forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Ljudi, jadni ste !
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 00:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
Znam da se vec pricalo o ovome, diskutiralo o tome što bi bilo najbolje i sl., no kako ne spomenuti narod koji osobama s dvjestotinjak pozitivnih i samo pozitivnih komentara, koji prate isto toliko aukcija s hrrrrrpom ljudi po kupljenoj aukciji, kaže nešto tipa "Javi mi kad uplatiš", da bi on onda po uplati (ako stigne taj dan) otišao do pošte i poslao mi strip koji ce još par dana putovati?! I malo, malo pa "Nisam stigao danas poslati". Dajte, držite se nekog principa!

Opet ono, moj novac(iako ti ljudi cešce imaju manje komentara) vrijedi manje od stripa. Najjace mi je što su to i iznosi tipa 10, 20 kn.
Ubijte se, ubijte! Sada ce pametnjakovici reci kako je takav obicaj. Obicaj je kod nas i pišati po ulici i jesti govna, pa što?!
Niti se meni žuri dobiti strip, niti mi je problem uplatiti odmah po osvojenoj aukciji(što uvijek i uradim), ali kako tim prodavacima nije neugodno ne imati tolikog povjerenja? Ma vraga povjerenje,nije u tome stvar, radi se o smiješnim jadnicima.
Meni prvom nikada nije bilo problem poslati strip koji sam prodao bez uplate unaprijed. Ako mi ne uplati, živ mi bio!

Svaka cast onima koji to takoder rade, a ljudi ih i inace znaju kao korektne prodavace. U vrh glave dobijete strip istovremeno kada date novac. :) Spomenut cu samo Dveribada, Dcarapa2, Dmara. Isprika onima koje sam izostavio, a vi drugi, još jednom dobro procitajte naslov teme.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 20/06/2009 00:28:09

sawitch
Advanced Member

Serbia
41094 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/06/2009 : 03:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Drugar, ja sam skoro poslao preko 100 stripova u inostranstvo i platio postarinu 40-ak eura i da nije stiglo nikom nista, a posto je stiglo, covek mi je uplatio pare... Ne znam kako drugi, ali je za mene ovo bio veliki rizik i svesno sam isao jer sam stekao utisak da je covek posten i verovao sam.. Vratilo se najbolje... I to nije uvek tako.. To gore navedeno koristim samo kad je prva saradnja u pitanju, i to ako je neki malko veci iznos, u suprotnom sibaju stripovi samo da zvoni... :))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 20/06/2009 : 07:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Ko se jednom opece na vruce mleko , duva i u Jogurt.
Nikad ne insistiram da mi se novci posalju odmah, vec kada ljudi uhvate vremena. Jer ne cuce svi kraj kompa , i nisu svi iz vecih mesta. Nece neko bezati sa posla da bi meni uplatio strip jer kod njega u selu posta radi do 3.
Strip uvek saljem istog dana kad mi stignu pare , ili ako sam na putu cim stignem kuci. Za tebe je 20-ak kuna malo novaca , ali za prodavca koji prodaje mnogo stripova je to puno novaca , jer se nakupi dosta ljudi sa 20-ak kuna 20 kuna x 10 ljudi 200 kunica , sto nije mala suma. Ili za nekoga ko nema bas puno novaca , neka ga tri coveka zeznu za 20 kuna to je vec 10 eura ili ceo dan kopanja kuruza na selu. Razmisli malo.

"Obicaj je kod nas i pišati po ulici i jesti govna, pa što?! " Mislim da nema potrebe sa ovakvim izrazavanjem, jer nije primereno forumu ove vrste. I ne znam ni jedno mesto gde je to obicaj.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 20/06/2009 07:54:08
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 20/06/2009 : 09:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
Ovo je gore pre,pre,pre zestoko napisano
To je neka normala da se prvo plati i po uplati se roba salje
Ima i izuzetaka nekih,ali to su opet pojedinacni i slucajevi dogovora izmedju dvije strane

