Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 11:45:04
|
Nisam mogao, a da ga ne kupim. Slab sam na kiosk izdanja, ali ovo je posljednji put! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 27/02/2009 : 11:54:14
|
quote: Originally posted by cibalia
Nisam mogao, a da ga ne kupim. Slab sam na kiosk izdanja, ali ovo je posljednji put!
I ja na plavuše... Hi Hi Hi... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 12:48:34
|
Ja sam sinoc procitao. Prica je super, meni bolja od Gondora. Toricceli je perfektan, pogotovo njegovi goblini. Smješni za popizdit. |
No sikiriki |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 27/02/2009 : 13:38:30
|
quote: Originally posted by Archy
Ja sam sinoc procitao. Prica je super, meni bolja od Gondora. Toricceli je perfektan, pogotovo njegovi goblini. Smješni za popizdit.
Bilo je materijala za dobru trodelnu pricu... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 27/02/2009 : 23:19:38
|
Bogami, ovaj spec mi se jako dopao. Boselli nije iznio gotovo ništa svoga; sve su to plag..., pardon, hm, omaži raznim fantasyijima poput LoTR i tako. Sve beštije potjecu iz keltske i nordijske mitologije... Iako se ovaj spec u cjelini ne može povezati s MM kontinuumom; ima hrpa poveznica koja izmami smiješak na usta (): Mali ljudi, vilenjaci, vrata druge dimenzije, Morgana, Morrigan, heksagoni, mac, gral, žezlo, velecasni Robert Kirk, Banshee...
Iako u ovoj bajci nema ništa novoga, to nije ni bitno. Gušt je vidjeti Zagora kako se snalazi u jednom tipicnom, najtipicnijem fantasyju. Pocetak mi je bio neuvjerljiv. Sredina malo dosadnjikava (Zagor diže socijalnu revoluciju skupa s nekim izgubljenim potlacenim plemenom [klasika ;)]) i prebajkovita/fantasticna za moj ukus, ali kad su naši likovi zašli u šumu Mord, sve mi se to skupa pocelo svidati. Ne znam zašto, ali ispalo mi je dobro?! Teška fantazija, ali opet mi je dobro, možda zato što je sve živo utrpano u ovu pricu (i nije pateticno kao kad Burattini pokušava objasniti svaku sitnicu).
Što se tice scenarija, izveden je na zanimljiv nacin. Dijalozi su nekako beživotni i mislim da je to namjerno napravljeno kako bi se dobio ugodaj bajke u kojima su u središtu zanimanja samo zbivanja koja se odnose na citava kraljevstva, dok su odnosi izmedu likova (heroja) isforsirano izidealizirani. Na momente me sve to podsjeca na didaskalije iz Conana, pa se tako i ovdje epske bitke prikazane u samo jednoj vinjeti u kojoj se velicaju veliki pothvati kralja Zagora i njegovih kompanjona. Ipak, zamjerke idu na preobicna obracunavanja s nekim glavnim likovima (Sarek). Medutim, kraj je ispao kako treba.
Crtež nije super, ali je itekako zanimljiv. Sve bolji što se ide kraju. Neki ce misliti da ima previše detalja ili da je na momente sterilan (ali objasnio sam gore zašto takav dojam - radi fantasy ugodaja). Sad, nakon citanja mi se svida još više. Imam dojam da je Toricelli na momente imitirao Rossinskog.
Naslovnica bi bila dobra da Zagi nije u glupoj pozi.
Sve u svemu, drago mi je bilo procitati ovaj fantasy. Zagor kao junak iz bajke.:)) Baš me zanima kako je ispala Sclavijeva verzija (Golnor)?
Ocjena: (8, 9, 9, 8) = 86% U zadnje vrijeme ne dajem cesto ovakve ocjene "novim" Zagorima. Ipak je ovo '99, kad je Boselli bio u naponu snage.
Ostali, morate se uživiti ako želite da vam se svidi. Inferno je rekao |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 23:38:41
|
Nemam zamjerke. Upravo procitano i jako jako mi se svida. O cemu pricaš jer ovo ne zaslužuje 86% nego 97% (10, 10, 10, 9) Super spec. Posebno one legende od goblina i onaj debeli Ciko... Boselli je najbolji! Toriceli mi je vjerovali ili ne ovdje odlican. baš mi leži. desetka naslovnica je dobila ovako visoku ocjenu samo da ne kvari prosjek. Što volim smajlice P.S. Procitao dodatak o Ramathu. Jako važan za nas koji su procitali Indijsku trilogiju. Ona Lizzy baš lici na Jelenu vampiricu I kako možeš reci da je Boselli plagijator! Katran i perje!(Inferno, zahvali Bogu šta imaš dobar ukus jer ja više volim linc) (Pajtose, zašto je na topicu od sedam strana tak malo ljudi kažnjeno katranom i perjem)
Hi hi hi... |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 27/02/2009 23:43:26 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/03/2009 : 09:23:55
|
quote: Originally posted by teller
...istina, ali jedno je i prvovrstna cijena Libellus izdanja(100 kuna i više po knjigi) a drugo trecerazredna cijena kod Ludensa 25 kuna(4-5 puta manje). Libellusu kapa do poda, al da nije bilo Slobodne,Ludensa,Bernarda,Markosa sumljam da bi bilo i Libellusa.
