forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Koliko Vam (ne) smeta zabrana pušenja . . .
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Poli
Advanced Member

Slovenia
38125 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/01/2011 : 21:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Dragi pusaci i zastitniki prava, slazete li se i sa tim?
http://www.youtube.com/watch?v=x4c_wI6kQyE&feature=fvw

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/01/2011 : 23:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by cat claw

Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.

Isprobao si to pa znaŠ? Više puta sam se vozio s pušacima u autu, prozor bi bio i malo više otvoren, ali dim se zadržavao unutra, pa ne može odmah brzo izaci, izlazi pomalo, ali i novi se odmah stvara. Osjeca se itekako i uvlaci u odjecu. Bio sam dosta puta i u kaficima s tzv. ventilacijom. Kao da je nije ni bilo. Dima opet kao u prici, odjeca kasnije zaudara...

Nece biti.. ''Cug'' je takav da izvlaci dim. A kada je prozor vise otvoren, onda vraca dim u kabinu ukoliko nije otvoren jos jedan prozor.. Ako su otvoreni prozori vozaca i suvozaca, nema teorije da dim ode na zadnje sediste. Fizika je neumoljiva. Jedino sto se tako uvek nadje neko ko galami protiv promaje.
Dalje ima razlike kada u autu pusi jedan po jedan ili kad zapale sva petorica. Naravno da ce se podaviti u dimu.
Medjutim, ne iritira zakon time sto postavlja neka ogranicenja nego sto sadrzi i gluposti tipa da se ne sme pusiti na pokrivenoj terasi i slicne nebuloze. Skroz je idiotski gledati doktore i sestre okupljene oko kioska dvajs metara od bolnice. To bas nikome ne koristi. Ne vidim razloga da se neka prostorija sa dobrom ventilacijom ne odredi kao pusiona, a nepusaci bi lako naucili da je zaobilaze.

Edited by - cat claw on 12/01/2011 23:16:49
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/01/2011 : 23:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by cat claw

Ako firma ima deset kancelarija, uopste nije tesko razdvojiti pusace i nepusace. Dakle nije bio problem do terora pusaca, nego do loseg rasporeda. Sad, ako je nekada i bila potreba da zbog posla sede zajedno pusac i nepusac, danas se to lako resava umrezavanjem i telefonom.
Normalno je da se ne pusi na javnim mestima gde nepusaci moraju da borave (cekaonice, salter sale i sl) ali za neke kategorije se mogu napraviti odvojene prostorije (recimo, zasto na bus stanici ne bi bile cekaonice i za jedne i za druge odvojene?)
Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.

Ako si pušac, dim ide napolje.
Ako si nepušac, ide pravo na tebe...

Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama.
Prljava ovisnost, vidio sam svojim ocima. Nije me briga, ja cu se sklanjati koliko mogu, zabraniti pušenje nitko ne može i nece.
Ono što se može je da sami zbog sebe i ljudi oko sebe prestanete pušiti. Ne zbog nekog bezveznog zakona vec radi zdravlja i dostojanstva.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 13/01/2011 08:38:34
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/01/2011 : 23:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
Sto jes-jes, kako god seli, dim ide na nepusaca. Marfi sto posto.
Obi, kolko vidim uglavnom nabrajas ekscesno ponasanje koje ni pusaci ne odobravaju. Zato i zagovaram razdvajanje, a tamo gde se ne mogu razdvojiti, prosto nema pusenja.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4572 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 13/01/2011 : 00:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
Strapped in the chair of the city's gas chamber
Why I'm here I can't quite remember
The surgeon general says it's hazardous to breathe
I'd have another cigarette but I can't see
Tell me who you're gonna believe

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/01/2011 : 00:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama.
Prljava ovisnost, vidio sam svojim ocima. Nije me briga, ja cu se sklanjati koliko mogu, zabraniti pušenje nitko ne može i nece.
Ono što se može je da sami zbog sebe i ljudi oko sebe prestanete pušiti. Ne zbog nekog bezveznog zakona vec radi zdravlja i dostojanstva.