Npr..ja kupujem i uvijek prvo dobijam robu a covjeku nikad ne stizu novci
Sad jesam ja njih poslao ili nisam,to prodavac nezna ,u slucaju da saljem skriveno u nekom pismu,jel??
Znaci ,covjek je poslao stripove i ostao bez njih a pare nije dobio,blesavo,ja prvi nikad to nebi radio
Samo u slucaju provjerenih kupaca i prodavaca,inace nema sanse
Plati,kad dobijem lovijanu,saljem stripove,a kome se ne svidja neka mijenja "stav"ili kupuje kod drugog gdje to pije vode
I sad da se ljude naziva jadnim radi sasvim normalni i stvari koje su se uvijek tako odvijale smatram pre,pre,pre zestokim
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/06/2009 : 09:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Jasno su napisana pravila na aukcijama, svako ko ucestvuje na aukcijama treba dobro da procita uputstva pre nego što se odluci da biduje!
Uvek kad osvojim neki strip na aukcijama, prvi šaljem novac, a takode ocekujem da onaj ko kupi od mene, prvi meni pošalje novac, a po primitku istog, šaljem stripove istog casa!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

amigo8
Starting Member

Serbia
20 Posts

Member since 02/04/2009

Posted - 20/06/2009 : 09:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send amigo8 a Private Message
I meni je sasvim logicno da prvo posaljem pare pa da mi onda posalju stripove.Desavalo se da mi posalju gomilu stripova pre nego uplatim(sawich mi jednom poslao 50-tak komada)ali mislim da je to ipak veliki rizik za prodavaca.Retko sam vidjao na forumu da nekome nisu stigli stripovi koji su poslati,ali zato se cesto pojavljuje slucaj da novac nije stigao.Zamisli stigli mi stripovi,ja posaljem 100-200 kuna zamaskirano u tiskovini ili kako vec i prodavac mi javi da mu nije stiglo!?! I onda sta? Da mu saljem opet...
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 13:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
Masni, razmislio sam i prije nego sam stavio ovaj post. Pa koliko ti to znaš jadnih prodavaca koje je hrpa ljudi zajebala ne poslavši mu novac?! Daj, molim te! I NE govorim o tome kome je to više novca, meni ili prodavacu(uvijek mislim da je 10=10, zar ne?!), stvar je u nepovjerenju, tipicnom za ove krajeve. A za obicaje se više raspitati. :) Primjerenost izražavanja? Jooooj, ti ne citaš tude postove? Ispricavam se svima kojima sam nanio duševnu bol.

Bihac-una, sto se tice tog slanja novca po pismima, to je rizik kakav ne bi trebalo preuzimati. Pricao sam o uplati na racun, a ne slanjem preko Djedova Mrazova.

Amigo8,ista stvar kao za Bihaca o Djed Mrazovima raznosacima. I još, meni NIJE logicno da pare šaljem prvi osobi koja ima malo obavljenih aukcija(ili manje od mene), a usput i koji loš komentar.
Vas dvojica se zapitajte, a što ako ja uplatim novac , a stripovi ne stignu? Tako možemo do sutra. A koliko ima takvih slucajeva? Malo i nimalo. A koliko je likova, koje sam spomenuo?

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 20/06/2009 13:38:07
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 20/06/2009 : 13:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Sve je stvar poverenja i dogovora.

Meni takoše nije problem niti da prvi uplatim novac niti da pošaljem strip, jednostavno verujem ljudima bez obzira ko su i odakle su.

Ponekad se svakako desi da nekom nešto iskrsne (pa i meni samom, ne ogradujem se nikako) i jednostavno se ne stigne da se uplati novac ili pošalje strip dogovorenog dana.

