forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi zg specijal-Princ vilenjaka
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/03/2009 : 19:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
quote:
Originally posted by www2

quote:
Originally posted by Archy

Meni je jedino bilo jadno kad Zagor dobije strelicu posred grudi i onda ne samo da preživi nego još stigne nokautirati onog indijanca sa sjekirom. Bah, maaalcice pretjerano.

:) Jesi li ti citao ikad Zagora

Pa takva mu iseravanja obicno nisu zaštitni znak. Znam da sam se još posro od muke kad sam cito Utrka sa sedam strelica kad pogodi strijelu u letu. Da ziher. Inace ostale epizode uglavnom mogu proci. Jer, sad citam Texa knjiga 1 od Libellusa, njega izgleda meci ne vole. Pucali su po njemu valjda 200 puta, niti jedan ga metak nije ozbiljnije ozljedio, bolji je od Ramba, Terminatora i Stevena Segala zajedno.

No sikiriki
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/03/2009 : 19:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Da. Izgleda da su ti stripovi malo nerealni...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/03/2009 : 19:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Curunir

nego zar je ovo zbila torricellijev crtez? vidim njegove tragove na zagorovom licu i jos ponegdje, ali imam dojam da je sve ostalo radio netko drugi... ako je uistinu sve njegovo, onda mi je neshvatljivo kako to da inace crta onako jadno? to sto ga velik broj voli, njihova stvar, mnogima je odlican i ocajni verni i onaj sugavo neprirodni della monica...
sorry ako je vec odgovoreno na ovo...
prica je prezbrzana valjda zbog ogranicena broja stranica, previse kadrova, previse teksta po stranici, tako da djeluje kao niz gusto nabacanih isjecaka... steta, pogotovu jer za to ne mozemo kriviti bosellija...

Potpisujem sve osim za Bosellija. Nikad mi nisu prijale njegove baljezgarije od nazovi prica

pa nisam rekao da ga volim, samo da je ovdje mogao biti jako dobar da je islo na 200injak stranica, recimo. kod njega mi najvise smeta sto veoma lose zavrsi gotovo svaku pricu (recimo otocna skupina & tajna jednoroga su mi iznimke) cak i kad je odlicno zapocne, a pogotovo sto je nolittinu mistiku pretvorio u nesto posve obicno: nema ni trunke napetosti, atmosfere kao kod nolitte (pa jos + stari ferri, najbolje od najboljeg). on "novijih" mi jedino capone tako djeluje... no opet, burattini je uglavnom ultradosadan i predvidiv...
s druge strane, boselli je krivac i za ocajna damnpira (sad ce komentari)...
bas su zanimljivi neki naslovi na nasim jezicima, tj asocijacije:
damn pir
ivan pire ili joca restani
carobni prdac
major ajvar (blagi, uprzeni)
kita karson i sex bilder
mizerno
nata nevera
kenj parter
bob moram, fažol necu
...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/03/2009 : 22:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
Solidna prica sa vrlo dobrim crtežom. U samoj prici mi je zasmetao jedan detalj. Mislim ono taj svijet postoji vec tisucljecima pretpostavljam, a ekipa nema pojma da može koknut one duhove dok se materijaliziraju prije napada.
Ah da i kao zaboravili su ratovat, a goblini im kao stvaraju probleme i još ima bica poput onog zmaja s pocetka stripa i još k tome ima zlih vilenjaka s kojima se tuku na kraju. Ono ostao sam zbunjen . Kako možeš zaboravit ratovat pokraj toliko "dobrica"?

Edited by - Bardho on 01/03/2009 22:22:35
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/03/2009 : 22:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Bardho

Solidna prica sa vrlo dobrim crtežom. U samoj prici mi je zasmetao jedan detalj. Mislim ono taj svijet postoji vec tisucljecima pretpostavljam, a ekipa nema pojma da može koknut one duhove dok se materijaliziraju prije napada.
Ah da i kao zaboravili su ratovat, a goblini im kao stvaraju probleme i još ima bica poput onog zmaja s pocetka stripa i još k tome ima zlih vilenjaka s kojima se tuku na kraju. Ono ostao sam zbunjen . Kako možeš zaboravit ratovat pokraj toliko "dobrica"?

Te beštije i zli vilenjaci iz kletog dvora (ili tako nešto) su se osilili tek kad su ljudovi poveli pobunu protiv, hm, dobrih.
A što se tice duhova (sloughova)... Valjda to nisu skužili zbog straha ili nisu prije ratovali s njima..

