Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38125 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 12/01/2011 : 23:07:16
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by cat claw
Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.
Isprobao si to pa znaŠ? Više puta sam se vozio s pušacima u autu, prozor bi bio i malo više otvoren, ali dim se zadržavao unutra, pa ne može odmah brzo izaci, izlazi pomalo, ali i novi se odmah stvara. Osjeca se itekako i uvlaci u odjecu. Bio sam dosta puta i u kaficima s tzv. ventilacijom. Kao da je nije ni bilo. Dima opet kao u prici, odjeca kasnije zaudara...
Nece biti.. ''Cug'' je takav da izvlaci dim. A kada je prozor vise otvoren, onda vraca dim u kabinu ukoliko nije otvoren jos jedan prozor.. Ako su otvoreni prozori vozaca i suvozaca, nema teorije da dim ode na zadnje sediste. Fizika je neumoljiva. Jedino sto se tako uvek nadje neko ko galami protiv promaje. Dalje ima razlike kada u autu pusi jedan po jedan ili kad zapale sva petorica. Naravno da ce se podaviti u dimu. Medjutim, ne iritira zakon time sto postavlja neka ogranicenja nego sto sadrzi i gluposti tipa da se ne sme pusiti na pokrivenoj terasi i slicne nebuloze. Skroz je idiotski gledati doktore i sestre okupljene oko kioska dvajs metara od bolnice. To bas nikome ne koristi. Ne vidim razloga da se neka prostorija sa dobrom ventilacijom ne odredi kao pusiona, a nepusaci bi lako naucili da je zaobilaze. |
Edited by - cat claw on 12/01/2011 23:16:49 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/01/2011 : 23:24:58
|
quote: Originally posted by cat claw
Ako firma ima deset kancelarija, uopste nije tesko razdvojiti pusace i nepusace. Dakle nije bio problem do terora pusaca, nego do loseg rasporeda. Sad, ako je nekada i bila potreba da zbog posla sede zajedno pusac i nepusac, danas se to lako resava umrezavanjem i telefonom. Normalno je da se ne pusi na javnim mestima gde nepusaci moraju da borave (cekaonice, salter sale i sl) ali za neke kategorije se mogu napraviti odvojene prostorije (recimo, zasto na bus stanici ne bi bile cekaonice i za jedne i za druge odvojene?) Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.
Ako si pušac, dim ide napolje. Ako si nepušac, ide pravo na tebe...
Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama. Prljava ovisnost, vidio sam svojim ocima. Nije me briga, ja cu se sklanjati koliko mogu, zabraniti pušenje nitko ne može i nece. Ono što se može je da sami zbog sebe i ljudi oko sebe prestanete pušiti. Ne zbog nekog bezveznog zakona vec radi zdravlja i dostojanstva. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 13/01/2011 08:38:34 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 12/01/2011 : 23:33:54
|
Sto jes-jes, kako god seli, dim ide na nepusaca. Marfi sto posto. Obi, kolko vidim uglavnom nabrajas ekscesno ponasanje koje ni pusaci ne odobravaju. Zato i zagovaram razdvajanje, a tamo gde se ne mogu razdvojiti, prosto nema pusenja. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 13/01/2011 : 00:26:55
|
Strapped in the chair of the city's gas chamber Why I'm here I can't quite remember The surgeon general says it's hazardous to breathe I'd have another cigarette but I can't see Tell me who you're gonna believe
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/01/2011 : 00:49:20
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama. Prljava ovisnost, vidio sam svojim ocima. Nije me briga, ja cu se sklanjati koliko mogu, zabraniti pušenje nitko ne može i nece. Ono što se može je da sami zbog sebe i ljudi oko sebe prestanete pušiti. Ne zbog nekog bezveznog zakona vec radi zdravlja i dostojanstva.
kako rekoh: pušaci i egoisticnost su usko povezani. ja bi još dodao jedan primjer. cesto idem u kazalište i sjecam se kakva je koma bila u Kerempuhu kaj se pušenja tice prije nego je zakon o zabrani stupio na snagu. sad se tamo više ne smije dimit, hvala bogu. uglavnom, u zgradi kazališta postoji jedan mali kafic, a odmah do njega je dvorana gdje se održavaju predstave. koja je to koma bila kad su za vrijeme pauze (koje su u Kerempuhu, na srecu, vrlo rijetke), ali i prije pocetka predstave, ljudi odlazili iz glavne dvorane u kafic i dimili, a cijeli dim onda ulazi u glavnu dvoranu... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1499 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 14/01/2011 : 01:43:53
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama. Prljava ovisnost, vidio sam svojim ocima. Nije me briga, ja cu se sklanjati koliko mogu, zabraniti pušenje nitko ne može i nece. Ono što se može je da sami zbog sebe i ljudi oko sebe prestanete pušiti. Ne zbog nekog bezveznog zakona vec radi zdravlja i dostojanstva.
kako rekoh: pušaci i egoisticnost su usko povezani. ja bi još dodao jedan primjer. cesto idem u kazalište i sjecam se kakva je koma bila u Kerempuhu kaj se pušenja tice prije nego je zakon o zabrani stupio na snagu. sad se tamo više ne smije dimit, hvala bogu. uglavnom, u zgradi kazališta postoji jedan mali kafic, a odmah do njega je dvorana gdje se održavaju predstave. koja je to koma bila kad su za vrijeme pauze (koje su u Kerempuhu, na srecu, vrlo rijetke), ali i prije pocetka predstave, ljudi odlazili iz glavne dvorane u kafic i dimili, a cijeli dim onda ulazi u glavnu dvoranu...
A ja mogu da se nadovežem - nepušaci su zlobni i licemerni Zar su pušaci krivi što je neko iz pozorišta napravio glupost i dozvolio da se puši u tom kaficu? Ono o pušenju i (ne)dostojanstvu ne želim da komentarišem. @Obi - Ja ne znam sa kakvim ti "pušacima-monstrumima" dolaziš u kontakt ali ti toplo preporucujem da se okaneš njihovog društva. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Posted - 14/01/2011 : 10:19:31
|
pade mi na pamet da sve lepe devojke koje znam puse tako da nemam nameru da ih izbegavam a jos manje da im kontriram sto se tice duvana zareze i tacku stavite sami smeta mi njihova upotreba |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/01/2011 : 12:55:38
|
quote: Originally posted by henry
A ja mogu da se nadovežem - nepušaci su zlobni i licemerni Zar su pušaci krivi što je neko iz pozorišta napravio glupost i dozvolio da se puši u tom kaficu?
a jesam li ja rekao da su pušaci krivi za to što su ti iz kazališta nešto zasrali? |
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 14/01/2011 : 13:09:08
|
smeta mi jako, jer obicno kad idem na cugu uvijek zapalim cigaretu, ne mogu bez toga ja znam da je to stetno za nepusace i da nekima smeta dim ali svaki kafic bi trebao imati prostor za pusace i stvar rijesena, ova zabrana nema smisla |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 14/01/2011 : 13:24:26
|
Družio sam se sa pušacima. Nema prave zaštite za nepušace u blizinu pušaca. Pušac citav dan samo krizira i na umu ima samo cigaretu. Ako ste u autu on zapali jer ne može izdržati. Ako ste unutra, on zapali, ali samo ce jednu (pa još jednu pa još jednu). Ako ste vani, on zapali, a dim ide na vas. Ako jedete, on zapali jednu dok još niste pojeli. Ako odnekud izlazi van, pušac zapali dok je još unutra da malo zasmrdi. Ako ste u kinu, on izade na pauzu da zapali, puši prije filma da uzme goriva i pocne pušiti odmah poslije filma. Ako kojim cudom nema cigara, nije mu dobro, mrzovoljan je i razmišlja samo o cigaretama.
Aha.
A vidiš, ja pušim preko 15 godina, i ne zapalim cigaretu ni u sopstvenim kolima, kad sam sam u njima, a kamoli u tudim. Ne pušim ni u mojoj kuci, vec na terasi, a kamoli u tudoj. Ne pušim na koncertima, ispred bioskopa, nekad sedim u nepušackom delu u restoranima.
Tako da te generalizacije možeš da okaciš macki o rep. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/01/2011 : 13:41:20
|
Ne znam što bih ti rekao. Ne sumnjam da si upravo takav kao što kažeš, ali moja iskustva s pušacima su loša. Cak 90% njih nikada nije marilo što meni njihovo pušenje smeta. Možda sam zato i tako ogorcen glede teme... Vjerovatno je ipak u pitanju kultura pojedinca. A nekulturnih ljudi je jako puno (i medu pušacima i medu nepušacima)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Posted - 14/01/2011 : 13:46:02
|
Cak 99% zarazenih gripom nikada nije marilo sto mi njihovo kliconostvo smeta.Umesto da kulturno odleze bolest doma,raznose klice i izlazu me riziku da obolim i eventualno pandrknem |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/01/2011 : 14:02:48
|
Ne znam što bih ti rekao. Ne sumnjam da si upravo takav kao što kažeš, ali moja iskustva s pušacima su loša. Cak 90% njih nikada nije marilo što meni njihovo pušenje smeta. Možda sam zato i tako ogorcen glede teme... Vjerovatno je ipak u pitanju kultura pojedinca. A nekulturnih ljudi je jako puno (i medu pušacima i medu nepušacima)...
kod mene je isti slucaj... definitivno je rijec o kulturi pojedinaca, ali vecina pušaca s kojima se ja družim nisu takvi... |
|
|
Topic |
|
|
|