forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi 8
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 26/04/2009 : 21:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Ha, ha, mislim da možemo biti zadovoljni ovim maxijem.

Malo je reci da je tema klišej nad klišejima. Zamislite, radi se o indijanskoj pobuni koju predvodi usijana glava.
Moreno nikad nije iskakao iznad ranga obicnosti, niti ce ikad, ali pošto zna pogodit sa scnearijem, to mu ne treba uvijek uzimati kao manu.

Što da kažem?! Maxi od 288 stranica sam procitao u sat i 10 minuta!!! Ako smo dosad Burattiniju zamjerali puno teksta, objašnjenja i loše rasplete, ovdje je sve obrnuto. Teksta, rekao bih, kronicno fali (šalim se, bolje da ga nema ;)). Gotovo da niti jedan baluncic nema više od 2 reda teksta. Jedno 100 stranica stripa se svodi na onamatopeju tipa: argh, ah, uh, sock, thud, bang, zip, swish... Sama akcija, ljudi moji! I to kvalitetna akcija. Mrtvih ko u prici. A što se tice objašnjavanja; nema ni njih. Štoviše, Buret "s neba u rebra"... Pobuna pocinje od prve stranice i nigdje nisu razjašnjene neke stvarne pobude, niti autor pokušava uvesti nešto novo iliti inovativno. Sve je tipicno. A rasplet mi se takoder dopao. Boselli bi sigurno napravio neku epsku šajbu, ali Moreno se ipak odlucuje na nešto, hm, "obicnije", ali uspjelo riješenje. >>>Zagor mirotvorac<<< koji je protiv krvoprolica (bilo od strane Indijanaca, bilo doseljenika), ali ja opet nekako dam Indijancima za pravo da kolju bljedolike. U kurcu mi je shema: "Mi smo vam dosad odnjeli zemlju i pobili ljude, a od sad cemo pošteno... Svatko tko se pobuni je usijana glava." Bah.

Glavni adut ovog maxija je (pogadate), to što je lagan za citanje. Nema zamaranja s kojekakvim mudrolijma, vec nas Buret baca ravno u središte indijanske pobune i mi pratimo kako Zagor ruši, lomi i razbije sve pred sobom, a oko njega dim i paljevina. Ko film "High Voltage"... Nije stao trcati od prve stranice.

Nisam imao namjeru cjepidalciti, ali ipak evo par zamjerki koje su slicne kao i one kod TX "Mescalerosi!". Naime, može se steci dojam da neke scene nemaju velikog utjecaja na glavni tok radnje i da su tu kako bi se ispunila kvota od 288 stranica. Recimo: obracun kod kolibe, prvi fajt s Kajmakmanom :DDD, te odlazak po pojacanje. Možda tu fale neka spretnija riješenja, ali cak ni ja to ne uzimam za zlo, jer, kao što rekoh, naglasak je na nekim drugim stvarima (gorštacka razbijacina).

Valja primjetiti kako nema onih logickih gluposti made in Burattini. Možda 2-3 promašaja s 5 metara, ali zanemarivo.

Što se tice crteža, Prisco je položio. Treba priznati da dobro crta, kako anatomiju ljudi, tako i krajolike. Panoramski kadrovi su mu za 5 i govore da on može pružit i više. Zalomi se tu i tamo neka zanemariva greškica. Zadovoljan sam i s njegovom prezentacijom Zagorove face i figure. Nije idealna, ali svakako zadovoljavajuca. Priscov crtež je, ono, baš "tvrd" i "muški", s jasnim oštrim linijma, što je odgovaralo baš ovoj temi. Možda na momente podsjeti na Cassara, hehe, ali samo na momente (gdje se manje potrudi). Welcome abroad!

Naslovnica solidna. Lipa pitura.

Bi li doslovni naslov "Ljudi u ratu" bio bolji?

Ma vecina maxija su mi odlicni. Najbolja Zagorova edicija. Cim uhvatiš u ruke libar od 300 stranica, zadovoljan si ko malo dite. Nema mjesta nezadovoljstvu. Maxiji su opcenito dobri... i kod ostalih bonelli junaka, osim DD-a.

Ocjena:

Prica: 5
Scenarij: 8
Crtež: 8
Naslovnica: 7

UKUPNO: 70%

U svakom slucaju, ocjena ce varirat od 6 do 8.

