Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 31/03/2009 : 23:47:17
|
http://www.ubcfumetti.com/topten/nn.htm
Spisak najboljih epizoda, crteza i naslovnica NN-a po izboru posjetilaca UBC sajta. Pocetne epizode se uglavnom najbolje kotiraju, a meni je veliko iznenadjenje da je epizoda Oci neznanca (LU 46), plasirana kao druga najbolja, s obzirom da se ja ove epizode jedva sjecam i definitivno mi nije ostavila neki snazan utisak.
Tskodje, iako jako cijenim De Angelisa, malo mi je cudno da su 3 njegove naslovnice medju 4 najbolje, s obzirom koliko perfektnih naslovnica je nacrtao Castellini. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Posted - 31/03/2009 : 23:54:20
|
nesto najbolje u Nathanu u posljednje vrijeme jeste onaj robot sto sanja kako jase konja po polju :D a dolje ljudske kosti i lubanje a govori svome analiticaru sanjam kako jasem konja po travi :D |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/04/2009 : 00:13:01
|
quote: Originally posted by zeljko
nesto najbolje u Nathanu u posljednje vrijeme jeste onaj robot sto sanja kako jase konja po polju :D a dolje ljudske kosti i lubanje a govori svome analiticaru sanjam kako jasem konja po travi :D
Svijet robota, zar ne? To mi je najjaca epizoda u prvih 12 Libellusovih. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 01/04/2009 : 08:31:41
|
quote: Originally posted by Djuro
Tskodje, iako jako cijenim De Angelisa, malo mi je cudno da su 3 njegove naslovnice medju 4 najbolje, s obzirom koliko perfektnih naslovnica je nacrtao Castellini.
Mislim da su De Angelisove naslovne i te kako dobre do dela kada je presao na onaj stil da Nathana crta sa bradicom, i kada malo bezi od hmmm....da se izrazim - crtackog stila, i prelazi na "slikanje".
Lose sam se izrazio, ali to su mi jedine asocijacije
Ovako nesto, otprilike:
dobro
I ovo je dobro isto, ali opet ne dopada mi se stil
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 01/04/2009 08:41:14 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/04/2009 : 10:26:55
|
meni je ova druga prejebena. Sam di je Nathanu brada? Hm, robot koji sanja konja...vrlo poznato... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/04/2009 : 10:42:35
|
obe su strava, koliko su dobre,de Angellis je tu blizu uz Villu,jest da je drugi žanr ali... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 01/04/2009 : 11:51:48
|
quote: Originally posted by mladjo
meni je ova druga prejebena. Sam di je Nathanu brada? Hm, robot koji sanja konja...vrlo poznato...
Ma dobro je, bez pogovora, ali mi se vise dopada stil koji je prvobitno furao |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
|
Digging Bill
Junior Member
Croatia
419 Posts
Member since 29/06/2004 |
Posted - 01/04/2009 : 22:07:08
|
Spisak najboljih epizoda, crteza i naslovnica NN-a po izboru posjetilaca UBC sajta. Pocetne epizode se uglavnom najbolje kotiraju, a meni je veliko iznenadjenje da je epizoda Oci neznanca (LU 46), plasirana kao druga najbolja, s obzirom da se ja ove epizode jedva sjecam i definitivno mi nije ostavila neki snazan utisak.
Meni jedna od najdražih epizoda, uz Posljednji val i Babilonsku biblioteku |
I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 02/04/2009 : 09:19:24
|
brrrr i to sve medju ovimk stripovima koji su objavljeni kod nas bbrrrrr cemu se nadati :D
:(
Mozemo se tesiti cinjenicom da je vrlo tesko izdvojiti 10 najboljih Nathana. Nije to Zagor ili Blek
Hocu da kazem da su sigurno i buduce epizode u nivou, a ove prve su poedile zbog boljih naslovnih |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 02/04/2009 : 10:01:44
|
Tskodje, iako jako cijenim De Angelisa, malo mi je cudno da su 3 njegove naslovnice medju 4 najbolje, s obzirom koliko perfektnih naslovnica je nacrtao Castellini.
možda da je pnovo procitaš epizoda je nešto najjebenije i najdublje što ikad od stripova procitah... |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 02/04/2009 : 10:11:48
|
ma daleko je castellini najbolji,pa skoro svaka 2. njegova naslovnica je remek djelo... ali razlika je u pristupu izmedu njega i DeAngelisa
Castellini je majstor akcijske naslovnice,dok je DeAngelis majstor melankolije...
ova je možda daleko najbolja ikad
ma ima DeAngelis toga...
p.s. dammit! netko bi mogao malo updejtat naslovnice nathana na stripovi.com |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 02/04/2009 : 10:27:31
|
quote: Originally posted by darkraver
možda da je pnovo procitaš epizoda je nešto najjebenije i najdublje što ikad od stripova procitah...
