forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Nathan Never - Nathan Never fanovi :)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 58

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 20/03/2009 : 15:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by gogyly

Konacno sam prikupio sve od SD i Lud (osim famoznog broja 42), ali valjda ce naici na aukcijama...naleteo sam na netu u formi skenova na par mini prica a to su : Nulti broj, Napad na Jakuze (to je valjda izdato kao uvod za igricu NN), Luna i Talija...
Interesuje me da li se neka edicija bavi ovim kratkim pricama...da li se pojavljuju na primer u almanasima (ili kao u DD Superbook)...ne volim skenove, drazi mi je papir pa ako neko zna...

kratke price nathana dosad kod nas nisu objavljivane.tu bu došlo na red u jednom od narednih superbook izdanja...valj kad ispucaju sve od martya

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/03/2009 : 16:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

....samo se nadam da ce nas libellus kad tad pocastit reprintom u HC izdanju do broja 63....

Iz tvojih usta u Boz....ups!....D&D usi!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 20/03/2009 : 21:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message
quote:
"Indija" odlicna kao komentar društvenog robovanja i iskorištavanja,zaplet vrlo zanimljiv
"Feniks" i " Gospodarica smrti" još jedno Serrino remekdjelo
"Crveni andeo" neloš ali ništa posebno
"Noca mora u svemiru"...odakle je to zalutalo?! ...cisti trash trip
"Nakon revolucije" zapravo meni iznenadujuce dobar...I like Jinx
"Smrtonosni koncert" predobar... komentar društvene ljudske gluposti i slijepog idealiziranja mladih... njaupecatljivija epizoda novih knjiga
"Osvetnik"...oekivao glupost ali cisto neloše
"Noc prokletih"...vrlo zanimljiv horror triler s odlicnim hommageom Jack Nickolsonu
"Midnight" kao što rekoh gore odlican
2 more to go

Indija - dobar potencijal, ljubav izmedju androida i ljudskog bica vrlo zanimljiva tema. Ruju nazalost po obicaju, slaba karakterizacija likova i banalan rasplet. Bertolinijev stil lici na mange, ne svidja mi se.
Feniks i gospodarica - mozda najbolje epizode u posljednjih 30-ak redovnih brojeva
Crveni andjeo - neoriginalan, naporan i pomalo dosadan
Nocna mora u svemiru - meni je legla epizoda, Vietti fino gradi pricu i vodi racuna o detaljima uz dosta Nathanovih monologa. Perfektan crtez i kadriranje Dantea Bastianoni-a.
Nakon revolucije - takodje jako dobra prica. Put u ono sto je nekad bila Centralna Amerika, uz dobru atmosferu, finu karakterizaciju likova i dobro vodjenu pricu. Sjajan primjerak redovnog, nepretencioznog Nathanovog broja.
Smrtosni koncert - zanimljiv na momente (volim price sa mutantima) na momente malo naporan i razvuce. Prelazna ocjena.
Osvetnik - Sasvim fina prica na tragu Watchmena, u smislu "sto bi bilo da superheroji stvarno postoje". Naslovnica je super, ali mi je crtez ovog Catachia katastrofalan.
Noc prokletih - Rasplinuo se Piani na vise strana, malo pogubio konce, ali je zanimljivo priveo pricu kraju, iako je ovo vise tema za DD nego za NN. Steta sto ludi pacijent-novi upravnik bolnice nije malo vise iskoriscen. Scene preuzimanja bolnice od ludaka pozitivno jezive. Za Piania jako dobro.
Midnight blues - Originalno, melanholicno, odlicno. Ostini ide Meddinim stopama.
Zeljezna maska - Potpuni plagijat i potpuno nepotrebna prica. Piani ne zna sta ce sa sobom.
Duga noc - Mnogo sam vise ocekivao. Ocjena je pozitivna, ali malo previse pucacine i trke za moj ukus.

Sve u svemu, dvije vrhunske epizode, tri prilicno lose i ostale uglavnom jako dobre ili dobre, za generalno odlican prosjek kvaliteta koji nema nijedan drugi Bonellijev junak (da se ogradim da ne citam Magico Vento).

Samo naprijed Libelluse, cekamo novu posiljku sto prije!
Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 20/03/2009 : 22:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message
Hvala obojici na opisima stripova. Parice se stekaju, sakupljaju, zavrcem slavine svuda gde mogu...i sledece nedelje padaju barem 2 knjige...

