Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/04/2009 : 17:17:19
|
A bogati, velikih li izdavaca i strucnjaka. "mali VC"? Jedan od vlasnika VC je vlasnik najvece sportske kladionice u Srbiji, a drugi je vlasnik tiskare. Toliko o tome. I jedna mala razlika, Srbija ima duplo više stanovnika od Hrvatske.
Jedno pitanje: da se tu iole moze zaraditi nekakav novac, sto misliš bi li Ludens i Strip-Agent pustili Libellusu da radi sve ovo što radi? |
Trouble will find me |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/04/2009 : 17:21:50
|
quote: Originally posted by Inferno
Sve se može ako se pravilno ude u posao.
To se ne zove "pravilno ulaženje u posao", to se zove "para vrti gde burgija nece". ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/04/2009 : 17:22:52
|
da budemo precizni Srbija ima 1,689 puta više stanovnika |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/04/2009 : 17:25:17
|
Meni su isto izdanja skupa, iskreno. I velika vecina Libellus izdanja su mi nedostupna. Ali zaista mislim da je krajnje glupo napadati ih što rade to što rade, tako kako rade. Oni to tako žele, mnogi vole takva izdanja i kraj price. Ne vidim stvarno potrebu da se na topiku gde bi oni najavili svoja izdanja za festival stripa i gde bi oni koje to interesuje došli da procitaju, napadaju ljudi frazama "ej, dajte to jeftinije".
Ajmo ovako gledati, da naprave jeftinije a samim tim i lošije, onda bi njihovi kupci došli i rekli "to nije ono što mi želimo od ovakvih izdanja, žao nam je ali dovidenja". |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 24/04/2009 : 17:25:49
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by Le Samourai
Nije ni ideja da svi kupuju sve, vec da tek poneko dubljeg dzepa mozhe sebi da tim stripovima udovolji. Tako da da, cilj Libellusovih izdanja jeste upravo da se zadovolje perfekcionisti koji sebi te cene mogu da priushte.
Eto sad se priznalo. Neka je tako, ali ne treba onda pricati lovacke price.
Nisam shvatio. Je li ovo bilo upuceno prema Libellusu za "lovacke price" ili...?
Gle, ja uzimam MV od Libellusa jer mi je strip fenomenalan i jer ide 3 epizode u 1. Pošto to nikad niko drugi ne bi završio, niti bi bilo povoljnije, meni je Libellus fenomenalna opcija. Znaci, ja na to gledam kao izdanje koje ste nam dali u tom obliku jer je to jedini nacin da kompletiramo taj strip. To ja shvacam kao jedini pravi povod za izdavanje nekog stripa, tj. da se ucini kolko se može da strip bude najoptimalniji na tržištu na kojem ne vladaju bajni uvjeti (šta je tu je). Tako da za nekim kemijanjem ne vidim razloga. Korice su tu da se ide u knjižare, 500 primejraka jer ni u SC ne bi bilo više kupaca nekog nepopularnog stripa..., dok recimo za A4 format za "Oci u tami" nema nikakve potrebe. I sad sam radi toga doveo u pitanje kupnju tog stripa.
I onda se naljutim kad netko napiše da je pravi povod izdavanje MV-a s lijepim koricama samo zato da bi se zadovoljili tajkuni i fetišisti. Eto, to je to. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/04/2009 : 17:27:35
|
nisi fetišist??? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 24/04/2009 : 17:36:10
|
quote: Originally posted by mpavin
Ne znan o kojem iznosu poskupljenja se tocno radi, ali da vas pitam... Koji je vaš cilj: pružiti svima mogucnost da citaju te stripove ili s ovakvim potezima "proljepšavati" izdanja kako bi se zadovoljili oni perfekcionisti i još tako izdanjima povecavati cijenu (koja je ionako velika)?
mpavine, chinjenica je da Libellus izdaje luksuzna izdanja, koja idu u samo 500 primeraka. Takva izdanja su po definiciji skupa i u vrhunskoj opremi. Nije ni ideja da svi kupuju sve, vec da tek poneko dubljeg dzepa mozhe sebi da tim stripovima udovolji. Tako da da, cilj Libellusovih izdanja jeste upravo da se zadovolje perfekcionisti koji sebi te cene mogu da priushte.
Shteta je shto nashe trzhishte nije josh uvek dovoljno veliko da se mogu ponuditi jefitnije alternative, ali to ne znachi da Libellus negde greshi. To prosto znachi da morash napraviti izbor shta ti je najbitnije da uzimash, i po kojoj ceni. Naravno da poenta izdanja od 500 primeraka nije da se "svima" pruzhi mogucnost da ih chitaju.