Al' Telleru,opet zaboravljas da u knjizi od 100 i kusur kuna ti dobijes 3 price. Ajd' mrzi me da trazim,al' nek bude Tex od 120 kn sa 3 epizde u knjizi,to ti dodje 40 kn po stripu. A imas fenomenalan prevod,papir,korice,dodatne naslovne,dobar ritam izlazenja,dobru komunikaciju s citaocima...
A ovamo dobijes sakacene stripove(ceo dodatak od 30 strana),koliko puta poremecenu hronologiju,nejebavanje misljenja kupaca,izbacivanje naslovnih(kod MM)... za 25 kn. Meni to nije jeftinije Kosta me ko svetog Petra kajgana. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/03/2009 : 09:29:13
|
I jos nesto - osim Zagora za sve druge stripove moras da gledas u pasulj kad ce,a bogami i dal' ce. I dal' se neko iz Ludensa izvinio zbog bilo kog propusta??? Iz Libellusa jesu. I to oni koji i ulazu novac u to. Cak su i povlacili felericna izdanja (MMr No almanah 2) uz zamenu stripa svima za pare ili neki drugi strip. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 01/03/2009 : 09:36:01
|
Slazem se texe,narocito za m.m za 25kn.nekima kao nije bitno ako hvali 1 naslovnica,valjda je i ona deo stripa i mora da bude tu gde je njeno mesto.libellus to radi perfektno,mada zalim sto niko od izdavaca nije uradio to isto samo u mekom povezy.sve ovo sto se dogadja kod ludensa u zadnje vreme je cisto zbog vece zarade sa manje stranica(providno pa nema gde vise).steta ,svi specijali su bili ok ,i odjednom skrnavljenje. |
Edited by - cronos six on 01/03/2009 14:22:31 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/03/2009 : 09:37:01
|
I opet Telleru - znas li koliko su me kostali Ludensovi specijalci do sada? Ja ne i strah me da stavim na papir. Kupovao sam u HC,pa posle namere da odustanem ipak resio da nabavim SC i sad definitivno dizem ruke od svega sto ima alternativu kod drugih izdavaca. Kao i kolega Ultras,prodacu sve Zagorove i Chicove specijalce i prekinuti s kupovinom regularne serije. I cekam Veselu gospodu - pa kad bude-bude. Sa sve Blazinim dizajnom i slabijim otiskom. Jer ipak mi je bitniji sadrzaj od spoljasnosti,a 30 strana dodatka koje manjkaju uz specijalac mi je previse. Znaci,uzimacu samo Maxije i Extra dok i tu nesto debelo ne zaseru ili ih VC ne pokrene. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 01/03/2009 : 09:40:47
|
quote: Originally posted by cronos six
slazem se texe,narocito za m.m za 25kn.nekima kao nije bitno ako hvali 1 naslovnica,valjda je i ona deo stripa i mora da bude tu gde je njeno mesto.libellus to radi perfektno,mada zalim sto niko od izdavaca nije uradio to isto samo u mekom povezy.sve ovo sto se dogadja kod ludensa u zadnje vreme je cisto zbog vece zarade sa manje stranica(providno pa nema gde vise).steta ,svi specijali su bili ok ,i odjednom skrnavljenje.
