Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 22/02/2009 : 05:35:46
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by Renky
Mislim da je to navedeno kao ono što ima. Ima li još išta? I mene zanima
Ma nabrojao covek samo Superbook knjige
Ajde ponovo procitaj šta je nabroja |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 22/02/2009 : 10:28:27
|
Mislim da je to navedeno kao ono što ima. Ima li još išta? I mene zanima
Ma nabrojao covek samo Superbook knjige
Ajde ponovo procitaj šta je nabroja
AAAAAaaa!!!! Ne verujem....izdaju me oci moje |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/02/2009 : 11:10:19
|
Od svih novih Bonellijevih junaka Nathan Never mi je najbolji. Kad kažem novih mislim na one koji nisu izlazili u izdanju ZS i LMS (Nathan Never, Demijan, Magico Vento, Brad Barron, Dampiyr, Julia). Nathan mi se dopao na provo citanje. Prvu pricu koju sam procitao bila je u br.49 "Strava ispod nule", i sve ostale price koje sam citao su odlicne, tj. procitao sam sve što je izdao Ludens (br.39-62, SP 1 i 2) osim br.42, sve ove pomenute brojeve posedujem. Nažalost kako Nathan više ne izlazi u kiosk izdanju, ove Libellusove nisam trenutno u mogucnosti da kupum, ali se nadam da cu u buducnosti bar nešto od toga nabaviti. |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 22/02/2009 : 14:25:57
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Od svih novih Bonellijevih junaka Nathan Never mi je najbolji.
tako govori razuman covjek. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 24/02/2009 : 12:39:39
|
Hvala na odgovoru. Hm malo cudno da je opet toliko vrimena živ Jinx.ima li u stripu možda išta kako se pojavio u to doba.Ne želim prepricavanje nego samo odg.Da ili ne.Znaci knjiga NN 5 lib za sada.Nadam se da ce se pojaviti i neke rase koje ovdi u MM bile samo pomenute.Triba samo cekati.Npr.Tehnofaraoni |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 24/02/2009 : 12:42:18
|
quote: Originally posted by provodina
Hvala na odgovoru. Hm malo cudno da je opet toliko vrimena živ Jinx.ima li u stripu možda išta kako se pojavio u to doba.Ne želim prepricavanje nego samo odg.Da ili ne.Znaci knjiga NN 5 lib za sada.Nadam se da ce se pojaviti i neke rase koje ovdi u MM bile samo pomenute.Triba samo cekati.Npr.Tehnofaraoni
Jednostavno, selio je um iz tela u telo tokom decenija, a izgled je doradio plasticnim operacijama. |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 24/02/2009 : 19:37:06
|
quote: Originally posted by tantus
quote: Originally posted by provodina
Hvala na odgovoru. Hm malo cudno da je opet toliko vrimena živ Jinx.ima li u stripu možda išta kako se pojavio u to doba.Ne želim prepricavanje nego samo odg.Da ili ne.Znaci knjiga NN 5 lib za sada.Nadam se da ce se pojaviti i neke rase koje ovdi u MM bile samo pomenute.Triba samo cekati.Npr.Tehnofaraoni
Jednostavno, selio je um iz tela u telo tokom decenija, a izgled je doradio plasticnim operacijama.
da.. zapravo mi je vrlo zanimljiv i vrlo dobar taj spoj nathana i martija, sasvim logican u smislu ubacivanja Mr Jinxa u cijelu pricu... i eto sad imamo Mr Jinxa i Martija u nathan svijetu, jedan kl.. a ne,ne... ne želim spojlat novim nathanovcima
jako dobro odraden prijelaz po meni trebalo bi možd reprintat 1. team up koji je rasprodan...ipak je to vrlo zanimljiv i s 2 strane tražen komad knjige...
a da se vratim na pocetak rasprave:
što se tice vremenskog kontinuuma i multiverzuma...osobno ne vjerujem u teorije poput one struna pa tako ni one beskonacnih multiverzuma...
mislim da je to sve jedna velika pizdarija modernog znanstvenog mainstream establishmenta koji se vodi totalno krivim pocelom: stvoriti teoriju,postaviti jednadžbu pa onda ajmo mi dodavat dimenzije i dodatke teoriji ne bi li nam ta naša jednadžba mogla funkcionirat i lijepo objasnit sve što je "nelogicno"...i tako dodosmo do kolko ono? vec 13 dimenzija? što ono veli teroija struna?
