Author |
Topic  |
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 21/06/2009 : 15:13:27
|
Imate pravo, zašto se ja obazirem na tužno robovanje nepisanim pravilima koja imaju rupa i nepovjerljiv narod kojega nosi struja? Zbilja, cemu i komentari na aukcijama na koje aludira Obi kada gledate tako?! Drž'te se jedni drugih. |
Humbert Coe |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Posted - 21/06/2009 : 15:16:34
|
quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by Humbert Coe
Masni, razmislio sam i prije nego sam stavio ovaj post. Pa koliko ti to znaš jadnih prodavaca koje je hrpa ljudi zajebala ne poslavši mu novac?! Daj, molim te! I NE govorim o tome kome je to više novca, meni ili prodavacu(uvijek mislim da je 10=10, zar ne?!), stvar je u nepovjerenju, tipicnom za ove krajeve. A za obicaje se više raspitati. :) Primjerenost izražavanja? Jooooj, ti ne citaš tude postove? Ispricavam se svima kojima sam nanio duševnu bol.
Bihac-una, sto se tice tog slanja novca po pismima, to je rizik kakav ne bi trebalo preuzimati. Pricao sam o uplati na racun, a ne slanjem preko Djedova Mrazova.
Amigo8,ista stvar kao za Bihaca o Djed Mrazovima raznosacima. I još, meni NIJE logicno da pare šaljem prvi osobi koja ima malo obavljenih aukcija(ili manje od mene), a usput i koji loš komentar. Vas dvojica se zapitajte, a što ako ja uplatim novac , a stripovi ne stignu? Tako možemo do sutra. A koliko ima takvih slucajeva? Malo i nimalo. A koliko je likova, koje sam spomenuo?
Sta ima da ti ne bude logicno,to je najlogicnija stvar u trgovini na cijelom svetu. A tu su jos i pravila na aukcijama,pa ako se tebi ne svidjaju ne moras tu da kupis i prodajes ili da reagujes na ovakav nacin da pokazes ljudima kako ce da realiziraju aukcije ili da ih nazivas tako. Jel neko time narusio pravila,nije,pa sta onda djelis ljudima ovaj nacin.Pravila su jasna. Zar ti ocekujes da svi imaju mnogo komentara. Moras da znas da djelis dvije stvari,da na aukcijama postoje ljudi koji su trgovci stripova i oni koji nisu. A ti trgovci naravno da ce imati vise komentara jer prodaju i kupe stalno. A neko ko na primer trazi samo recimo nekih odredjenih 10 ili 20 stripova a sdruge strane nema nista da prodaje ili jednostavno nece da prodaje preko aukcija ili prodaje nekih 10 ili 20 stripova koji mu ne trebaju ili ima duple je normalno da nema mnogo komentara.
Svasta..ti ces nas da nazoves JADNICIMA..i to iz razloga sto realiziramo aukcije po zadatim pravilima ovog sajta. Ako zelis ubij se sam. Ja se ubit necu iz razloga sto ocekujem da kupac prvi izmiri stvar kao sto i ja prvi izmirim stvar kad kupujem. Da sam na mjestu moderatora izbacio bi te jedno 3 mjeseca najmanje..pih
A da sam ja na mjestu kancelara Njemacke, živio bih u Njemackoj. |
Humbert Coe |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 21/06/2009 : 15:33:10
|
@Humbert Coe
i ja sam nekoliko puta pricao da koliko toliko treba da se iskopira sistem poslovanja ebuy (ocenjivanje...licni podaci...). Posto su pravila ovog sajta (pisana ili ne)da kupac prvo uplati robu toga se i treba drzati ili treba pronaci drugi sajt. Kad letis avionom - prvo platis kartu ili je platis ako avion ne padne i nakon uspesnog sletanja? Eto meni i to ne odgovara ali... |
Pozdrav!!! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 21/06/2009 : 15:47:46
|
Jasna su pravila, ovo je samo mlacenje prazne slame! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 21/06/2009 : 15:48:26
|
Da sam na mjestu moderatora izbacio bi te jedno 3 mjeseca najmanje..pih [/quote]
A da sam ja na mjestu kancelara Njemacke, živio bih u Njemackoj. [/quote]
Da je baba muško zvala bi se Duško!   |
Oj, budi svoj! |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/06/2009 : 16:05:22
|
quote: Originally posted by srleb
@Humbert Coe
i ja sam nekoliko puta pricao da koliko toliko treba da se iskopira sistem poslovanja ebuy (ocenjivanje...licni podaci...). Posto su pravila ovog sajta (pisana ili ne)da kupac prvo uplati robu toga se i treba drzati ili treba pronaci drugi sajt. Kad letis avionom - prvo platis kartu ili je platis ako avion ne padne i nakon uspesnog sletanja? Eto meni i to ne odgovara ali...