Treba imati razumevanja i maximalne flexibilnosti, ali se to nikako nesme zloupotrebiti, sve ima svoje granice!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 13:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
I da, ukoliko se nadu oni koji su pogodeni mojim izrazom, molim vas, javite mi se pa cu ono izbrisati. :) Usput, Masni, o prvom obicaju koji spomenuh, mislim da ne treba puno raspravljati. Znaš gdje živimo i sumnjam da ima onih koji nisu vidjeli ljude da pišaju po ulicama.
A u vezi drugog, postoji nešto što se zove slikovitost. Dakle, kod nas je, npr. "obicaj" da siroti POŠTENI ljudi vrpaju po smecu tražeci boce, ili se saginju ispod nogu pijane omladine koja bahato baca netom ispražnjenu ambalažu. Ja za slicne stvari slikovito kažem da "jedu govna", ne u frazi uvrede ili sl., vec na isti nacin kako i mnogi zaposlenici trpe frustrirane šefove. U onom najplemenitijem smislu na koji ih tjera realnost. To moraju raditi da bi preživjeli.
(I, Masni,ni potpisati se ne znaš kulturno, a preneražuješ se na ludosti.)

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 20/06/2009 14:19:59
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 13:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

Sve je stvar poverenja i dogovora.

Meni takoše nije problem niti da prvi uplatim novac niti da pošaljem strip, jednostavno verujem ljudima bez obzira ko su i odakle su.

Ponekad se svakako desi da nekom nešto iskrsne (pa i meni samom, ne ogradujem se nikako) i jednostavno se ne stigne da se uplati novac ili pošalje strip dogovorenog dana.

Treba imati razumevanja i maximalne flexibilnosti, ali se to nikako nesme zloupotrebiti, sve ima svoje granice!

O tom ja pricam!

Humbert Coe
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 20/06/2009 : 14:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by masni

"Obicaj je kod nas i pišati po ulici i jesti govna, pa što?! " Mislim da nema potrebe sa ovakvim izrazavanjem, jer nije primereno forumu ove vrste. I ne znam ni jedno mesto gde je to obicaj.

Da, a ti prdiš u gace.

...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/06/2009 : 15:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Humbert Coe

Znam da se vec pricalo o ovome, diskutiralo o tome što bi bilo najbolje i sl., no kako ne spomenuti narod koji osobama s dvjestotinjak pozitivnih i samo pozitivnih komentara, koji prate isto toliko aukcija s hrrrrrpom ljudi po kupljenoj aukciji, kaže nešto tipa "Javi mi kad uplatiš", da bi on onda po uplati (ako stigne taj dan) otišao do pošte i poslao mi strip koji ce još par dana putovati?! I malo, malo pa "Nisam stigao danas poslati". Dajte, držite se nekog principa!

Opet ono, moj novac(iako ti ljudi cešce imaju manje komentara) vrijedi manje od stripa. Najjace mi je što su to i iznosi tipa 10, 20 kn.
Ubijte se, ubijte! Sada ce pametnjakovici reci kako je takav obicaj. Obicaj je kod nas i pišati po ulici i jesti govna, pa što?!
Niti se meni žuri dobiti strip, niti mi je problem uplatiti odmah po osvojenoj aukciji(što uvijek i uradim), ali kako tim prodavacima nije neugodno ne imati tolikog povjerenja? Ma vraga povjerenje,nije u tome stvar, radi se o smiješnim jadnicima.
Meni prvom nikada nije bilo problem poslati strip koji sam prodao bez uplate unaprijed. Ako mi ne uplati, živ mi bio!

Svaka cast onima koji to takoder rade, a ljudi ih i inace znaju kao korektne prodavace. U vrh glave dobijete strip istovremeno kada date novac. :) Spomenut cu samo Dveribada, Dcarapa2, Dmara. Isprika onima koje sam izostavio, a vi drugi, još jednom dobro procitajte naslov teme.

Ako je iznos smješno mali, najcešce ne cekam vec šaljem.
Ako je u pitanju osoba s kojom sam poslovao i cesto poslujem, šaljem ne razbijajuci glavu.
Ako iznos nije prevelik, a kupac ima dosta pozitinih, mogu poslati prvi.