To mi nisu neke zamjerke.
Meni samo smeta kako je sreden Sarek i poimanje vremena. Više bih volio da je to samo druga dimenzija i da je Zagorovo vrijeme zadnje u vremenskom slijedu. Nikad nisam volio teoriju u kojoj postoji "pravo" vrijeme, vrijeme koje je vec "odigrano" i "koje ce tek doci". Sad po tome, Zagor može nekako stici u naše vrijeme. Ne volim to. Ipak to nije toliko bitno za ovu pricu.

Evo što ga više prelistajem, strip mi se sve više svida. Najjaca scena mi je ona u šumi s Banshee.
I više nego dobra prica na 130 str.

Toricelli cesto mijenja stil, a ovaj mu je jako dobar.
Zanimljivo, izgleda da uopce nije sjencio (barem ne po nekim ustaljenim pravilima).

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2009 : 05:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
@Curunir:

Pa i za Burattinija je u globalu slazem, iako je on umeo da napravi i poneku jako dobru pricu (ja mislim da je "Tajna jednoroga" njegova a ne Bosellijeva), ali u celini je on ustvari samo malo bolji Tonnineli
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 02/03/2009 : 14:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:

[quote]Originally posted by ---dp---

[quote]Originally posted by Curunir

pa nisam rekao da ga volim, samo da je ovdje mogao biti jako dobar da je islo na 200injak stranica, recimo. kod njega mi najvise smeta sto veoma lose zavrsi gotovo svaku pricu (recimo otocna skupina & tajna jednoroga su mi iznimke) cak i kad je odlicno zapocne, a pogotovo sto je nolittinu mistiku pretvorio u nesto posve obicno: nema ni trunke napetosti, atmosfere kao kod nolitte (pa jos + stari ferri, najbolje od najboljeg). on "novijih" mi jedino capone tako djeluje... no opet, burattini je uglavnom ultradosadan i predvidiv...
s druge strane, boselli je krivac i za ocajna damnpira (sad ce komentari)...

...

Jasno da ce komentari, stari namcore Damn!Boselli i Dampyr su odlicni, kao da ih radi za mene, tocno to želim od stripa.Nisam vjerovao da cu naletiti na strip koji mi toliko odgovara.Boselli na Zagoru, pak, ima nekih prica gdje rasplet ne odgovara grandioznom zapletu, npr. Vampir, gdje ocekujete divovski okršaj Zagora i vampira na kraju, a dobijete svega nekoliko mini-okršajcica, no to su sitnice u usporedbi sa njegovim plusevima.Nolittina mistika?Hm...Nolitta je to radio i postizao na dosta drugaciji nacin od Bosellija.Sporo, polako...a onda krene žestoka akcija!Boselli krece u vugla od pocetka i drži dinamiku do kraja, ponekad je previše toga i za popamtiti!Obojica su sjajni na svoj nacin, malu prednost kod mene ima Boselli, njegov stil mi više paše.A spomenuti Burattinija u istoj recenici s njima je uvreda za obojicu.

Edited by - Džedson on 02/03/2009 14:34:33
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/03/2009 : 14:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
meni boselli ne valja. nolitta sporo i efektno uvodi, vuce te svaku stranicu, pogledaj samo drugi susret s rakosijem i ovo smece od bosellija, pa to je uvreda spominjati u istoj recenici
burko ima 10ak jako lijepih prica i tonu smeca. boselli nema skoro nista dobra od pocetka do kraja, jos ako je dp u pravu pa ni onoi dvoje gore nisu njegovi... zbilja dobro pocne, ali nista od toga... zero, nistica, bljak
sad zaozbiljno: nolittin svijet je manje-vise normalan s pocetka 1840-tih, i onda upadne nesto tajanstveno, zanimljivo, goticko, hororsko, trilersko... bosellijev svijet je kao da izadjes na pijacu i tamo sasvim normalno, svakodnevnicki secu goblini, mutanti, klaustrofobicne vagine, poluretardirani vukodlaci i kupuju brasno, secer, sol, ulje, manistru i pome razglabajuci zasto je mamic kreten od trenera ili zasto imamo iditoskog premijera...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/03/2009 : 16:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Ja volim i Nolittu i Bosellija. Svaki je dobar za svoje vrijeme.