U isto vrijeme placaš i dobijaš kartu. Na aukcijama prvo placaš, a robu dobijaš naknadno. No, kako rece srdjandj, pravila su jasna (da li su  ), a na nama je da ih se slijepo pridržavamo do krajnosti.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Posted - 21/06/2009 : 16:16:41
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by srleb
@Humbert Coe
i ja sam nekoliko puta pricao da koliko toliko treba da se iskopira sistem poslovanja ebuy (ocenjivanje...licni podaci...). Posto su pravila ovog sajta (pisana ili ne)da kupac prvo uplati robu toga se i treba drzati ili treba pronaci drugi sajt. Kad letis avionom - prvo platis kartu ili je platis ako avion ne padne i nakon uspesnog sletanja? Eto meni i to ne odgovara ali...
U isto vrijeme placaš i dobijaš kartu.
Placa se let a ne karta. Kartu dobijes kao garanciju, gde ponovo ne znaci da ces da letis a pogoto ne znaci da ces i da sletis! Ti platis stripove i ja tim dam potvrdu da si uplatio a stripove ti ne saljem  |
Pozdrav!!! |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 21/06/2009 : 16:23:46
|
Sto se mene tice uvek saljem pare odmah pa tek onda ocekujem strip.I to nije problem. Ono sto je po meni problem i to NAGLASAVAM jeste situacija kada se na aukcijama osvoje neki manje vredni stripovi,i to na primer svega jedan ili dva,eventualno tri(mada ja gledam da u toj varijanti uvek uzmem bar dva stripa).Prodavci tih stripova su cesto totalno nezainteresovani za dogovor oko tih stripova,jer boze moj nisu u pitanju neke pare.Tesko im je cak i da se dogovore u vezi tih stripova,da puste neku poruku i slicno.I mogu reci da je sto se toga tice,ovo cesci slucaj sa renomiranim,poznatim prodavcima,nego sa onima koji redje stripove stavljaju na aukcije.Naravno,ima prodavaca za uzor koji su uvek spremni na dogovor i realizaciju,ali nazalost u manjini su. Zbog ovoga sve cesce izbegavam da na aukcijama konkurisem za dosta jeftinije stripove,pogotovo ako je rec o manjem broju,iako mi takvi stripovi bas najvise i trebaju. Mislim da ako je vec neko stavio svaki strip pojedinacno na aukciju,da mora da preuzme odgovornost na sebe i da maksimalno odgovorno realizuje svaku pojedinacnu aukciju. Ne prozivam nikoga direktno,ali ovo mi se zaista cesto desavalo,na kraju kada te stripove i dobijem osecam se kao vojnik tek izasao iz krvave bitke i pitam se treba li mi ovo opet.A sta tek reci kada ti posle svega ovoga uopste ni ne ostave komentar,iako si ti njemu lepo uprkos svemu ostavio fin pozitivan komentar? Glupa su mi i opravdanja tipa,imam ja stotine aukcija pa ne mogu na sve da mislim.Pa nemoj onda brate ni stavljati te jeftinije stripove pojedinacno,postavi ih kao neki komplet i slicno. |
Edited by - tumen on 21/06/2009 16:51:06 |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Posted - 21/06/2009 : 16:44:49
|
quote: Originally posted by tumen
Sto se mene tice uvek saljem pare odmah pa tek onda ocekujem strip.I to nije problem. Ono sto je po meni problem i to NAGLASAVAM jeste situacija kada se na aukcijama osvoje neki manje vredni stripovi,i to na primer svega jedan ili dva,eventualno tri(mada ja gledam da u toj varijanti uvek uzmem bar dva stripa).Prodavci tih stripova su cesto totalno nezainteresovani za dogovor oko tih stripova,jer boze moj nisu u pitanju neke pare.