To stoji,ali ne verujem da bi na taj nacin dobijali vise od nekoliko brojeva godisnje(evo ti i Ludensa i VC) a ovako imas 4 puta vise brojeva nego sto izadje u Italiji,a meni je i ritam izlazenja jako bitan(u stvari najbitniji). |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18908 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/03/2009 : 12:32:48
|
da se razumemo,volim Libellus i imam sve njihovo do sada(osim Klare) i kupovacu i kad necu imati za kruh ali pravit takvu dramu iz nekog dodatka i drvje i kamenje na Ludens...ko da nitko drugi ne pravi greške...da o Blaži i Vc ne govorim....neznam kako vas ne smeta,DA U LUKSUZNOM IZDANJU LIBELLUSA,RECIMO TEX ALMANAHA IMATE DVIJE PRICE SA JEDNOM IZGUBLJENOM NASLOVNICOM,nisam to potezao do sada jer cu jih ionako skenirat i ubacit ali...najviše me u Ludensu smeta njihov kontakt sa citateljstvom(ako ga ima imalo)za ostalo kapu dolje. Ako je najveca njihova greška uvodenje BLEKA I MARKA-(i njihova sp.izdanja izvucena iz redovnih brojeva-SVAKA JIM CAST, VOLIM TAKVE GREŠKE. NIje u redu da nisu izbacili dodatak(kad je vec cena 25 kuna)...ali kad nas vec dnevno svi natežu(poslodavci,država,vlast...)može to i jedan strip izdavac...najbolji ipak kad je kiosk izdanje u pitanju... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
Posted - 01/03/2009 : 13:49:23
|
Super strip,Boselli u naponu snage.Zabavna i simpaticna fantasy epizoda.Cak mi je i Chico ovdje dobar i smješan,ma Boselli je car.I dobro da prica nije razvucena,Nolitta bi to na 5 brojeva razvuko.Zanimljiv i susret revolveraša iz druge polovice 19.st koji zna pricu o Zagoru.Mogao je doc i neko iz 20.st:) Torricellijev detaljan crtež savršeno paše ovoj epizodi,izvrsno je nacrtao sluaghe i gobline. 8.5/10
|
puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac
sclavi>originalni radovi junjija ita |
|
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/03/2009 : 14:45:16
|
da, i korica je deblja a ljepilo NAPOKON izvanredno za razliku od ocajna u akd-u... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/03/2009 : 14:51:50
|
nego zar je ovo zbila torricellijev crtez? vidim njegove tragove na zagorovom licu i jos ponegdje, ali imam dojam da je sve ostalo radio netko drugi... ako je uistinu sve njegovo, onda mi je neshvatljivo kako to da inace crta onako jadno? to sto ga velik broj voli, njihova stvar, mnogima je odlican i ocajni verni i onaj sugavo neprirodni della monica... sorry ako je vec odgovoreno na ovo... prica je prezbrzana valjda zbog ogranicena broja stranica, previse kadrova, previse teksta po stranici, tako da djeluje kao niz gusto nabacanih isjecaka... steta, pogotovu jer za to ne mozemo kriviti bosellija... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/03/2009 : 14:52:32
|
Dobar je ovaj specijal, cak bih rekao odlican, ne kukajte! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 01/03/2009 : 14:56:16
|
Meni je jedino bilo jadno kad Zagor dobije strelicu posred grudi i onda ne samo da preživi nego još stigne nokautirati onog indijanca sa sjekirom. Bah, maaalcice pretjerano. |
No sikiriki |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 01/03/2009 : 16:32:39
|
Meni je jedino bilo jadno kad Zagor dobije strelicu posred grudi i onda ne samo da preživi nego još stigne nokautirati onog indijanca sa sjekirom. Bah, maaalcice pretjerano.
:) Jesi li ti citao ikad Zagora |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 01/03/2009 : 16:56:54
|
quote: Originally posted by www2
Meni je jedino bilo jadno kad Zagor dobije strelicu posred grudi i onda ne samo da preživi nego još stigne nokautirati onog indijanca sa sjekirom. Bah, maaalcice pretjerano.
:) Jesi li ti citao ikad Zagora
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 01/03/2009 : 17:00:17
|
quote: Originally posted by Curunir
nego zar je ovo zbila torricellijev crtez? vidim njegove tragove na zagorovom licu i jos ponegdje, ali imam dojam da je sve ostalo radio netko drugi... ako je uistinu sve njegovo, onda mi je neshvatljivo kako to da inace crta onako jadno? to sto ga velik broj voli, njihova stvar, mnogima je odlican i ocajni verni i onaj sugavo neprirodni della monica... sorry ako je vec odgovoreno na ovo... prica je prezbrzana valjda zbog ogranicena broja stranica, previse kadrova, previse teksta po stranici, tako da djeluje kao niz gusto nabacanih isjecaka... steta, pogotovu jer za to ne mozemo kriviti bosellija...
Potpisujem sve osim za Bosellija. Nikad mi nisu prijale njegove baljezgarije od nazovi prica |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 01/03/2009 : 17:02:01
|
quote: Originally posted by Trigger
Leva noga (naravno, ne Zagorova) ili je lose retusirana ili je ocajno nacrtana, kao da nema pola stopala. A Zagorove noge su tek prica za sebe |
Edited by - ---dp--- on 01/03/2009 17:02:58 |
|
|
Topic |
|