forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Koliko Vam (ne) smeta zabrana pušenja . . .
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/02/2009 : 01:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Doslo mi je vreme da ostavim cigare. Sad je prvi put ozbiljno. Pusim tri pakle dnevno godinama i to ne valja. Ima li koga ovde da je ostavio? Kakva su iskustva?
Zena mi je kupila neke tablete "Ziban". One bi trebale da mi ogade cigare, ali vec deseti dan nista.
Zajebana stvar, pametan nisam.

Ultras EDIT:

Mogao sam otvoriti novu temu ali mi se cini da je pogodnije da se prisetimo ovog starog topika i tu nastavimo o "duvanskom dimu"...

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

Edited by - Ultras on 13/12/2010 19:15:54

ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts

Member since 11/10/2005

Posted - 20/02/2009 : 01:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ozasloscena_sovuljaga a Private Message
To ti je jednostavno u stvari...

Nikakve tablete, kurci, palci...

Jednostavno prestanes pusit... nije ti to kao prestat disat, pa da umres za par minuta...

Ako si stvarno odlucio, prestat ces, ako nisi, neces...

I to ti je to
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 20/02/2009 : 01:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Najbolje je uopce ne pocet.

A neznam što da ti savjetujem.
Moj tata je prestao jednostavno snagom volje, malo prije mog rodenja.

Probaj žvakace, ne one nikotinske, nego Airwaves ili slicno. Žvaci po cijeli dan, osim dok jedeš ili spavaš.
Neznam hoce li pomoci, jer nikad nisam pušio, ali nekima je.
Nece ti zamijeniti dim, ali možda ti pomognu sacuvati živce.
Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 20/02/2009 : 08:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
pušio 9 godina,zadnje dvije po tri kutije,probudio se jedno jutro i rekao to je to.4 godine ne pušim i kao da je nikad nisam zapalio.

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 08:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Nikakve tablete,sprejevi,flasteri i ostale gluposti...samo ces bacati novac uzalud...
Jednostavno odlucis da vise ne pusis i to je to...veruj mi za dan ili dva ti nece faliti cigareta ili nikotin vec "navika"...navika je gadna stvar, na primer navikao si da zapalis uz jutarnju kafu...to je jako tesko prebroditi, jednostavno ne znas sta ces sa prstima...osecas prazninu u jutarnjem ritualu.
JA sam licno problem sa navikom resio sa grickanjem semnki...izgleda blesavo ali uspeo sam bez vecih problema ostaviti pusenje...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 20/02/2009 : 09:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Poceo s 13 a prestao s 27,i evo sad 4 godine kako ne pušim.
Necu ti lagati al bar cijelu prvu godinu sam imao borbu, pogotovo kad se Cuga,onda fali za popizdit.
Dobro, doduše nisam 24sata mislio na cigarete al recimo 4 do 5 puta dnevno me hvatala želja da zapalim,a to je trajalo u principu nekoliko minuta,
i to ti je prelomno ako to izdržiš to je to!
Naravno sve je to bilo bez ikakvih hipnoza, flastera i drugih budalaština.
Mislim da je presudna volja,ako imaš volju ostavit ceš ih sigurno.
Sretno!!!

Edited by - no1 on 20/02/2009 09:06:08
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17049 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/02/2009 : 10:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker

Najbolje je uopce ne pocet.

Da, slažem se.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 20/02/2009 : 11:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ma samo svaki put kad ti dode želja zapaliti cigaretu prisiliš se napraviti 50 sklekova ili odeš pretrcati 5km i za dva-tri dana organizmu više nece biti niti na kraj pameti da traži nikotin. Vjeruj mi.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2009 : 11:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Poceo sa 14, prestao u 41. tek kad sam doziveo prvi infarkt, od tada nikad nisam palio, sad ce peta godina.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 22/02/2009 00:56:57
Go to Top of Page

kreso_stanic
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 20/02/2009 : 14:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kreso_stanic a Private Message
Zar nije lakše prestat tako da se prvo samo smanji, a ne s 3 kutije na nulu? Ne znam kako je u praksi, al tako mi se cini logicnije.
Ja pušim tek 4-5 godina i za sada mi je ok, jer doma ne pušim nego samo na faxu i po kavama, pa me to drži na nekoj normali- kutija mi traje po 2-3 dana.
Moja stara je fenomen recimo- vec dvadesetak godina puši samo jednu cigaretu dnevno!- i to prije spavanja.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 20/02/2009 : 14:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
quote:
Originally posted by kreso_stanic

Zar nije lakše prestat tako da se prvo samo smanji, a ne s 3 kutije na nulu?