E ovo se zove kvalitetna recenzija i post. Svaka cast. Sa uzivanjem sam citao.Pisite ovako.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 26/04/2009 : 23:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Pa, gušt je prokomentirati strip. Zato i jesam na ovom forumu.
Meni osobno treba predigra prije citanja.
Pogledam UBC, pregledam naš topic i tako...
Ukus svakog clana poznajem, pa mogu odrediti vlasitita ocekivanja.
Komentiranje, uostalom, daje neku svrhu iliti smisao citanju stripova.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 27/04/2009 : 10:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message
quote:

ja isto volim predradnje, i volim ocijeniti strip koji ima recenziju. al bed mi je kaj brijem da to što procitam komentare drugih utjece na moju ocjenu. ne želim to, al mislim da nemoš izbjec... tak da sam možda predobro ocijenio neke epizode, tipa kandraks treci put, a u biti su sranje jer ipak najviše volim epizode s indijancima, bilo "usijanim glavama" (kao novi maxi), bilo žrtvama (kao Dugi marš, npr.).
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 27/04/2009 : 12:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Meni je ovo zakon Maxi.
Brz, žestok i jednostavan.
Crtež mi je možda i najbolji dio. Odlicno mi je lego. Moderan, ali sa dozom klasicnog Zagora.
Sve u svemu ugodno, ugodno iznenadenje.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/04/2009 : 14:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Jao jedva cekam da ovo procitam,nemojte vise da nam pravite zazubice(nama iz Srbije),dok ne stigne i kod nas.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/04/2009 : 14:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

Sto ne pises recenzije,ima dosta Zagora koji jos uvek nisu recenzirani.Neznam da li si radio neke recenzije za Zagora,ako nisi pocni,ako jesi onda nastavi,bice uspesno.Pozdrav!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 27/04/2009 : 16:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by PAJDO

Doba dobar maxi. Dinamicna prica i jako dobar crtež. Valjda nece skoro Prisca prebacit u Texov staff jer je za mene stvarno dobar crtac koji je dobro prenio scene akcije i u odnosu na Chiarollu i slicne crtace je neusporedivo bolji, pravo osvježenje...

da si rekao kameni verni... ali baš chiarolla je za akcijske prizore daleko No1... samo ga ne volite jer zagor nije ferrijevski...

Chiarollu ne volim ne zato što nije ferrijevski Zagor nego zato što mi nije legao od prvog njegovog crteža. Možda po nekom strucnjaku za crteže je on odlican, ali meni ne leži pa sve da je i genij cratnja...
Ovaj Prisca je, po meni, baš unio dinamiku u crtež i scene akcije je jako dobro nacrtao baš sam uživao...

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/04/2009 : 16:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Meni je Cijarola nekad dobar, nekad loš. Recimo, sasvim mi je solidan u ovoj najnovijoj dvodijelnoj prici 'Lord u Darkvudu-Ljudi sa granice', dok mi je u 'Dugom putovanju' loš, zaista loš. Velika nesrazmjernost crteža i price. Najgore tacke su mu crtanje Cika i crtanje Zagora u pokretu (tu cesto nacrta nelogicne poze). Lijepo crta pejzaže i ostale likove. Haug!

Edited by - Mhejl on 27/04/2009 16:38:45
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18886 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/04/2009 : 23:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Evo Inferno me baš obradovao ovom exrecenzijom,slažem se da bi naslov Ljudi u ratu djelovao
intrigantnije ali...stripa se još nisam docepao ali Prisco mi po tablama djeluje baš onako Zagorovski.Još jedan izgleda maxi kvalitetan Zagormaxi-odlicno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 28/04/2009 : 01:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Moran sutra kupit ovi maxi, ako je i upola brz i dobar ko "napuš(t)ena utvrda" ona mi paše. To mi je najdraži maxi do sada. A nemoš virovat ko ga crta, a dobar je.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 28/04/2009 : 07:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message
Ne znam kakva je prica, ali za tisak mogu reci da je slab. Glancer je nemoguce naci (ili oštete prednju ili zadnju koricu). Mislim da bi bilo prihvatljivije da su poskupili ove Maxije i ostali pri prethodnoj kvaliteti.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5086 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 28/04/2009 : 13:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
iako ovo nije topic o tome, zna li tko KADA CE MAXI DYLAN br.4

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 28/04/2009 : 15:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
procitao i ja...da se nadovežem na doktora inferna...run and gun u stilu tonninelia, ali po meni opet bure slabiji...nije konkurencija boselliu u svoje vrijeme, ali ni tonnineliu nakon njega...kaimakan je karizmatican...i to nam rijecima ponovi 3 puta...ali po meni nema nikakve podloge za to...ubije na pocetku nekog starca u dvoboju i to je to...ostali likovi su tu da popune prostor...i prica i scenarij po meni ne vrijede više od 5...crtež jako solidan za prvi rad na zagoru...neka 7ica...naslovnica loša...5-6...

ako hocete pravi run and gun onda je tu definitivno od tonninelia..

...prava akcija i gomila zanimljivih likova (karizmaticnih)

ili recimom legendarno colombovi...

evo baš si mislim koliko je u te dve price zanimljivih likova...a koji je to lik zanimljiv u maxiju??