Meni je problem kod Nolitte bila baš ta njegova misticnost. Obicna misticnost. Sve nešto tajanstveno da bi se na kraju pojavio neki straaaašni molok ili vampir koje sam s 2 godine vidio na televiziji. Znaci, ja volim Nolittinu mistiku, ali da bi uživao u tim epizodama i da bi me sve to fasciniralo moram se poistovjetiti s djetetom. Tako da ne zamjeram Boselliju to što mu price navodno nisu misitcne. On ide odma u sridu, s ciljem da zadovolji potrebe moderne publike koja se više ne pali na obicnog neozbiljnog sporog vampira koji nije sposoban ugrist Chica jer se ovaj mota amo-tamo. Više nije dostatna SAMA POJAVA tih vampira, vec je bitno da se nešto i DOGAÐA s njima. Zato Boselli ni ne pokušava nas citatelje opcarati tajasntvenim pojavama (misitka), jer smo prakticki "rodeni s njima". Meni je otac pricao da kad je vidio prvi put tv u izlogu u Splitu, da je pobjega 200 m da ga ne bi ubila (struja). A ja sam podešavao kanale s 2 godine. Lol. Nije ista pubilka nekad i danas. Da se vratim, zato profesionalac Boselli igra s otvorenim kartama, radi dinamicni spektakl od zadane teme. Vampiri danas nude nešto više od same njihove pojave, jaci su, moderniji i karizmaticniji. Jednom rijecju, Rakosi je bio nitko i ništa do 3. pojavljivanja. I meni se to svida. Mislim da je i pogrešno govoriti kako kod Bosellija nema nimalo misitke. Ja baš mislim da ima - Morska strava i Osveta vudu. U "Hellingen je živ" imamo jedinstven spoj sofisticirane tehnologije 19. st., fantastike, obilježja romantizma i Poevog mracnog horrora. A i šta ce mi svaki put mistika? Ima i drugih elemenata koji mogu zaokupiti citatelja. A konstatacija da Boselli ne zna završiti pricu nikako ne drži vodu. U "Princu vilenjaka", najviše od svega vrijedi baš taj kraj. Nema kod njega nelogicnosti na kraju kao kod Buretta. Boselliju se sve može predbacit samo "kraj" ne može. Boselli možda više nije u naponu snage zbog previše obaveza, ali drži razinu, kako na Zagoru i Texu, tako i na Dampyru (govorim o pojedinim epizodama, ne o temeljnim postavkama serijala). Ovo su sve meni super drage price: Nestali istraživac, Aljaska, Sedam gradova Cibole, Komanci, Osveta Vudu, Hellingen je živ, Morska strava, Otocka skupina, Vampir..., Carsonova prošlost, Citaci tragova, Nepobjedivi... a da ne govorim o ostalim pricama koje je napisao s po snage.

Razumje se, volim i Nolittu. Obožavam. Što dovoljno govori da nisam iskljuciv. Zašto bi volio da 200 godina imamo jedan te isti pristup. Ja volim kad imamo u nekom serijalu više nacina izražavanja, a to što se uvijek nekima svida samo jedan je stvar navike. Kod Nolitte volim tu spomenutu misticnost, ma koliko djetinjasta bila. Nolitta je izmedu stalog blagogalgoljiv. Covjek jednostavno zna pricati price. I dokazao je da može pisati donekle u duhu modernog vremena: "Pokolj u Red Hillu!" Ipak, to nisu glavni razlozi zašto uživam u starim Nolittinim Zagorima, vec je stvar percepcije tog vremena u kojem su price nastajale. Šezdesete, sedamdesete, osamdesete... Tada je strip kao medij bio ono što on po definiciji jest - masovan medij. Danas imamo taj HC. ...Nogomet možda prije nije bio na 100% kvaliteti, ali ga nije kvarila ekstremnost, to jest, gledanje kroz novac. Danas imamo jednu komediju, a ne nogomet - milijun klubova, milijun igraca, novcani interesi i obmanivanje, prodaja i kupnja svakavih igraca svaki sekund... E pa zato mi je drago, meni povjesnicaru, sjetiti se tih dobrih starih vremena, kad su stripove citali kondukteri i bauštelci. Kada je sve bilo jednostavno i kad citatelji nisu bili iskvareni. Volim i homage razlicitim filmovima i stripovima koje je Nolitta koristio pri kreiranju Zagora. Volim se vratiti u to vrime.

Nažalost, Buret ima svega 30% kvalitetnih prica, a ostalo je škart. U biti nije on loš, nego kao da ne želi napisati nešto više. Balansira izmedu Nolitte i novog stila. Ne zna di bi. Ali Dugo putovanje je vrh vrhova.

