forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kuda idu ZS i LMS?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/02/2009 : 01:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by DZOMBA

Naravno da je danas moguche da se napravi kvalitetniji proizvod, kao shto ce za koju godinu to biti sluchaj u odnosu na ovo danas. Ali kao i u svakoj kulturi i zemlji stara prva izdanja su blago a reprinti su za zaborav. Reprint moze da se chita ako neko uopshte vishe moze da chita te stripove ali chuvaju se rariteti.

Pa zar prvi i jedini cilj nije citanje ( uz gledanje ). A reprint je kompletan, vjeran originalu u tim bitnim segmentima. Druga je stvar ako neko kolekcionarstvo poistovjecuje sa izgledom sadržaja polica ili osjecaju da imaju "vrijednu" stvar.

Savrseno lepo citam i gledam savrsene skenove koje imam, onda mi strip ni ne treba
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 23/02/2009 : 04:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
imam veliki broj stripova LMS i zlatne serije sigurno bar 800-900 ne bi ih nikada menjao, naravno kupovao sam ludens i sd ali nisam nakon toga prodavao dnevnikova izdanja jer svaki od tih brojeva predstavlja za mene i komad istorije i za veliki broj stripova je vezana neka prica koje se rado secam. To za mene nisu samo stripovi vec neka vrsta vremeplova, i cuvacu ih dok sam ziv

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 09:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Vidim da se stari brojevi ZS/LMS odlicno prodaju na aukcijama. Ponekad se i ja zapitam kako je to moguce, mozete i sami da se uverite da dostizu visoke cene, sad zasto je to tako???

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25287 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/02/2009 : 09:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by dejan borca

nije stvar u kvalitetu,vec u vrednosti edicije
zs i lms su losijeg dizajna od danasnjih izdanja,ali imaju veliku kolekcionarsku vrednost,samim yim i cenu

Zasto onda ne skupljate marke, a ne stripove? Puno više vrijede.

Zato što ovde govorimo o stripovima, nemoj da spamuješ

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
888 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 23/02/2009 : 09:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Pošto sam ja jedan od strastvenih kolekcionara stripova, naravno da skupljam edicije ZS i LMS....Ali samo ljepo ocuvane...Da imate samo priliku da vidite, kako izgledaju ove dve edicije uredene u neki vitrini ili omari, znali bi šta govorim . Inace i sam skupljam LU EX i VC redovnu seriju! Sada i neke Libellus izdanja...ali NIKAD ne zamenim ZS i LMS serijala-bar zasada ne.

Invincible shield
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29346 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/02/2009 : 10:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by giant

ali NIKAD ne zamenim ZS i LMS serijala-bar zasada ne.

To sam i ja govorio do prije godinu dana;)

Ozbiljno, postujem svaciji izbor, naravno, ali shvatio sam da mi je besmisleno skupljati stripove koje nikad necu procitati, samo da bi prekrizio broj na popisu. Skupljao sam ZS/LMS 5 godina i kad sam skupio sve, u narednih 5 godina NIJEDNOM nisam uzeo u ruke NIJEDAN od tih stripova. Pola ih ionako znam napamet (i imam u boljim edicijama), pola mi je danas prakticno necitljivo (blek, miki, mark, kit)... Onda se covjek priupita "pa što ce mi uopce?". Htio sam si ostvariti san iz djetinjstva, a kad sam ga ostvario, shvatio sam da me nije ispunio. Kad snovi postanu dohvatljivi, gube sjaj, rekao bi pjesnik...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 10:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Jasno i glasno

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25287 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/02/2009 : 10:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Eto ja, pre posežem za ZS/LMS nego ovim novim reprintima i slicnim. Nemam ih sve, i znam da kada bi ih sve sakupio, da ih nikada više ne bih takao. Zato ne žurim ;-)

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 23/02/2009 : 14:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja bi voleo da ih imam samo da bi ih imao. Nije mi ni vazno da budu bog zna kako ocuvani.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
888 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 23/02/2009 : 14:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by giant

ali NIKAD ne zamenim ZS i LMS serijala-bar zasada ne.

To sam i ja govorio do prije godinu dana;)

Ozbiljno, postujem svaciji izbor, naravno, ali shvatio sam da mi je besmisleno skupljati stripove koje nikad necu procitati, samo da bi prekrizio broj na popisu. Skupljao sam ZS/LMS 5 godina i kad sam skupio sve, u narednih 5 godina NIJEDNOM nisam uzeo u ruke NIJEDAN od tih stripova. Pola ih ionako znam napamet (i imam u boljim edicijama), pola mi je danas prakticno necitljivo (blek, miki, mark, kit)... Onda se covjek priupita "pa što ce mi uopce?". Htio sam si ostvariti san iz djetinjstva, a kad sam ga ostvario, shvatio sam da me nije ispunio. Kad snovi postanu dohvatljivi, gube sjaj, rekao bi pjesnik...

