Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 28/04/2009 : 22:36:59
|
quote: Originally posted by hrvoje23
quote: Originally posted by kasper
Ok, Jednooki Dzek, Granicari, Zrtva vajaju. Ima tu jos par epizoda da se progleda kroz prste. Ostalo -> dno, mulj, dzubre, grozota. Grad iznad sveta je ravan zlocninu!
E bas i nije tako. 90% tih epizoda su Zagor kakav bi trebao i biti-(jos ako ga je i crtao Donatelli) pravi western, s indijancima, kaubojima, avanturom, darkwoodom, prerijom, šumama i ravnicama... Ima u mozda nekima i malo fantastike, ali zato nema aliena, drugih dimenzija, rasprava o kvantnoj fizici...
Kazite ti i profesor-inz sto zelite, ali ja sam odrastao na zagoru zs-brojevi 700 ->1060, i to je za mene pojam Zagora! A velika vecina novih epizoda tesko se moze usporediti sa tim starim klasicima!
Vidish i ja sam rastao u to vreme, odrastao sam uz Zagora -> Svemirska braca, Zagor protiv barnona, Plamena lobanja, Dzek, Majk, Hagor, Divovi, Breg... Te gore pobrojane epizode su uglavnom zaboravljene. I mozete pricati sta ocete taj je sjebo/unazadio Zagora zestoko. Jadan, ni specijalac nije imao toliko dugo posle Mister Noovog. Dno! I ukusi treba da nepreduju. Najbolje od staroga da stoji i da se nadogradjuje. Nego smem da primetim da je taj Toninelli anatemisan, svojevremeno, na pocetku stripovi.com foruma (bez nekog jakoga uporista). I tako je dugo lezao zaboravljen dok ga nisu opet dozvali.... |
Edited by - kasper on 28/04/2009 22:49:49 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/04/2009 : 22:55:44
|
Ok, Jednooki Dzek, Granicari, Zrtva vajaju. Ima tu jos par epizoda da se progleda kroz prste. Ostalo -> dno, mulj, dzubre, grozota. Grad iznad sveta je ravan zlocninu!
E bas i nije tako. 90% tih epizoda su Zagor kakav bi trebao i biti
ja sam odrastao na zagoru zs-brojevi 700 ->1060, i to je za mene pojam Zagora!
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25313 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/04/2009 : 23:02:21
|
quote: Originally posted by mladjo
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 28/04/2009 : 23:58:30
|
E bas i nije tako. 90% tih epizoda su Zagor kakav bi trebao i biti-(jos ako ga je i crtao Donatelli) pravi western, s indijancima, kaubojima, avanturom, darkwoodom, prerijom, šumama i ravnicama... Ima u mozda nekima i malo fantastike, ali zato nema aliena, drugih dimenzija, rasprava o kvantnoj fizici...
Kazite ti i profesor-inz sto zelite, ali ja sam odrastao na zagoru zs-brojevi 700 ->1060, i to je za mene pojam Zagora! A velika vecina novih epizoda tesko se moze usporediti sa tim starim klasicima!
kad se pojavio poglavica zute kose ,tog trenutka sam poceo kupovati skoro svako strip izdanje.u istom smo periodu rasli uz strip hrvoje 23. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 29/04/2009 : 00:04:54
|
quote: Originally posted by cronos six
kad se pojavio poglavica zute kose ,tog trenutka sam poceo kupovati skoro svako strip izdanje.u istom smo periodu rasli uz strip hrvoje 23.
I ja. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 29/04/2009 : 00:59:30
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by mladjo
Ja nisam odrastao na tim epizodama, nego sam ih procitao valjda 10-20 godina kasnije, ali su mi svejedno vrhunske. Kažem, njegove price imaju duha, imaju nešto svoje. |
No sikiriki |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 29/04/2009 : 01:02:32
|
A pola ovoga sto su uradili Buratini i Bosseli je ravno Genocidu, mene prosto muka uhvati kada procitam zadnje epizode sa Kandraksom i Helingenom, pa onda oni Sumeri, Vera Kruz... u izvedbi Bosseli, hvala bogu pa je preso na Dampira, pa neka se tamo razmase sa svojim vilama, gnomovima, carobnjacima i cudovistima. a buratinijevi pokusaji da iscedi nesto iz suve drenovine su tek posebna prica, podzemlje New Orleansa pa Tajni Agenti muka me uhvatila dok sam dosao do kraja pitam se kako je covek uspeo jednu ideju koja ne bi mogla da posluzi ni za celih 100 strana uspeo da razvuce na 300-400, da ne ulazim u genijalne price sa Kukcima Ubojicama ili pak sa Traperskom Izvidnicom i Zelenim Rubcima, kada ljudi posle toga nisu prestali da kupuju zagora nece nikada |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 29/04/2009 : 06:22:06
|
quote: Originally posted by tiberije ..da ne ulazim u genijalne price sa Kukcima Ubojicama..
