednoj svesci, dvomesecno, nove naslovnice radi odlicni Max Bertolini koji vec radi i naslovnice za Universo Alfa!
hm,ovo izgleda kao nenadjebivo dobar remake naslovnice prve epizode onda mora da su riješili i problem s prvim brojem nekako
eto prostora za libellusov reprint od broja 1.
makar,s ovakvom naslovnicom mislim da bi i ponovni SC na kisocima dobro prošao |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/05/2009 : 11:30:05
|
Procitah izvestaj sa NN happeninga na MaFestu. Kao prvo - hvala autoru (autorima) sto su nam priredili ovo.
Ne znam da li je sam Serra pogresio, ili je autor texta impulsivno napravio lapsus navodivsi Orson Velsa kao pisca SF romana koji zajedno sa Vernom sluzi kao uzor za seriju Greystorm Pretpostavljam da se misli na Herbert Dzordz Velsa
I da pitam - Serra pominje reprint (sigurno misli na GR), i govori kako ce unutar stripova biti promenjene stvari koje malo nisu u skladu sa vremenom, sa buducnoscu, tehnoloskom napretku, kako hocete.... Zar to nije malo trulo Mislim, sigurno je da to citaocima koji plivaju u moru tehnologije izgleda zastarelo, ali zar se tako ne gubi na prenosenju autorovih ideja iz vremena kada su stripovi izasli
Tako....svejedno, bilo je lepo procitati ovako nesto. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 29/05/2009 : 11:59:18
|
Pa mijenjali su i MM reprinte, zašto ne bi i Nevere... Meni je i tako svejedno jer mi se svidaju kako je u originalu. Mada i dalje ne mogu umjesto videofona stavljati mobitele, tako da neke stvari i dalje ostaju iste. Jedino možda osuvremenjenje u vezi racunala i monitora?
U vezi Wellsa to je ocito meni promaklo po nekoj inerciji transkripcije... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 29/05/2009 : 12:04:06
|
Ma da sam zabrinut za Martina, pitao bih zasto su njega menjali |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 29/05/2009 : 13:21:59
|
Ista stvar kao sa Dilanovom Grande ristampom, tri epizode u jednoj svesci, dvomesecno, nove naslovnice radi odlicni Max Bertolini koji vec radi i naslovnice za Universo Alfa!
Nikako mi se nesvidaju ove naslovnice.Previše su amerikanizirane.Kao da gledam neku najavu za CGI anime ili novu igru PS3.
Ako budemo imali reprint libellusa NN od broja 1 ove naslovnice bi trebalo izbjegavati i ostaviti najbolje naslovnice NN od majstora C.Castellinija. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 29/05/2009 : 13:25:12
|
Ko bi rekao da je Natan u Italiji zlatna koka? A kod nas je prebacen na HC.... Uzgred, od Natana sam citao dva Ludens specijala i nije mi se dopalo. U stvari, 'Iz dubine' i nije toliko loš, ali me nikad ne bi povukao da skupljam junaka. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 29/05/2009 : 14:20:51
|
Nisu ta dva specijala nista posebno, iako je Iz dubine svemira bitan za neke zezalice oko kontinuiteta (Bratstvov senke, Gabrijel....) OK su, ali ne bi trebalo da se koriste kao reper za ocenjivanje serijala od strane onih koji nisu citali. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 29/05/2009 : 22:41:12
|
quote: Originally posted by provodina
Nikako mi se nesvidaju ove naslovnice.Previše su amerikanizirane.Kao da gledam neku najavu za CGI anime ili novu igru PS3.
Ako budemo imali reprint libellusa NN od broja 1 ove naslovnice bi trebalo izbjegavati i ostaviti najbolje naslovnice NN od majstora C.Castellinija.
vat?
no dobro svao ima pravo na mišljenje ali ovaj Bertolini crta fenomenalno,u rangu s Castellinijem
a kad vec pricamo o amerikaziranosti,pa Castellini je zacetnik ultra mega amerikan style u bonelliju
svida mi se nenadhebivo i jedan i drugi,a pošto je prvi izgubljen,ovaj drugi došao je kao melem na ranu
svakako sam za njegove naslovnice u reprintu,ako ga bude...
samo mi nije jasna ona spika sad što veli deecay,da bude reprinta ako cika bonelli dozvoli prvi broj...?!?
pa što ne koci to castellini,a ne bonelli?
imal ko više detalja o ovim reprintima i prvom broju u njima? |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 29/05/2009 : 22:42:51
|
quote: Originally posted by Mhejl
Ko bi rekao da je Natan u Italiji zlatna koka? A kod nas je prebacen na HC.... Uzgred, od Natana sam citao dva Ludens specijala i nije mi se dopalo. U stvari, 'Iz dubine' i nije toliko loš, ali me nikad ne bi povukao da skupljam junaka.
u italiji je odma iza teksa i dylana |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 30/05/2009 : 11:18:41
|
Libellus, što se ceka???