Pa pazi to sto su neizanteresovani je bezveze ali jedared sam isto predlozio da se pozitivan komentar moze dati max 1 mesec od zavrsetka aukcije. Tako bi se i njihova neizanteresovanost suzbila i hne bi bio i posle 2 meseca pozitivan komentar. Ovako kako sada stoje stvari i posle 3 meseca ti mu dajes +?! A sto kao covek ima i drugi zivot (3 meseca!!!) - meni je to glupo! |
Pozdrav!!! |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/06/2009 : 19:18:33
|
quote: Originally posted by tumen
Sto se mene tice uvek saljem pare odmah pa tek onda ocekujem strip.I to nije problem. Ono sto je po meni problem i to NAGLASAVAM jeste situacija kada se na aukcijama osvoje neki manje vredni stripovi,i to na primer svega jedan ili dva,eventualno tri(mada ja gledam da u toj varijanti uvek uzmem bar dva stripa).Prodavci tih stripova su cesto totalno nezainteresovani za dogovor oko tih stripova,jer boze moj nisu u pitanju neke pare.Tesko im je cak i da se dogovore u vezi tih stripova,da puste neku poruku i slicno.I mogu reci da je sto se toga tice,ovo cesci slucaj sa renomiranim,poznatim prodavcima,nego sa onima koji redje stripove stavljaju na aukcije.Naravno,ima prodavaca za uzor koji su uvek spremni na dogovor i realizaciju,ali nazalost u manjini su. Zbog ovoga sve cesce izbegavam da na aukcijama konkurisem za dosta jeftinije stripove,pogotovo ako je rec o manjem broju,iako mi takvi stripovi bas najvise i trebaju. Mislim da ako je vec neko stavio svaki strip pojedinacno na aukciju,da mora da preuzme odgovornost na sebe i da maksimalno odgovorno realizuje svaku pojedinacnu aukciju. Ne prozivam nikoga direktno,ali ovo mi se zaista cesto desavalo,na kraju kada te stripove i dobijem osecam se kao vojnik tek izasao iz krvave bitke i pitam se treba li mi ovo opet.A sta tek reci kada ti posle svega ovoga uopste ni ne ostave komentar,iako si ti njemu lepo uprkos svemu ostavio fin pozitivan komentar? Glupa su mi i opravdanja tipa,imam ja stotine aukcija pa ne mogu na sve da mislim.Pa nemoj onda brate ni stavljati te jeftinije stripove pojedinacno,postavi ih kao neki komplet i slicno.
Kod mene obratno. Kupci malog broja stripova nisu zainteresirani. Desilo mi se to nekih 50-tak puta u ovih 5 godina... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
zoemis
New Member

Croatia
118 Posts
Member since 24/11/2008 |
Posted - 22/06/2009 : 23:54:13
|
Jeli se nešto riješilo/dogovorilo na ove dvije stranice objašnjavanja/quoteiranja i sl.? Hoce li se što riješiti u slijedecih 17-18 stranica? Mislim da svi znamo odgovore na ova dva pitanja... Zakljucak: Ne skacite jedan na drugoga zbog razlicitih mišljenja, radije skocite na svoju ženu, curu, ljubavnicu... ili tudu, ako vas ne ulove! |
Mjesta, mjestaaaaa! |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
924 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 23/06/2009 : 10:48:55
|
Bravo Z....tako treba kazati, kratko ali da SVI razumeju..... Inace debata mi se cini na mestu, ali problem je, da se unatoc napisanim pravilima uvijek se nade neki prevarant, koji zaj**e poštenog kolekcionara, kome se onda glupo cini da ispuhne novac, jer se pridržavao pravilima! Naravno, zato postoje i (PO)koji topik o takvim likovima, ali se sve cešce pojavljuju pod drugim nickovima, tako da.... Mislim, da bi kod svakog lika, koji ucestvuje na aukcijama, bila i statistika realizacije kupovina/prodaja! Ili možda to, da mora imati lik, koji PRVI placa/šalje MANJE od 10 komentara RAZLICITIH prodavaca/kupaca...nešto na taj nacin! Ne cini mi se smislenim, da ja, npr. šaljem 50 Eura liku sa 0 komentara, a kad ga upitam da li mu je stigao novac - nema nikakvog feedbacka od njega...a nema ni stripova!! Bilo da mu šaljem ne legalan nacin (vrednostno pismo) ili u tiskanici...!!! |