Ljudi zabe? Inace, dobar ti je pogled na Carsonovu proslost u recenzijama. Preporucujem ostalima |
Edited by - kasper on 29/04/2009 06:47:06 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 29/04/2009 : 06:33:15
|
quote: Originally posted by tiberije
A pola ovoga sto su uradili Buratini i Bosseli je ravno Genocidu
Sve je to lepo, al taj tvoj je i dalje dno dna. Sramota za Zagora i Bonellija -> Kamen koji cita iz srca i po dobijenim informacijama ubija ili onaj Grad.. hehehe. Iskreno divljenje Coltu na iskazanoj volji da istera prevod do kraja . Ja doso do strane pod brojem 20, sto za T. i nije loshe. |
Edited by - kasper on 29/04/2009 06:53:37 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7825 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 29/04/2009 : 12:59:11
|
quote: Originally posted by mars1
Ne znam kakva je prica, ali za tisak mogu reci da je slab. Glancer je nemoguce naci (ili oštete prednju ili zadnju koricu). Mislim da bi bilo prihvatljivije da su poskupili ove Maxije i ostali pri prethodnoj kvaliteti.
Tisak je slab? Ja ne znan di si ti gleda onda... A i ja sam uspio naci glancer u kiosku, cas posla. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/04/2009 : 13:04:53
|
meni su Kukci ubice jedan od top 10 Zagora. hi....hi....hi |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 29/04/2009 : 14:22:38
|
Tako je druze ima tu jako dobrih epizoda i ja jedva cekam da se to ponovo izda da se podsetim,tada mi je bilo dobro,bice i sada.Pa Tonineli je sam vukao taj serijal i verovatno ga je odrzao u zivotu.Daleko od toga da je najbolji scenarista,ali svakako su njegove epizode bolje od nekih Buratinijevih u poslednjih par godina. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 29/04/2009 : 15:27:34
|
quote: Originally posted by tiberije
A pola ovoga sto su uradili Buratini i Bosseli je ravno Genocidu
Sve je to lepo, al taj tvoj je i dalje dno dna. Sramota za Zagora i Bonellija -> Kamen koji cita iz srca i po dobijenim informacijama ubija ili onaj Grad.. hehehe. Iskreno divljenje Coltu na iskazanoj volji da istera prevod do kraja . Ja doso do strane pod brojem 20, sto za T. i nije loshe.
Ma izgleda da ti nisi procitao ni 5 epizode Toninelija, tako da vise ne uzimam ozbiljno bilo sta sto kazes o njemu. Negde si nacuo kako je on upropastio Zagora pa to sada ponavljas ko papagaj, hvala bogu stizemo sada sa extra zagorom do njegovih epizoda pa ce moci ljudi da porede ove nove sa tim straim. Tada cemo videti kakav ce utisak ljudi biti o Tonineliju, a kakav o Boseliju i Buratiniju |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 29/04/2009 : 15:44:45
|
ja sam sa više užitka citao stripove a pogotovo Zagora,dok se nije znalo i pisalo ko je scenarista...šteta što danas znamo toliko stvari...i zanimljivo svi su mi bili dobri...danas se uniformiralo mišljenje da netko ko napiše neko slabašnu pricu ne može napisat i vrhunsku. Bure je naprimer napisao i Kukci ubojice i Mocvaru robijaša i to u samo vremenskom razdoblju jedne godine.Zanimljivo.Ali zato jer je usr..o sa Kukcima ne znaci da ne valja zauvjek. Isto je sa crtacima, Chiarola je u Sedam gradova...odlican a kasnije nekad grozan...što sve govori da su i ti ljudi u Bonelliju samo ljudi od krvi i mesa...sa usponima i padovima.... nažalost. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/04/2009 : 16:04:49
|
quote: Originally posted by teller
ja sam sa više užitka citao stripove a pogotovo Zagora,dok se nije znalo i pisalo ko je scenarista...šteta što danas znamo toliko stvari...i zanimljivo svi su mi bili dobri...danas se uniformiralo mišljenje da netko ko napiše neko slabašnu pricu ne može napisat i vrhunsku. Bure je naprimer napisao i Kukci ubojice i Mocvaru robijaša i to u samo vremenskom razdoblju jedne godine.Zanimljivo.Ali zato jer je usr..o sa Kukcima ne znaci da ne valja zauvjek. Isto je sa crtacima, Chiarola je u Sedam gradova...odlican a kasnije nekad grozan...što sve govori da su i ti ljudi u Bonelliju samo ljudi od krvi i mesa...sa usponima i padovima.... nažalost.