Nego, jel mogu objaviti prvu epizodu, pošto je nju crtao Castellini? Ili je i ona 'precrtana'? |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 30/05/2009 : 13:09:49
|
quote: Originally posted by Windwalker
Nego, jel mogu objaviti prvu epizodu, pošto je nju crtao Castellini? Ili je i ona 'precrtana'?
Cuti, ne d'o Bog! |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 30/05/2009 : 14:47:03
|
quote: Originally posted by darkraver
quote: Originally posted by provodina
Ako budemo imali reprint libellusa NN od broja 1 ove naslovnice bi trebalo izbjegavati i ostaviti najbolje naslovnice NN od majstora C.Castellinija.
vat?
no dobro svao ima pravo na mišljenje ali ovaj Bertolini crta fenomenalno,u rangu s Castellinijem
a kad vec pricamo o amerikaziranosti,pa Castellini je zacetnik ultra mega amerikan style u bonelliju
svida mi se nenadhebivo i jedan i drugi,a pošto je prvi izgubljen,ovaj drugi došao je kao melem na ranu
svakako sam za njegove naslovnice u reprintu,ako ga bude...
samo mi nije jasna ona spika sad što veli deecay,da bude reprinta ako cika bonelli dozvoli prvi broj...?!?
pa što ne koci to castellini,a ne bonelli?
imal ko više detalja o ovim reprintima i prvom broju u njima?
Ajmo ovako.
Slažem se da je Castellini zacetnik amerikaniziranog nacina crtanjau bonelliju, ali ima tu jedna bitna razlika. Njegove naslovnice ne vrište neonskim svijetlima i futurizmom kojim se u vecini najavljuju novi nastavci igrica ili CGI filmova nego su u tom nekom bonelli rangu naslovnica izgledaju kao strip naslovnice ako me kontaš što ocu reci.
S druge strane Bertolini ima baš to najavu za nešto drugo osim za strip.Jednostavno mi ne ležu takve naslovnice i gotovo.Iman osjecaj kao da Esad Ribic radi za bonelli, a to nije dir bonellija ni njihovih naslovnica.Ne kažem da nisu lijepe nego da taj stil ne paše bonelliju. Nadam se da sam bio jasan, a ove naslovnice nikako ne pašu NN biblioteki pošto imamo De Angelisove naslovnice vec na naslovnicama knjiga pa ce to sve onda izgledati blesavo. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 30/05/2009 : 15:07:33
|
otprilike hoces da kazes da naslovna izgleda kao da je animirana, a ne nacrtana rukom |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Posted - 30/05/2009 : 15:11:57
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
otprilike hoces da kazes da naslovna izgleda kao da je animirana, a ne nacrtana rukom
Može se i tako reci CGI animacija više.Ali više da to nije stil bonelli stripa koji ima one naslovnice crtane rukom. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 30/05/2009 : 15:58:15
|
quote: Originally posted by Windwalker Libellus, što se ceka???
Nego, jel mogu objaviti prvu epizodu, pošto je nju crtao Castellini? Ili je i ona 'precrtana'?
Ceka se pravi trenutak. Daj,brate,nabavi cijeli komplet dok je još jeftin. I pusti nas da guštamo u neprocitanim epizodama.
I ne,nemaju prava na prvu epizodu ni na Castellinijeve naslovnice. Kad to dobiju - to ide. Na vrijeme ceš biti obavješten. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 30/05/2009 : 16:03:51
|
quote: Originally posted by Mhejl
Ko bi rekao da je Natan u Italiji zlatna koka? A kod nas je prebacen na HC.... Uzgred, od Natana sam citao dva Ludens specijala i nije mi se dopalo. U stvari, 'Iz dubine' i nije toliko loš, ali me nikad ne bi povukao da skupljam junaka.
pa ne mogu te specijalci navuci na nekog junaka... isto tako MM, zagor i mister no specijalci nisu ništa posebno i onda da kažeš da ti se neko od njih ne dopada... ne možeš tako mjeriti... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 01/06/2009 : 15:49:17
|
A što bi tek bilo da ih citaš svake godine po jedan ili dva, kako je izlazilo dosad... Ja sam se i malo izgubio u onima 5-8 buduci da su jako naprijed nego naša regularna serija. |
|
|
Topic |
|