Uostalom, Libellusa ima u Hrvatskim bibliotekama takoreci besplatno, pa ih mozhesh na taj nachin chitati do mile volje. :)
Dodi kod mene u Veliku Goricu pa ceš se nacitati besplatnih Libellusovih izdanja. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/04/2009 : 17:37:18
|
Pa naravno da nisam fetišist? Daj mi samo da nabrzake dodem do stripa i procitam ga. Jel to grijeh?
Ma, ajde, necemo se sad ovde svadat. Ovo šta ja govorim, govori samo moj takujin.:DDD Daj recite, kolko ce onda doc "Oci u tami", da znam skupit i izracunat lovu. |
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 24/04/2009 : 17:37:58
|
quote: Originally posted by Gaston
Nije ni ideja da svi kupuju sve, vec da tek poneko dubljeg dzepa mozhe sebi da tim stripovima udovolji. Tako da da, cilj Libellusovih izdanja jeste upravo da se zadovolje perfekcionisti koji sebi te cene mogu da priushte.
Eto sad se priznalo. Neka je tako, ali ne treba onda pricati lovacke price.
Nisam shvatio. Je li ovo bilo upuceno prema Libellusu za "lovacke price" ili...?
Gle, ja uzimam MV od Libellusa jer mi je strip fenomenalan i jer ide 3 epizode u 1. Pošto to nikad niko drugi ne bi završio, niti bi bilo povoljnije, meni je Libellus fenomenalna opcija. Znaci, ja na to gledam kao izdanje koje ste nam dali u tom obliku jer je to jedini nacin da kompletiramo taj strip. To ja shvacam kao jedini pravi povod za izdavanje nekog stripa, tj. da se ucini kolko se može da strip bude najoptimalniji na tržištu na kojem ne vladaju bajni uvjeti (šta je tu je). Tako da za nekim kemijanjem ne vidim razloga. Korice su tu da se ide u knjižare, 500 primejraka jer ni u SC ne bi bilo više kupaca nekog nepopularnog stripa..., dok recimo za A4 format za "Oci u tami" nema nikakve potrebe. I sad sam radi toga doveo u pitanje kupnju tog stripa.
I onda se naljutim kad netko napiše da je pravi povod izdavanje MV-a s lijepim koricama samo zato da bi se zadovoljili tajkuni i fetišisti. Eto, to je to.
Sorry, o cemi ti pricas? Gdje smo to Dado ili ja rekli da je to izdanje za "tajkune ili fetišiste"? Malo bolje procitaj moje postove pa ces vidjeti sto sam tocno napisao, a cjenovna razlika zbog formata je otprilike ista onolika kolika bi bila razlika kad bi MV-a radili npr. bez kolornih naslovnica unutra. I sto bismo onda dobili? Npr. 20 kn jeftinije i 10 puta losije izdanje... I isplati li se onda to? Isplati li se vise kupiti knjigu MV-a s originalnim naslovnicama unutra za 120 kn ili bez naslovnica za 100 kn? Kao da 100 kn vec nije skupo i kao da takvom svojom cijenom samo sebe ne bi i tada definiralo kao luksuzno izdanje?
Na kraju, molim te da nam ne stavljas u usta ono sto nikada nismo rekli. Takodjer, najljepse te molim jos jednom da mi lijepo pojasnis sto si mislio pod onim lovackim pricama? Je li to mozda insinuiras da Dado i ja nesto lazemo? Ili mozda obmanjujemo nekoga? Ako jesmo, molim te citiraj nam to lijepo ovdje na forumu pa da svi to mozemo jasno vidjeti. U suprotnom, najljepse te molim da povuces to sto si napisao. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 24/04/2009 : 17:50:14
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by culfis
Prokleta mogucnost izbora mora da postoji...
...idemo za makarsku
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/04/2009 : 17:54:47
|
Pa odgovara sam Le Samuraiu koji kaže da je LIB bonelli za fetišiste, pa sam se najidio, jer vjerujem da se bonelli u HC izdaje iz razloga koje sam navea u prošlom postu, tj. jer je to jedini moguci nacin i optimalan je koliko je. Bolje ne more. Baš se pitam koji bi SC izda 100 MV-a u 5-6 godina? Zato uzimam LIB MV, i ful sam zadovoljan uloženim i dobivenim.
Ne razumim di sam ja reka da iko laže? Pa nisam se ni obraca vama. Vec sam tija kontrirat Le Samuraiu da ako je tocno to šta kaže, da je onda protivno onome šta ja vjerujem da su stvarni povodi za izdavanje. Ne znam, zašto se svatili kao atak na vas?
