forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 pitanje vezano uz slanje tiskanice
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 24/02/2009 : 12:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message
Bio ja opet kod njih u pošti i pitao ih da kak to da nemrem poslat tiskanicu iznad 2 kg, ak na njihovom cjeniku (koji se nalazi metar i pol od njih) jasno piše onaj dio o slanju tiskanica od 2-5 kg. Ovaj na pošti je pogledao cjenik i rekao da nije znao, da mora da je taj dio tek nedavno donesen. Jebemu, pa gdje ih samo nadu takve

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 24/02/2009 : 13:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message
quote:
Originally posted by meto

Ma ide to prijatelju bez problema, nego se valjda ti u pošti ne znaju služiti kompjuterom, reci im da pogledaju
tiskanice od 2-5 kg - to imaju u programu, i ja sam slao iz tri pošte i nije bilo problema.

Zamisli, zbilja su na kraju uspjeli obracunati tiskanicu težine 2,7 kg pa je sve poslano u kompletu.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/02/2009 : 16:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by bonjovi4ever

Bio ja opet kod njih u pošti i pitao ih da kak to da nemrem poslat tiskanicu iznad 2 kg, ak na njihovom cjeniku (koji se nalazi metar i pol od njih) jasno piše onaj dio o slanju tiskanica od 2-5 kg. Ovaj na pošti je pogledao cjenik i rekao da nije znao, da mora da je taj dio tek nedavno donesen. Jebemu, pa gdje ih samo nadu takve

Ja imam cjenovnik iz 2005 gdje to piše...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/02/2009 : 16:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Tiskanica je adresirana pošiljka ciji sadržaj nema obilježja osobnog ili poslovnog dopisivanja, a otiskana je u više istovjetnih primjeraka na papiru, kartonu ili drugom materijalu. Tiskanicom se smatra i pošiljka koja sadrži knjige i tisak.

Knjige su neperiodicne tiskane publikacije. Na svakom primjerku knjige moraju biti otiskani: naslov knjige, ime i prezime autora, mjesto izdanja, godina izdanja i nakladnik. Listovi knjige moraju biti medusobno uvezani (tvrdi uvez, broširano-lijepljeno, broširano-šivano ili neki drugi nacin koji se primjenjuje za uvezivanje knjiga).

Tisak je tiskana publikacija koju izdaje nakladnik svakodnevno, povremeno ili u odredenom razdoblju (novine i casopisi). Na svakom primjerku novina i casopisa moraju biti otisnuti podaci o nakladniku, glavnom uredniku i tiskari, te datumu tiska.

Novine su tiskana publikacija koju izdaje nakladnik svakodnevno ili u odredenom razdoblju, a nije ukoricena ni uvezana.

Casopis je ukoricena i uvezana tiskana publikacija koju izdaje nakladnik redovito ili povremeno.

Tiskanica se predaje u otvorenoj omotnici, a može se predati i u zatvorenoj omotnici, ali tako da radnik HP-a može provjeriti sadržaj bez oštecenja omotnice. HP može dopustiti zatvaranje tiskanica predanih u velikom broju. U tom slucaju HP može otvoriti pošiljku radi provjere sadržaja.

U lijevom gornjem kutu adresne strane tiskanice pošiljatelj je obvezan staviti oznaku "TISKANICA" ("IMPRIME").

Tiskanici se može priložiti racun, nalog za placanje, otpremnica, kaseta, disketa, CD, DVD i slicno, s tim da se sadržaj priloga odnosi na sadržaj pošiljke i cini njen sastavni dio.

Tisak može sadržavati tiskani prilog koji ispunjava sljedece uvjete:

da je svojim sastavnim dijelom i uložen u pojedinacni primjerak tiska
da je nakladnik priloga isti kao i za tisak
da postoji medusobna veza sadržaja priloga i tiska.

Tisak može imati i druge priloge koji nisu navedeni, ali se u tom slucaju za te priloge naplacuje dodatna poštarina koja je propisana Cjenikom poštanskih usluga za takvu vrstu priloga ili pošiljke.

