forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kuda idu ZS i LMS?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 17:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Pozdrav i tebi srdjandj.
Bash me interesuje sta ti fali od dnevnika.Mada i sa -10 ti si moj idol ;-)
Samo nemoj da mi dajes adresu(a to ne kazem zbog koznog nemestaja i lcd tv-a) ;-) -)
salim se.

Ima u potraznji koji mi stripovi fale, samo nije to sad bitno, naici ce i oni jednom, ne zurim se, uzivaj!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 23/02/2009 : 19:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Mislim da je razlika izmedu zs i lms i novih izdanja simbolicna.
Stara imaju dusu i mnoge generacije su ih citale iz ljubavi prema stripu pa i ako je necija mama okrenula kafu decki tada nisu skakali sa prozora.Sada se mladi sve vise opredeljuju da dignu ruku na sebe ako strip nije u vinklu a da pre toga ne otvore taj isti.Srecan sam sto ne mislim kao i oni.
Lepo je biti fensi i imati slatke male tvrde glancere i uzivati u virtuelnom svetu video igrica.
Znajte da mnogi ovde ne misle tako dzaba pricate da je zs lms otrcan i ofucan ,moji su vecinom odlicno ocuvani.Skupljam ih zbog toga sto jesu i sta predstavljaju.
Ne svida mi se odnos nekih kjucnih ljudi prema necijem misljenju svako ima pravo da voli sta hoce,otkud ovolika negativna energija.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 23/02/2009 : 20:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by sdragan@

quote:
Originally posted by weljko94
HEHE,hteo sam da kazem da je meni vredniji strip album od bilo kog lms-a ili zs-a,mada jbg ipak je to samo moje misljenje :)

bilo kog...hm...bas bih te voleo videti u situaciji da sa jedne strane imas recimo ZS 13 a sa druge najnoviji HC album...tu bi se i majmuncici zapitali sta da urade ?

Uzmeš ZS 13, momentalno ga prodaš i kupiš 15 novih HC albuma.

ah cekaj odakle meni zs 13..Prvo ga treba kupiti.Na to ciljam :D
Pre bih kupio tih 15 albuma nego taj zs 13 :D

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 21:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
Kad vidim koliko mnogo se kao nedostatak starih izdanja ovde navode ispretumbane ili preskocene naslovnice, isecene stranice ili delovi stranica, preskocene epizode i redosled uopšte pitam se kako su se onda tolike generacije navukle na avanture Texa, Zagora, Malog Rendžera... Pa, je l' su bili ograniceni, manje pametni nego danas? Baš me interesuje koliko vas ste i u koliko stripova primetili da nešto nedostaje(stranice, naslovnice, redosled), a da ga niste uporedili sa originalom. Koliko sam samo uživao u nekim stripovima, a da sam tek 10 godina kasnije, na ovom forumu, saznao da tom stripu nešto 'fali'. Meni je uporedivanje ZS i LMS sa novim izdanjima kao uporedivanje gramofonske ploce i CD-a. Ima neceg i u onom pucketanju koje se cuje kad spustiš iglu na plocu!!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 21:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Naravno, osvojiš prvenstvo i uzmeš loptu za uspomenu. Koristiš je kasnije i nesretnim slucajem se probije. Ma ko ga jebe, igram i dalje s njom, neka je probijena... šta mogi kad sam nostalgican.

Zezam se malo ali...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2009 : 22:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

Kad vidim koliko mnogo se kao nedostatak starih izdanja ovde navode ispretumbane ili preskocene naslovnice, isecene stranice ili delovi stranica, preskocene epizode i redosled uopšte pitam se kako su se onda tolike generacije navukle na avanture Texa, Zagora, Malog Rendžera... Pa, je l' su bili ograniceni, manje pametni nego danas? Baš me interesuje koliko vas ste i u koliko stripova primetili da nešto nedostaje(stranice, naslovnice, redosled), a da ga niste uporedili sa originalom. Koliko sam samo uživao u nekim stripovima, a da sam tek 10 godina kasnije, na ovom forumu, saznao da tom stripu nešto 'fali'. Meni je uporedivanje ZS i LMS sa novim izdanjima kao uporedivanje gramofonske ploce i CD-a. Ima neceg i u onom pucketanju koje se cuje kad spustiš iglu na plocu!!

