forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor 162
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

fatigue
New Member

Croatia
127 Posts

Member since 04/08/2007

Posted - 29/06/2009 : 15:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fatigue a Private Message
ja jutros u TISKA i... piramida krvi jos stoji na krilu.. a valjda ce sutra stici thula :rofl:

286. [Quark's rule] When Morn leaves, it's all over.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 29/06/2009 : 16:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by fatigue

ja jutros u TISKA i... piramida krvi jos stoji na krilu.. a valjda ce sutra stici thula :rofl:

Ma ako ti se žuri mogu da ti pošaljem od VC.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 29/06/2009 : 17:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Ni danas nema. Na Glavnom kolodvoru u Zagrebu sam vidio jutros (ako sam dobro vidio, jer je bilo oko pola 9, što je malo prerano za mene), ali nisam kupio. Poslje sam gledao po raznim Tiskovim kioscima i nema ga nigdje. Grrrr

No sikiriki
Go to Top of Page

mikulan
Starting Member

Croatia
55 Posts

Member since 01/10/2008

Posted - 29/06/2009 : 22:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mikulan a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by mikulan
u Kotoribi .....stiglo jutros

Ma nisam pitao u kojem mjestu,vec na kojem kiosku.
Ako je privatni kiosk,onda je ok
ako je Tiskov,ubicu nekoga...

aha......Inovine
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 30/06/2009 : 10:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
kupio jucer na kiosku private...i procitao prvih 30tak strana...della monica rastura...stvarno predivan crtež!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 30/06/2009 : 11:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Evo izašlo je na stranicama SNK.
Jako dobar znak.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......

Edited by - dnevni boravak on 30/06/2009 11:44:28
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 30/06/2009 : 16:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
A danas i na svim kioscima!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/06/2009 : 19:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Active users:
Guest #33 Unknown, Viewing Topic:Zagor 162
Active Time - 3624 Minutes

nekome se izgleda bas dopao ovaj strip
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 30/06/2009 : 19:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Baš sam mislio nahvaliti Thulu, ali sad necu, jer ce ispasti da sam ja taj koji dangubi na forumu

No sikiriki
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 30/06/2009 : 20:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Active users:
Guest #33 Unknown, Viewing Topic:Zagor 162
Active Time - 3624 Minutes

nekome se izgleda bas dopao ovaj strip

prica je odlicna... što jest, jest...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 01/07/2009 : 00:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
TroMISLAWSKI,di je najava za Zagor 163?

Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 01/07/2009 : 01:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Poslednja Tula dobro dode kao oporavak od one glupave jurnjave po Meksiku.Iznenadujuce zreo scenario i fantastican crtež,sve za 10.Možda je samo Gutrum mogao da bude više iskorišcen..
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 01/07/2009 : 10:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
quote:
Originally posted by nolo contendre

Poslednja Tula dobro dode kao oporavak od one glupave jurnjave po Meksiku.Iznenadujuce zreo scenario i fantastican crtež,sve za 10.Možda je samo Gutrum mogao da bude više iskorišcen..

boselli...i kada na to sve dode della monicin crtež...to je to...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/07/2009 : 10:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
monikin... meni nikako nikako ne pase, ni boselli ni on sa svojim krutim likovima, jedini kruci su kod vernija... onaj vrlo traljav ferri mi je jos uvijek daleko bolji, a ne znam sto je tako lose u prethodnim epizodama, sasvim pristojno od burattinija je bilo...
sad ce po obicaju izgledati kao brda i doline, a onda od bosellija na koncu nista...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/07/2009 : 11:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Kako DM može biti krut? Njegovi su likovi pojam dinamike, a osim dinamike sjajno mu ide i docaravanje atmosfere, jer fantasticno koristi sjenu.

Meni je ovaj prvi broj bio tako dobar, da kad sam ga procitao, poželio sam krenuti ponovno od pocetka.

No sikiriki
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 14:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Konacno, jedan Zagor koji mi se svida. Uvod se cini dobar, zanimljiv, Boselli brzo vodi radnju. Ovo ce biti dobar broj. Razmišljam da pocnem kupovati samo Zagora kojeg piše Boselli.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/07/2009 : 20:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Nekidan sam i ja procitao "Posljednju Thulu" i mogu reci da je to Zagor kojeg volim.

VC kolege su rekli da je kraj zakenjan, da je Guthrum beskoristan, itd... Šteta, ako je tako.
Ali bilo je i nekih kojima je ispalo okay. Bumo videli.