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 22/03/2009 : 09:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
pa neznam,za tzv., uvjetno receno, "lošije" razdoblje nathanovog regularca kako neki navode, ovih osam dosad izašlih knjiga od libellusa su i više nego dobre...prosjecna ocjena -vrlo dobar-

ako ove godine doista izade 6 knjiga kako glavešine nagovijestiše...onda nas ceka još dobrih poslastica kao i u ovih 8 , a iduce godine krece ,ono po djoletu receno , "zlatno doba" nathanova regularca od br. 104 nadalje...
to jedva cekam

"Željezna maska"...hmmm,plagijat,ajmo rec da... makar se u epizodi otvoreno i nedvosmisleno spominje iz cega je izvucena ideja zlocina...aporopo...da li je što plagijat ili hommage?
epizoda po meni nicim posebna,ali u svakom slucaju zanimljiva, i ne zamara,
idejom neoriginalna ali scenaristicki sasvim dobro odradena...prosjecna 3

1 more to go...

kad ce iduce 2 knjige!!??? :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/03/2009 : 10:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Kako vam svima zavidim. Meni fali druga tura, ko zna kad cu da je uzmem, verovatno kada izadju jos 2. U prvoj sam davno procitao prvu knjigu, ostale sam sad kupio, pa cekam da ugrabim malo vremena da ih polako iscitam.
Prva knjiga mi je OK skroz, mada sam mnoooooogo vise ocekivao od Atlantida price. Crtez odlican!
Ona prica sa mutantima i mesecom mi je isto super legla, a ovaj Branko....jel to onaj koji treba u nekom tamo broju da pristupi AA

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 22/03/2009 : 12:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Kako vam svima zavidim. Meni fali druga tura, ko zna kad cu da je uzmem, verovatno kada izadju jos 2. U prvoj sam davno procitao prvu knjigu, ostale sam sad kupio, pa cekam da ugrabim malo vremena da ih polako iscitam.
Prva knjiga mi je OK skroz, mada sam mnoooooogo vise ocekivao od Atlantida price. Crtez odlican!
Ona prica sa mutantima i mesecom mi je isto super legla, a ovaj Branko....jel to onaj koji treba u nekom tamo broju da pristupi AA

Da.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/03/2009 : 18:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Samo da pohvalim Djuru, darkravera i ostale...
Konacno jedan fini niz zanimljivih i korisnih postova na ovom forumu... :))

Inace, može i koja informacija više glede tog "zlatnog" perioda od broja 104.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 22/03/2009 : 21:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message
quote:
"Željezna maska"...hmmm,plagijat,ajmo rec da... makar se u epizodi otvoreno i nedvosmisleno spominje iz cega je izvucena ideja zlocina...aporopo...da li je što plagijat ili hommage?
epizoda po meni nicim posebna,ali u svakom slucaju zanimljiva, i ne zamara,
idejom neoriginalna ali scenaristicki sasvim dobro odradena...prosjecna 3

Bilo je vec diskusije o razlikama izmedju plagijata i omaza na forumu. Meni ne smetaju brojni omazi u Nathanu, iako neko moze reci da to nekad predju i u plagiranje.
Ono sto mi je bitno da se ti omazi/plagijati stave u kontekst Nathanovog svijeta na odgovarajuci nacin, da to izmijestanje iz orginalnog konteksta ima smisla i da se makar nekim novim tumacenjima daje nov kvalitet ranije formulisanim idejama/pricama. Ako takav omaz/plagijat dodatno formira karakter glavnog i/ili sporednog lika i cini ga/njih vjerodostojnijim, onda takav postupak smatram omazom i dajem mu pozitivnu konotaciju.
Ne vidim da se novi kvalitet prici o covjeku sa zeljeznom maskom dodaje smjestajuci je u Nathanov svijet. Ne vidim nista originalno u Pianijem pristupu ovoj hiljadu puta ispricanoj prici (osim finalnog twista, koji mi i nije bio nesto posebno zanimljiv). I zato ne mislim da se ovdje radi o uspjelom omazu. Stoga, rekoh da je ova epizoda plagijat, i iskoristih ovaj termin radi negativne konotacije koju ima, a zbog toga sto moj generalan utisak o epizodi nije pozitivan.
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 22/03/2009 : 22:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Samo da pohvalim Djuru, darkravera i ostale...
Konacno jedan fini niz zanimljivih i korisnih postova na ovom forumu... :))

Inace, može i koja informacija više glede tog "zlatnog" perioda od broja 104.

pa ne znam tocno o obratu,nit želim znat detalje...
ali sve se mijenja, bar što se tice Agencije Alfe, novi glavni zaplet, novi clanovi, Salomon Darver i mr Alfa...
krece i uvod u orbitalne ratove koji,nakon narednih kojih 50ak brojeva pak dupkom mijenjaju nathanov svijet a i karakter i izgled nathana koliko svatih...

zvuci i više nego zanimljivo s svim tim obratima u vodecoj fabuli serijala...

