forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ISTRAŽIVANJE: Najkvalitetniji Bonneli strip
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 05/09/2009 : 17:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Ajmo reci ovako.

Najznacajniji, a ujedno i najbolji je Zagor, jer je pomaknuo Bonneli tržište izvan Italije, potaknuo vecinu na citanje stripova, a ujedno postao i sinonim pravde, slobode, dobra, itd. (i jednostavno je veca muškarcina od onog Supermana).

Ako cemo gledati kvalitetu stripa sa umjetnickog stajališta, titulu zasigurno dobiva Ken Parker, jer, iskreno, neke emocije koje su prikazane u tom stripu nisu dosegnute gotovo nigdje drugdje (mislim na Bonneli stripove, šire ne želim izlaziti, jer mnogo toga ne citam).

Uz njih, Magicni i Nathan imaju najjaci kontinuitet, te puno jakih epizoda; Dylan je postavio mnoga filozofska pitanja koja Bonneli stripovi dotad nisu postavljali, te time unio neku revoluciju (iako u zadnje vrijeme gubi na kvaliteti, ali nije jedini); Mister No je dao valjda najnetipicnijeg Bonneli junaka sjajnog karaktera; Martin je unio veliku dozu znanja, povijesnih zanimljivosti i, uz to, zabave; dok je Tex jednostavno tipicni spagheti ranger kojeg svi volimo, i što je najvažnije, on je prvi.

Dakle, svi ovi Bonneli junaci imaju svoje kvalitete, te je pitanje samo subjektivnog ukusa (a to je nešto što je za svaku osobu jedinstveno, i nedajte nikome da vas razuvjeri).

Moj pobjednik je Zagor.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 05/09/2009 : 18:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message
Windwalker, djavolski dobar post (vidi broj postova :))

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/

Edited by - mikado on 05/09/2009 18:52:35
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/09/2009 : 19:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
slažem se, i bez da je 666-post, odlicno receno, bravo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 06/09/2009 : 10:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
Jedan je Duh sa sjekirom !
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/09/2009 : 13:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker

Ajmo reci ovako.

Najznacajniji, a ujedno i najbolji je Zagor, jer je pomaknuo Bonneli tržište izvan Italije, potaknuo vecinu na citanje stripova

Ubedljivo najprodavaniji Bonelli junak van Italije je Tex. Taj info sam dobio od ljudi iz SBE koji vode racuna o tome, ne sa nekog neimenovanog bloga ili sajta. No, buduci da ne mogu te ljude uhvatiti za usi i dovesti pred King Warriora, zadrzimo se na kvotovanoj verziji...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/09/2009 : 13:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
jesu li to isti oni SBE ljudi koji ti vec deset godina daju informacije iz prve ruke da ce se Zagi ugasiti?

Posljednji put sam nekome vjerovao na rijec onda kada mi je moja pokojna baba rekla da se borila rame uz rame sa Savom Kovacevic.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/09/2009 : 13:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Mozda se i jeste borila rame uz rame sa nekom drugaricom po imenu Sava Kovacevic. Izgleda da ipak nisi pokupio sve trikove od delboja i Curunira.

Sto se tice informacija, vrlo je moguce da su pogresne. Tesko da one mogu nadmasiti tvoju urodjenu intuiciju da je Zagor popularniji junak diljem sveta, buduci da mu je i najlosija epizoda bolja od svake Texove. Kao sto rekoh, drzimo se kvota.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1949 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/09/2009 : 14:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Izgleda da ipak nisi pokupio sve trikove od delboja

Moraš ga razumeti. Covek je poceo da kupi trikove sa topika o VC-u, one ranije (daleko brojnije i upucene njemu voljenim izdavacima) je prevideo. Niko nije savršen.

Ne kapiram zašto je toliko teško prihvatiti da je Tex najpopularniji i najprodavaniji? Jel se vi zezate ili stvarno to ne znate? Da se razumemo, ja više volim da procitam Zagora od Texa.

Edited by - goksi on 06/09/2009 14:01:20
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/09/2009 : 14:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Mozda se i jeste borila rame uz rame sa nekom drugaricom po imenu Sava Kovacevic. Izgleda da ipak nisi pokupio sve trikove od delboja i Curunira.

Ucim jos. Da mi te informacije trebaju na poslu, vjerovatno bi bio na istom nivou kao njih dvojica, za razliku od nekih drugih kojima je to zanimanje
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/09/2009 : 14:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Hajde i ja da naškrabam par rijeci, nisam odavno...

Volim da citam Teksa, ali mi nije posebno drag, jednostavno nije moj omiljeni tip junaka. Ipak, poštujem serijal zbog nekoliko vrhunskih prica koje sam procitao, kao što su 'Zlato juga', 'Sjeverozapadni teritorij', 'Careva tajna'... da, i crtež je odlican u vecini brojeva. Najviše žalim zbog smrti Marcella, pokoj mu duši.

Zagor je prva ljubav, koja se ne zaboravlja! Iako mi se ne svida vecina npovijh epizoda, uvijek nam ostaju zlatne Nolitne epizode i fenomenalno razdoblje Slobodne Dalmacije. I dan-dnas se najviše obradujem kada procitam neku odlicnu Zagorovu epizodu, odmah postanem nostalgiican sjetim se svojih najdražih stripova, kao što su 'Morske hijene', 'Sjeverozapadni prolaz', 'Braca po krvi'... Osim toga, od svih serijala najbolje poznajem Zagorov.

Dilan mi je za jedan relativno kratak period vremena postao omiljeni junak, i najviše uživam upravo u njegovom sakupljanju. neke price su me natjerale da se duboko zamislim, a i bogami da se prihvatim pera, kao što se vidi iz mojih recenzija. Prva recenzija koju sam napisao je upravo 'Snovi', te mi je DD Superbook jedan od najdražih stripova u kolekciji (iako je 'Strava iz nekog drugog Kad' prva objavljena, ona treca recenzija koju sam napisao, a druga je 'Povratak vampira'). Nemam više šta da kažem, eventualno bih dodao da mi nikada nije dosadno da citam neku Dilanovu epizodu po prvi, drgu i teci put, što nije uvijek slucaj sa ostalim stripovima.

Mister Noa sam poznavao kao jedan loš ili, u najboljem slucaju, prosjecan strip, se dok nisam krenuo da citam stare epizdoe. Najbolji Boneli junak! Kakva osobenost, kakva šaljivost, kakva pijandura!;) Izdvojio bih i predivni Africki ciklus, a epizode posle njega nam dokazuju da Mignjaka i Masiera treba spaliti na lomaci.

O ostalim junacima cu kasnije.
Go to Top of Page

novaks1973
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 22/09/2007

Posted - 06/09/2009 : 17:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send novaks1973 a Private Message
Dylan DOg
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000