Eto, šta cu vam ja ako ne volite Bosellija. :)) Možda smo ja i Džedson u krivu, ali imamo više stripova za uživati. :)
Covjece, kad vam Boselli ne valja, onda ne želim ni pomislit što mislite o pravim drekovima?! Ljudi moji, citate stripove, a ne Hegela. Nije ni vama u interesu ici donom na svako novo ostvarenje koje vam mrvicu ne paše.

:)

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 02/03/2009 : 16:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Potpis.

Meni je Boselli najbolji "novi" autor. Njegove su mi price fantasticne.

No sikiriki
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2009 : 19:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

meni boselli ne valja. nolitta sporo i efektno uvodi, vuce te svaku stranicu, pogledaj samo drugi susret s rakosijem i ovo smece od bosellija, pa to je uvreda spominjati u istoj recenici
burko ima 10ak jako lijepih prica i tonu smeca. boselli nema skoro nista dobra od pocetka do kraja, jos ako je dp u pravu pa ni onoi dvoje gore nisu njegovi... zbilja dobro pocne, ali nista od toga... zero, nistica, bljak
sad zaozbiljno: nolittin svijet je manje-vise normalan s pocetka 1840-tih, i onda upadne nesto tajanstveno, zanimljivo, goticko, hororsko, trilersko... bosellijev svijet je kao da izadjes na pijacu i tamo sasvim normalno, svakodnevnicki secu goblini, mutanti, klaustrofobicne vagine, poluretardirani vukodlaci i kupuju brasno, secer, sol, ulje, manistru i pome razglabajuci zasto je mamic kreten od trenera ili zasto imamo iditoskog premijera...

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 02/03/2009 : 20:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Ne kužim ove koji non stop pljucaju po Boselliju. Što vam se kod njega ne svida. Pa covik je preporodio Zagora, pocevši od Nestalog istraživaca. Nakon njega same fenomenalne epizode: Aljaska, Osveta Vudu, Vampir, Morska strava itd itd.

Nolittu isto volin, on je napisa puno više epizoda od Bosellija i isto ima gomilu fenomenalnih, ali Boselli je unio tu svježinu koja je itekako tribala serijalu i vec mi je dosadilo to vaše pljucanje po njemu. Nolittin jedini minus (ali sao ponekad) je to što previše rastegne pricu.

Bure, za razliku od njih ima najviše slabih epizoda. Na pocetku je pisao odlicne price ali kako vrime odmice sve je slabiji. Odavna nije nanizao 2 dobre price za redom. Zadnja koja mi je bila dobra je Mocvara robijaša. Ali ima više lošijih: Tajanstveno selo, Crveni snijeg, ona madarska vještica, pa i Mortimer&Krojac.
A koliko cujen ni ove najnovije epizode u Italiji u kojima stalno vraca protivnike (Mortimer, Mutant) nisu baš nešto.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18904 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/03/2009 : 11:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Meni su i Bure i Bosseli,da o Nolliti ne pricam sasvim odlicni,svi imaju svoje fenomenalne trenutke pa i padove.Bure se izkazao sa Mocvarom...malo ukenjao sa Tajanstvenim selom i Crvenim snjegom, ali sinu(9 god) su se te price dopale pa...možda Zagora cita i pokoje dijete pa mora bit i koja pricica naivnija.Kod Zagora sve valja osim toga,da kad se jednom navuceš na njega(ima izuzetka*)teško se skidaš pa price za 12 godišnjake citaš i u starosti pa se cudiš kako si prepametan za takve price.Da skratim-UZ ZAGORA SE NE OSTARI.(cast izuzecima*)

* vidi Renky

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 03/03/2009 : 13:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
Ma Boselli je preporodio ZAgora, istina.

Sve izvanredne fenomentasticne price, tipa; Aljaska, Nestali istraživac, 7 cibola, Kraken, hellingen je živ, Vampir, Crni brod , Vještica iz Sierre, Razbojnici, komanci,...
S tim pricama sam odrastao, i možda je razlog nostalagija zašto mi je Boselli predobar, ali i danas kad listam te price više uživam u njima nego u Zelenom rupcu i ekipi.
Cak mi Bosellijeva "Svratište obješenih" nije loša. Baš kratka avantura predah izmedu velikih prica.

