forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Nathan Never - Nathan Never fanovi :)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 58

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 21/04/2009 : 17:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message
Meni gigant 10 nije nista posebno. Nekako, nije mi to pravi Nathan, cim se odmah vidi ko su dobri a ko zli momci. A i ti Pretorijanci mi nijesu nesto dobro opisani kao diktatori. Jes' da izgledaju zlo, ali koliko vidjeh napravili su od Marsa najnaprednije mjesto u Suncevom sistemu, a osim pausalne ocjene da su diktatori, ne vidjeh nista sto bi opravdalo toliki fanatizam pobunjenika.
Ne bih da spoilam, pa necu sad mnogo da obrazlazem zasto mi se epizoda nije svidjela, ali sve u svemu, mnostvo ideja povrsno nabacanih jedna na drugu, bez detaljne razrade i iole smislene analize. Sve mnogo vise lici na Star Wars nego na izvornog Nathana.
Ne znam, mnogo sam vise ocekivao pa otud razocarenje. Vjerovatno da bih imao bolje misljenje o ovom gigantu, da sam ga procitao poslije redovnih epizoda koje mu hronoloski prethode, ali ovako i pored izvjesnog sarma i nekih dobrih momenata, gigant broj 10 jedva da zasluzuje prelaznu ocjenu.

S druge strane gigant 9 me je potpuno odusevio. Serra u formi kao u starim danima. kad je pisao prva dva giganta. Tu su velike i zanimljive teme i dobra izvedba, a jedino sto mi je smetalo je sto se prave direktne reference na ratove sa orbitalnim postajama i druge dogadjaje iz epizoda koje jos uvjek nijesu izasle kod nas. U svemu ostalom, vrhunska prica u kojoj mi cak ne smeta ni Vercelli, kojeg inace ne volim bas posebno...
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 22/04/2009 : 16:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Nadam se da 9. nema veze s 10. gigantom, jer devetog još nit ga nabavih, nit ga procitah...
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 22/04/2009 : 20:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
ni najmanje veze

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 22/04/2009 : 20:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
ali bolje bi ti bilo da si procitao AA2 ako mislis da se bacis na gig10

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/04/2009 : 21:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
...i AA5. I Almanahe.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 23/04/2009 : 13:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
quote:
Originally posted by karven

ali bolje bi ti bilo da si procitao AA2 ako mislis da se bacis na gig10

AA2 sam procitao, od Almanaha sam procito sve Libellusove (znaci, prvih 6 epizoda).
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 13/05/2009 : 18:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
evo platinumova crtaca o Legs Weaver iz 2000....
za one koji još nisu vidjeli

http://www.youtube.com/watch?v=zoFWylYlDqM

poprilicno jadno...

zamišljam ju više nešto kao Ripley iz aliena ne kao fakin Buffy

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 13/05/2009 : 18:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
A ovo je neciji nedavni uradak, nešto kao potencijalni crtani serijal Nathan Never...

http://www.youtube.com/watch?v=K8gSBA6tk5c

ovo mi se vec više svida,puno više...

e kad bi sad snimili i serijal u Dreamworksu na ovu foru...
bilo bi zs prste polizat

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 18:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message

dosta dobra nova naslovnica!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/05/2009 : 19:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

A ovo je neciji nedavni uradak, nešto kao potencijalni crtani serijal Nathan Never...

bilo bi zs prste polizat

A meni je pak bezveze Muka im je vise od te navale anime fazona....

BTW, bas sam juce ili prekjuce procitao ovu pricu (U ponoru secanja/Jedanaesta zapovijed). Savrsenstvo!
Sve sto definise Nathana je maestralno obuhvaceno u ovoj prici. Crtez mi u pocetku nije lezao, no dodjoh do zakljucka da bi neki fensi Esposito bros stil ubio atmosferu. Ovaj Mari je stvarno kolosalno docarao sva osecanja, emocije, strahove, mrznju na licima, i bez toga ovaj strip ne bi bio ni blizu isti onome kakav jeste!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 15/05/2009 : 20:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

