forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kuda idu ZS i LMS?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
za mene kao ljubitelja zagora,a i kolekcionara,imam oko 750 komada,izdanja u zs i lms su nezamenjiva,i po meni jedina originalna,sve posle sto nije premijerno je falsifikat.
pa pogledajte ovde na aukcijama,jedna pored druge aukcija zagor extra komplet 1 do 169 i lms 4,pa vidite sta je skuplje i za koliko
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 22/02/2009 : 21:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
quote:
Originally posted by dejan borca

za mene kao ljubitelja zagora,a i kolekcionara,imam oko 750 komada,izdanja u zs i lms su nezamenjiva,i po meni jedina originalna,sve posle sto nije premijerno je falsifikat.
pa pogledajte ovde na aukcijama,jedna pored druge aukcija zagor extra komplet 1 do 169 i lms 4,pa vidite sta je skuplje i za koliko

Pa LMS4 je star i redak strip.Naravno da je skup.
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
pa upravo je tema ovde sta je vrednije i dali se isplati zs i lms
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:

pa upravo je tema ovde sta je vrednije i dali se isplati zs i lms

i zagor extra ce da bude vredan,tamo,za nekih 20 godina

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
to ne sumnjam,a koliko ce onda biti zs i lms
Go to Top of Page

Guzonjin sin
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Guzonjin sin a Private Message
U poslednje vreme ne kupujem LMS i ZS, jedino ako nadem kod ulicnih prodavaca za male pare i ako ga nemam. Nije mi cilj da sakupim sve LMS i ZS ako nešto uleti onda kupim. Poslednje koje sam kupio bilo je letos ZS 23 i prvi Kapetan Miki za po 400 dinara i mislim da sam dobro prošao. Inace LMS imam 444 broja a ZS 424, i to su uglavnom LMS posle 500 i ZS posle 600 broja. Imam i one starije ali ne nešto mnogo i nemam neke vredne extra ocuvane
Nikad nisam prodao ili menjao nijedan LMS i ZS imam i neke duple ali ne mogu da se odlucim koji da zadržim pa ostavim oba. Jedino mi neko nekad ukrade neki primerak kad ne gledam
Vecina ce reci da sam bolestan ispod skalpa ali meni se baš takav dizajn stripova svida. Kakve bre kartonske korice ja volim kada strip može da se savija pa još kad zamiriše (ovi novi drugacije mirišu smrde na lepak da navuku klince da kupuju ) od ovih kasnije izdatih stripova najviše mi se svidaju oni od Mavericka, na žalost nije ih izašlo mnogo. Takvi stripovi bi bili jeftiniji od ovih novih ali zato ne bi lepo izgledali na polici a sada je to izgleda najvažnije.

Mrzim duge postove
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:

to ne sumnjam,a koliko ce onda biti zs i lms

tad ih nece biti,raspasce se od vremena :D
btw vidim i ti zivish u borchi :D

granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
bice bice i bice mnogo vredni
zivim u borci,a i ti izgleda
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 22/02/2009 : 22:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:

bice bice i bice mnogo vredni

Tako bi trebalo da bude. Mene cudi da je cena nekog npr. Zagora iz ZS(900-1100) danas manja nego što je cena novog kiosk izdanja(oko 120 din.). Ipak je to strip koji je star preko 15 godina. Znam da cena zavisi od odnosa ponude i potražnje i da su ti brojevi štampani u velikom tiražu, ali ipak(smajli koji se cudi)...
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 22/02/2009 : 22:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Postoji samo jedna i jedina kolekcija.To su mama i tata svih kolekcija na ovim prostorima i to su zs i lms.
Njihova vrednost nikada nece biti dovedana u pitanje i ko ima te dve kolekcije u dobrom stanju moze se smatrati za bogatog u svakom smislu reci.
Mislili tako ili ne nikada nece biti dostignute.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 22:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
upravo kako i rekoh,u zs i lms ima pojedinacnih komada koji su skuplji nego cele kolekcije novijih izdanja
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/02/2009 : 22:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
I kakve veze cijena ima s kvalitetom edicije?