Što se tice pak ovog prvog sveska, osjetio sam nekakav dejavu. Koncept radnje je isti kao i
u "Morska trava" i "Nestali istraživac", iako "Posljednja Thula" nema snagu navedenih epizoda.
(izraz "SD period" se ne izgovara tek tako, uzalud)

Ovu tvrdnju potvrduju sljedeca obilježja:

- Pustolovni duh kojim odiše prica. (nezaboravna velika putovanja, raznolikost lokacija (npr. Bergen, Norveška, Kanari, Island))
- Puno likova koji s jasno definiranim ulogama utjecu na radnju (Bosellijev trademark, ali opcenito volim kad se okupi naroljana ekipa starih vukova i pravac vukojebina...)
- Referiranje i moderniziranje Nolittinih klasika. (npr. Guthrum, sad i nekada)(moderni narativni stil bez rastezanja).
- More, Fishleg, H. Joe - garancija prave pusolovine. (najbolje su snijžene i morske price, i one s Helingenovom sofisticiranom tehnologijom...). Što se tice Atlantide (tema stripa), zasad interesantan zaplet, ali mi se sve cini kako ce od citave te spoznaje o kojoj se prica, naš Zagor saznati golo govno. Ne? Ne pada mi napamet neki rasplet, pa me strah da ni Boselli nece bit pametan glede toga.
- Bosellijeva prepoznatljiva naracija. (lagani uvod, planovi, macho dobacivanja medu posadom, 2-3 praznovjerna lika, oluja kao uvertira, pravo sranje, itd...)
- veliki beskrupulozni proracunati negativac (Richter - Murdo)
- Zaplet price je nekakvo veliko globalno sranje. (a ne 2 seoska lupeža).
- Neki se vrag i dogada, pa cak i nešto što nadilazi svaka ocekivanja. (zadnja vinjeta prikazuje nevjerojatan šit u kojem se našao Zagor - isto smo imali i u "Prolaz na sjevero-zapad", kad je upao u jamu od 500m) (osim toga, to te navodi da jedva cekaš novi broj, da vidiš šta ce se dogoditi [samo je druga naslovnica glupa]). Vrlo efektno.

Tri mane ove price i citavog mini-ciklusa su:

- Sad vidimo kako su prethodne tri price potpuno suvisle, jer nam je u ovom stripu na 30 stranica ponovljeno sve što se dogadalo. Osim toga, te tri price su poslužile tek da se Richter docepa par artefakata, a to je dalje bio samo paravan da se blebece o svemu i svacemu, samo ne o glavnim stvarima. Potpuno suvišno.
- Akcije još nema puno. No, ništa za to. Problem je u tome što je interkontinentalno putovanje poslužilo samo da vidimo kako likovi za stolom prepricavaju stare dogadaje i nagadaju što ce se dogoditi. Idu na Kanare, ko da se za to treba samo isprdit (u ono vrijeme). Hocu reci, nema bitnih dogadaja na tom putovanju, a susret likova i prepricavanje dogadaja se moglo dogoditi i za pisacim stolom; ne bi cinilo razliku. Svejedno nije neka zamjerka.
- Chico i Guthrum - o bože, kako su ta dvojica dosadna u ovom stripu. Preloši (videni) štosevi koji se uglavnom baziraju na simpaticnosti spomenutog dvojca. Chico cak odvlaci dio radnje. Preporuka - ostavite Martineza y Lopeza Nolitti.

Jedna neutralna:

- Ima prilicno teksta, ali ne previše.. Rezultat: strip-zabava traje duže, ali može nekoga zamarati.
Zapravo, bolje da je ovako. Nešto se dogada, a ne kao 3. svezak prošle price na Yucatanu, gdje je pola tabli skroz prazno.

Della Monica - vrlo dobar. Zagorova faca u redu. Par slika (prva, recimo) u kojima pokazuje maximum. Ostatak stripa prolazi u miješavini velikog broja njegovih mini-stilova (Vampir <-> Thugsi <-> Traperska izvidnica). Hocu reci, ponekad ima predivinh detalja, a ponekad ne zamara s njima. (pre)Cist, figurativan i vrlo ugodan crtež. Kažu da je ukenjao poslije (ko Laurenti u Mocvari), ali sada ide: 9/10.
Baš me zanima može li dosegnuti Marcellovu razinu u "Bannocku" i "Istraživacu", ili pak Andreuccijevu u "Stravi". Ta dva crtaca su u spomenutrim stripovima uspijeli uzdignuti pricu na još višu razinu nego što bi to ucinio scenarij sam po sebi. Težak poduhvat za DM-a.

