forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 "BACIŠ STRIP; A JA TI VRATIM PARE...."
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

morti
New Member

133 Posts

Member since 21/11/2006

Posted - 22/07/2009 : 18:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send morti a Private Message
.

Edited by - morti on 03/08/2009 18:05:56

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 22/07/2009 : 18:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Originally posted by skviki

1. Ne saljem nikom nista dok ne vidim pare.
2. Ne uzimam nista dok ne platim.
3. Nisam jadan.
4. Jadan je svako kome ovo smeta.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 22/07/2009 : 19:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
Pa o kome je rec?Ko je clan kada vec zapocnes ovakvu temu?Iskreno,rekao si dosta toga ali nisi napomenuo ko je u pitanju.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/07/2009 : 19:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

3. Nisam jadan.
4. Jadan je svako kome ovo smeta.

Izzy there cowboy, nema potrebe za stavkama 3 i 4 (svada sa imaginary friends-sima).

Naime, svako ima svoj metod razmene stripova, a ovaj koji si gore naveo (bez vec pomenutih "jadnih" stavki) je osnovni nacin saradnje- tako bi texnicki trebalo da izgledaju sve transakcije.

Ali u praksi su stravi drugacije. Vremenom se saraduje sa izvesnom osobom, stekne se izvesna rutina i poverenje. Tada se može i zaobici standardna procedura novac-strip i izvršiti razmena kako je u tom trenutku obema stranama najpovoljnije.

S druge strane, kada se po prvi put vrši transakcija, tada je vec pošteno odraditi posao po svim pravilima igre, ponovo dok se ne upozna covek sa kime se radi, a posle je sve stvar dogovora i prakse.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 22/07/2009 : 19:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Ma ovo sam samo iskopirao iz topica '' LJUDI JADNI STE '' da podsetim Mortija posto je spomenuo tacku br.1.Naravno, tacke 3 i 4 sada nemaju nikakvo znacenje.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/07/2009 : 20:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
morti:
1. Dobrodošao na Balkan.
2. Na Balkanu je trenutno kriza pa je još gore nego inace!
3. Sve što si rekao stoji, ali ipak smo na Balkanu, a i kriza je...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 22/07/2009 : 20:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Aukcije su macka u dzaku ponekada,neko oceni realno a neko ne,druga stvar je slika je jedno a ono sto salju drugo.
Ja nisam imao problema ali je logicno da kupovanje na daljinu pokaze nedostatke kad tad.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29360 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/07/2009 : 21:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ja se stvarno trudim koliko god mogu drzati red na aukcijama i svaki dan provjeravam logove (evo, i prošli tjedan je izbacen jedan clan zbog duplog nicka i dizanja cijene vlastitim aukcijama), ali ne mogu apsolutno sve pratiti i uociti. Ako vidite da vam netko sustavno podize cijenu bez stvarne namjere da kupi nešto, pa javite mi! Ja cu provjeriti i ukoliko nema sumnje, prodavac i podizac lete van. Isto tako, ako primjetite da mi je netko tko je izbacen šmugnuo nazad pod drugim imenom, javite! Svima je u interesu da se muljatori i prevaranti odstrane s aukcija!

Trouble will find me
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/07/2009 : 21:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Što se ne kaže o kome je rec?
Koga si ti markose izbacio zbog duplog nicka, da znamo svi?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/07/2009 : 21:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Pa ako ljudi placaju vise od 100 kuna za strip valjda im nije lenjo zatraziti od prodavca da uslika strip iz vise uglova. A i ocenjivanje stripova je subjektivno. Tako da je necija 3 za nekoga 5.
Nije mi stvarno jasno kako neko plati velike pare za stri a predhodno ne kontaktira prodavaca , da mu uslika strip iz vise uglova, da mu detaljno pregleda strip jer desi se da covek nesto ne primeti.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 22/07/2009 21:42:38
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/07/2009 : 21:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by morti
2. Mislim da, generalno uzevši,nisam iznio ništa epohalno, ali radi informacije cu, u ovom kontekstu, spomenuti da sam prilikom jedne aukcijske ponude imao priliku vidjeti i pratiti kako jedan clan, vec spomenutog ekskluzivnog kluba, postupno diže cijenu stripa i to vrlo perfidno i oprezno kako ne bi premašio moju tj. pretpostavljenu ponudu koju sam ostavio za strip!"ŽELECI MU IZACI U SUSRET", poslao sam mu mail u kojem mu prepušram strip koji toliko "silno" želi(želio sam ga i ja i nisam mario za cijenu)u iznosu ponude koju je ostavio.