Trouble will find me
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 23:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
nije stvar u kvalitetu,vec u vrednosti edicije
zs i lms su losijeg dizajna od danasnjih izdanja,ali imaju veliku kolekcionarsku vrednost,samim yim i cenu
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/02/2009 : 23:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:

zs i lms su losijeg dizajna od danasnjih izdanja,ali imaju veliku kolekcionarsku vrednost,samim yim i cenu

Pa gle oni imaju toliku cenu zato shto su stari,i zato shto su "kult"
ako smem tu rech da upotrebim.Ali kada bih birao izmedju nekog starog i otrcanog LMS-a ili ZS-a(bez uvrede ikome) i nekog dobrog kvalitetnog HC albuma (od Fibre,belog puta ili bilo koga drugog)izabrao bih album.Jer vreme odredjuje cenu,ne kvalitet

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29341 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/02/2009 : 23:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Zasto onda ne skupljate marke, a ne stripove? Puno više vrijede.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/02/2009 : 23:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Kako kome.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/02/2009 : 23:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message
to jo ok,nije prica sta je kvalitetnije,to svi znamo i vidimo
pa imam i ja sva izdanja sd i ludensa
rec je o kolekcionarskoj vrednosti
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 22/02/2009 : 23:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94
ako smem tu rech da upotrebim.Ali kada bih birao izmedju nekog starog i otrcanog LMS-a ili ZS-a(bez uvrede ikome) i nekog dobrog kvalitetnog HC albuma (od Fibre,belog puta ili bilo koga drugog)izabrao bih album.Jer vreme odredjuje cenu,ne kvalitet

Jeb'ga svi polazite od cinjenice da sa jedne strane imate krs strip od Zlatne serije a sa druge strane nov HC strip album...pa naravno da ce svako izabrati novi strip album
Uveren sam da bi slicno uradili i oni majmuncici po istrazivackim centrima

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/02/2009 : 23:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by DZOMBA

Naravno da je danas moguche da se napravi kvalitetniji proizvod, kao shto ce za koju godinu to biti sluchaj u odnosu na ovo danas. Ali kao i u svakoj kulturi i zemlji stara prva izdanja su blago a reprinti su za zaborav. Reprint moze da se chita ako neko uopshte vishe moze da chita te stripove ali chuvaju se rariteti.

Pa zar prvi i jedini cilj nije citanje ( uz gledanje ). A reprint je kompletan, vjeran originalu u tim bitnim segmentima. Druga je stvar ako neko kolekcionarstvo poistovjecuje sa izgledom sadržaja polica ili osjecaju da imaju "vrijednu" stvar.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 22/02/2009 : 23:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

Jeb'ga svi polazite od cinjenice da sa jedne strane imate krs strip od Zlatne serije a sa druge strane nov HC strip album...pa naravno da ce svako izabrati novi strip album
Uveren sam da bi slicno uradili i oni majmuncici po istrazivackim centrima

HEHE,hteo sam da kazem da je meni vredniji strip album od bilo kog lms-a ili zs-a,mada jbg ipak je to samo moje misljenje :)

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 22/02/2009 : 23:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
HEHE,hteo sam da kazem da je meni vredniji strip album od bilo kog lms-a ili zs-a,mada jbg ipak je to samo moje misljenje :)

bilo kog...hm...bas bih te voleo videti u situaciji da sa jedne strane imas recimo ZS 13 a sa druge najnoviji HC album...tu bi se i majmuncici zapitali sta da urade ?

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/02/2009 : 23:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pa album, di je tu dilema? Imaš neko teže pitanje?

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 22/02/2009 : 23:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Pa album, di je tu dilema? Imaš neko teže pitanje?

bez komentara

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/02/2009 : 23:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

bilo kog...hm...bas bih te voleo videti u situaciji da sa jedne strane imas recimo ZS 13 a sa druge najnoviji HC album...tu bi se i majmuncici zapitali sta da urade ?

Uzmeš ZS 13, momentalno ga prodaš i kupiš 15 novih HC albuma.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/02/2009 : 01:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:

Uzmeš ZS 13, momentalno ga prodaš i kupiš 15 novih HC albuma.

Naravno
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000