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 28/04/2009 : 19:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Toninelli je bio i ostao majstor, bas me interesuje da li se jos bavi stripom. trebao bi da se vratiu zagorov staf makar sa par epizoda.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/04/2009 : 19:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

Toninelli je bio i ostao majstor, bas me interesuje da li se jos bavi stripom. trebao bi da se vratiu zagorov staf makar sa par epizoda.

Hm, cini mi se da je oteran iz Bonellija, bio je skoro unistio/satro Zagora do pred gasenje.

Edited by - kasper on 28/04/2009 19:16:10
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/04/2009 : 19:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Da, i ja jako volim Toninelija. Kao njegove meni najdraže price izdvojio bih pricu sa lordom Vindamom, pricu 'Pleme drvenih lica' (indijanska krimi prica, jel se sjeca neko?), meni najdražu pricu ZS 1041-1042 Divlje staze-Granicari, krkljanac na 140 strana, zatim onu jezivu pricu 'Dani straha'(sa boginjama) i tako dalje... Sve u svemu, volio bih i da ga danas vidim, eventualno kao pomocnog scenaristu.

Edited by - Mhejl on 28/04/2009 19:24:54
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 28/04/2009 : 20:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Hm, cini mi se da je oteran iz Bonellija, bio je skoro unistio/satro Zagora do pred gasenje.

Nije tacno da je oteran ali je tacno da je otisao zbog neslaganja sa Bonelijem oko toga kakav bi Zagor novog perioda trebalo da bude, osnovao je izdavacku kucu 1990 i radi na par serijala evo

In 1990, Toninelli began a second firm, Ned 50, and launched the fanzine Fumo di Chine.

For Il Giornalino, Toninelli created series like 'Prof. Van Der Groot' and 'Agenzia Scacciamostri'. He scripted the miniseries 'Dark' for Granata Press, as well as 'Gordon Link' and 'Lazarus Ledd'. He revived 'Dante' in the mid-1990s through his own Ned 50 label for Il Giornalino, and created 'Shanna Shokk' for Star Comics. He also created parodies on 'Omero' and 'Enea'.

izvor:
http://lambiek.net/artists/t/toninelli_marcello.htm

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/04/2009 : 20:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Budimo iskreni Tonineli je jako slab utisak ostavio i sveo Zagora na vrlo niske grane ,a bogami imao je puno prostora i vremena,malo dobrih prica za puno vremena...
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 28/04/2009 : 20:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message
quote:
Originally posted by piquet

procitao i ja...da se nadovežem na doktora inferna...run and gun u stilu tonninelia, ali po meni opet bure slabiji...nije konkurencija boselliu u svoje vrijeme, ali ni tonnineliu nakon njega...kaimakan je karizmatican...i to nam rijecima ponovi 3 puta...ali po meni nema nikakve podloge za to...ubije na pocetku nekog starca u dvoboju i to je to...ostali likovi su tu da popune prostor...i prica i scenarij po meni ne vrijede više od 5...crtež jako solidan za prvi rad na zagoru...neka 7ica...naslovnica loša...5-6...

ako hocete pravi run and gun onda je tu definitivno od tonninelia..

...prava akcija i gomila zanimljivih likova (karizmaticnih)

ili recimom legendarno colombovi...

evo baš si mislim koliko je u te dve price zanimljivih likova...a koji je to lik zanimljiv u maxiju??

naravno , bilo bi greh u taj kos ne staviti i :

:) pozdrav od Svetozara iz ZR
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/04/2009 : 20:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Najnovije Blažino dijelo! Wow!
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 28/04/2009 : 21:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message
zna li neko ima li ZAGOR maxi 8 i novi ciko da se kupi u DARKWOODU (stripoteka BG) ?

... i ako ima koja je cena ?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/04/2009 : 21:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:

Nije tacno da je oteran ali je tacno da je otisao zbog neslaganja sa Bonelijem oko toga kakav bi Zagor novog perioda trebalo da bude, osnovao je izdavacku kucu 1990 i radi na par serijala evo

Racunah da ga je Bonelli gadjao pikslom posle onogo sto je uradio Zagoru. Tja! Znam da mu Bure svojevremeno pisao da ga treba liferovati sto pre...
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 28/04/2009 : 22:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Budimo iskreni Tonineli je jako slab utisak ostavio i sveo Zagora na vrlo niske grane ,a bogami imao je puno prostora i vremena,malo dobrih prica za puno vremena...