bilo bi zs prste polizat

i meni se jako dopada.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/05/2009 : 11:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da se osvrnem samo na G10... Nekako nisam imao volje citati taj gigant, kao da mi nekako ne spada u NN univerzum, kao da uopce nije važan jer to ionako samo inacica univerzuma iz regularne serije. Ko da nikad nije postojao i nema nikakvog utjecaja nanj. Prica ko prica nije loša, samo šteta što se nije mogao izbjeci onaj neizbejžni kliše, glavni junak, heroj i faca je nitko drugi doli Nathanov sin?! Pa zar baš u svakoj alternativnoj dimenziji mora glavnu rijec imati Nathanova vrsta?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/05/2009 : 11:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

aha ok
mislio sam da ima veze s onim MM robotom kao i super bookom i tako to :D

Pa, buduci da je Mr. Jinx zaslužan što imamo u buducnosti Martina Mysterea, a i Nathanovog klona Nema, onda možeš reci da to ipak ima veze jedno s drugim.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/05/2009 : 13:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

dosta dobra nova naslovnica!

Mocna naslovnica!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 10:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Grande ristampa Nathan Never!

Ista stvar kao sa Dilanovom Grande ristampom, tri epizode u jednoj svesci, dvomesecno, nove naslovnice radi odlicni Max Bertolini koji vec radi i naslovnice za Universo Alfa!

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/05/2009 : 12:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Mocna je naslovnica! Pretpostavljam da je ovo izdanje Italy only, stoga nema ni sanse da to neko u nas objavi kao sto su uspeli sa DD Ili ima

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/05/2009 : 12:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pa, gaston ti je najkompetentniji što se tice davanja odgovora za naš reprint... Libellus je zainteresiran od samog pocetka. Kako su protekli razgovori u Makarskoj, ne bih znao. Moguci problem je broj 1. No, vidim, riješili su problem naslonica u ITA.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/05/2009 : 12:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
zar nije lakse resiti problem naslovnih, nego problem toga sto je prvi broj u (khm, maestralnoj) izvedbi Kastelinija

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/05/2009 : 12:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
KOlika je cijena raccolte izdanja u Italiji? Platiš 2 broja za cijenu jednog? ILi?

Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 26/05/2009 : 12:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message
Da l' bi neko mogao da komentarse price iz poslednje dve knjige Libellusa...

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/05/2009 : 14:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Ista stvar kao sa Dilanovom Grande ristampom, tri epizode u jednoj svesci, dvomesecno, nove naslovnice radi odlicni Max Bertolini koji vec radi i naslovnice za Universo Alfa!

neopisivo dobra naslovnica... volim ovakav stil kod NNa...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
249 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 26/05/2009 : 14:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

auuuuu, predobro!!! evo mogucnosti za VC od prvog broja..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/05/2009 : 16:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
tesko ako i za ovo dobiju uslov da mora da ide HC....
Ukoliko se uopste budu i zainteresovali, da ne ispadne da tu sad odajem neke informacije kojima ne raspolazem.

Edited by - Lord Vader89 on 26/05/2009 16:21:10
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 26/05/2009 : 16:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
@ baš me ta NN naslovnica nekako podsjeca na Star Trek, Archerov

Inace je baš super, jedva cekam da ju vidim sa naslovom i svim ostalim
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/05/2009 : 18:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Meni se baš i ne svida taj novi stil kod NN-a. Nekako je previše ušminkan sa previše kompjuterskih efekata koje za živo cudo još dobro izgledaju kao i na zadnjem NN gigantu koji je izašao u Italiji.

Kad sam kod tog giganta baš sam ga nedavno procitao i solidna prica iako ima jednu veliku rupu u scenariju koja jednostavno bode u oci.
Ali ono što je bilo meni zanimljivije je smještaj radnje. Kako sam se ja zbog financijskih mogucnosti zaustavio na trecoj knjizi libellusa zanimljivo mi je bilo da i ono što je prošlost za NN-a u ovom broju meni je još uvijek buducnost... lakše za pohvatat konce

Uglavnom primijetio sam promjenu u scenografiji NN-ovog svijeta. Cini se kako se od odlaska Castellinija napušta njegov nacin prikazivanja svijeta buducnosti i više se okrece de angelisovom, tako npr nema više onog ultra-futuristickih laser-gunova vec samo malo modernije današnje oružje, nema više vozila ala novi batmobil vec više kao audi iz ja robot itd.

Ah da Bertolini je dobar crtac ali izgleda kao da se nije dovoljno trudio na svakoj stranici

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 58 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000