Ne.
Gledajuci fizicku ovisnost da, ali jedina bitna je ona druga:)
Znaci raskidas kutiju i bacis je u skovace i ne zapalis vise.

Nisam pusio 7 mjeseci, poceo opet, jer sam u tih 7 mj nepusenja konstantno mislio na cigarete, a rekli su mi izdrzi samo jedan dan. Stvar je zapravo individualne prirode.

quote:
Originally posted by kreso_stanic

Moja stara je fenomen recimo- vec dvadesetak godina puši samo jednu cigaretu dnevno!- i to prije spavanja.

To je rijetkost i meni super stvar:) Da ja mogu pusit 15-ak cigareta dnevno ne bi mi padalo na pamet ostavljati se.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/02/2009 : 14:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja sam pre par godina prestao na 6 meseci, i opet sam krenuo..
A za to vreme dok nisam pušio sam isterorisao familiju, tako da mi je žena rekla kada sam ponovo poceo: uf najzad, da imamo mira u kuci.
Inace, pomogle su mi one nikotinske žvake, prvih dvadesetak dana, a kasnije stvarno nisam pomišljao na cigarete, sam sam bio nervozan.
Ah da, ugojio sam se nekih 6kg za to vreme, bio sam kao trudnica, jeo sam šta god sam video i u bilo koje doba dana.
Trenutno: standard, jedna kutija, ekstremno do dve. A i ja se nešto zanosim da ponovo pokušam da ostavim...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 20/02/2009 14:36:38
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/02/2009 : 00:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Kazu da muska deca cesto povuku na ujake. To je tacno. Ja sam od ujaka nasledio krupniju gradju i pusenje. Zanimljivo je da moj ujak gotovo da nema sliku na kojoj ne pusi, isto tako i ja. Kad bi moj otac hteo da mojoj Branislavi natrlja nos zbog njenog brata, pokazivao je narocitu sliku mog ujaka, na kojoj on nosi sanduk na nekoj sahrani, sa sve cigarom u ustima.
E, tu je moja muka. Svako, ali svako ko mene poznaje, tvrdi da nije video coveka koji vise pusi. Ja, momci ne pusim, ja jedem cigare.
Sad sam u situaciji kada stvarno imam sansu da ih ostavim. Ako ne uspem sjb'o sam se.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47180 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/02/2009 : 00:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ja saqn prista pušit.ali travu
a cigare nema šanse.možda u drugom životu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/02/2009 : 00:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja travu djene-djene. Ponekad zapalim i prija mi. Trava je malo asocijalna stvar.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 21/02/2009 : 03:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Posle sest godina aktivnog pusenja,dosadilo mi da ujutru iskasljavam smrdljivu smolu,da mi soba smrdi na predvorje pakla ...Sve je u glavi.Navuceni mozak te plasi pitanjima:"Kako ces kafu bez cigaru?A pivo?Bilijar?"Pih!Sad,posle dve godine od pocetka "lecenja",uroljam se k'o majka a i ne pomislim na cigare! Recept:Jaka,vojnicka volja(samom sebi postavi zadatak po sistemu:"Strenght & Honor"-imas li muda izdrzati toliko i toliko ) i "post"-alkohol i kafu bataliti bar na mesec dana!Moj deda je govorio:"Sinko,rakija je meze za cigare!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47180 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/02/2009 : 13:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
e vidiš,ja rjetko pijen alkohol.nekad pivu popijen i to je to.
uopce mi ne fali.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 21/02/2009 : 14:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Ovih dana ce biti dve godine kako ne pusim.
Pusio sam dve paklice dnevno.Satirao sam se od dunava.Bio sam apsolutni zavisnik.
U vreme bombardovanja NATO kada nisi mogao naci cigare ja i deda smo zavijali neki duvan koji je u stvari bio otpadak tacnije ono sto je moj deda odvajao od dobrog duvana kao lose.Nasli smo to u jednoj kesi i pusili kao da je najbolji duvan sa Juznjackih plantaza.Zato sam posle rata dobio takav napad gusenja i opstrukcije pluca da su doktori mislili da je astma.Nekih tri meseca nisam mogao da govorim.Deda je umro.Nadam se da nije zbog toga.
Bio sam od onih pusaca sto ustanu nocu da ispuse cigaru pa se vrate da spavaju.To je najgori stadijum.Kad mi je u soliteru lift bio u kvaru dva meseca a ja ukapirao da ne mogu da izadjem na cetvrti sprat pesice a da mi jezik ne padne na pod,pala je odluka da prestanem.
Prekino sam naglo.Nikakvo smanjenje ne dolazi u obzir.Sto rece Rico da sam mogao da smanjim ne bih ni ostavio.Pokusavao sam ja ranije da ostavim tako sto bih smanjivao pa ono sto smanjim ujutru nadoknadim uvece.
Krizne situacije su za mene posle jela,uz kafu,dobru tekmu na TV i slicno.U sustini sve to nije nikakav problem ako je volja stvarna.Moja odluka je definitivna i konacna i evo vec dve godine se bespogovorno drzim i nemam nikakvih problema.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/02/2009 : 14:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Nisam nikada zapalio cigaretu i vraški sam sretan zbog toga. Drogu nisam ni vidio, a ni kavu ne pijem (ne treba mi).
Volio sam popiti pivo, a ako nema onda i sve ostalo redom pa se fino razbiti. To je trajalo punih 15 godina i onda sam prije 4 godine prestao (na današnji dan ili sutrašnji nisam siguran). Od tada mi je društveni život nikakav, ali celicna volja je izdržala i necu više nikada alkohola okusiti (ni ne privlaci me više).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 21/02/2009 : 14:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
Ne pushim,(niti cu ikada).U mojoj kuci niko ne pushi,samo je moj deda pushio pa je prestao kad se razboleo.
Pijem retko,samo kad su zurke i super mi je :D

