forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 |
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 12/06/2009 : 22:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
|

Edited by - Gand on 12/06/2009 22:29:31

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/06/2009 : 22:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Gand

Odlucio sam sprcit nesto para na Bookglobeova izdanja, i onako na prvu loptu mi se ucinilo zanimljivim par naslova pa molim tko je citao nek da neku svoju procjenu jel vrijedno kupovine.

TAJNA POVIJEST
Isto pitanje kao gore... koliko je toga, hoce li se nastaviti ako ima?

BELLADONE
Isto pitanje kao gore...

BLACKSAD
Egipatski strip, detektiv Anubis i pobocnik Ra na tragu su... E bez zajebancije. Kakvi su ovo likovi? WTF!?

preporucam,ostalo nisam citao...blacksad-odlican...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/06/2009 : 22:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

SILLAGE
Vidim dva izasla albuma, drugi pred dvije godine, koliko je toga, hoce li se nastaviti ako ima?

Izlazi i dalje u FR, sad su na bejaše 11. ili 12. albumu tamo. Bilo je reci da ce ih biti tridesetak.

Prva dva su solidna, a treci je meni odlican:

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=SIL&StoryID=280

quote:

NAVIS
Isto pitanje kao gore...

Izašlo u FR nekih 5 komada, doživljaji glavne junakinje iz Sillage dok je bila klinka. Više duhavotio, manje brutalno nego Sillage. Traje i dalje.

quote:

THEODORE POUSSIN
Ogavan mi je geg crtez al to nije presudno.

Theo Poussin u potrazi za avanturom tridesetih godina prošlog veka. Ima malo Korto šmeka, a uglavnom je zabavno (osim prvog albuma koji je prilicno pretenciozan).

quote:

BLACKSAD
Egipatski strip, detektiv Anubis i pobocnik Ra na tragu su... E bez zajebancije. Kakvi su ovo likovi? WTF!?

Noir talking animals, prelepo crtan, malo slabije pisan. Tri izašla vani, tri izašla ovde, i to od dva izdavaca.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 12/06/2009 : 22:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Odlucio sam sprcit nesto para na Bookglobeova izdanja, i onako na prvu loptu mi se ucinilo zanimljivim par naslova pa molim tko je citao nek da neku svoju procjenu jel vrijedno kupovine.

SILLAGE
Vidim dva izasla albuma, drugi pred dvije godine, koliko je toga, hoce li se nastaviti ako ima?

NAVIS
Isto pitanje kao gore...

TAJNA POVIJEST

BELLADONE
Isto pitanje kao gore...

KOOKABURRA
Isto pitanje kao gore...

MOBY DICK
WTF je ovo?

ADLER
WTF je ovo?

THEODORE POUSSIN

BLACKSAD

Ja bih ti preporucio Sillage - vrhunski strip u svakom pogledu. SF
Navis - odlicno, simpaticno i opuštajuce
Tajna povijest - dobra ideja ali slaba realizacija - povijesna fikcija
Belladone - OK - povijesni
Mobby Dick - prosjecno - SF
Blacksad - sjajan crtež, ali scenarij prosjecan - detektivski, noir
Ostalo nisam citao

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/06/2009 : 23:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Tajna povijest mi je izvrsna, makar je mnogi ne vole. Posudi dva iz knjižnice ili kupi Stripoteku pa vidi.
Moby Dick je space-opera, prosjecno, ništa posebno, ali nije loše.
Hint:prije par tjedana su prodavali u SNK obadva albuma za 9 banki pa nazovi i pitaj.
Sillage i Navis su OK, ništa posebno
Ako tražiš space-opere, razmisli o Universal War One. Izašla su dva albuma i to mi je ponešto bolje od ovih gore.
Kookaburu sad citam. Tak-tak.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/06/2009 : 01:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
SILLAGE - solidno
NAVIS - vrlo zabavno
TAJNA POVIJEST - volim ovaj dir no poprilicno konfuzno napisano i dobrim dijelom sfušano po pitanju crteža. Ne da to baš toliko loše izgleda koliko znam da ti autori mogu puno bolje. Na ovoj listi išlo bi u donji dio.
BELLADONE - sasvim ok, s nestrpljenjem ocekujem nastavke.
KOOKABURRA - tek citam, prvi dio malo natrpan ali iskreno još mi rano za komentar.
MOBY DICK - obožavam Paheka no ovo mu nije tribalo, ni tebi nece
ADLER - tek se zagrijava, probaj, nije loše
THEODORE POUSSIN - ben ti, znan da nije nešto ekstra ali tako mi je pasa ovaj serijal do sada, preporuka
BLACKSAD - od ovih ponudenih... meni najbolje ostvarenje. Fe-no-me-nal-no nacrtano. Prica drži vodu, ništa baš ekstra no uz ovakav crtež funkcionira. Stavi na broj 1 prioriteta.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 13/06/2009 : 10:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
Od toga što sam citao:

SILLAGE
Prekrasan crtež ali ocajna prica. Ne vrijedi kupovine.

TAJNA POVIJEST
Sjajan crtež ali dosadno. Bolje citaj Martija Misteriju.

THEODORE POUSSIN
Može se procitat ali ništa posebno.

BLACKSAD
Nešto najbolje u svijetu stripa poslednjih godina. Kupuj ovo.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/06/2009 : 10:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Blacksad... bez neke konkirencije medju ponudjenim stripovima, sto i jeste boljka Bookglobe-a. Izdaju ubedljivo najlosije BD stripove na ovim prostorima.

Edited by - kasper on 13/06/2009 10:45:55
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2009 : 10:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
jel bookglobe izdao sve od blacksada?
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 13/06/2009 : 11:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message
da
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 13/06/2009 : 11:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message
@gand

- blacksad: za mene medju top-10 stripova svih vremena (iako, naravno, to ne mora znaciti da ce se svidjeti i tebi :-))

- kookaburra: s obzirom da bas i nisam neki ljuditelj SF-a, kupio sam ovaj strip prema preporuci jednog prijatelja i moram reci da mi se nije svidio. ako zelis, mozemo trampiti za nesto ;-)) (imam 2 albuma kookaburra + 1 kookaburra universe)

- tajna povijest: procitao prva dva albuma, ali prica mi je vrlo zbunjujuca. osim toga, od svih ljudi s kojima sam pricao o tome, prosjek negativnih kometara je oko 90%

- sillage i navis nisam imao prilike citati, ali izgleda mi obecavajuce prema skenovima koje sam prelistao

- za ostala tri nemam pojma sto bih ti rekao
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 13/06/2009 : 12:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Kako sam citao sve evo i mog skromnog mišljenja:
SILLAGE - odlicno! Cekamo nastavak sa išcekivanjem!
NAVIS - bez Sillagea ne možeš ovo citat,a ako ti se Sillage ne svida,nemoj ovo ni uzimat.
TAJNA POVIJEST - izbjegni obavezno,ja odustao...
BELLADONE - imaš u SMG!
KOOKABURRA - vrlo dobro,samo treba dosta dok pohvataš radnju
MOBY DICK - možeš i bez ovoga
ADLER - ako ti se svidaju malo stariji stripovi
THEODORE POUSSIN - vrijedno imati
BLACKSAD - obavezno kupiti odmah!
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 13/06/2009 : 12:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
Nezahvalno je preoporucivati, jer šta nekome u jednoj fazi može biti odlicno, u drugoj mu može biti sranje, ali evo:

quote:

SILLAGE

Kao što sam jednom rekao: Valerijan done right.

quote:

NAVIS
Isto pitanje kao gore...

Sillage lite, pa još jedanput lite.

quote:

TAJNA POVIJEST

Teška zbrka, ako te zanima samo crtež, OK, ali za scenaristu Pecaeu-a, vidi odgovor za Moby Dicka.

quote:

BELLADONE
Isto pitanje kao gore...

Laka povjesna zezancija, meni se svida i crtež i prica, iako cini mi se da prijevod baš ne tece.

quote:

KOOKABURRA
Isto pitanje kao gore...

Laki SF, Crisseov crtež mi je izvanredan. Ništa duboko, ali može proci.

quote:

MOBY DICK
WTF je ovo?

Scenarist J.P. Pecaeu je jedan od najgorih koje sam ikad sreo i poslije zbrke kakva je "Tajna povijest" ništa šta je on pisao ne dolazi ni blizu mene, makar to crtao i Pahek.

quote:

ADLER
WTF je ovo?