I opet, uz sve ovo, najviše volim da mi se prvo plati pa onda da šaljem. Tako je za sve najsigurnije (iz moje perspektive, stvar je kristalno jasna - ja necu nikoga zajebati).
Ukratko: Nemam povjerenja u vecinu ljudi.
I da, priznajem; jadan sam i siromašan i jebena sica od 100 kn. mi znaci jer mi je plata 1992 kn., a žena ne radi (danas je teško naci posao, pogotovo u našoj županiji, pogotovo invalidima).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 20/06/2009 : 18:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
1. Ne saljem nikom nista dok ne vidim pare.
2. Ne uzimam nista dok ne platim.
3. Nisam jadan.
4. Jadan je svako kome ovo smeta.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/06/2009 : 18:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by skviki

3. Nisam jadan.

Eto, kratko i jasno si rekao!
Potpisujem!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 19:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
quote:

3. Nisam jadan.

Još jedan nepovjerljiv prodavac sa 4(!)jaka argumenta u svrhu promocije povjerenja na aukcijama.

Humbert Coe
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 20/06/2009 : 19:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
[quote]Originally posted by Obi-wan

Ako je iznos smješno mali, najcešce ne cekam vec šaljem.
Ako je u pitanju osoba s kojom sam poslovao i cesto poslujem, šaljem ne razbijajuci glavu.
Ako iznos nije prevelik, a kupac ima dosta pozitinih, mogu poslati prvi.

Primjer razumnog i opravdanog povjerenja koji neki ne razumiju.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 20/06/2009 19:53:40
Go to Top of Page

zoemis
New Member

Croatia
118 Posts

Member since 24/11/2008

Posted - 20/06/2009 : 22:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zoemis a Private Message
Nema potrebe za živciranjem, ljude se ne može promijeniti. Tko ce poslati prije uplate, poslat ce, tko nece, nece i to je to.
Meni uopce nije bitno da mi netko pošalje prije uplate stripove, normalno mi je da prvo ja uplatim. Ali, kad mi netko pošalje prije nego uplatim, ugodno me iznenadi i covjek se lijepo osjeca, pogotovo kad s njim prvi put posluješ. Unaprijed se ispricavam svima koji su radili sa mnom ili ce raditi, jer imam takav posao da ne stignem uvijek odgovoriti, vec kroz par dana, vecina ljudi na aukciji se ne ljuti i ima razumijevanja, i to je lijepo. Isto tako, kad nekome prodam strip, ne ocekujem da mi se istog trenutka javi, vec kad stigne (neko razumno vrijeme), nitko od nas valjda ne sjedi stalno za kompom i ceka, ne? Ovo bi vecini trebalo biti neka vrsta hobija, naravno sa max. dozom ozbiljnosti, optimalnom dozom tolerancije i flexibilnosti te minimalnom dozom ljutnje, nervoze i sl.

Mjesta, mjestaaaaa!
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1794 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 20/06/2009 : 23:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message
Ono što ja mogu reci je sljedece:
Ljudi danas postoji internet i sa time se razvilo i internet bankarstvo!
Uopce ne moraš bježati sa posla da bi uplatio strip nego jednostavno uzmeš citac kartice ubaciš u njega karticu i stvar riješena za nekih 5 minuta! Samim time banka ti izdaje i potvrdu u pdf formatu koju možeš spremiti i samim time mailom poslati prodavacu i dokazati mu da si uplatio novac! Usput budi receno na toj potvrdi piše kada ce novci biti uplaceni prodavacu što ovisi u kojoj banki ima racun!
Ne razumijem zašto se ovdje netko ljuti ako mu netko ne želi poslati strip bez da ga je platio! Ne izgleda mi to logicno! Do sada me na stripovi.com nije nitko prevario ali sam kao novi na stripovi.com doživio jednu neugodnost kada sam novac uplatio istog onog trena kada sam dobio broj tekuceg racuna a stripove sam cekao nekih desetak dana a da u tih desetak dana od prodavaca nisam dobio nikakvu obavijet o bilo cemu pa me se po forumu rascetvorilo! Tu se slažem da je uredu da prodavac barem pošalje mail ili da na neki drugi nacin obavijesti kupca kada može ocekivati stripove! No naravno u nekom razumnom roku od mAKSIMALNO 3 dana! Ako ne možeš u tri dana naci vremena za poslati strip ili mail o sprijecenosti izvršavanja istog onda nemoj ni osuti drvlje i kamenje po onome koji ti uvali negativni ili neutralni komentar! Pa zato to valda i postoji?