Ako sam pošten, ovo što je boldovano, najbolje je napisano dosad, što sam procitao na temu ZS i LMS....Zaista, moram da stavim ovde svoj potpis-živa istina! Mnogo pitanja:Zašto ih skupljamo jer je trošak velik=ogroman...bolje za taj novac kupiti nova izdanja. Da ili ne
Ja sam se medutim vec nekoliko godina nazad odlucio: skupicu ZS i LMS-ali posle one recenice gore, malo se plašim tog momenta, kad zaista sve skupim...Gotovo smo svi ljudi takvi, da nam neke stvari kad ih dobijemo izgube sjaj- govorim o materijalnim stvarima, naravno

Invincible shield
Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 14:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message
Ljudi prave i veche greshke u zivotu od prodaje ZS/LMS.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30935 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 23/02/2009 : 14:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Ja sam skupio preko 85 % ZS i LMS, ali sam skužio da cu teško ikad skupit sve, a kamoli procitat, pa sam prodao vecinu, ostavio sam si komplet Mister No-a, Džudasa, kapetana Mikija, a fali mi još nekoliko Texeva i 3 Martija, i to je vec dovoljno uz financijsku situaciju, i trenutna izdanja da imam kaj skupljat godinama, a što ce donijeti buducnost, vidjet cemo...

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 14:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Ja sam svojevremeno prodao zagora od zs jedno 200kom,ostavio samo nasilje u darkvudu,kasnije poceo da sakupljam ludens.Mislim da bih opet prodao,jer sta ce mi,ima lepsih i naravno kompletnih izdanja.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 23/02/2009 : 15:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Ja sam se ZS i LMS otarasio odavno. Jedino jos uvek skupljam ZS Texa.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 16:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja jos nisam ostvario san, nisam jos uspeo da skupim komplet.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 16:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

Ja sam svojevremeno prodao zagora od zs jedno 200kom,ostavio samo nasilje u darkvudu,kasnije poceo da sakupljam ludens.Mislim da bih opet prodao,jer sta ce mi,ima lepsih i naravno kompletnih izdanja.

Kada bi birao po istoj ceni izmedu Nasilja u Darkvudu objavljenog u ZS i iste price u izdanju Slobodne Dalmacije,verovali ili ne odlucio bi se za ovu drugu.
Razlozi: kompletna je,naslovnice su originalne,format je originalan.
Ja sam ipak kolekcionar i težim da strip bude što verodostojniji originalu.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/02/2009 : 16:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

I bolje. Kažu da je put ono što je važno, a ne stizanje na cilj...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 16:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by okiboki

Kada bi birao po istoj ceni izmedu Nasilja u Darkvudu objavljenog u ZS i iste price u izdanju Slobodne Dalmacije,verovali ili ne odlucio bi se za ovu drugu.
Razlozi: kompletna je,naslovnice su originalne,format je originalan.
Ja sam ipak kolekcionar i težim da strip bude što verodostojniji originalu.

Imam obe varijante, ali bih uvek, pre izabrao, po istoj ceni ZS br.13

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25287 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/02/2009 : 16:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Profesore, evo ja cu ti prodati ovo izdanje SD po ceni Nasilja u Darkvudu koje dostiže ovde kod nas na aukcijama, može? ;-)

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 17:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by srdjandj

I bolje. Kažu da je put ono što je važno, a ne stizanje na cilj...

Upravo tako! Stvar je u tome sto sam ja vec jednom imao kompletnu kolekciju ZS/LMS(u boljem stanju nego ovu sto imam nekompletnu), pa sam je, kao i mnogi, svojevremeno razdelio, ovo je drugi put da je skupljam, a i ne trudim se nesto da je moram, po svaku cenu, skupiti. Na -10 sam.
Veci mi je san da kompletiram ediciju Superstrip!

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 17:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Ma mozete i da se trampite,kao,glava za glavu -) -) -)
Pozdrav svima.Brucos na forumu,nadam se dobrom i fer druzenju.

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 17:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Ma mozete i da se trampite,kao,glava za glavu -) -) -)
Pozdrav svima.Brucos na forumu,nadam se dobrom i fer druzenju.

Pozdrav sinko, dobro nam dosao!!!

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 17:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
A sto se zs/lms tice,zbog alergije na prasinu i miris starog papira,moracu da prodam svoje zs/lms stripove.
Nemam ih mnogo,oko 500,ali kad pomislim da sam ih skupljao ceo zivot....Place mi se..
Inace uvek cu biti vise opredeljen za Dnevnik,nekako mi imaju dusu.A dasak starosti jos dodaje neki shmek.
Ma extra su bili.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 17:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Pozdrav i tebi srdjandj.
Bash me interesuje sta ti fali od dnevnika.Mada i sa -10 ti si moj idol ;-)
Samo nemoj da mi dajes adresu(a to ne kazem zbog koznog nemestaja i lcd tv-a) ;-) -)
salim se.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 17:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Profesore, evo ja cu ti prodati ovo izdanje SD po ceni Nasilja u Darkvudu koje dostiže ovde kod nas na aukcijama, može? ;-)

Hvala uzeo bih ali vec ga imam...
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000