Author |
Topic |
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 23/02/2009 : 14:50:23
|
Eto, imam za poslati u Njemacku jednu pošiljku težine oko 2,5 kg. Dogovor je bio da to probam poslat kao tiskanicu jer sam na cjeniku (http://www.posta.hr/main.aspx?id=208) procital da se za svaki kilogram iznad 2 kg naplacuje po 20 kn pod uvjetom da se šalju knjige i sl. U tom slucaju bi poštarina za takvu tiskanicu bila 80 kn (60 kn za 2 kg + 20 kn za ostatak) dok bi za paket bilo 103 kn pa ispada jeftinije. Danas sam bio u pošti da za svaki slucaj pitam dal je to tak kak piše i rekli mi da nije moguce slati tiskanicu iznad 2 kg. Jedino kaj kod mene u pošti rade ljudi kojima je ponekad problem obracunati i normalnu tiskanicu, pa ne bi se cudil da su i ovdje pogriješili (a i izgledali su mi daleko od toga da bi bili sigurni u to kaj govore). Pa ak ima netko iskustva sa takvim slanjem ili zna dal je moguce poslati takvu tiskanicu, nek javi.
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
COLUMBO
Senior Member
Croatia
1615 Posts
Member since 21/11/2002 |
Posted - 23/02/2009 : 15:55:13
|
Najbolje je da te stripove pošalješ kao dvije tiskanice,jednu od 2 kg (60 kuna) i jednu od 500 grama ( 24,5 kuna).Ovo vrijedi ako masa ne prelazi 2.5 kg. Ako je masa izmedu 2,5 i 3 kg,morat ceš poslati kao dvije tiskanice; jednu od 2 kg i jednu od 1 kg. |
Edited by - COLUMBO on 23/02/2009 15:56:29 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/02/2009 : 16:15:06
|
quote: Originally posted by bonjovi4ever
Eto, imam za poslati u Njemacku jednu pošiljku težine oko 2,5 kg. Dogovor je bio da to probam poslat kao tiskanicu jer sam na cjeniku (http://www.posta.hr/main.aspx?id=208) procital da se za svaki kilogram iznad 2 kg naplacuje po 20 kn pod uvjetom da se šalju knjige i sl. U tom slucaju bi poštarina za takvu tiskanicu bila 80 kn (60 kn za 2 kg + 20 kn za ostatak) dok bi za paket bilo 103 kn pa ispada jeftinije. Danas sam bio u pošti da za svaki slucaj pitam dal je to tak kak piše i rekli mi da nije moguce slati tiskanicu iznad 2 kg. Jedino kaj kod mene u pošti rade ljudi kojima je ponekad problem obracunati i normalnu tiskanicu, pa ne bi se cudil da su i ovdje pogriješili (a i izgledali su mi daleko od toga da bi bili sigurni u to kaj govore). Pa ak ima netko iskustva sa takvim slanjem ili zna dal je moguce poslati takvu tiskanicu, nek javi.
To ti može proci, ali zavisi od njihove dobre volje i strucnosti. Inace, koliko sam ja shvatio, tiskanica može biti iznad 2 kg. samo ako je u pitanju jedan komad koji je teži od 2 kg. (npr jedna velika knjižurina). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 23/02/2009 : 16:19:25
|
Da, u tom slucaju tiskanica se moze slati do 5kg. samo u jednom komadu. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 16:24:04
|
quote: Originally posted by COLUMBO
Najbolje je da te stripove pošalješ kao dvije tiskanice,jednu od 2 kg (60 kuna) i jednu od 500 grama ( 24,5 kuna).Ovo vrijedi ako masa ne prelazi 2.5 kg. Ako je masa izmedu 2,5 i 3 kg,morat ceš poslati kao dvije tiskanice; jednu od 2 kg i jednu od 1 kg.
Mislim da cu onda poslat kao paket, jer je težina za sve skupa taman oko 2,5-2,6 kg tako da bi onda to vjerojatno bile tiskanice 2 kg + 1 kg (ipak još nešto se dodaje zbog pakiranja). A i poštarina je ista u tom slucaju (da ne govorim da je paket sigurnije slati)...hvala |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 16:36:00
|
quote: Originally posted by Obi-wan
To ti može proci, ali zavisi od njihove dobre volje i strucnosti. Inace, koliko sam ja shvatio, tiskanica može biti iznad 2 kg. samo ako je u pitanju jedan komad koji je teži od 2 kg. (npr jedna velika knjižurina).
Moguce, makar piše knjige od 2-5 kg tako da može biti i jedno i drugo. Što se tice strucnosti, recimo da sam prije 2 tjedna ja moral pomoci pri unošenju obracuna za tiskanicu u kompjuter. A kaj se tice dobre volje, ovaj kojeg sam danas pitao, je tak izgubljeno, rastreseno i jadno izgledal da sam pomislil da bi svaku sekundu mogao izvadit pištolj i streljiti mene ili sebe ili oboje (ili sve prisutne u pošti)...nešto tipa onog filma He Wa a Quiet Man.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/02/2009 : 16:46:49
|
E zato ja uvijek šaljem ženu u poštu... I nema(m) problema. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 23/02/2009 16:47:03 |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 17:01:22
|
To ti može proci, ali zavisi od njihove dobre volje i strucnosti. Inace, koliko sam ja shvatio, tiskanica može biti iznad 2 kg. samo ako je u pitanju jedan komad koji je teži od 2 kg. (npr jedna velika knjižurina).
