forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor specijal 20
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 14:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Meni su vecina specijalaca dobri, ali ima i krševa. Ipak, nisam ih sve citao. Moje mišljenje je da specijali imaju dosta konstantan kvalitet i da samo mali broj razocara. Mali pregled:

quote:
1. ZG LUSP 1 Zagor Nulta godina Darkwooda 6/10

Znam da je ovaj specijal dosta nahvaljen, ali meni nije ništa posebno. Prilicno je dosadan i predvidljiv. Dobro, ipak smo saznali par informacija o Zagorovoj mladosti.
2. ZG LUSP 2 Zagor Andeo smrti 8/10

Ovo je prilicno solidan specijal, fina tema. Prica je zanimljiva, brzo tece, glavni negativac je dosta zanimljiv i netipican u Zagorovom svijetu. Kao dosta upecatljivu scenu izdvojio bih trenutak kad se pripadnici indijanskog plemena medusobno poubijaju radi viskija. Kraj je pomalo razocaravajuci. Pojava Tima Cistog Srca je za svaku pohvalu, lijepo je vidjeti neki kontinuitet. Crtež je neobican, ali lijep.
3. ZG LUSP 3 Zagor Kineska sekta 7/10

Ovaj specijal sam davno citao, ne sjecam se radnje baš najbolje. Ostao mi je u sjecanju kao dosta zanimljiv specijal,doduše sa nekim klišeima, ali zanimljivo izveden. Pod 'zanimljivo izveden' mislim na kineske izazove, koji su dosta dobro osmišljeni. Porsto sam jedva cekao sledecu stranicu, da bih vidio koja proba je sledeca. Crteža se ne sjecam, ali mislim da mi se dopao.
4. ZG LUSP 4 Zagor Moj prijatelj Jim Gitara 9/10

Ovo mi je jedan od najboljih! Prica je dosta dobra, prava Nolitina, uzbudljiva do poslednjeg trenutka. Uvijek blagonaklono gledam na pojavljivanja Džimija Gitare, baš dobar lik, nikad ne znamo koji je njegov sledeci postupak. Feri je odradio sjajan posao.Šta cu, slab sam na ovakve klasike.
5. ZG LUSP 5 Zagor Vitezovi grala 5/10

Bah, ovo je jedan od slabijih specijalaca. Iako je pojavljivanje lorda Boa i Ki-Noah svakako veliki plus, ova istorijska fikcija mi je neuvjerljiva. Pojavljivanje Grala je moglo biti puno bolje odradeno, ovako izgleda kao da se Buratini plašio da progura inovativnije ideje, nego se držao ustaljenih šablona. Veliki minu je to što, cim sam cuo ime onog ribara, odmah sam shvatio da je on vitez Persival. Kraj glavnog negativca je sjajan, totalno netipican za serijal.
6. ZG LUSP 6 Zagor Dugin most 10/10

Najbolji jubilarac. Šta reci o ovome? Prica za sva vremena. Veliki majstor Boseli se nije plašio da prodre duboko u same korijene Zagora, nudeci nam složenu mrežu poršlosti, sadašnjosti, mrtvih i živih....
7. ZG LUSP 7 Zagor Utrka sa sedam strelica 7/10

Isto dosta dobar jubilarac. Volim ove Toninelijeve akcijske price. Akcija i borba od prve do zadnje strane! Ne vrhunsko, ali svakako dosta dobro.
8. ZG LUSP 8 Zagor Crna duša 10/10

Najbolji specijal dosada. Ubjedljivo. Sjajan Ferijev crtež, prica koja pršti od akcije, fantastike, magija i još korijena Zagorove licnosti... Sjajno, zaista sjajno.
9. ZG LUSP 9 Zagor Prica o Wandering Fitzyju

Davno sam citao, ne sjecam se najbolje. Cini mi se da je prica budalaština, potpuno nerealna. Da ne pricamo da je propuštena prilika da se produbi odnos Zagor-Fici.
10. ZG LUSP 10 Zagor Urota bogova

