1.Donatelli 2.Toriicelli 3.Della Monica 4.Bignotti 5.Andreucci 6.Laurenti(zaostaje za ovima gore po meni,bolji mi je Verni)
Mrtva trka izmedju Della Monice i Bignottija(pokoj mu dusi),eto najslabiji po meni od reprezentativnijih starijih crtaca naspram najboljeg od novijih i iako bih pre na bolju poziciju stavio Bignotti-ja,eto podstreka malo i za mladju gardu i Della Monicu.Mada iako slabije po meni crta Zagora od Bignottija,Della Monica ipak osetno bolje crta pejzaze i zato je ipak zasluzeno treci.Prva dvojica ubedljivo gore,i tu prvi odskace.
Donatelli 6 Toricelli 5 Bignotti 4 (nevoljno ali kad nema Pepe-a,Devescovi-ja ili Verni-ja onda moram njemu dati) Della Monica 3 Andreucci 2 (sa teskom mukom moram mu dati bodove) Laurenti 1 ( salim se ali manje bodova nazalost ne moze se dati)
Trenutno stanje == Donatelli odskace mada ne nedostizno, za drugo mjesto mrtva trka izmedju Della Monice i Toricellija koji takodje nisu nedostizni,takodje neizvjesno i za cetvrto mjesto izmedju Andreuccija i Bignottija, a Laurenti zaostaje mada ne puno u odnosu na njih.
Stanje trenutno izgleda ovako: Donatelli - 92 boda Della Monica - 81 Toricelli - 80 Andreucci - 66 Bignotti - 63 Laurenti - 59
Mislim da su oni kojima je Laurenti i Andreucci pri vrhu uglavnom novi Zagorovci odrasli uz SD Zagora.
A ja mislim da su to oni malo objektivniji glasaci... Primjerice, ne vjerujem da je manhunter cekao SD da se upozna sa Zagorom...
Ali vec i po onim gore tablama može se vidjeti koliko su Andreucci i Laurenti bolji od Donatellija i Bignottija, ali ovu dvojicu ocito izvlaci samo nostalgija...
Mislim da su oni kojima je Laurenti i Andreucci pri vrhu uglavnom novi Zagorovci odrasli uz SD Zagora.
A ja mislim da su to oni malo objektivniji glasaci... Primjerice, ne vjerujem da je manhunter cekao SD da se upozna sa Zagorom...
Ali vec i po onim gore tablama može se vidjeti koliko su Andreucci i Laurenti bolji od Donatellija i Bignottija, ali ovu dvojicu ocito izvlaci samo nostalgija...
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Baš mi je žao za Andreucijem, takav majstor pa otišo sa Zagora i crta tamo neke vampire... Nadam se da to nije definitivno pa se vrati bar sa kojom pricom.Kad mu dojadi Dampyr.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Po cemu ti kuzis da su oni objektivniji glasaci?! Ja nisam rekao svi nego uglavnom. Tako da tvoj primjer ne moze da sluzi.
To da se po tim tablama moze vidjeti da su Andreucci i Laurenti bolji je samo tvoje misljenje i tvoj ukus...Ja mislim posve suprotno prema tim tablama. A prilikom glasanja nisam se uopste bazirao na tim tablama nego na procitanih svih zagorovih epizoda objavljenih na nasim prostorima.