Ko je onda to gledao, pa jedino smo to imali kao deca, sta je drugo bilo, dva programa na TV-u, crno-belom i stripovi, kako da uporedjujemo sa originalima, nismo imali ni telefon, a kamoli internet i neku mogucnost komunikacije, zato nam je bilo vazno samo da imamo stripove i da uzivamo u njima.
Koga je bilo briga za kvalitet stripa, za crtez, bitni su nam bili junaci i bitno je bilo da su redovno izlazili, a bas me ZS/LMS i podseca na detinjstvo i zato su mi od svih stripova najdrazi.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 23/02/2009 : 22:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Naravno, osvojiš prvenstvo i uzmeš loptu za uspomenu. Koristiš je kasnije i nesretnim slucajem se probije. Ma ko ga jebe, igram i dalje s njom, neka je probijena... šta mogi kad sam nostalgican.

Zezam se malo ali...

Zezanje je pola istine, a ovde i nešto više

Edited by - Bruce Springsteen on 23/02/2009 22:07:24
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Puno više

Stara kuka srdjandj je to lipo objasnija. I baš danas, kad mogu nabaviti "bezgrešno" izdanje odlucujem se za njega. Cinjenica da je sve to idilicno, imati stara izdanja, i tako to. Ok, neka stoje ako ne traže ist i pit. Slažem se no vecina u njima gleda vrijednost koja stalno raste jer ce uvik biti onih koji ce pljunit nerealnu lovu za ta izdanja. I opet jednom dijelu takvih nostalgija je opravdanje a istina je u želji da imaju "baš taj" broj jer znaju da ce njega uvik moci unovciti bar za iste pare. Uvik ce biti onih koji ce ubosti neki biznis i lovu pa odluciti ispuniti svoj djecacki san. Što, iskreno, opravdavam i apsolutno razumin.
Druge bi se ( a i hoce ) pisme pivale kad bi tili malo ici dalje i kupiti štogod još za procitati jer jednog dana ce se i sadržaj "onih" stripova/brojeva znati napamet. A love nikad dosta...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 22:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Meni su nova izdanja ok,mislim,kad mogu italijani da prestampavaju stripove hiljadu puta-mozemo i mi ;-)
A i siri se strip kao jedna vrsta umetnosti.
Ali ono sto je bilo prvo i ostace prvo-Dnevnik N.S.To nijedan HC,strip u boji,ili kakav drugi novitet ne moze zameniti.
I zs 13 ce uvek vredeti kao 50 ludens extra 77,78(koji vec...)

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Meni su nova izdanja ok,mislim,kad mogu italijani da prestampavaju stripove hiljadu puta-mozemo i mi ;-)
A i siri se strip kao jedna vrsta umetnosti.

Apsolutno, nove generacije možda i novi citatelji.
quote:
Ali ono sto je bilo prvo i ostace prvo-Dnevnik N.S.To nijedan HC,strip u boji,ili kakav drugi novitet ne moze zameniti.

Ma da? Pitaj klince na forumu šta njima znaci Dnevnik? Možda te doceka pitanje koji? HRT, Nova ili RTL ( druge zemlje drugi programi )
quote:
I zs 13 ce uvek vredeti kao 50 ludens extra 77,78(koji vec...)

To i kažem ali ne iz razloga nostalgije. To je u 90% izgovor bez pokrica.

Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 22:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message
Zna se shta je i gde se chuva prvo izdanje Vukovog rjecnika, Gorskog vijenca ili Dositejevih Prikljuchenija.
I zna se shta su i chemu sluze svi oni silni "bolji" reprinti ili fototipska izdanja u kozi, sa zlatnim lokotima i graviranim grbovima na ekoloskim papirima, sa hologramima i neunistivim povezima. Prvo izdanje nikada se ne poredi.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 22:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Pa i ja sam klinac,zar je 20 godina mnogo???
A sto se tice zs 13(npr),mene isto ne veze mnogo nostalgija jer
nisam kupio nijedan zs-lms strip na trafici,vec kod prodavaca posle gasenja-nisam imao mogucnosti,bio sam u caletu