Pa ne želim svadu, jebemu miša. Samo sad gledam taj Simeov strip. I iznenadiija me A4 format. Istina, to je ko naslovnice u MV, ali svejedno mi prelazi mogucnosti... Pa ako morete rec cijenu... |
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:01:01
|
quote: Originally posted by lwood
da budemo precizni Srbija ima 1,689 puta više stanovnika
A kad se pribroji Crna Gora? |
Trouble will find me |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:12:48
|
Markose, jel imaš okvirnu informaciju kolko se VC primjeraka proda od jednog prosjecno popularnog junaka. Negdi si govorija da se LU TEX proda u najviše 1300 komada, MM 900... Cisto radi usporedbe. Zašto U Hrvatskoj niti jedan jaka kuca (SD) s velikim kapitalom (ko šta kažeš VC vlasnici imaju), ne krene u izdavanje stripova. Zar i njima ne bi bilo rentabilno, što povlaci zakljucak da je velik broj stanovnika u Srbiji od primarne važnosti. |
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:18:17
|
Što ti znaci prosjecno popularan? Nemam tocne informacije. Ali, ako se dobro sjecam, Dylan se npr. proda u 2500. I naravno da je velicina tržišta od primarne važnosti. |
Trouble will find me |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:39:35
|
quote: Originally posted by Inferno Pa ne želim svadu, jebemu miša.
Sve okej, malo si se nepretno izrazio i to je to. Drago mi je da tu nije bilo zla i da smo sad to rascistili.
quote: Originally posted by Inferno Samo sad gledam taj Simeov strip. I iznenadiija me A4 format.
Vjeruj mi, to povecanje formata vrijedi svaku kunu razlike o odnosu na ekvivalentno izdanje u standardnom formatu, jer ovaj strip to apsolutno zasluzuje buduci je rijec o istinskom remek-djelu! Sto se cijene tice, to cemo kad bude isla i sluzbena najava. Naime, jos uvijek nemamo sve elemente koji su nam potrebni za njeno definiranje, a spekulirati ne zelimo. Stoga, s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se Dado i ja nalazimo, molim za malo strpljenja.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 24/04/2009 : 18:54:49
|
Ako Libellus nece da izdaje u SC, onda bi trebalo zatvoriti firmu (nasilno, naravno) i ne dati im da rade. Kratko i jasno. Pazi molim te, nece da se zamlacuju sa distributerima, stamparijama, mesecnim izdanjima... btw, jel Goli Otok jos funkcionalan? |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 24/04/2009 : 18:56:40
|
quote: Originally posted by Gaston Vjeruj mi, to povecanje formata vrijedi svaku kunu razlike o odnosu na ekvivalentno izdanje u standardnom formatu, jer ovaj strip to apsolutno zasluzuje buduci je rijec o istinskom remek-djelu! Sto se cijene tice, to cemo kad bude isla i sluzbena najava. Naime, jos uvijek nemamo sve elemente koji su nam potrebni za njeno definiranje, a spekulirati ne zelimo. Stoga, s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se Dado i ja nalazimo, molim za malo strpljenja.
A za koliko ce se povecati broj stranica povecanem formata? |
Edited by - rocco21 on 24/04/2009 19:14:40 |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:57:45
|
quote: Originally posted by rocco21
quote: Originally posted by Gaston Vjeruj mi, to povecanje formata vrijedi svaku kunu razlike o odnosu na ekvivalentno izdanje u standardnom formatu, jer ovaj strip to apsolutno zasluzuje buduci je rijec o istinskom remek-djelu! Sto se cijene tice, to cemo kad bude isla i sluzbena najava. Naime, jos uvijek nemamo sve elemente koji su nam potrebni za njeno definiranje, a spekulirati ne zelimo. Stoga, s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se Dado i ja nalazimo, molim za malo strpljenja.
A za koliko ce se povecai broj stranica povecanem formata?
Eh, to je bila jedna od najjacih izjava svih vremena!!! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 24/04/2009 : 18:57:55
|
quote: Originally posted by Markos
Što ti znaci prosjecno popularan?
Mislio na nešto što nije Zagor...
quote: Nemam tocne informacije. Ali, ako se dobro sjecam, Dylan se npr. proda u 2500. I naravno da je velicina tržišta od primarne važnosti.
Ok, cifra od 2500 i nije baš najslabije. Dovoljno da garantira, ako ništa, vegetiranje.
Postavio sam pitanja, da rezimiram u koje cu se investicije upustit. |
|
|
|
Topic |
|