Upravo tako, slažem se. Cijela ta ideja epizode o društvu, velegradu buducnosti u kome je svako svakome neznanac, i gdje mnogi radije biraju biti neznanci, ostati na distanci, ne ulaziti u odnose, u prisniji kontakt ponajviše zbog straha da se ne ostane povrijeden, razocaran i više nego kada osoba odluci biti samac. Pa zatim i te bilješke što se provlace kroz epizodu o tome kako možemo živjeti sa nekim sto godina a zapravo ga nikada dobro ne upoznati, a niti se zapravo ne potruditi ga upoznati, ne prepoznati ga kao osobu. Pa zatim kako ce netko drugi naivno (i pomalo iz ocaja) tražiti ljubav od bilo koga i bilo gdje, pa cak i u ocima slatkorjecivog, ali bezocnog lažova...
|
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 02/04/2009 : 11:06:07
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
brrrr i to sve medju ovimk stripovima koji su objavljeni kod nas bbrrrrr cemu se nadati :D
:(
Mozemo se tesiti cinjenicom da je vrlo tesko izdvojiti 10 najboljih Nathana. Nije to Zagor ili Blek
Hocu da kazem da su sigurno i buduce epizode u nivou, a ove prve su poedile zbog boljih naslovnih
ma prve ti pobijede zato što one ostavljaju najjaci utisak na citatelje koji krenu s nathanom... i ja ti mogu nabrojat najbolje epizode u prvih 50,makar... evo ima i više nego odlicnih i kasnije, "Iskonski instinkt" meni npr. da sam nju procitao prije npr. "Posljednjeg vala" vjerovatno bi nju stavio u top 10... i tak,niz takvih primjera... ali prve epizode ostavljaju najjaci utisak,zbog njih se navuceš na junaka i eto... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 02/04/2009 : 15:17:59
|
quote: Originally posted by darkraver
ma daleko je castellini najbolji,pa skoro svaka 2. njegova naslovnica je remek djelo... ali razlika je u pristupu izmedu njega i DeAngelisa
Castellini je majstor akcijske naslovnice,dok je DeAngelis majstor melankolije...
ova je možda daleko najbolja ikad
ma ima DeAngelis toga...
p.s. dammit! netko bi mogao malo updejtat naslovnice nathana na stripovi.com
meni se isto više dopada ovaj kasniji stil de angelisa, nego ovaj koji je sad trenutno... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Posted - 02/04/2009 : 17:41:07
|
Stvarno bih mogao ponovo procitati Oci neznanca. Ne moze biti slucajno da toliki fanovi vole ovu epizodu i u Italiji i kod nas. Mozda sam je citao na brzinu, ili iz prekida, pa mi zato nije ostavila neki utisak. |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 02/04/2009 : 20:16:35
|
Oci neznanca je prava krimi prica, i da ne igraju onoliko na kartu melanholije, mogla bi komotno proci kao Nik Raider epizoda. Takodjer kako sada citam uporedo SD i LIB, ne bih mogao reci da su prve epizode mnogo bolje od ovih sadasnjih (kod nas). Hadija je ekstra, priza o Marsu ok, ponocni bluz vrh, fenix extra....itd,itd, Nathan Never ima vrh kontinuitet u kvalitetu.... |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
Edited by - gogyly on 02/04/2009 20:17:13 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Posted - 02/04/2009 : 22:37:02
|
evo sad listam taj oci neznanca
i moram reci da se skoro nicega ne sjecam
malo nekih detalja... znam da se nije pozdravljao s nekom curom kasnije.... :D to je stvarnost a ne strip :D |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 02/04/2009 : 22:52:54
|
Mozda zvuci bolje prvih 60-ak epizoda u kojima se odigravaju (i na zalost zavrsavaju), najznacajniji dogadjaji NN univerzuma - Ljudi u crnom i tajanstveni ljudi sa maskama za koje se kasnije ispostavlja da su atlantidjani, no verujem da kada krenu ratovi orbitalnih stanica da ce se i taj deo NN popuniti. Upravo je i milje u kome se odigravaju epizode van najvaznijih i za kontinuitet bitnijih epizoda, ono sto cini Nathana...P.S. Ovo je i dalje jedini topic o kome se diskutuje o kvalitetu samog stripa, a ne mirisima, ceni i ostalim glupostima...pozz svima kojima je to najbitnije...Nathan do groba!!! |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Posted - 03/04/2009 : 00:43:15
|
a i naslovnica zamjenska je jednostavno mrak
zadnji pogled Mannya prije skoka u smrt... jedna od najupecatljivijih u nathanu dosad
Zbog ove epizode i zavolih Casinijev crtež...jednostavno je najekspresivniji i mislim da epizoda ne bi bila tako pamtljiva bez Casinijeve olovke
isti slucaj je i s "Posljednjim valom"
ma Casini rules |
Edited by - darkraver on 03/04/2009 00:50:13 |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
|