Još bih htio napomenuti: SVI SMO MI OVDJE RADI STRIPOVA, A STRIPOVI SU ZA MENE VELIKA RADOST. NEMOJMO NA OVAKO PREKRASNOJ STRANICI VRIJEÐATI JEDNI DRUGE, BITI LJUTI, SRDITI, NEGATIVNI... OVDJE SMO RADI STRIPOVA!

Stoga smatram da bi Humert Coe trebao preimenovati naslov ovoga topica ne zbog toga što ce se netko uvrijediti nego zbog sebe! Bit ce mu žao kasnije kada se ohladi!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 20/06/2009 23:51:07
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 21/06/2009 : 00:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:

quote:

3. Nisam jadan.

Još jedan nepovjerljiv prodavac sa 4(!)jaka argumenta u svrhu promocije povjerenja na aukcijama.

Pogledaj ti po forumu koliko ljudi je u proslosti dozivelo raznorazne neprijatnosti pa onda sudi o poverenju i nepoverenju. Nemam zelju da se ceskam posle po glavi i da kukam kako me je neko zajebo za manju ili vecu lovu. Cist racun = duga ljubav.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 21/06/2009 : 00:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
quote:
Originally posted by Bachy

Ono što ja mogu reci je sljedece:
Ljudi danas postoji internet i sa time se razvilo i internet bankarstvo!
Uopce ne moraš bježati sa posla da bi uplatio strip nego jednostavno uzmeš citac kartice ubaciš u njega karticu i stvar riješena za nekih 5 minuta! Samim time banka ti izdaje i potvrdu u pdf formatu koju možeš spremiti i samim time mailom poslati prodavacu i dokazati mu da si uplatio novac! Usput budi receno na toj potvrdi piše kada ce novci biti uplaceni prodavacu što ovisi u kojoj banki ima racun!
Ne razumijem zašto se ovdje netko ljuti ako mu netko ne želi poslati strip bez da ga je platio! Ne izgleda mi to logicno! Do sada me na stripovi.com nije nitko prevario ali sam kao novi na stripovi.com doživio jednu neugodnost kada sam novac uplatio istog onog trena kada sam dobio broj tekuceg racuna a stripove sam cekao nekih desetak dana a da u tih desetak dana od prodavaca nisam dobio nikakvu obavijet o bilo cemu pa me se po forumu rascetvorilo! Tu se slažem da je uredu da prodavac barem pošalje mail ili da na neki drugi nacin obavijesti kupca kada može ocekivati stripove! No naravno u nekom razumnom roku od mAKSIMALNO 3 dana! Ako ne možeš u tri dana naci vremena za poslati strip ili mail o sprijecenosti izvršavanja istog onda nemoj ni osuti drvlje i kamenje po onome koji ti uvali negativni ili neutralni komentar! Pa zato to valda i postoji?

Još bih htio napomenuti: SVI SMO MI OVDJE RADI STRIPOVA, A STRIPOVI SU ZA MENE VELIKA RADOST. NEMOJMO NA OVAKO PREKRASNOJ STRANICI VRIJEÐATI JEDNI DRUGE, BITI LJUTI, SRDITI, NEGATIVNI... OVDJE SMO RADI STRIPOVA!

Stoga smatram da bi Humert Coe trebao preimenovati naslov ovoga topica ne zbog toga što ce se netko uvrijediti nego zbog sebe! Bit ce mu žao kasnije kada se ohladi!

Druže,da nije takav naslov, koliko bi ljudi uopce ovo procitalo i pridružilo se mišljenjima? Doduše, postoji još caka da naslov bude nešto tipa Tko što jede dok je na Stripovi.com, no slicnih vec ima. Nece mi biti žao jer nisam ni gnjevan ni zagrijan. Samo poticem na malo mentalnog gimnasticiranja te pokušavam uputiti na nešto više medusobnog povjerenja.
BAŠ ZATO jer smo tu radi stripova, bilo bi dobro da je toga više. Hvala na mišljenju.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 21/06/2009 00:37:40
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 21/06/2009 : 00:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
quote:

quote:

quote:

3. Nisam jadan.

Pogledaj ti po forumu koliko ljudi je u proslosti dozivelo raznorazne neprijatnosti pa onda sudi o poverenju i nepoverenju. Nemam zelju da se ceskam posle po glavi i da kukam kako me je neko zajebo za manju ili vecu lovu. Cist racun = duga ljubav.