Nisam citao.
11. ZG LUSP 11 Zagor Posejdonovo prokletstvo 8/10

Još jedan u nizu solidnih specijala. Zanimljiv uvodacna atmosfera i prica... Jedan od meni najdražih specijala.
12. ZG LUSP 12 Zagor Prokleto blago 4/10

Njah, prilicno dosadno i predvidljivo. Vjekovima skrivana mracna tajna, poluludi naucnik, mracno prokletstvo... Vec mi je preko glave ovakvih radnji, koje danas možemo naci u gotovo svakom filmu C-kategorije.Zaista mi je žao, jer Sklavi može daleko, daleko više od ovoga.13. ZG LUSP 13 Zagor Pustolovina u Kanadi
14. ZG LUSP 14 Zagor Indijanska magija

Nisam citao.
15. ZG LUSP 15 Zagor Vojska duhova

Nisam citao.
16. ZG LUSP 16 Zagor Smrtonosna mocvara

Nisam citao.
17. ZG LUSP 17 Zagor Protunapad 6/10

Još jedno Toninelijevo klasicno ostvarenje, akcija, neprekdna akcija. Dobro je to što je crtac Feri i što vidimo dosta Zagorovih prijatelja. Ipak, onaj pogodak u celo na kraju je toliko pretjeran da je to strašno. Zbog toga ide ocjena manje.
18. ZG LUSP 18 Zagor Kamen koji ubija 7/10

Jedan od boljih. Zanimljiva ideja o vanzemaljskom artefaktu, dobro i sprovedena u djelo. Glavni obracun je baš kul.
19. ZG LUSP 19 Zagor Princ vilenjaka 8/10
[red]Dobar specijal, ali ipak sa previše fantastike. Boseli ovdje nije dobor 'dozirao' dozu realnosti i fantazije, tako da ovo može izgledati naivno i pretjerano.

Edited by - Mhejl on 15/05/2009 14:26:21
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 15/05/2009 : 14:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Istina, ZG specijalci su "osrednja" edicija. Ima teških krševa, ali i dobrih stvari.

Vojska duhova, Smrtonosna mocvara, Kamen koji ubija, Posejdonovo prokletstvo i Prica o Wandering Fitzyiju su po meni dno dna.

Sve ostalo može proci.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 15/05/2009 : 14:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

haha... eto, sad ce svi koji su plakali biti happy, a imat ce i unikatno krizano geneticko mengele izdanje

...sa 160 stranice.
Go to Top of Page

Andrey
New Member

British Indian Ocean Territories
281 Posts

Member since 06/01/2009

Posted - 15/05/2009 : 15:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrey a Private Message
Nisam ovo planirao kupiti ali pošto su stavili i ramathov dodatak,svakako kupujem.Onaj predzadnji specijalac(kamen koji ubija) je totalni trash zagor je pobio 500 indijanaca,oni ga nisu ni okrznuli,a raplet je bolje ne komentirat.

In the past, when there was still a sailor of the "Golden Baby," the fakir Ramath toured India with his friend Mac Quade and fought with him the terrible worshipers of the goddess Kali ...

Autori Ramatha su Colombi i Della Monica

Ima i recenzija:
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ZG&StoryID=657

puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac

sclavi>originalni radovi junjija ita

Edited by - Andrey on 15/05/2009 15:42:47
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/05/2009 : 17:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Cekaj malo...
Oni su u u proslom specijalu "Princ vilenjaka" izbacili dodatak,a onda ga dodali sad na strip "Grad na krovu sveta".Meni je to uzas,dno dnoovog dna.Sad opet nema dodatka "Izmisljene zemlje".Kad ce on doci na red?U sledecem specijalu?Mislim da je ovo najgluplji potez koji su mogli napraviti.Sigurno su mogli naci bolje resenje

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 17:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ako su izbacili prosli dodatak i htjeli ga bjaviti u ovom specijalu,
zasto nisu objavili i ovaj dodatak?
ovako su samo napravili dvostruko sranje
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 15/05/2009 : 17:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Sad opet nema dodatka "Izmisljene zemlje".Kad ce on doci na red?