to mi i najviše možda smeta u nathanu...koriste mainstream teoriju koju smatram glupošcu osobno...al ajd... nisam ni mogao ocekivat da bude drukcije
procitajte si "Polje" od L. McTaggart... ta teorija vam objašnjava i svijet nathana dijelom, i svijet martija a pazte sad...ne kosi se ni s nacelima kvantne fizike |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 06/03/2009 : 21:58:15
|
Procitao Libellusovu knjigu 2 i uh...Hadija je jedna od najboljih epizoda Nathana u poslednje koje sam procitao (zbog novaca mi ne ide tako lako prikupljanje LIB izdanja). Gotovo kao poezija. Crtez Calcaterra-e je fenomenalan a dvojac koji je radio pricu je odradio savrsen posao. Sve u svemu zadovoljavajuca knjiga, hadija plus marsovska pricica (vanzemaljci i sl. sasvim prosecno a da ne govorim da Bonazzija i ne voli previse). Ah krecem u lov na novce i ostale knjjige za popunjavanje kolekcije....Btw sramota je da je ovaj topic na str. 2, Nathan rules.... |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 06/03/2009 : 22:32:31
|
Kupio prosle nedelje 3. 4. i 5. kjnigu, nisam jos stigao da pocnem. Sad cu za vikend da overim drugu knjigu, i da najzad #229;rocitam tu veliku Hadiju! Istovremeno sam se upustio u avanturu citanja od prvog broja, kakvo iskustvo! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
505 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 06/03/2009 : 22:32:45
|
quote: Originally posted by darkraver
procitajte si "Polje" od L. McTaggart... ta teorija vam objašnjava i svijet nathana dijelom, i svijet martija a pazte sad...ne kosi se ni s nacelima kvantne fizike
"Polje" je mnogo dobra knjiga. Skidam kapu McTaggartovoj. Ne znam da li baš objašnjava svet nathana, ali otvara potpuno nova pitanja i polja istraživanja za modernu nauku. Pitanja na koje je neophodno dati odgovore ako hocemo da postavimo temelje drugacijeg društva. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 06/03/2009 : 22:35:08
|
ja sam kupio prvu knjigu more pustosi je sjajno... sutra idem po drugu knjigu... nathan je fenomenalan... ne smara me kao dylan i dampir |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Posted - 06/03/2009 : 22:35:53
|
Takodjer poceo da citam od prvog broja. Navukao sam decake iz kraja (koji znaju samo za zagora - kakva tuga), te sada nabavljam jos neke stripove koje nisam imao u duplikatu da rasirim medju decicom malo druga cije vidjenje Sveta... |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 06/03/2009 : 22:43:06
|
Meni je zao sto nisu bas pristupacni da se nadju na papiru, nego moram da se zezam sa skenovima Bice prilike. Svejedno, danas sam poceo da citam Svemirsku pesadiju, nesto nisam bio koncentrisan pa cu poceti iz pocetka.
Ne znam, do sada su mi sve epizode dobre, sve su razlicite jedne od druge, imaju razlicit smek. Prva epizoda je vrh, bude ti zao sto je Kastelini nacrtao samo tu epizodu. Dobra mi je i Zabranjena zona, mada mi je malo bila konfuzna u pocetku sa Ljudima senkama. Najvise mi se dopala epizoda Pakao kao preslikavanje Danteovog "Pakla" u Nathanov svet. Prica o mutantima mi je jedna od stvari koje me najvise privlace da citam Nathana! |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Posted - 06/03/2009 : 22:49:24
|
U poslednje vreme mi je najvise "legla" epizoda Thor 14... Prokletstvo i sa ludensom. Kako samo fale originalne naslovnice a ne ove skrabotine...kao da su se decica igrala olovkama i bojicama.... |
|
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
505 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 06/03/2009 : 23:01:24
|
Momci, pravi užitak sa Nathanom je kada krenu da se slažu slagalice iz Giganata i redovne serije i sve se uklopi u jedan mozaik. Jeste ga Sera malo zbrzao sa zaokruživanjem celine negde pre stotog broja, ali opet je cela saga skoro pa velicanstvena.