Kad bi trebao ocijeniti samo prvi svezak ocjena bi bila 8.4/10. Za usporedbu, od prethodnih 40 brojeva samo 3 price redovne serije zavrijeduju prijeci magicnu granicu od 8/10.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 06/07/2009 20:20:46
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2009 : 20:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Takav isti utisak sam imao i ja inferno nakon procitane ove sveske, a i sledece. Mada, meni je kompletna cetvorodelna prica dobra, sa tim što je kraj stvarno mogao biti bolje osmišljen, to ti necu pricati da ne kvarim citanje. Ne mora da znaci da ce i tebi biti slabiji kraj, prva polovina zadnje sveske je takode dosta dobra.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/07/2009 : 20:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Meni je ova prica ubjedljivo najbolja od VC-a. Bez konkurencije. Kraj je svjesno odradjen takav, kakav je, skontacete i zasto. Po mom misljenju, nastavak ove price ce definitivno ukljuciti Kaina, samo sto ce to izaci ko zna kada.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/07/2009 : 20:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Takav isti utisak sam imao i ja inferno nakon procitane ove sveske, a i sledece. Mada, meni je kompletna cetvorodelna prica dobra, sa tim što je kraj stvarno mogao biti bolje osmišljen, to ti necu pricati da ne kvarim citanje. Ne mora da znaci da ce i tebi biti slabiji kraj, prva polovina zadnje sveske je takode dosta dobra.

Ma, ne ocekujem ni ja neka cuda, niti sam se "zapalio" za ovu epizodu.
Osim toga, vec se naširoko diskutiralo o manama ove price i nema razloga da vam ne vjerujem.

Samo sam htio prokomentirati uvodnu svesku, jer mislim da je ovo školski primjer kako zapoceti pricu, što naravno nije slucaj kod zadnjih 40 brojeva. [tuga][/tuga]

Ne ocekujemo cuda, vec barem nešto normalno i logicno poput "Posljednje Thule".

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 20:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Ja sam totalno oduševljen ovom prvom sveskom. Prica mi je odmah s pocetka super, jer se vidi individualan Bosellijev stil. Znaci, nema onih tipicnih isfuranih glupost da Chico mora prigovarati jer nema šta jesti, da ga Zagor požuruje i da Chico izigrava dvorsku ludu. Ovdje mu je dana konkretna i vrlo dobro osmišljena uloga. To mi je fantasticno. A ne ono Buretovo iseravanje po n-ti put da Chico kad silazi niz stepenice obavezno padne, pa hvali kako je neki covjek poštenjacina, a on ga pokrade, pa se sprema jesti, a neko mu mazne rucak i sl. To me živcira.

Tu je i taj epski potencijal koji ti spominješ i to iz dva razloga: odlicno osmišljena avantura s puno nepoznatog. Boselli prekida pricu kad je napeto, a ne daje besmislena objašnjenja. Kad se povede neki interesantan razgovor koji razotkriva neke stvari, on brzo promjeni radnju. To je ono što citatelja drži u napetosti i znatiželji. Drugi razlog je maestralan crtež kojemu bi ja dao 11/10, jer DM stvarno ima potencijala za epsku pricu. Ne možeš dati Cassaru da crta neku super pricu i tu su pogrješili u Bonelliju, jer su mu dali prvi nastavak sa Sumeranima. Zagor i Chico izgledaju bolje nego u Ferrija, a ostalim likovima koje do sada nije crtao odlicno pogada face. Naprosto fantasticno. Super mu idu scene sa vodom, valovima i scene sa vjetrom.

Ne znam jeste li primjetili, ali meni se cini da je mali Felix Della Monicin autoportret. Usporedite njegovu sliku na Bonelli siteu i malog Felixa. Potpuno su isti.

Link: http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/componi_scheda_collaboratori?collaboratore=Raffaele+Della+Monica

No sikiriki
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/07/2009 : 20:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Da, epski karakter price, nepredvidljivost radnje; odlazak u nepoznato navodi citatelja da se zapitkuje i da osjeti napetost pred onim što može iznenada iskociti. A sve to skupa u cjelini cini pricu interesantnom.

Sve u svemu, slažem se.

Ipak, Chicove ludorije mi nisu nešto. :PP

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/07/2009 : 21:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Prica je dobra, malo drugaciji Zagor, sve u svemu daleko od lošeg.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/07/2009 : 10:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
nebi da cijepidlacim ali mi (malo) smeta kod izvrstnog Ludensa da je na naslovnici sužio strip i tako gotovo izbrisao sekirce našeg Duha bez sekire...ako se vec užilo moglo se sa druge strane broda...nije da je od presudne važnosti ali razlika sa Bonellijevom naslovnicom postoji,a to mi dosta smeta...ipak kad se setim Blaže i VC-ovo je više nego odlicno...o epizodi cu kad je procitam.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 07/07/2009 : 12:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Ne možeš dati Cassaru da crta neku super pricu i tu su pogrješili u Bonelliju, jer su mu dali prvi nastavak sa Sumeranima.

Kad je Cassaro crto super pricu
Od njegovih radova, samo tri price vrijede:
Osveta Apaša
Demonska knjiga
Napuštena utvrda i možda zadnji maxi koji ce kod nas izaci ove godine

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000