Kradljivac sjena, Osveta vudu, Izazov u brdima Wichita, Povratak Kandraxa, Carstvo Songhaya,... nisu preeedobre price kao ove gore navedene, ali sigurno se s njima necu patit u agoniji da ih procitam do kraja kao Zeleni rubac i ekipa. Tojest te price su IZNADprosjecne, znaci ne izvanredne nego dobre normalne price koje mi daju poticaj da cu citat još Zagora jer je to dobar serijal............

Amen, do videnja

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/03/2009 : 14:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by teller
* vidi Renky

Hi hi hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 03/03/2009 : 16:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Boselli vam je bio dobar kad ste imali 9 godina, pa ga i danas dozivljavate vise u skladu sa secanjima. Kad biste danas citali te price bile bi vam smesne (osim poneke koja je zaista dobra). Kod Nollite ipak nije bas tako.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 03/03/2009 : 17:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Pa, ja bi rekao baš obrnuto. Nolitine su price više romanticarske, dok su Bosellijeve moderne i realisticne cak i u svojoj nadnaravnosti. Koja recenica, ha?

No sikiriki
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 03/03/2009 : 17:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

Boselli vam je bio dobar kad ste imali 9 godina, pa ga i danas dozivljavate vise u skladu sa secanjima. Kad biste danas citali te price bile bi vam smesne (osim poneke koja je zaista dobra). Kod Nollite ipak nije bas tako.

Ne znan kakve su tebi, ali meni je vecina novih Buretovih epizoda smiješna. Ma, bolje reci debilna.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 03/03/2009 : 18:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
quote:

bosellijev svijet je kao da izadjes na pijacu i tamo sasvim normalno, svakodnevnicki secu goblini, mutanti, klaustrofobicne vagine, poluretardirani vukodlaci i kupuju brasno, secer, sol, ulje, manistru i pome razglabajuci zasto je mamic kreten od trenera ili zasto imamo iditoskog premijera...

x20

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/03/2009 : 19:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Ne znan kakve su tebi, ali meni je vecina novih Buretovih epizoda smiješna. Ma, bolje reci debilna.

novi scenarist Bacvic

Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 03/03/2009 : 19:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Ja sam sinoc procitao. Prica je super, meni bolja od Gondora. Toricceli je perfektan, pogotovo njegovi goblini. Smješni za popizdit.

Slažem se Toricceli zna posao...odlican crtac.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 03/03/2009 : 20:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:

Svakako, svakako.Evo, covjek zna što nam je bilo dobro kad smo imali 9 godina, štoviše zna kako to doživljavamo danas, i jasno, zna da bi nam to sada bilo smiješno.A mi ne znamo gdje nabavlja "travu".
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 03/03/2009 : 23:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Meni je Boseli ubjedljivo najbolji... Jeste njegov svijet potpuno fantastican i neobican, ali to je samo strip, i treba da je tako, sto zabavnije, mastovitije, sa puno avanture, putovanja, akcije... Nollita je uvijek imao tu neku djeciju crtu, dok je Bosseli povezao Zagora sa ipak nekim "visim" temama poput Atlantide, Sedam gradova Cibole, africkih kraljevstva i carstva, bio je glavni vodic Zagora na putu do Aljaske i nazad, pa nekad imam osjecaj da citam Martija, a ne Zagora... Kod Nollite, koliko god da te price imaju duha, Zagor je ipak samo lik iz Darkwooda, ciji dometi i mogucnosti za razvoj price nisu kao kod Boselijevog Zagora.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 04/03/2009 : 01:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Mozda zato sto je Zagor ubedljivo najbolji i bio u periodu kada se vecina prica desavala u Darkvudu ili okolini. Sto verovatno ima veze sa tim da je on koncipiran kao lik cije je primarno "zaduzenje" da bude gospodar Darkvuda i sl. Ako covek pogleda neke starije price, Zagor se tokom kratkotrajnog odsustva (Aljaska, Karibi)povremeno pita sta li se desava sa Darkvudom, da li je tamo mir, pa se sokira kada po povratku pronadje da je doslo do nemira itd itd. Sada je Darkvud samo usputna stanica, Zagor se pretvorio u nekakvog univerzalnog pravednika koji sprovodi demokratiju tamo gde to niko ne trazi od njega.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/03/2009 : 02:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Mozda zato sto je Zagor ubedljivo najbolji i bio u periodu kada se vecina prica desavala u Darkvudu ili okolini.

Slažem se sa ovim, skroz. Više puta sam pisao da bi više voleo price sa indijancima u Darkvudu ili vec nekim Kandrakshelingenom (makar i licile na stare) nego ove po Africi, Islandu, Meksiku i gde vec sve ne...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000