Invincible shield |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/06/2009 : 15:03:15
|
quote: Originally posted by giant
Bravo Z....tako treba kazati, kratko ali da SVI razumeju..... Inace debata mi se cini na mestu, ali problem je, da se unatoc napisanim pravilima uvijek se nade neki prevarant, koji zaj**e poštenog kolekcionara, kome se onda glupo cini da ispuhne novac, jer se pridržavao pravilima! Naravno, zato postoje i (PO)koji topik o takvim likovima, ali se sve cešce pojavljuju pod drugim nickovima, tako da.... Mislim, da bi kod svakog lika, koji ucestvuje na aukcijama, bila i statistika realizacije kupovina/prodaja! Ili možda to, da mora imati lik, koji PRVI placa/šalje MANJE od 10 komentara RAZLICITIH prodavaca/kupaca...nešto na taj nacin! Ne cini mi se smislenim, da ja, npr. šaljem 50 Eura liku sa 0 komentara, a kad ga upitam da li mu je stigao novac - nema nikakvog feedbacka od njega...a nema ni stripova!! Bilo da mu šaljem ne legalan nacin (vrednostno pismo) ili u tiskanici...!!!
Ni meni... |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Posted - 23/06/2009 : 16:08:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by giant
Bravo Z....tako treba kazati, kratko ali da SVI razumeju..... Inace debata mi se cini na mestu, ali problem je, da se unatoc napisanim pravilima uvijek se nade neki prevarant, koji zaj**e poštenog kolekcionara, kome se onda glupo cini da ispuhne novac, jer se pridržavao pravilima! Naravno, zato postoje i (PO)koji topik o takvim likovima, ali se sve cešce pojavljuju pod drugim nickovima, tako da.... Mislim, da bi kod svakog lika, koji ucestvuje na aukcijama, bila i statistika realizacije kupovina/prodaja! Ili možda to, da mora imati lik, koji PRVI placa/šalje MANJE od 10 komentara RAZLICITIH prodavaca/kupaca...nešto na taj nacin! Ne cini mi se smislenim, da ja, npr. šaljem 50 Eura liku sa 0 komentara, a kad ga upitam da li mu je stigao novac - nema nikakvog feedbacka od njega...a nema ni stripova!! Bilo da mu šaljem ne legalan nacin (vrednostno pismo) ili u tiskanici...!!!
Ni meni...
Ne, ne, nemojte sada vas dvojica, Giante i Obi, opet prkositi nepisanim pravilima te tako unositi novu pomutnju u aukcije. Zacijelo želite prevariti nekoga kada vam ovo ne štima. Tražite radije, kako neki kažu, drugi forum, aukcije, planet, što vec. "Nema promjene, ovako je dobro, makar bostan obr'o!" |
Humbert Coe |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Posted - 23/06/2009 : 22:33:01
|
quote: Originally posted by Humbert Coe
Niti se meni žuri dobiti strip, niti mi je problem uplatiti odmah po osvojenoj aukciji(što uvijek i uradim), ali kako tim prodavacima nije neugodno ne imati tolikog povjerenja? Ma vraga povjerenje,nije u tome stvar, radi se o smiješnim jadnicima. Meni prvom nikada nije bilo problem poslati strip koji sam prodao bez uplate unaprijed. Ako mi ne uplati, živ mi bio!
Svaka cast onima koji to takoder rade, a ljudi ih i inace znaju kao korektne prodavace.