Na tiskanici je dopušteno precrtati, obilježiti ili podvuci neke rijeci ili dijelove teksta te ispraviti tiskarske pogreške. U knjizi je dopušteno napisati posvetu.

Tiskanica može biti mase do 2 kg i dimenzija koje odgovaraju dimenzijama propisanim za netipizirano pismo.
Iznimno, tiskanica može biti mase do 5 kg, ako je sadržaj nedjeljiv ili cini cjelinu.

Tiskanica koju šalje pošiljatelj bez adrese primatelja smatra se neadresiranom tiskanicom i ona se ne mora nalaziti u omotnici. Uvjeti i nacin predaje neadresiranih tiskanica ureduje se ugovorom koji pošiljatelj sklapa s HP-om.

U medunarodnom prometu tiskanice koje isti pošiljatelj otprema u vecim kolicinama na adresu istog primatelja mogu se staviti u jednu ili više posebnih vreca ("M" vrece). Masa "M" može biti najviše do 30 kg.

Izravnu poštu cine tiskanice koje sadrže samo promidžbene i druge marketinške poruke otiskane u više istovjetnih primjeraka, koje su adresirane na najmanje 40 razlicitih adresa.
Pošiljke izravne pošte mogu biti mase do 2 kg i dimenzija propisanih za netipizirano pismo. Pošiljatelj je obvezan prigodom predaje dati na uvid jedan primjerak pošiljke koju šalje kao izravnu poštu.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/02/2009 : 16:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
To što je "tiskanica" na kraju primljena a teža je od 2 kg je samo stvar uslužnosti službenika odnosno njegove dobre volje. Na tom cjeniku jasno je naznaceno cijena tiskanice do 2 kg a u posebnom dijelu se spominje težina do 5 kg ali ZA KNJIGE!!!!! Provjerite. Imate cjenik na stranicama HP-a. Znaci NE MOŽE i NE MORA službenik primiti ono što smatra da nije knjiga ili jedna cjelina težine ili nedjelivi dio cjeline ( opet KNJIGE ). To je i Obi stavija u svom postu. I jasno je vidljivo da postoji razlika u njihovom pravilniku dakle stvar je samo dobre volje.
Sad slobodno nastavite pljuvati po poštanskim službenicima.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts

Member since 12/12/2007

Posted - 24/02/2009 : 17:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.baretic a Private Message
u potpunosti se slažem sa renkyem, kod mene u lokalnoj posti idu tiskanice svakakve, dok iz crikvenicke pošte ne priznaju ništa, ako ne mogu opipati "tiskovinu" tj. ne smije bit zapakiran strip ni u vrecici, jer to nije po praviniku...
poanta je u tome da ovisi od službenika do službenika kako ce tumacit pravilnik pošte...

volim grad koji tece...
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1325 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 24/02/2009 : 18:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message
quote:
Originally posted by tomislav.baretic

u potpunosti se slažem sa renkyem, kod mene u lokalnoj posti idu tiskanice svakakve, dok iz crikvenicke pošte ne priznaju ništa, ako ne mogu opipati "tiskovinu" tj. ne smije bit zapakiran strip ni u vrecici, jer to nije po praviniku...
poanta je u tome da ovisi od službenika do službenika kako ce tumacit pravilnik pošte...

Tocno to, ali pod uvjetom da ga, naravno, znaju. Ovaj u mojoj pošti nije nit znao da postoji tiskanica iznad 2 kg...a kad je procitao cjenik, baš kak sam i ocekival nije nit pomislio da se to odnosi samo na knjigu. Ja sam normalno otišao doma to zapakirat i poslao kao jednu tiskanicu. Opet velim, ne bi bio problem poslat meni to i kao 2 tiskanice, ali ak se vec da uštedit na poštarini (nije 20 kn za baciti), normalno da budem to tak poslao.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000