Nikad
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 15/05/2009 : 18:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message
Inace, ako su danas highlights Zagora putovanja oko svijeta, nekoc su to bila pronalaženja izgubljenih plemena na sve strane u i oko Darkwooda...ovaj specijalac je loš izdanak tog podžanra...ni Ferri se nije proslavio sa žabolikim majmunom i ostalim nakazama, eh...
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2950 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 15/05/2009 : 18:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
quote:

Cekaj malo...
Oni su u u proslom specijalu "Princ vilenjaka" izbacili dodatak,a onda ga dodali sad na strip "Grad na krovu sveta".Meni je to uzas,dno dnoovog dna.Sad opet nema dodatka "Izmisljene zemlje".Kad ce on doci na red?U sledecem specijalu?Mislim da je ovo najgluplji potez koji su mogli napraviti.Sigurno su mogli naci bolje resenje

Postoji mogucnost da je dodatak Ramat greškom izbacen u prethodnom broju, pa su ga sada ubacili. Ipak, treba imati na umu da je Ludens do sada objavljivao ovakve dodatke (ne tekstualne) u svim spec: Vitezovi grala, andeo smrti, crna duša i prica o WF.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 18:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by djukak

quote:

Cekaj malo...

Postoji mogucnost da je dodatak Ramat greškom izbacen u prethodnom broju, pa su ga sada ubacili. Ipak, treba imati na umu da je Ludens do sada objavljivao ovakve dodatke (ne tekstualne) u svim spec: Vitezovi grala, andeo smrti, crna duša i prica o WF.

moguce, ali onda se nadovezuje moj post:
quote:
Originally posted by supermark

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7807 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 15/05/2009 : 18:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
išla su dva specijala koje je ludens izdao:kamen ubica i kožno lice,koji su imali tekstualni dio koji je izbacen.
nakon njih je išao princ elfova koji je imao strip ramath kao dodatak koji je takode izbacen,samo što su prva dva tekstualna dodatka izbacena namjerno dok je ramath izbacen vjerovatno nepažnjom,
sad su to popravili i stavili ramatha u ovaj specijal i to je to.
samo što nisu na naslovnicu stavili i ramathovu naslovnu.
tekstualni dio koji treba ici u ovom specijalu nije ni planiran da se objavi uz strip.
možda ih zajedno svih,5 tekstualnih dijelova objave posebno,ko zna,možda.....

Edited by - zlatan bihac on 15/05/2009 18:37:34
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/05/2009 : 18:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Da nece mozda da prave Zagor enciklopediju od izbacenih tekstualnih dodataka?

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 18:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Jao kako gnjavite oko tih dodataka... Ako vas baš zanima, dodatak 'Izmišljene zemlje' je sranje....
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3922 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 15/05/2009 : 18:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
Ko zna,ali ocigledno je da su se malo pogubili...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/05/2009 : 19:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Pa,bas da je sranje nije.Po meni je najbolji od dosadasnja 3 koje je Veseli Cetvrtak objavio.Svi su dobri,ali mi je ovaj najbolji.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 15/05/2009 : 19:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Po meni top 5 specijala:
1. Crni plamen
2. Crna duša
3. Posejdonovo prokletstvo
4. Princ vilenjaka
5. Grad iznad sveta
Go to Top of Page

vlaki
New Member

218 Posts

Member since 24/10/2003

Posted - 15/05/2009 : 20:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send vlaki a Private Message
1. Veseli Cetvrtak: Izdaje Specijalce komplet, sa onim tekstualnim dodatkom (pozitivna stvar). Dizajn naslovnica je užasan, složio bih se sa jednim prethodnim komentarom, da izgleda pomalo mrtvacki sa onoliko crnog prostora i gore i dole. Jasno je da je ovo izdanje namenjeno srpskom, crnogorskom i makedonskom tržištu (a šalje se i u BiH i Hrvatsku).