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40248 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/02/2009 : 22:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

nisam kupio nijedan zs-lms strip na trafici,vec kod prodavaca posle gasenja-nisam imao mogucnosti,bio sam u caletu

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by DZOMBA

Zna se shta je i gde se chuva prvo izdanje Vukovog rjecnika, Gorskog vijenca ili Dositejevih Prikljuchenija.
I zna se shta su i chemu sluze svi oni silni "bolji" reprinti ili fototipska izdanja u kozi, sa zlatnim lokotima i graviranim grbovima na ekoloskim papirima, sa hologramima i neunistivim povezima. Prvo izdanje nikada se ne poredi.

Pa pretpostavljam da je nova izdanja lakše procitati. Ono, bolji tisak, bolji papir i tako to.

Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 22:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message
quote:
quote:

Ma da? Pitaj klince na forumu šta njima znaci Dnevnik? Možda te doceka pitanje koji? HRT, Nova ili RTL ( druge zemlje drugi programi

Mozda u nekoj drugoj zemlji, ali kod nas ko god da se zanima za strip zna sta su Decje novine i Dnevnik nevezano za generaciju.
Za Vjesnik bi zaista mozda pitali "Jel' prolecca?"
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

O tome ti i pricam. Bljujem kad se prica o nostalgiji prema Blagu Crvene planine. Koliko je forumaša kupilo taj strip na kiosku, koliko ga je citalo u godini izdanja?
Svaka cast onima koji kažu, imam lovu, hocu taj strip! Prvi razlog? Mogu! Drugi razlog? Investicija! I Basta!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by DZOMBA

quote:
quote:

Ma da? Pitaj klince na forumu šta njima znaci Dnevnik? Možda te doceka pitanje koji? HRT, Nova ili RTL ( druge zemlje drugi programi

Mozda u nekoj drugoj zemlji, ali kod nas ko god da se zanima za strip zna sta su Decje novine i Dnevnik nevezano za generaciju.
Za Vjesnik bi zaista mozda pitali "Jel' prolecca?"

Možda u nekoj drugoj zemlji, ali kod nas ko god da se zanima za strip zna sta je Vjesnik i njegova izdanja.
Kenjaš ko foka

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 23/02/2009 : 22:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
[URL=http://imageshack.us][/URL]

Ko ima ZS 13, moga bi da prelepi KRAJ i napiše NASTAVAK u SDZEX br.70 "Bjegunac"
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 23/02/2009 : 22:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Meni je zalosno kad mi neko kaze,dok mu prodajem zagor pricu lms 99,da je to izaslo hiljadu puta,i da moze da mi da
samo 150-250 din jer ima klasik za 250 koji je kompletan.
Srecom ima dosta ludaka tipa ja,i dobar deo posade foruma stripovi.com

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Meni je zalosno kad mi neko kaze,dok mu prodajem zagor pricu lms 99,da je to izaslo hiljadu puta,i da moze da mi da
samo 150-250 din jer ima klasik za 250 koji je kompletan.
Srecom ima dosta ludaka tipa ja,i dobar deo posade foruma stripovi.com

Pricamo, iznosimo svoja mišljenja, slažemo se, ne slažemo... Nebitno.

No stvarno ne znam kako bi išta komentira na ovaj post

Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 23/02/2009 : 22:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message
Investicija nego šta. Volim ih ko oci ali sve ima svoju cijenu!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 22:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen
Ko ima ZS 13, moga bi da prelepi KRAJ i napiše NASTAVAK u SDZEX br.70 "Bjegunac"

Hi hi hi... koliko fali? Pogadaš u metu

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 22:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Ma, SDZEX ne valja ništa!! Mislim, kako uopšte mogu da citam takvog Zagora ciji serijal pocinje 55. epizodom, a prva izlazi tek u 31. broju??? Ja preko toga ne mogu da predem.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/02/2009 : 23:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Od koje pocinje Dnevnik? Ovo ozbiljno pitam, ne sican se.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 23:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:

Od koje pocinje Dnevnik? Ovo ozbiljno pitam, ne sican se.

Od 30.-31.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000