Moguce, makar piše knjige od 2-5 kg tako da može biti i jedno i drugo.Što se tice strucnosti, recimo da sam prije 2 tjedna ja moral pomoci pri unošenju obracuna za tiskanicu u kompjuter. A kaj se tice dobre volje, ovaj kojeg sam danas pitao, je tak izgubljeno, rastreseno i jadno izgledal da sam pomislil da bi svaku sekundu mogao izvadit pištolj i streljiti mene ili sebe ili oboje (ili sve prisutne u pošti)...nešto tipa onog filma He Wa a Quiet Man.
Da, istina, smije se samo jedna knjiga poslat. Sad su mi to rekli u drugoj pošti gdje je veca mogucnost sigurnog izlaska. |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 17:03:35
|
E zato ja uvijek šaljem ženu u poštu... I nema(m) problema.
Hm, moraš jedanput probat poslati ženu u moju poštu (naravno, na vlastitu odgovornost) |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 23/02/2009 : 17:57:50
|
Bez dileme, šalji u dvi tiskanice. Trošak je 100 kn a brže dode i ne ide na carinu. Paket ce obavezno na carinu. Otvorit ce ga i pitanje kako pregledati i zatvoriti. Cak nije iskljucena ni mogucnost placanja carine.
Dvi tiskanice! Bez dileme! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 23/02/2009 : 18:03:00
|
U svakom slucaju bolje je slati kao tiskovine(tiskanice), jer je jeftinije, meni je prosle godine stigao paket sa stripovima od 5kg. iz Hrvatske i platio sam na posti prilikom preuzimanja, tada 25 evra u dinarskoj protivvrednosti, skoro isto koliko su vredeli stripovi, kad nisam poludeo od muke. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/02/2009 : 18:17:03
|
Ja sam skoro poslao paket od 9.5 kg za Nemacku... Platio sam i carinski pregled, sto znaci da je dzabe sto sam ja zapakovao dobro stripove, bandzairao kartonom, kad ce ih raskupusati u Novom Sadu i ko zna kako sklopiti... Nadam se samo da ce svi stici gde treba.. Postarina je paprena... Preporucena tiskovina za sada ide kako treba, dok je sa obicnom bilo podosta problema.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 18:30:27
|
quote: Originally posted by srdjandj
U svakom slucaju bolje je slati kao tiskovine(tiskanice), jer je jeftinije, meni je prosle godine stigao paket sa stripovima od 5kg. iz Hrvatske i platio sam na posti prilikom preuzimanja, tada 25 evra u dinarskoj protivvrednosti, skoro isto koliko su vredeli stripovi, kad nisam poludeo od muke.
Šaljem ko 2 tiskanice |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 18:30:28
|
quote: Originally posted by srdjandj
U svakom slucaju bolje je slati kao tiskovine(tiskanice), jer je jeftinije, meni je prosle godine stigao paket sa stripovima od 5kg. iz Hrvatske i platio sam na posti prilikom preuzimanja, tada 25 evra u dinarskoj protivvrednosti, skoro isto koliko su vredeli stripovi, kad nisam poludeo od muke.
Šaljem ko 2 tiskanice |
|
|
meto
Starting Member
63 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 23/02/2009 : 19:08:11
|
Bog Tomice, nemaš frke - možeš slobodno poslati kao tiskanicu jer ima tiskanica od 2-5 kg i cijena za 2,5 kg = 80 kn, 3-4 kg = 100 kn, 4-5 kg = 120 kn. Ja sam dosad slao u Njemacku, Dansku po 3-4, a i 4,5 kg i uvijek je stizalo bez problema, LP Meto |
kugo i kolero |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 23/02/2009 : 19:29:10
|
quote: Originally posted by meto
Bog Tomice, nemaš frke - možeš slobodno poslati kao tiskanicu jer ima tiskanica od 2-5 kg i cijena za 2,5 kg = 80 kn, 3-4 kg = 100 kn, 4-5 kg = 120 kn. Ja sam dosad slao u Njemacku, Dansku po 3-4, a i 4,5 kg i uvijek je stizalo bez problema, LP Meto
Tocno tak sam i ja mislil, ali eto--> u mojoj pošti su mi rekli da to nije moguce (pod uvjetom da su uopce znali kaj govore), u drugoj pošti su mi rekli isto što i ovdje na forumu (da je to VJEROJATNO moguce samo ak je u pitanju neka veca knjiga),a kod tebe je izgleda moguce bez obzira na sve....nije meni problem poslat kao 2 tiskanice, al mi je bezveze da covjek baca novce za poštarinu. |
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 23/02/2009 : 21:30:41
|
Meni nisu htjeli zaprimiti stripove kao tiskanicu na jednoj pošti, rekli su da su dobili uputu da stripovi ne mogu ici kao tiskanica i vratili su me nazad. Kaže, to je novo otprije par dana. Otišao sam na drugu poštu i tamo sam slagao da su knjige i nisu zagledali pa je prošlo. Nisam htio pitat može li se slat stripove da ne zatalasam. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 23/02/2009 : 22:01:42
|
quote: Originally posted by AZ
Meni nisu htjeli zaprimiti stripove kao tiskanicu na jednoj pošti, rekli su da su dobili uputu da stripovi ne mogu ici kao tiskanica i vratili su me nazad. Kaže, to je novo otprije par dana. Otišao sam na drugu poštu i tamo sam slagao da su knjige i nisu zagledali pa je prošlo. Nisam htio pitat može li se slat stripove da ne zatalasam.