2. Ludens: Radi izvrsne naslovne, skroz rasterecene onih crnina, slika dodataka i to, u stilu italijanskih specijalaca. Negativna stvar, t.j. odluka je neobjavljivati dodatke. U redu, ovi tekstualni dodaci i nisu baš toliko aktuelni, nije baš i neophodno ubaciti ih u strip. Ali ova nebrežnost sa Ramathom, to je malo diskutabilna odluka izdavaca. Ludensova izdanja su namenjena na tržište Hrvatske, Slovenije i BiH (a šalju se i u Srbiji, narucuju se i u Makedoniji)

Na tržištu imamo dva izdanja, ista, koja se pojavljuju u relativno kratkom vremenskom periodu, zbog toga je neko rekao da je izašao reprint. Meni to malo smeta, isto kao što mi smeta i preplecivanje redovnog Zagora. Znam da danas nismo jedna država, vec 6, svako može duplirati izdanja i edicije, al ko misli o citaocima, o tome što neki žele kvalitet i estetiku Ludensa, a neki kompletnost VC-a. I neko je sigurno uzeo oba. Ima tu puno drugih izdanja, nek se objavljuje nešto dosad neobjavljeno, a ne, dugi period ništa, i odjednom dva ista izdanja.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/05/2009 : 21:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

?????? svasta brate lupas...
nevjerojatno da nisi skuzio o cemu je rijec... ta ludens nikad nije niti ce (i Bogu hvala na tome) objavljivati i imbecilne tekstualne priloge... a ramath je ocito bio veliki zajeb, jer strip dodaci su svi dosad uredno isli...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7807 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 15/05/2009 : 21:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
koliko se meni cini samo je prvi mister no specijal od sa imao onaj tekstualni dodatak sa onim zombijima i vudu vodic.
da budem iskren nisam ga ni procitao.
kasnije se pocelo izdavati umjesto tih tekstova strip izdanja sporednih junaka,tipa trampy,ramath,gruco,esse esse,žalosna sova,blaf...
a tekstovi se poceli izdavati u almanasima.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 22:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

?????? svasta brate lupas...
nevjerojatno da nisi skuzio o cemu je rijec... ta ludens nikad nije niti ce (i Bogu hvala na tome) objavljivati i imbecilne tekstualne priloge... a ramath je ocito bio veliki zajeb, jer strip dodaci su svi dosad uredno isli...

pa ni ne mislim na tekstualne priloge, mislim na stip dodatke
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 22:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

Pa,bas da je sranje nije.Po meni je najbolji od dosadasnja 3 koje je Veseli Cetvrtak objavio.Svi su dobri,ali mi je ovaj najbolji.

Menije je najbolji onaj sa Indijancima, vecinu stvari nisam znao, a posle sam dosta i proširio steceno znanje...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 22:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

[quote]Originally posted by supermark

ako su izbacili prosli dodatak o ramathu i htjeli ga objaviti u ovom specijalu: "Grad na krovu svijeta",
zasto nisu objavili i dodatak iz ovog broja: "Izmišljena zemlja"?
ovako su samo napravili dvostruko sranje, tj. fali dodatak "Izmišljena zemlja", a dodatak o ramathu je u krivom broju

jel sad jasnije, kontroverzni lektoru?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47479 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/05/2009 : 23:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

ovako se obracaš Lektoru???

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1958 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/05/2009 : 23:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:

imbecilne tekstualne priloge...

Uh, nikako. Uopšte nisu loši neki. Bar imaju dosta veze sa stripom u okviru kog izlaze za razliku od almanaha.

Edited by - goksi on 15/05/2009 23:08:15
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2009 : 23:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

ovako se obracaš Lektoru???

gdje je opcija "delete reply"?
javi prije nego lektor vidi!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page