Kao i obicno pricas svasta, ovo je lista Toninelijevih epizoda e sad ti lepo to uzmi i uporedi sa ovim epizodama od ova dva grobara Bosellija i Buratinija, izmedju njihovog proseravanja i trpanja nepotrebnom teksta koji od Zagora pokusavaju da naprave Princa Valijanta i Toninelijevog, akcijom nabijenog uzbudljivog Zagoa biram uvek Toninelija
ZS 672 Velika protuva
ZS 673 Kobna mreža
ZS 703 Tvrdokrilac
ZS 704 Jednooki Džek
ZS 705 Obracun
ZS 714 Ubica iz darkvuda
ZS 715 Senka sumnje
ZS 716 Lov na zagora
ZS 724 Rendal mutant
ZS 725 Velika pljacka
ZS 726 Zlatna udica
ZS 733 Poglavica žute kose
ZS 734 Timber bil
ZS 735 Zagorova zamka
ZS 744 Prognani iz darkvuda
ZS 745 Ratnici manomeji
ZS 746 Glasnik Manitua
ZS 747 Neranjivi
ZS 763 Gavranova pera
ZS 764 Nevidljivi osvetnik
ZS 769 Opklada za strah
ZS 770 Brodolom na misuriju
ZS 772 Žrvta ki-noah
ZS 773 Ocajnicki krik
ZS 782 Pecina mumija
ZS 783 Dvojnik
ZS 786 Gvozdena stupica
ZS 787 Pakao na granici
ZS 788 Veribedovo oružje
ZS 791 Recna patrola
ZS 793 Paklene naprave
ZS 796 Put straha
ZS 797 Nepoznati svet
ZS 798 Ukleta zemlja
ZS 804 Bubnjevi smrti
ZS 844 Pleme Sauka
ZS 845 Zaseda za zagora
ZS 852 Vatrena voda
ZS 853 Ratnik pekot
ZS 854 Konacni obracun
ZS 873 Neumoljivi Zagor
ZS 874 Dani straha
ZS 881 Gospodar vremena
ZS 882 Kameni ubica
ZS 893 Pljackaši davolje doline
ZS 894 Crni mesec
ZS 895 Ljudi iz ambisa
ZS 902 Voz smrti
ZS 903 Osveta crne ruke
ZS 908 Lovci na blago
ZS 909 Zmajevo grotlo
ZS 910 Vatreni bikovi
ZS 917 Jeti
ZS 918 Tajna sedam moci
ZS 925 Lov na coveka
ZS 926 Klanac bele smrti
ZS 952 U šakama robijaša
ZS 953 Lovci na ucene
ZS 960 Zver iz valoka
ZS 961 Tonkino prokletstvo
ZS 962 Hogalova magija
ZS 972 Oteti decak
ZS 973 Ugašarov ultimatum
ZS 974 Odložena osveta
ZS 981 Obeležena žrtva
ZS 982 Pleme drvenih lica
ZS 1006 Zeleno blato
ZS 1007 Ljudi žabe
ZS 1018 Banda staklenog oka
ZS 1019 Izmedu dve vatre
ZS 1025 Prorokov sin
ZS 1026 Spasilac onondaga
N / O
ZS 1032 Mrtvacka glava
ZS 1033 Pobuna
ZS 1040 Divlje staze
ZS 1041 Granicari
ZS 1047 Svadbeni nakit
ZS 1048 Casovi ocaja
ZS 1054 Slepilo
ZS 1055 Zagor na nišanu
ZS 1085 Pretnja nad blek riverom
ZS 1086 Povlacenje
ZS 1087 Fatalna žena

ZSSP 8 Kožno lice
ZSSP 13 Kamen ubica
PI 3 Grad iznad svijeta

LU 74 Sveto drvo
LU 75 Priznanje
LU 86 Željezni narednik
LU 87 Noc krvoprolica

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/04/2009 : 22:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Ok, Jednooki Dzek, Granicari, Zrtva vajaju. Ima tu jos par epizoda da se progleda kroz prste.
Ostalo -> dno, mulj, dzubre, grozota.
Grad iznad sveta je ravan zlocninu!

Edited by - kasper on 28/04/2009 22:09:09
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/04/2009 : 22:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

Ok, Jednooki Dzek, Granicari, Zrtva vajaju. Ima tu jos par epizoda da se progleda kroz prste.
Ostalo -> dno, mulj, dzubre, grozota.
Grad iznad sveta je ravan zlocninu!

E bas i nije tako. 90% tih epizoda su Zagor kakav bi trebao i biti-(jos ako ga je i crtao Donatelli) pravi western, s indijancima, kaubojima, avanturom, darkwoodom, prerijom, šumama i ravnicama... Ima u mozda nekima i malo fantastike, ali zato nema aliena, drugih dimenzija, rasprava o kvantnoj fizici...

Kazite ti i profesor-inz sto zelite, ali ja sam odrastao na zagoru zs-brojevi 700 ->1060, i to je za mene pojam Zagora!
A velika vecina novih epizoda tesko se moze usporediti sa tim starim klasicima!

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000