Po tvome bi sada Obi trebao da posalje clanu Zakonja (iz posta iznad ili ispod ovog) stripove, pa ovaj ce valjda nekada da mu uplati!?!? Ili Elva clanu "prespreman" i negde septembra da ocekuje uplatu? Ja bih u uvim slucajevima ipak bio kako ti kazes "smijesan jadnik" i cekao bih prvo uplatu, a verujem da ce jadnici biti i Obi i Elva  Cini mi se da ima manje neozbiljnih prodavaca od neozbiljnih kupaca, eto neke logike zbog cega prvo uplata pa onda roba. |
Pozdrav!!! |
 |
|
zoemis
New Member

Croatia
118 Posts
Member since 24/11/2008 |
Posted - 23/06/2009 : 22:52:25
|
Imam 30-tak ocjena i vecina na aukcijama ima više ocjena od mene, prema tome vecini moram slati stripove prije njihove uplate. Tako bar shvatih. Po tome, odmah, ako ne i prije slanja stripova, trebam dati i pozitivnu ocjenu, ne? Zanimljivo! Svojevremeno dadoh nekim tipovima pozitivne ocjene unaprijed, a ne dobih cak niti negativnu, stoga molim prozvane (znaju oni dobro tko su!) da mi daju barem negativnu, jer mi s malo ocjena smo barem to zaslužili! Iskreno, da sam ja moderator (i da mi je 5 minuta vlasti), izbacio bih na 3 mjeseca sve koji imaju manje od 200 pozitivnih ocjena, strpao bih ih u neki novootvoreni kutak na aukcijama gdje bi bidali izmedu sebe bez doticaja s pravim aukcijama. Kaj oni imaju raditi sa pravim igracima? |
Mjesta, mjestaaaaa! |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/06/2009 : 22:52:58
|
ja se slazem s onom: onaj sa manje komentara- prvi placa/salje
ja sam jedan od onih koji ima malo komentara po aukcijama, svega dvadesetak, ali svejedno cu bez problema platiti prvi, bez obzira jesam li kupac ili prodavac, ako je netko provjeren i ima puno komentara |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
924 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 23/06/2009 : 23:15:25
|
Da igraju na aukcijama samo pošteni igraci, ne bi bio problem ni da su pravila ispisana na drugaciji nacin, jer sam mišljenja, da bi svako morao bobiti ono, što je kupio/ili dobio uplateno...(naravno, poštare prevaranate ovde opet iskljucimo...)....Ali "catch" je u tome, da su bili prevaranti likovi sa samo nekolicinom pozitivnih komentara, koje su (verovatno) zaradili u saradnji s kim sa ove stranice, koji je ulogovan...Ja imam naviku, da saradujem sa osobama s kojom sam vec kupovao ranije-i sa tim ososbama ama NIKAD nije bilo problema...ali malo me stegne u grlu, kad vidim, da netko sa 0 komentara ili malo javi, neka mu ja prvo platim, pa onda šalje stripove....šta onda?? Ako mu ne šajem novce, verovatno cu dobiti negativni ili ce otvoriti ovde topik, što si najmanje želim, da sam ili varao ili šta drugo...!! Apsurd! Za takve likove ispisati pravila, pa da vidimo ...! |
Invincible shield |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 23/06/2009 : 23:23:51
|
Prve tri godine na aukcijama sam iskljucivo slao prvi stripove...Imao sam respekt prema ljudima sa vise komentara od mene...ali sam svakako gledao da tu budu provereni kupci...do sada sam uglavnom imao srece...
Novac trazim unapred samo od clanova sa malo ili nimalo komentara... Takodje preporucujem i Kupcima da se tako ponasaju...narocito postenim kupcima poput Gianta i ostalih...koji zaista imaju reputaciju "postenjacina" na aukcijama...nemojte dozvoliti da vam neko sa 0 komentara trazi novac unapred...pa makar i rizikovali negativan komentar...