I o tome pricam. Znaci ovako, ti npr. imaš manje aukcija i poz. komentara nego ja(a imaš), ali opet ti trebam prvi uplatiti novac. Ne uzimaš u obzir moje povjerenje tom uplatom? Tko meni garantira da ceš mi stripove poslati?Shvacaš? Povjerenje, povjerenje! A ti misliš - "Bolje da se drugi ceška po glavi i kuka, nego ja." Ništa osobno, pokušaj to objektivizirati.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 21/06/2009 00:46:18
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/06/2009 : 01:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
I o tome pricam. Znaci ovako, ti npr. imaš manje aukcija i poz. komentara nego ja(a imaš), ali opet ti trebam prvi uplatiti novac. Ne uzimaš u obzir moje povjerenje tom uplatom? Tko meni garantira da ceš mi stripove poslati?Shvacaš? Povjerenje, povjerenje! A ti misliš - "Bolje da se drugi ceška po glavi i kuka, nego ja." Ništa osobno, pokušaj to objektivizirati.

Ja sam apsolutno za to da onaj tko ima manje treba vjerovati onome što ima više komentara bez obzira da li je kupac ili prodavac. Vec dugo se zalažem za tu praksu, ali bezuspješno. Konkretno: Ako prodavac ima 0 komentara, a kupac 128, prodavac treba prvo poslati stripove pa tek onda primiti novac. Meni je to cist zdrav razum i svrha ostavljanja komentara. No, vecina ljudi ne misli tako vec se drži onoga kupac uvijek i po svaku cijenu mora prvo platiti...

Na kraju, da sam u boljoj finansijskoj situaciji, slao bih svima unaprijed, a da dobijem na loto-u neki milijuncic (dosta mi je jedan, ne treba mi 50), poklonio bih sve što mi ne treba...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

bero7
New Member

231 Posts

Member since 25/10/2005

Posted - 21/06/2009 : 01:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bero7 a Private Message
quote:

ne kuzim cemu toliko prosipanje gorcine ovdje ako nisi imao nikakvo iskustvo prijevare..
ne radi se ovdje o nikakvim obicajima niti je ovo vezano za ove krajeve nego je opcenito pravilo (na stripovi.com nepisano) da prvi transakciju obavi kupac a onda prodavac. dakle pare pa onda stripovi.
tako je i na svim ostalim aukcijama na kojima sam sudjelovao, izmedju ostalih ebay.
netko je gore naveo u 4 koraka lijepo sve, kad bi se svi pridrzavali tog reda i obavljali korektno svoje transakcije, sve bi bilo ok.prihvati to tako i trguj ili nemoj.

a sto se tice "nepovjerljivih" koji zele stripove prije para..
cijeli sistem je tako smisljen da na kraju ovisi o vama da na temelju komentara npr odlucite hocete li bidati ili ne. ako se odlucite da bidate onda ste se i odlucili za rizik koji postoji, kakav takav. prema tome ukoliko ste odlucili za trgovinu putem online aukcija, nepovjerenje ostavite u ladici doma i pokusajte se oslanjati na sistem komentara koji postoji.
u slucaju da ostanete prevareni, postoje daljnje metode za razrjesavanje takvih stvari.
sve ostale stvari vezane za kasno slanje i odgovaranje su druga tema.

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 21/06/2009 : 05:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

Masni, razmislio sam i prije nego sam stavio ovaj post. Pa koliko ti to znaš jadnih prodavaca koje je hrpa ljudi zajebala ne poslavši mu novac?! Daj, molim te! I NE govorim o tome kome je to više novca, meni ili prodavacu(uvijek mislim da je 10=10, zar ne?!), stvar je u nepovjerenju, tipicnom za ove krajeve. A za obicaje se više raspitati. :) Primjerenost izražavanja? Jooooj, ti ne citaš tude postove? Ispricavam se svima kojima sam nanio duševnu bol.