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 22/03/2009 : 22:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Da.

mene zanima u kojoj to tocno epizodi Branko pristupa agenciji?
u nekoj od bližih narednih ili moramo cekati 100+ epizode?
Brako je faca...
el balkanac možda?
imenom bar jest...

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 22/03/2009 : 22:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by Djuro

Sve u svemu, dvije vrhunske epizode, tri prilicno lose i ostale uglavnom jako dobre ili dobre, za generalno odlican prosjek kvaliteta koji nema nijedan drugi Bonellijev junak (da se ogradim da ne citam Magico Vento).

Samo naprijed Libelluse, cekamo novu posiljku sto prije!

ja sam citao nešto Magicnog...dobar strip,dapace,...možda malo previše magijanja i westerna za moj ukus ali strip ima kvalitete...no...
zanimljivo je to da epizodu magicnog citam u prosjeku pol sata a epizodu nathana u prosjeku više od sat vremena...

neznam, osobno mi je nathan puno intelektualno i karakterno izazovniji i zanimljiviji...
osobno velim,da ne bi sad krenula rasprava

al definitivno se isplati i magicni, kvalitetan strip kojeg namjeravam nadopunit na polici

Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 22/03/2009 : 22:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message
Mislim da je Nathanov Svet ono sto je najoriginalnije u stripu.Imam takodjer utisak da su scenaristi omazima (kojih ima poprilicno)hteli (i uspeli), odati postu unistenoj i zaboravljenoj zemlji i civilizaciji, i dogadjajima koji su se desavali. To daje onaj smek koji samo Nathan ima. Ludilo melanholije i sete, zaljenje za necim proslim, boljim?!?, cega moderni ljudi ne mogu ni da se sete. Moj omiljeni omaz ide dvobroju Izgorena zemlja - Pustinjski razbojnci. Besmrtni Mel Gibson kao road warrior, u postapokalipticnom svetu Pobesnelog Maxa + Odiseja u Svemiru i Crno monolit...

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/03/2009 : 22:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
nathan ima svoj svijet i detalje.... o svemu se moze razmisljati i pisati... od robota tehnologije mutanata meduljudskih odnosa njegove osobne borbe unutrasnjeg sukoba proslosti buducnosti politicke pozadine svijeta korupcije kriminala... ma sve zivo...

svaka cast na kratkim prikazima stripova jedva cekam...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/03/2009 : 23:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

Mislim da je Nathanov Svet ono sto je najoriginalnije u stripu.Imam takodjer utisak da su scenaristi omazima (kojih ima poprilicno)hteli (i uspeli), odati postu unistenoj i zaboravljenoj zemlji i civilizaciji, i dogadjajima koji su se desavali. To daje onaj smek koji samo Nathan ima. Ludilo melanholije i sete, zaljenje za necim proslim, boljim?!?, cega moderni ljudi ne mogu ni da se sete. Moj omiljeni omaz ide dvobroju Izgorena zemlja - Pustinjski razbojnci. Besmrtni Mel Gibson kao road warrior, u postapokalipticnom svetu Pobesnelog Maxa + Odiseja u Svemiru i Crno monolit...

+Shane, +Tremors...
Moj prvi NN.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/03/2009 : 08:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
samo da napomenem

meni su najlosije epizode sa kiberprostorom... mislim osobno ne volim te teme.. ali ova dva stripa u izdanju libelusa lovci na viruse i iskonski instinkt su zaista odlicne

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 23/03/2009 : 10:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
Iskonski instinkt je jedna od najboljih epizoda prve ture knjiga
pogotovo ona scena na vrhu zgrade na pocetku...

Lovci na viruse pak mi se nisu svidjeli, nekako meni prepovršno ,a pogotovo crtež...el isto ovaj Catachia?
mislim da jest

od motiva moram priznat da su mi najdraže epizode koje obraduju Issacove ideje, roboti i njihova borba s osobnoscu...da li je u pitanju samo hrpa željeza ili se u umjetnom životu ipak skriva i duhovni faktor i humanost...
na koliko nacina se covjek može postaviti spram takvog života i da li je patronski odnos uistinu samo ljudski kompleks spram Boga?

to su mi uvijek zanimljive teme, a nathanov staff to odlicno obraduje do sada...

i naravno Hell's Island...nenadjebivo....za razliku od mutanata s 1. razine ovaj život je u totalno drugoj poziciji...s poukom:
ono što je suvišno, nastalo greškom i ružno za vidjeti "civilizacija" ostavlja po strani i izolira ne bi li se ,u svojoj pateticnoj borbi za nedostižnom utopijom, morala slucajno zamarati još i takvim gadostima...nesrecu i bijedu je najbolje ignorirati i sakriti kao, pa možda i sama od sebe nestane...

direktna kritika zapadne civilizacije danas ... mutanti i Hell Island

ma ima toga...