Telera za forumaša godine Svaka izjava mu je 100% iskrena i na mestu
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 29/04/2009 : 16:54:20
|
hvala anto, prijatelju...samo ti ja više od titula volim šuštecu monetu...pa se odricem titule u korist recimo profesora,Texa,Renkyja,Inferna,Djoleta,Kica,tebe....i nekih drugih forumaša. A kad se uvede novcana nagrada tada racunam na tvoj glas.Ostaj mi zdravo druže.
ps.:sad se setih da DeeCay-a vec dosta vremena nije na forumu,gde je covjek? |
|
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/04/2009 : 18:10:45
|
Minjušan maxi koji se brzo cita. Puno pucnjave, ali netko je vec spomenuo da bi Boselli na kraju napravio veliku koljacinu. Taj Kaimakan je bio meni zanimljiv lik, cijenio sam ga, šteta što neki likovi koji to ne zaslužuju (Kandrax, Rakosi) dobiju toliko brojeva, dok neki drugi (Red Warrior, Thomas Laforge...) dobiju tako mali broj stranica, a apsolutno imaju potencijal kao Nat Murdo. No haj'mo se vratit na pricu. Svida mi se unatoc tome što ima nekoliko tipicnih Buratinnijevskih gluposti. Ovaj novi crtac je dobar, što duži mu život na Zagoru!!! 8/10 (samo zbog koljacine, prica je totalni kliše) |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/04/2009 : 18:20:37
|
Chiarola je u Sedam gradova...odlican a kasnije nekad grozan...
Chiarolla je uvijek grozan,nekad manje,nekad vise |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 29/04/2009 : 18:49:38
|
quote: Originally posted by King Warrior
Chiarola je u Sedam gradova...odlican a kasnije nekad grozan...
Chiarolla je uvijek grozan,nekad manje,nekad vise
X |
No sikiriki |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 29/04/2009 : 18:51:17
|
ja sam sa više užitka citao stripove a pogotovo Zagora,dok se nije znalo i pisalo ko je scenarista...šteta što danas znamo toliko stvari...i zanimljivo svi su mi bili dobri...danas se uniformiralo mišljenje da netko ko napiše neko slabašnu pricu ne može napisat i vrhunsku. Bure je naprimer napisao i Kukci ubojice i Mocvaru robijaša i to u samo vremenskom razdoblju jedne godine.Zanimljivo.Ali zato jer je usr..o sa Kukcima ne znaci da ne valja zauvjek. Isto je sa crtacima, Chiarola je u Sedam gradova...odlican a kasnije nekad grozan...što sve govori da su i ti ljudi u Bonelliju samo ljudi od krvi i mesa...sa usponima i padovima.... nažalost.
Potpis, osim ovoga za Chiarolu :-)
Ovo je bit i imaš potpuno pravo. Treba se maknuti od klišeja i ne ocjenjivati pricu unaprijed po scenaristu. |
No sikiriki |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 01/05/2009 : 12:31:44
|
Chiarola - meni jedan od najboljih Zagorovih crtaca - volim ga još od Dnevnikovih Martija |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 01/05/2009 : 12:35:21
|
Cassaro - takode jedan od boljih ctraca - možda deluje ludo, mrzeo sam ga u Dnevnikovim M.Misterijama, ali danas kada ga vidim u Zagoru, strašno se obradujem Kada sam bio klinac mrzeo sam boraniju, a danas je mnogo volim - slicno je i sa Cassarom |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 01/05/2009 : 12:54:48
|
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha svaka cast Ovako samo može da me nasmeje profesor |
|
|
Topic |
|
|
|