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17049 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/02/2009 : 15:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nisam nikada zapalio cigaretu i vraški sam sretan zbog toga. Drogu nisam ni vidio, a ni kavu ne pijem (ne treba mi).
Volio sam popiti pivo, a ako nema onda i sve ostalo redom pa se fino razbiti. To je trajalo punih 15 godina i onda sam prije 4 godine prestao (na današnji dan ili sutrašnji nisam siguran). Od tada mi je društveni život nikakav, ali celicna volja je izdržala i necu više nikada alkohola okusiti (ni ne privlaci me više).

Pa tako je to, u manjim mjestima moraš da biraš - ili alkohol ili nikakav društveni život. Ja sam bez razmišljanja odabrao ovo drugo iz više razloga.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/02/2009 : 17:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:

Pa tako je to, u manjim mjestima moraš da biraš - ili alkohol ili nikakav društveni život. Ja sam bez razmišljanja odabrao ovo drugo iz više razloga.

Drago mi je što više ne pijem. Ne prilici budaliranje odraslom oženjenom covjeku.
Ali, ne kajem se što sam pio ranije. Tu sam doživio sve ono najljepše i najlude u životu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/02/2009 : 00:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
@Rasputin

Tri dana nemoj zapalit.
pare od pljugi stavljaj na stranu.
I onda si treci dan kupi ili naruci strip za te novce.
Djeluje.

Biti ce gadno, ja sam godinu dana prestajao.
Smanjivanje je pušiona(), tako nikad neceš prestat. samo radikalno presjecanje pomaže.
I, nakon što prestaneš, NIKAD nemoj "još samo jednu" zapalit.
I najteže je u birtiji bez pljuge.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1499 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 22/02/2009 : 00:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
Ja jednom prilikom rešio da prestanem da pušim i nakon nedelju dana prilazi mi šef i kaže: "Slušaj sine, ili se ti vrati cigaretama ili ceš da dobiješ otkaz. Ovakav nam nisi nizašta..."

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/02/2009 : 00:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by delboj

quote:

Drago mi je što više ne pijem. Ne prilici budaliranje odraslom oženjenom covjeku.
Ali, ne kajem se što sam pio ranije. Tu sam doživio sve ono najljepše i najlude u životu...

Mislim da sam i ja ostavio. Od kraja novembra ne pijem. Vreme je da se bar za neko vreme ja i pice malo razidjemo. Alkohol je zajeban, trazi da mu se ceo das. Meni je zbog pica zamalo i brak otisao u kurac. Sada je, fala bogu, sve dobro.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/02/2009 : 00:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Nikad ne bih prestao da pusim i pijem, da nisam to morao i da mi nisu zabranili doktori.
Nema nista lepse od jutarnje kafe sa cigaretom, ali bilo nekad...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000