Libelus je malo požurio sa Gigantima u odnosu na redovnu seriju, ali šta da se radi kada moramo da jurimo italijane. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 06/03/2009 : 23:14:39
|
quote: Originally posted by gogyly
U poslednje vreme mi je najvise "legla" epizoda Thor 14... Prokletstvo i sa ludensom. Kako samo fale originalne naslovnice a ne ove skrabotine...kao da su se decica igrala olovkama i bojicama....
Nije kriv Ludens sto stoje oni uzasi umesto Kastelinijevih naslovnih. Svejedno - Glupi Kastelini i glupi Boneli! Steta, stvarno steta...a i od De Angelisa mi se dopadaju prvih 40-50 naslovnih. Posle toga mi je 90% KRSH! Al dobro, dok to dodje do nas, ihaha.... |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Posted - 06/03/2009 : 23:44:36
|
U poslednje vreme mi je najvise "legla" epizoda Thor 14... Prokletstvo i sa ludensom. Kako samo fale originalne naslovnice a ne ove skrabotine...kao da su se decica igrala olovkama i bojicama....
Nije kriv Ludens sto stoje oni uzasi umesto Kastelinijevih naslovnih. Svejedno - Glupi Kastelini i glupi Boneli! Steta, stvarno steta...a i od De Angelisa mi se dopadaju prvih 40-50 naslovnih. Posle toga mi je 90% KRSH! Al dobro, dok to dodje do nas, ihaha....
Ma znam da nije, no na nekog se moram izvikati, a eto mogu koju pogrdu da dobacim i Kasteliniju (mamicu mu)...Inace kako se krece cena LIB NN u Hrvatskoj (Ako neko zna za sva izdanja). Devojka ce mi ici sledeceg meseca za Sibenik (nateracu je da svrati do Zagerba), pa bih da uporedim cene sa ovim Darkwoodskim... |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 07/03/2009 : 00:26:58
|
Nije kriv Ludens sto stoje oni uzasi umesto Kastelinijevih naslovnih. Svejedno - Glupi Kastelini i glupi Boneli! Steta, stvarno steta...a i od De Angelisa mi se dopadaju prvih 40-50 naslovnih. Posle toga mi je 90% KRSH! Al dobro, dok to dodje do nas, ihaha....
Ma znam da nije, no na nekog se moram izvikati, a eto mogu koju pogrdu da dobacim i Kasteliniju (mamicu mu)...Inace kako se krece cena LIB NN u Hrvatskoj (Ako neko zna za sva izdanja). Devojka ce mi ici sledeceg meseca za Sibenik (nateracu je da svrati do Zagerba), pa bih da uporedim cene sa ovim Darkwoodskim...
Ne znam za Hrvatsku, ali mi u Darkvudu rekose da cena novih Natanovih knjiga skace za tricavih 350 din, sto ce reci da ce od sada kostati 1700 umesto 1350. Ako imas prilike dograbi one koje nisi od prve 4 knjige, dok traju zalihe, one su po 1400, a kad stigne dopuna i one ce biti po novoj ceni.
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 07/03/2009 : 16:47:39
|
kupio sam ovaj libelusov crveni planet... opet price u nastavcima to mi se ne svidja ali izgleda na prelistavanje zanimljiva prica pa cemo vidjeti inace naslovnice su predivne
ne moras biti SF ljubitelj kako bi ti se svidjele |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 07/03/2009 : 17:43:29
|
Ma znam da nije, no na nekog se moram izvikati, a eto mogu koju pogrdu da dobacim i Kasteliniju (mamicu mu)...Inace kako se krece cena LIB NN u Hrvatskoj (Ako neko zna za sva izdanja). Devojka ce mi ici sledeceg meseca za Sibenik (nateracu je da svrati do Zagerba), pa bih da uporedim cene sa ovim Darkwoodskim...
Ne znam za Hrvatsku, ali mi u Darkvudu rekose da cena novih Natanovih knjiga skace za tricavih 350 din, sto ce reci da ce od sada kostati 1700 umesto 1350. Ako imas prilike dograbi one koje nisi od prve 4 knjige, dok traju zalihe, one su po 1400, a kad stigne dopuna i one ce biti po novoj ceni.
Libellusovci su digli cjene pa je normalno da i Darkwood to napravi. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 07/03/2009 : 18:01:09
|
quote: Originally posted by Bardho
Libellusovci su digli cjene pa je normalno da i Darkwood to napravi.
Ma znam.... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts