Author |
Topic  |
henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 16/12/2010 : 12:01:24
|
I kod Olandeza imamo inspektore koji obilaze kofi šopove i dele kazne ukoliko gosti mešaju duvan sa marihuanom  |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
Edited by - henry on 16/12/2010 13:34:45 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 16/12/2010 : 13:38:20
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Darth Ivan da postoje kafici za pušace i nepušace, išao bi u onaj gdje se ne dimi, ocito je tako najbolje, ne? mogo bi jedino doc u kafic i zacepit nos i ne disat.
pa koliko ja znam, danas po Zg imaš hrpu kafica u kojima je zabranjeno pušenje, tako da zaista ne znam u cemu je problem ??
ja ne živim u zagrebu, a u mom gradu nema kafica gdje je pušenje zabranjeno. |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 16/12/2010 13:44:25 |
 |
|
milkywaymanser
Junior Member

Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
Posted - 16/12/2010 : 13:52:37
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Darth Ivan da postoje kafici za pušace i nepušace, išao bi u onaj gdje se ne dimi, ocito je tako najbolje, ne? mogo bi jedino doc u kafic i zacepit nos i ne disat.
pa koliko ja znam, danas po Zg imaš hrpu kafica u kojima je zabranjeno pušenje, tako da zaista ne znam u cemu je problem ??
ja ne živim u zagrebu, a u mom gradu nema kafica gdje je pušenje zabranjeno.
Odlicna poslovna prilika-otvori jedan, pa ces jednim udarce ubiti dve muve, imaces gde da izadjes a da ne bude zadimljeno, a i zaradices, jer ce svi nepusaci dolaziti kod tebe u lokal. |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 16/12/2010 : 13:53:35
|
Onda lepo pijte kafu van kafica, kao sto ste namenili pusacima... Salim se naravno, ali to sto nema kafica za nepusace nije krivica pusaca. Cista ekonomija. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 16/12/2010 : 15:02:27
|
quote: Originally posted by milkywaymanser
Odlicna poslovna prilika-otvori jedan, pa ces jednim udarce ubiti dve muve, imaces gde da izadjes a da ne bude zadimljeno, a i zaradices, jer ce svi nepusaci dolaziti kod tebe u lokal.
odlicna ideja     nadam se da budeš ti bio jedan od onih koji ce navratit  |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 16/12/2010 : 15:08:34
|
Ama ovo je sve prelijevanje iz šupljeg u prazno... Nepušaci ce uglavnom podržati zabranu, pušaci uglavnom nece i nitko nece promijeniti mišljenje... Možemo mi tupiti koliko hocemo...
Za kraj (što se ove teme tice, ne opcenito :D), da spomenem svog profesora koji na svakoj pauzi izlazi van i zapali cigaretu, a dopušteno im je pušiti u uredu... Kad sam ga pitao zašto ne puši u uredu, rekao je da jednom kad krene s tim, onda je gotov... Što je htio reci, nemam pojma, ali eto ima pušaca kojima ne smeta ni po ovakvoj zimi pušiti vani... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/12/2010 : 15:12:18
|
meni je samo zanimljiv stav "neka se nepusaci sklone, i lepo svi mirni". a nikome ne pada na pamet da pusaci imaju izbora, a nepusaci nemaju. :/ |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
milkywaymanser
Junior Member

Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
Posted - 16/12/2010 : 15:29:41
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by milkywaymanser
Odlicna poslovna prilika-otvori jedan, pa ces jednim udarce ubiti dve muve, imaces gde da izadjes a da ne bude zadimljeno, a i zaradices, jer ce svi nepusaci dolaziti kod tebe u lokal.
odlicna ideja     nadam se da budeš ti bio jedan od onih koji ce navratit 
Naravno! Cigarete ostavljam na ulaznim vratima 
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 16/12/2010 : 15:33:36
|
A sto odmah tako generalno, Lorde? Kako to mislis, nepusaci nemaju izbor? Pa sve je sad njihovo. Restorani, poslasticarnice, kafici u supermarketima, pumpe... A pusaci imaju samo kafice, i to ne sve (Darthov slucaj je ipak relativno redak). Pre ce biti da je pusacima vrrrrlo suzen izbor. Zasto je normalno da pusaci izadju da zapale kad su u kaficu za nepusace, a nije normalno da nepusaci piju kafu van pusackog kafica? Bio sam pre neki dan u Rijeci. Od dvadeset kafica na korzu osam je za pusace i 12 za nepusace. Gde je tu problem? U firmi smo imali prostoriju za pusace i sve je bilo OK. Sada su nam i to oduzeli. Sta je time dobijeno? Nista, sem sikaniranja pusaca. |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 16/12/2010 : 15:39:30
|
@Beva Stos je u tome da kad se pusi u uredu, vise se pusi (mnogima vise od pola izgori u pepeljari). Izlaziti napolje znaci smanjiti broj cigareta na dan, sto nesumnjivo moze da bude samo korisno. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/12/2010 : 16:19:06
|
quote: Originally posted by paro A što se tice tvoje price, eto, ja doma uopce ne pušim, cak ni na balkonu, a kad dodem u goste normalno i ljudski pitam dal smijem zapalit, ako ne nije smak svijeta, pa nisam došao u goste zbog duhana. A ne znam zašto bi te itko gledao kao cudaka, pa cak ni ja ne pušim u prostoriji u kojoj su djeca pobogu, ne želim da moj porok postane i tudi, daleko od toga..
Gle, ti si vec treci ili cetvrti koji je ustvrdio na ovom topicu da uvijek pita prije nego negdje pripuši ili pazi da ne puši blizu male djece... U stvarnosti vas je takvih obrazrivih vrlo malo. Mene nitko od pušaca nije pitao nikad kad je došao u moj stan može li pušiti ili dal mi smeta. Naravno, ja se uvijek tiho usprotivim, no žena uvijek gura pepeljare, jer se ne želi zamjeriti (posebno familija), bla, bla. Ili da ne bude cudakinja, kako je gore obi gore napisao, jel kao što joj to može smetati malo dima.
Možemo bez problema podijeliti tko je protiv pušenja u kaficima, nepušaci su protiv pušenja, pušaci za, i to je to. Svaki ima dobre argumente za svoje stavove. A kad se spomene još i gubitak radnih mjesta, zalazimo i u osjetljivu pricu jer je to opet povezano s preživljavanjem u ovim uvjetima recesije. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 16/12/2010 : 16:29:18
|
quote: Originally posted by cat claw
A sto odmah tako generalno, Lorde? Kako to mislis, nepusaci nemaju izbor? Pa sve je sad njihovo. Restorani, poslasticarnice, kafici u supermarketima, pumpe... A pusaci imaju samo kafice, i to ne sve (Darthov slucaj je ipak relativno redak). Pre ce biti da je pusacima vrrrrlo suzen izbor. Zasto je normalno da pusaci izadju da zapale kad su u kaficu za nepusace, a nije normalno da nepusaci piju kafu van pusackog kafica? Bio sam pre neki dan u Rijeci. Od dvadeset kafica na korzu osam je za pusace i 12 za nepusace. Gde je tu problem? U firmi smo imali prostoriju za pusace i sve je bilo OK. Sada su nam i to oduzeli. Sta je time dobijeno? Nista, sem sikaniranja pusaca.
nisam citao celu temu, samo ovih par zadnjih postova, te se replika ne odnosi ni na koga posebno. (osim slucajno, ali tu nema pomoci )
elem, izbor - pusac moze i sa cigarom i bez cigare, tacnije - nece da umre bez cigare. a nepusac se nije opredelio za cigare, a pusac mu to namece.
najvise uslovljeno izjavama tipa "ma ajde, sta ti je (ili jos gore - sta se foliras), kao, ne mozes da istrpis jednu cigaru?"
a kontra pitanje bi onda bilo "a cekaj, ti ne mozes da istrpis bez jedne cigare?" to je sat vremena, nisu tri dana u pitanju....
na to sam najvise hteo da skrenem paznju, jer u celoj prici uvek pusack pobedi....
a za bizarne zakone i pravila, pa to samo lud moze da se ne slozi. to, na primer, da ne sme da se pusi u celom skolskom dvoristu, nego moras da se sklonis 20 metara od skole....give me a break.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts
Posted - 16/12/2010 : 16:38:58
|
Kad vidim kakve su empaticne dušice ovi nepušaci prosto mi dode da postanem vegeterijanac i zahtevam zabranu mesa i mesnih preradevina. Meso je štetno, izaziva holesterol i srcana oboljenja, ugrožava životinje, i, najzad, coveku meso nije neophodno za ishranu, znaci može bez njega. Ako ne zabranu, onda barem da poskupi i da kilogram mesa košta 100 evra! |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 16/12/2010 : 16:56:29
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by paro A što se tice tvoje price, eto, ja doma uopce ne pušim, cak ni na balkonu, a kad dodem u goste normalno i ljudski pitam dal smijem zapalit, ako ne nije smak svijeta, pa nisam došao u goste zbog duhana. A ne znam zašto bi te itko gledao kao cudaka, pa cak ni ja ne pušim u prostoriji u kojoj su djeca pobogu, ne želim da moj porok postane i tudi, daleko od toga..
Gle, ti si vec treci ili cetvrti koji je ustvrdio na ovom topicu da uvijek pita prije nego negdje pripuši ili pazi da ne puši blizu male djece... U stvarnosti vas je takvih obrazrivih vrlo malo. Mene nitko od pušaca nije pitao nikad kad je došao u moj stan može li pušiti ili dal mi smeta. Naravno, ja se uvijek tiho usprotivim, no žena uvijek gura pepeljare, jer se ne želi zamjeriti (posebno familija), bla, bla. Ili da ne bude cudakinja, kako je gore obi gore napisao, jel kao što joj to može smetati malo dima.
A dobro, ima nas svakakvih, a istina je da ne treba sudit po sebi. Svakome je doma drugcija situacija. Ja recimo kad dodem kod nekog još dan-danas na vratima pitam dal se trebam izut, na što me svi zacudeno gledaju prije nego što prasnu u smijeh. Pa šta ja znam, možda je ženica prije pol sata oprala pod i nece joj baš bit drago da vidi nekog balavandera kako u timberlandkama šalabajza po stanu. A vecina odgovora na to je: Daj Paro jbte, pa kolko godina imamo? A šta ja mogu, moram pitat... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:17:48
|
Mene nitko od pušaca nije pitao nikad kad je došao u moj stan može li pušiti ili dal mi smeta. Naravno, ja se uvijek tiho usprotivim, no žena uvijek gura pepeljare, jer se ne želi zamjeriti (posebno familija), bla, bla. Ili da ne bude cudakinja, kako je gore obi gore napisao, jel kao što joj to može smetati malo dima.
naravno da "malo dima" baš nece smetat, al ak je u pitanju onaj strastveni pušac, koji pali jednu za drugom, to je vec druga stvar. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/12/2010 : 17:18:21
|
Ovo je totalno kao da si opisao moju ženu i mene - potpuno ista situacija. Ona razdragano daje pepeljaru, a ja se mrštim iz pozadine...  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:21:46
|
quote: Originally posted by henry
Kad vidim kakve su empaticne dušice ovi nepušaci prosto mi dode da postanem vegeterijanac i zahtevam zabranu mesa i mesnih preradevina. Meso je štetno, izaziva holesterol i srcana oboljenja, ugrožava životinje, i, najzad, coveku meso nije neophodno za ishranu, znaci može bez njega. Ako ne zabranu, onda barem da poskupi i da kilogram mesa košta 100 evra!
Opet neodgovarajuc primjer. To što cu se ja najesti mesa tebe nece trovati. Razumiješ li kljucnu razliku? Pušac truje sebe i druge.
Što se tice empatije. Meni je važno moje zdravlje. Preporucio bih i tebi (ako pušiš) da prestaneš. No, ako se baš želiš trovati, to je tvoja odluka.
S obzirom kolike novce duhanska industrija uzima na pušacima, pušenja ce biti do kraja svijeta. Tu nemam nekih iluzija. Jedino želim razviti svijest (koju vecina pušaca nema) da kada puše, odu negdje gdje nema drugih ljudi koji ce udisati dim. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 16/12/2010 17:36:06 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:23:11
|
quote: Originally posted by cat claw
Bio sam pre neki dan u Rijeci. Od dvadeset kafica na korzu osam je za pusace i 12 za nepusace. Gde je tu problem? U firmi smo imali prostoriju za pusace i sve je bilo OK. Sada su nam i to oduzeli. Sta je time dobijeno? Nista, sem sikaniranja pusaca.
nece ovi kafici za nepušace dugo trajat, zacas ce se zatvorit zbog slabe zarade... |
Edited by - Darth Ivan on 16/12/2010 17:26:17 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:27:25
|
Kad vidim kakve su empaticne dušice ovi nepušaci prosto mi dode da postanem vegeterijanac i zahtevam zabranu mesa i mesnih preradevina. Meso je štetno, izaziva holesterol i srcana oboljenja, ugrožava životinje, i, najzad, coveku meso nije neophodno za ishranu, znaci može bez njega. Ako ne zabranu, onda barem da poskupi i da kilogram mesa košta 100 evra!
ma kaki, ja kad jedem meso, ja ne teram tebe da jedes....
u najgorem slucaju, ako vam i nije bitan taj momenat da neko nece da udise CO i ostala govna, a onda barem da smrdi nevidjeno, gusi, call it what you like.... |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:35:05
|
Vi ste, naravno, shvatili da sam se zezao sa prethodnim postom?  |
Edited by - henry on 16/12/2010 17:35:41 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:37:18
|
Vi ste, naravno, shvatili da sam se zezao sa prethodnim postom? 
Ja nisam.  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 16/12/2010 : 17:58:44
|
like master, like apprentice :D |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 16/12/2010 : 19:01:22
|
Meni toliko ne smeta dim od cigareta u kaficima što se tice udisanja, koliko mi smeta što mi kasnije odjeca smrdi. To me je uvijek nerviralo kada sam išao u kafic na kavu i vratio se kuci sa smradom od cigareta. Ovdje u SLO je super! Nema zatvorenih prostora gdje se može pušiti. Ljudi su se jednostavno navikli, izadu van na pet minuta, zapale i to je to. Nitko se ne buni, pa niti okorjeli pušaci. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 16/12/2010 : 20:02:43
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Mhejl
Obi, a koliko tacno ta uloga "pasivnog pušaca" šteti necijem zdravlju? Jer, meni se cini da malo dramatizujete stvari - oprostite ako griješim...
Medicina je vec utvrdila da griješiš.
Pa ja se prema tome odnosim sa rezervom. Medicina ništa nije dokazala, istraživanja su samo pokazala da izloženost duvanskom dimu kao posledicu ima povecani rizik od dobijanja nekih bolesti. Ali to ne znaci i jedini. Drugi uzroci su ocigledno nebitni. Prema tome, može da bidne al ne mora da znaci. Ako ja ceo život provedem u prostoriji sa par pušaca i pritom cepam dve kutije dnevno, normalno je da ce da mi riknu pluca. Ali provesti par sati nedeljno u zadimljenom kaficu je, slažem se, za nepušace neprijatno, ali teško da dovodi do nekih posledica. Kao i sa alkoholom, recimo. Pij litar votke dnevno i ciroza ti je zagarantovana. Ma preteruj u cemu god hoceš, imaceš posledice. Ali umerena kolicina nije baš toliko štetna...
Slažem se, ovo za umjerenost stoji. Ja preko vikenda odem u kafice, ali ne zadržavam se dugo. Smeta me što mi kasnije odjeca zaudara po tom dimu, ali ne mogu biti samo zatvoren kod kuce, moram ici van. Što se tice tih medicinskih istraživanja o štetnosti pušenja, nije bez vraga da te analize upozoravaju na štetnost istog. Pitam se cemu onda sva ta antipušacka kampanja u Americi i Europi, nije valjda neki hir nepušaca prema pušacima u pitanju? Spominju se i povecani troškovi zdravstva zbog ljecenja bolesti uzrokovanih pušenjem, pa pušaci u prosjeku (pogotovo kad su malo stariji) cešce poboljevaju od nepušaca (u prosjeku naravno, uvijek ima iznimaka), više zbog toga izostaju s posla a to ne paše poslodavcima... |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 16/12/2010 : 20:10:05
|
quote: Originally posted by Bob Rok Sad ti kazes da je neko pusio, pa ziveo 100 godina i nista mu nije bilo? Mozda, ali je sigurno doslo do mutacija u njegovom DNK materijalu sto znaci da je rizik za karcinome povecan kod pokolenja.
Pušaci cesto koriste taj argument u raspravama o štetnosti pušenja, a ja im onda kažem da bi neki takav pušac koji je doživio 100 godina, a puno je pušio, možda doživio i 110 da nije pušio. |
 |
|
Topic  |
|
|
|