THEODORE POUSSIN

Iako razliciti, kao što su razliciti i od Corta, imaju slican duh pomorskih avantura. Meni se svidjelo, Poussen nešto više. Nije baš isto, ali i "Bijela Tigrica" je slicnom diru, osim što je više (crni) humor.

quote:

BLACKSAD

Noir not so funny animals. Crtež je ono što prodaje ovaj strip, koji je svjetski bestseller.

www.stripgen.com

Edited by - The Hammer of Hell on 13/06/2009 12:42:41
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/06/2009 : 14:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Bleksed kupi, ali ne od Bookglobea nego od BP-a jer je u pitanju integral.
Moby Dick ni u ludilu.
Meni je osobno Sillage drag strip (zbog crteža).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 13/06/2009 : 14:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message
Tajna povjest i Moby Dick nabavi ako ti se svidaju naslovnice, jer su prekrasne.

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2009 : 14:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ja cu ipak uzeti od bookglobea, ipak su to samo 3 epizode, a radje uzmem strip na hrvatskom jeziku ako mogu birati
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/06/2009 : 14:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

ja cu ipak uzeti od bookglobea, ipak su to samo 3 epizode, a radje uzmem strip na hrvatskom jeziku ako mogu birati

Ja takoder više volim na hrvatskom, radi onoga Blacksad - Bleksed. Ali, prvenstveno su tu oblik (integral vs. 3 albuma) i cijena. Tako da mi je to ipak važnije...
Najbolje od svega je što možemo birati...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 13/06/2009 14:35:08
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2009 : 14:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
kod bookglobea je 3x79kn, ako se ne varam
koliko je kod BP-a?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 15:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa, kad se prebaci u kune, neshto oko recimo 140kn. A imash sva tri albuma i neshto dodataka (Uvodnik+poduzhi pogovor).

Iskreno, izadnje BP mi je i iz tehnichkog ugla lepshe od Bookgloubovog.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/06/2009 : 15:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

kod bookglobea je 3x79kn, ako se ne varam
koliko je kod BP-a?

Od 130 do 170 kn. u Srbiji, 190 u Hrvatskoj. No, presudno je što ja baš volim integrale.

Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 13/06/2009 : 19:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message

SILLAGE
BLACKSAD

Ova dva toplo preporucujem

THEODORE POUSSIN

Nije lose

A iako nisi pitao za ovo, ne mogu da odolim i preporucujem Lincolna, meni je odlican

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/06/2009 : 20:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa, da, Linkoln je komotno bolji od svega na ovoj listi (shto sam chitao).
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 13/06/2009 : 21:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
[quote]Originally posted by Gand

SILLAGE

NAVIS
Isto pitanje kao gore...
[\quote]

Sillage izvrstan, Navis je spinoff...nista posebno, eventualno za klince

[quote]
TAJNA POVIJEST

[\quote]

Sedam, osam albuma ne znam...al po meni je to jako los strip...

[quote]
ADLER
WTF je ovo?
[\quote]

avantura-pustolovina sa slabim crtezom...prvi mi se album nije dopao, no mozda su drugi bolji...

[quote]
THEODORE POUSSIN
[\quote]

Po meni izvrstan strip

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
526 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 14/06/2009 : 12:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message
quote:

Ljudi, hvala vam na odgovorima, vec sam napravio okvirni popis onoga sto cu uzeti. Glede Lincolna, moze malo detalja? Na oko se stvarno cini dobro.

http://www.stomugromova.com/vijesti/lincoln-recenzija-vjesnik
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/06/2009 : 12:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Glede Lincolna, moze malo detalja? Na oko se stvarno cini dobro.

Uzimaj odmah!
Genijalan strip,oduševit ceš se!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 14/06/2009 : 13:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:

Glede Lincolna, moze malo detalja? Na oko se stvarno cini dobro.

Cinichni i crnohumorni vestern (a kasnije i krimic i druge stvari). Fenomenalan crtezh, urnebesni i lakonski dijalozi, sve uz izvesnu dozu filozofiranja na temu zhivota, smrti, dobra, zla, Sotone, Boga (koji se i sami chesto pojavljuju u stripu, pri chemu Bog Linkolnu dodje Sancho Pansa).

Tih pet Linkolnovih albuma su mi u samom vrhu najboljih stripova koje sam uzeo poslednjih par godina.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000