Bihac-una, sto se tice tog slanja novca po pismima, to je rizik kakav ne bi trebalo preuzimati. Pricao sam o uplati na racun, a ne slanjem preko Djedova Mrazova.

Amigo8,ista stvar kao za Bihaca o Djed Mrazovima raznosacima. I još, meni NIJE logicno da pare šaljem prvi osobi koja ima malo obavljenih aukcija(ili manje od mene), a usput i koji loš komentar.
Vas dvojica se zapitajte, a što ako ja uplatim novac , a stripovi ne stignu? Tako možemo do sutra. A koliko ima takvih slucajeva? Malo i nimalo. A koliko je likova, koje sam spomenuo?

Sta ima da ti ne bude logicno,to je najlogicnija stvar u trgovini na cijelom svetu. A tu su jos i pravila na aukcijama,pa ako se tebi ne svidjaju ne moras tu da kupis i prodajes ili da reagujes na ovakav nacin da pokazes ljudima kako ce da realiziraju aukcije ili da ih nazivas tako. Jel neko time narusio pravila,nije,pa sta onda djelis ljudima ovaj nacin.Pravila su jasna. Zar ti ocekujes da svi imaju mnogo komentara. Moras da znas da djelis dvije stvari,da na aukcijama postoje ljudi koji su trgovci stripova i oni koji nisu. A ti trgovci naravno da ce imati vise komentara jer prodaju i kupe stalno. A neko ko na primer trazi samo recimo nekih odredjenih 10 ili 20 stripova a sdruge strane nema nista da prodaje ili jednostavno nece da prodaje preko aukcija ili prodaje nekih 10 ili 20 stripova koji mu ne trebaju ili ima duple je normalno da nema mnogo komentara.

Svasta..ti ces nas da nazoves JADNICIMA..i to iz razloga sto realiziramo aukcije po zadatim pravilima ovog sajta. Ako zelis ubij se sam. Ja se ubit necu iz razloga sto ocekujem da kupac prvi izmiri stvar kao sto i ja prvi izmirim stvar kad kupujem. Da sam na mjestu moderatora izbacio bi te jedno 3 mjeseca najmanje..pih

Edited by - Ferri on 21/06/2009 05:35:32
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1794 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 21/06/2009 : 08:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by skviki
Cist racun = duga ljubav.

Ovo potpisujem uvijek i za sva vremena!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 21/06/2009 : 13:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
[quote]ne kuzim cemu toliko prosipanje gorcine ovdje ako nisi imao nikakvo iskustvo prijevare..
ne radi se ovdje o nikakvim obicajima niti je ovo vezano za ove krajeve nego je opcenito pravilo (na stripovi.com nepisano) da prvi transakciju obavi kupac a onda prodavac. dakle pare pa onda stripovi.
tako je i na svim ostalim aukcijama na kojima sam sudjelovao, izmedju ostalih ebay.
netko je gore naveo u 4 koraka lijepo sve, kad bi se svi pridrzavali tog reda i obavljali korektno svoje transakcije, sve bi bilo ok.prihvati to tako i trguj ili nemoj.

a sto se tice "nepovjerljivih" koji zele stripove prije para..
cijeli sistem je tako smisljen da na kraju ovisi o vama da na temelju komentara npr odlucite hocete li bidati ili ne. ako se odlucite da bidate onda ste se i odlucili za rizik koji postoji, kakav takav. prema tome ukoliko ste odlucili za trgovinu putem online aukcija, nepovjerenje ostavite u ladici doma i pokusajte se oslanjati na sistem komentara koji postoji.
u slucaju da ostanete prevareni, postoje daljnje metode za razrjesavanje takvih stvari.
sve ostale stvari vezane za kasno slanje i odgovaranje su druga tema.[/quote

U potpunosti se slazem,ovime je sve receno.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000