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/03/2009 : 11:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
mene najvise zanimaju

1. MUTANTI
2. Oni sto su otisli sa zemlje i kolonizirali svemir te njihov odnos prema zemljanima i odnos zemljanja prema njima
3. ROBOTI
4. Zivot obicnih ljudi u megalopolisu... bila je ona neka epizoda kada pocinje s nekim samoubojicom kao on oce da se baci i ono niko nece primijetiti da mu je stan prazan... otudenje modernog covjeka
5. volim epizode o pustinji i o "Sredisnjim drzavama"

ne volim

1. Kiberprostor jer je mogucnost za sfuserit crtez odlicna :D
2. ne volim dvodijelne epizode

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 23/03/2009 : 11:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:

odlicno uoceno...ima i skrivena pouka u tome...ne zaboraviti dobre stvari...

a pogotovo lajt motiv koji se knostantno vuce kroz nathana:
cijenite i citajte knjige...
knjige su slobodna, osobna i bezopasna sredstva za razvoj mašte i kreativnosti...
totalna suprotnost ovom lajt motivu je upravo VR Iskonskog instinkta i slicnih epizoda

odlican je svijet nathana,ali ono što mi najviše paše u njemu je što tjera na razmišljanje...ali ne direktno ocito,niti na patetican nacin,

ajmo rec da je od bonellija ovo meni jedini filozofski nabrijan serijal i time odskace

strip zabava i SF avantura najcešce nisu u prvom planu, ili su samo sredstvo za poruku citatelju...

zato i ima valjda tako ogranicen broj poklonika kod nas, ogranicen ali vjeran...

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 23/03/2009 : 11:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

mene najvise zanimaju

1. MUTANTI
2. Oni sto su otisli sa zemlje i kolonizirali svemir te njihov odnos prema zemljanima i odnos zemljanja prema njima
3. ROBOTI
4. Zivot obicnih ljudi u megalopolisu... bila je ona neka epizoda kada pocinje s nekim samoubojicom kao on oce da se baci i ono niko nece primijetiti da mu je stan prazan... otudenje modernog covjeka
5. volim epizode o pustinji i o "Sredisnjim drzavama"

ne volim

1. Kiberprostor jer je mogucnost za sfuserit crtez odlicna :D
2. ne volim dvodijelne epizode

pod 2. misliš na kolonije Mjeseca i Marsa,i na orbitalne stanice?
da...to ce se tek razvijati u narednim epizodama
ima tu puno odlicnih tema

ali meni su fascinantniji Ljudi Sjene kao motiv...

strah i kompleks modernog covjeka natjera da u biti progna (makar su sami otišli pod pritiskom) super sapiensa sa Zemlje...

ali osjecaj pripadnosti Zemlji i Sapiensima kao vrsti prevladava u bezizlaznoj situaciji...
postoji i frakcija koja želi osvetu...pa je tu bitka na 2 fronte zapravo...
u biti unatoc superiornosti prevladava želja za suživotom i pametniji naravno popušta, ;)
u pocetku serijala djeluju kao mracna i okrutna organizacija...na kraju ti ih je zapravo žao

daklem postoji i ono humanije od modernog covjeka...samo je potrebno evoluirati na sljedecu razinu

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/03/2009 : 11:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
mislim na sve koji ne zive na zemlji :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 23/03/2009 : 12:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
hah,eto djole dao hint da se u najnovijim nathanima staff sprema na novi plot: Rat Svjetova
baš me zanima kako ce se vanzemljani uklopiti u nathanov svijet i koliku i kakvu filozofsku težinu ce imati

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/03/2009 : 12:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
živi bili pa vidjeli :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/03/2009 : 13:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

hah,eto djole dao hint da se u najnovijim nathanima staff sprema na novi plot: Rat Svjetova
baš me zanima kako ce se vanzemljani uklopiti u nathanov svijet i koliku i kakvu filozofsku težinu ce imati

(pre)jebeno!

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/03/2009 : 14:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

Dok mi dodjemo do toga.... Polako

Go to Top of Page
Page: of 58 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000