Ne mogu virovati! Ben ti jarca, pa ja san posla stotine tiskanica. Nikad, ama baš nikad me nisu upitali na pošti šta je unutra. Najcešce šaljem iz Gradca i Makarske, ponekad i iz Ploca. Dakle tri razlicite pošte u dvi županije. Još nisan sla u Aziju i Afriku Nikad nikakav problem ili nesporazum. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 23/02/2009 : 22:15:38
|
Ma lenji su u posti... Ja svaki dan saljem i primam tiskovine, ali bukvalno svaki dan.. I nemam problema sa ovim mojima... Bezobrazni radnici su na dosta mesta problem.. Treba covek da lepo nazove upravu i da se pozali na "revnosnog" radnika i "nova pravila" pa da vidis kako ce da idu tiskovine.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
meto
Starting Member
63 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 23/02/2009 : 23:02:49
|
Ma ide to prijatelju bez problema, nego se valjda ti u pošti ne znaju služiti kompjuterom, reci im da pogledaju tiskanice od 2-5 kg - to imaju u programu, i ja sam slao iz tri pošte i nije bilo problema. |
kugo i kolero |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 23/02/2009 : 23:12:44
|
Ne ne... pazi. To je stvar tumacenja. Ako netko na šalteru strogo tumaci da pod "knjige" idu samo pisane knjige onda ne moraju uzeti. Ako prihvate podatak da se i strip može smatrati knjigom onda ide. Karikiram ali je tako. Cinjenica je da to kasnije nitko nece kontrolirati i stvar je samo "šaltera" i dobre voje. |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1325 Posts
Posted - 24/02/2009 : 00:16:15
|
quote: Originally posted by Renky
Ne ne... pazi. To je stvar tumacenja. Ako netko na šalteru strogo tumaci da pod "knjige" idu samo pisane knjige onda ne moraju uzeti. Ako prihvate podatak da se i strip može smatrati knjigom onda ide. Karikiram ali je tako. Cinjenica je da to kasnije nitko nece kontrolirati i stvar je samo "šaltera" i dobre voje.
Ja sam kod njih poslao cijelu hrpu tiskanica u kojima su bili stripovi i nikad nije bilo prigovora. Ali kad sam ih pital dal je moguce poslati tiskanicu iznad 2 kg, rekli su da nije moguce. Prije bi bilo da su oni prelijeni bili to provjeriti jer bi mi u suprotnom rekli da je moguce poslati s obzirom da im nisam niti rekel dal namjeravam knjigu ili stripove slati. Samo sam ih pital dal je moguce poslat tiskanicu iznad 2 kg, kratko i jasno. U ovoj drugoj pošti su mi barem rekli da je moguce poslati, ali s obzirom da mi je odgovorila neka nova, mlada ženska (ne bi se cudil da joj je to prvi radni tjedan) nije nit tolko cudno kaj nije bila sigurna. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 24/02/2009 : 00:28:22
|
Ovako. Tiskanice idu do 2 kg. Knjige idu do 5 kg. Doplata iznad 2 kg unutar HR je 6 kn za 1 kg ( tj. dio mase iznad ) ili 20 kn u med. prometu. Stvar je njihove dobre volje hoce li ti poslati stripove iznad 2 kg. Do 2 kg ne postavljaju pitanje. Plus, pitanje je koliko pažljivo procitaju upute. Tu dolazi do razlicitih tumacenja. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 24/02/2009 : 08:09:34
|
Vidite ovo, prosle godine mi je covek poslao iz Pertinje dve tiskovine sa stripovima po 5kg. otisao na salter, primili mu i to je meni stiglo, jedino je postar poludeo kad je video da mora da donese 10kg. stripova, sutradan je ponovo otisao na postu da posalje tiskovinu od 5kg. ali su mu rekli da je to nemoguce i da ta sluzbenica nije smela da primi takvu posiljku, zato je poslao vec pomenuti paket od 5kg. koji sam platio 25 evra po prijemu, svasta je moguce, bitno je da su ipak te dve tiskovine stigle. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/02/2009 : 10:39:43
|
Sve zavisi od sluzbenika u posti , npr 2-3 sluzbenika u posti me nece nikako tiskovinu. Cak je i sef smene odbio da primi tiskovinu. NEMAJU POJMA <<< A POSAO SU DOBILI PREKO VEZE |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Topic |
|