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 23/06/2009 : 23:31:25
|
Ljudi, opet mlatimo praznu slamu, pa niko vas ne tera da licitirate i kupujete od kupaca sa 0 ili malo komentara ako nemate poverenja u njih, ne razumem, želite od nekog da kupite stripove na aukcijama i onda tražite da vam prvo pošalje stripove, pa da mu platite, mislim da sam vec pomenuo pravila da kupac prvi šalje, šta tu nije jasno, ja takode kad kupujem od pocetnika prvo platim, pa onda stripovi, šta se tu cudite, to je tako i nema tu nikakvih drugih mogucnosti. |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 23/06/2009 : 23:39:02
|
quote: Originally posted by srdjandj
Ljudi, opet mlatimo praznu slamu, pa niko vas ne tera da licitirate i kupujete od kupaca sa 0 ili malo komentara ako nemate poverenja u njih, ne razumem, želite od nekog da kupite stripove na aukcijama i onda tražite da vam prvo pošalje stripove, pa da mu platite, mislim da sam vec pomenuo pravila da kupac prvi šalje, šta tu nije jasno, ja takode kad kupujem od pocetnika prvo platim, pa onda stripovi, šta se tu cudite, to je tako i nema tu nikakvih drugih mogucnosti.
Ja mislim da NIGDE ne pise da kupac prvi salje...takva procedura se "preporucuje"...ali nije pravilo... Osim toga...pravila su tu da bi se krsila zar ne? |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 23/06/2009 : 23:41:27
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ljudi, opet mlatimo praznu slamu, pa niko vas ne tera da licitirate i kupujete od kupaca sa 0 ili malo komentara ako nemate poverenja u njih, ne razumem, želite od nekog da kupite stripove na aukcijama i onda tražite da vam prvo pošalje stripove, pa da mu platite, mislim da sam vec pomenuo pravila da kupac prvi šalje, šta tu nije jasno, ja takode kad kupujem od pocetnika prvo platim, pa onda stripovi, šta se tu cudite, to je tako i nema tu nikakvih drugih mogucnosti.
Ja mislim da NIGDE ne pise da kupac prvi salje...takva procedura se "preporucuje"...ali nije pravilo... Osim toga...pravila su tu da bi se krsila zar ne?
Znam, ali ipak se nešto prvo plati, pa klati!  |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Posted - 24/06/2009 : 00:32:35
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ja mislim da NIGDE ne pise da kupac prvi salje...takva procedura se "preporucuje"...ali nije pravilo... Osim toga...pravila su tu da bi se krsila zar ne?
Znam, ali ipak se nešto prvo plati, pa klati! 
Srdjane, ako cemo se doslovno držati toga što kažeš (iako time bježi poanta price koju je, jaaaaaaako mi je drago, shvatilo dosta forumaša,hvala im, hvala!) opet nisi u pravu. U trgovini prvo uzmem stvar pa im onda dam novac(samoposluga), ili mi prodavacica prvo robu da, pa tek onda traži novac. Da ne spominjem kredite, rate, cekove, veresiju (ne Ivicinu majku nerotkinju, za poznavatelje Matakovica) i sl.. Ako ti ne bude dosta, ima još primjera. Ali nitko ovdje ne govori o tome da strip treba prvo dobiti pa platiti umjesto obratno. Ili bi trebalo biti svejedno, ili, najbolje, po broju komentara ili broju pozitivnih iskustava sa što više kupaca ili prodavaca. Jer po ovome kupac nikada ne može zeznuti prodavaca. Zašto bi nepošteni prodavaci imali tu privilegiju?! Dakle, nisam rekao da sam za to da se prvo šalju stripovi, vec za realniju procjenu situacije, a koja ukljucuje suprotno od onoga što ti tvrdiš da treba, tj. uvjeren si da je to najbolje jer misliš da je pravilo. Ništa osobno. |
Humbert Coe |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 00:38:05
|
Ma u redu, ja inace kad nešto kupim na aukcijama, ne pravim pitanje, nego pošaljem novac i rešena stvar, do sada me niko nije zeznuo. Takode volim da mi prvo pošalju novac, pa tek onda stripove, eto, toliko, a ni ja nemam ništa licno protiv tebe, uživaj. |
 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 24/06/2009 : 01:14:21
|
Ljudi, opet mlatimo praznu slamu, pa niko vas ne tera da licitirate i kupujete od kupaca sa 0 ili malo komentara ako nemate poverenja u njih.
Molim, prosto ko pasulj. Kad kupujem od neproverenih onda idem na varijantu da licno preuzimam stripove, tako da ne moze da me zajebe nikako. Ne kupujte macku u dzaku osim ako nije proveren covek. Druga stvar: niko ovde nije poceo sa 50 - 100 komentara, nego svi od nule. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
 |
|
Topic  |
|
|
|