kako rekoh: pušaci i egoisticnost su usko povezani.
ja bi još dodao jedan primjer.
cesto idem u kazalište i sjecam se kakva je koma bila u Kerempuhu kaj se pušenja tice prije nego je zakon o zabrani stupio na snagu. sad se tamo više ne smije dimit, hvala bogu. uglavnom, u zgradi kazališta postoji jedan mali kafic, a odmah do njega je dvorana gdje se održavaju predstave. koja je to koma bila kad su za vrijeme pauze (koje su u Kerempuhu, na srecu, vrlo rijetke), ali i prije pocetka predstave, ljudi odlazili iz glavne dvorane u kafic i dimili, a cijeli dim onda ulazi u glavnu dvoranu...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1499 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 14/01/2011 : 01:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

kako rekoh: pušaci i egoisticnost su usko povezani.
ja bi još dodao jedan primjer.
cesto idem u kazalište i sjecam se kakva je koma bila u Kerempuhu kaj se pušenja tice prije nego je zakon o zabrani stupio na snagu. sad se tamo više ne smije dimit, hvala bogu. uglavnom, u zgradi kazališta postoji jedan mali kafic, a odmah do njega je dvorana gdje se održavaju predstave. koja je to koma bila kad su za vrijeme pauze (koje su u Kerempuhu, na srecu, vrlo rijetke), ali i prije pocetka predstave, ljudi odlazili iz glavne dvorane u kafic i dimili, a cijeli dim onda ulazi u glavnu dvoranu...

A ja mogu da se nadovežem - nepušaci su zlobni i licemerni
Zar su pušaci krivi što je neko iz pozorišta napravio glupost i dozvolio da se puši u tom kaficu?
Ono o pušenju i (ne)dostojanstvu ne želim da komentarišem.
@Obi - Ja ne znam sa kakvim ti "pušacima-monstrumima" dolaziš u kontakt ali ti toplo preporucujem da se okaneš njihovog društva.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4572 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 14/01/2011 : 10:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
pade mi na pamet da sve lepe devojke koje znam puse tako da nemam nameru da ih izbegavam a jos manje da im kontriram sto se tice duvana
zareze i tacku stavite sami
smeta mi njihova upotreba
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/01/2011 : 12:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by henry

A ja mogu da se nadovežem - nepušaci su zlobni i licemerni
Zar su pušaci krivi što je neko iz pozorišta napravio glupost i dozvolio da se puši u tom kaficu?

a jesam li ja rekao da su pušaci krivi za to što su ti iz kazališta nešto zasrali?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 14/01/2011 : 13:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
smeta mi jako, jer obicno kad idem na cugu uvijek zapalim cigaretu, ne mogu bez toga
ja znam da je to stetno za nepusace i da nekima smeta dim ali svaki kafic bi trebao imati prostor za pusace i stvar rijesena, ova zabrana nema smisla
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/01/2011 : 13:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Aha.

A vidiš, ja pušim preko 15 godina, i ne zapalim cigaretu ni u sopstvenim kolima, kad sam sam u njima, a kamoli u tudim. Ne pušim ni u mojoj kuci, vec na terasi, a kamoli u tudoj. Ne pušim na koncertima, ispred bioskopa, nekad sedim u nepušackom delu u restoranima.

Tako da te generalizacije možeš da okaciš macki o rep.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/01/2011 : 13:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ne znam što bih ti rekao. Ne sumnjam da si upravo takav kao što kažeš, ali moja iskustva s pušacima su loša. Cak 90% njih nikada nije marilo što meni njihovo pušenje smeta. Možda sam zato i tako ogorcen glede teme...
Vjerovatno je ipak u pitanju kultura pojedinca. A nekulturnih ljudi je jako puno (i medu pušacima i medu nepušacima)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4572 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 14/01/2011 : 13:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
Cak 99% zarazenih gripom nikada nije marilo sto mi njihovo kliconostvo smeta.Umesto da kulturno odleze bolest doma,raznose klice i izlazu me riziku da obolim i eventualno pandrknem
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/01/2011 : 14:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Ne znam što bih ti rekao. Ne sumnjam da si upravo takav kao što kažeš, ali moja iskustva s pušacima su loša. Cak 90% njih nikada nije marilo što meni njihovo pušenje smeta. Možda sam zato i tako ogorcen glede teme...
Vjerovatno je ipak u pitanju kultura pojedinca. A nekulturnih ljudi je jako puno (i medu pušacima i medu nepušacima)...

kod mene je isti slucaj...
definitivno je rijec o kulturi pojedinaca, ali vecina pušaca s kojima se ja družim nisu takvi...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000