Što ne napišeš o kome je rec?
Ajde da svi znamo ko perfidno podiže cene na aukcijama?

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/07/2009 : 03:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Dragane, uvijek ista ekipa to radi

Edited by - Vjeko1980 on 23/07/2009 07:23:25
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/07/2009 : 11:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Imena na uvid, mozda se postide pa prestanu to raditi

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/07/2009 : 19:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Markose, baš me zanima koga si izbacio prošle nedelje zbog duplog nicka???

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 23/07/2009 : 21:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by talicnitom

Pa o kome je rec?Ko je clan kada vec zapocnes ovakvu temu?Iskreno,rekao si dosta toga ali nisi napomenuo ko je u pitanju.

----------------------
Tacno tako...unatoc tvojoj diskreciji mislim , da bi morao reci ime "nicka" ....

Invincible shield
Go to Top of Page

legolas76
Average Member

637 Posts

Member since 31/08/2006

Posted - 24/07/2009 : 09:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send legolas76 a Private Message
Evo da odgovorim kolegi gintu i ostalim likovima sa foruma i sajta... Morti je mislio na mene kada je govorio o "stripu koji se raspada". Za ostale tacke koje je naveo neznam na koga je mislio.
Znaci, Morti je bidao par stripova kod mene. Za neke sam mu slao i detaljne slike, i na kraju uspeo je da uzme jedan strip (Kit Teler lms 51). Ja sam ga ocenio kao odlicno ocuvan strip, ali se po njemu strip raspao. Ok, to je njegova ocena i ja to poštujem, ali ne vidim cemu ovoliko prašine oko toga? Kada mi je dao negativan komentar, napisao sam u odgovoru da je mogao kao covek da mi se javi i da sve to rešimo. Jer, u tom trenutku sam stavljao oko 500 stripova i moguce da je taj strip vremenom popustio sa lepkom i da su se stranice odvojile od korica. Vecinu mojih stripova držim u kesicama, pa kako koji nabavim dupli, stavljam dalje na aukcije. I stvarno nemam vremena da sve stripove otvaram i detaljno pregledavam. Nije stvarno bilo potrebe da otvaraš još i ovaj topic...Šta si hteo time da postigneš? Da me diskredituješ kod drugih kolekcionara? Nekoliko godina unazad kupio sam gomilu stripova preko sajta, jer ja sam na prvom mestu veliki kolekcionar, i nije mi bilo ni na kraj pameti da nekoga varam ili bilo šta drugo. I da ne pišemo više eseje o ovome...Ako bude još prilika da stavljam stripove na aukcije i ako neko nešto kupi od mene, a ne bude zadovoljan, neka me slobodno kontaktira na mejl. Sigurno nikoga necu da oštetim namerno i nikome necu da ostanem dužan. Pozdrav svima od Igora-legolasa76...
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/07/2009 : 11:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
U pravu si , uvek se moze desiti greska. Zato i jesmo ljudi , pa se dogovoramo i resavamo probleme.
zato nikad ne dajem na aukcijama ocene stripova, i kazem detaljnije se raspitaj na mail.

Go to Top of Page

legolas76
Average Member

637 Posts

Member since 31/08/2006

Posted - 25/07/2009 : 09:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send legolas76 a Private Message
Dobro majstore, rekao si i napisao šta si imao. Nema više potrebe za ovim. Vec sam ti ponudio da ti vratim pare, a ti se nisi ni udostojio da mi odgovoriš na mejl, vec si mi napisao neku ironicnu poruku, kao i što sada ciniš preko foruma. Neznam šta hoceš od mene?

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 25/07/2009 : 12:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Puno sam kupovao od Igora (tj. Legolas 76) i uvjek sam BIO VRLO ZADOVOLJAN!I ponekad mi se desila greška kod Igora (kao i kod nekoliko drugih prodavaca) da sam u silnoj želji "kliknuo" strip, za kojeg sam bio siguran da ga nemam-a u stvari sa ga imao u kolekciji...na pitanje, ako možem odustati od njega kao odgovor je UVIJEK bio korektan i pošten-NIJE PROBLEM!! Evo, stvar ad-acta!
Moje mišljenje je, da se u ovome primeru jednostavno desila greška, koja se rado dešava, kad covek stavlja po desetina aukcija odjednom,ali sve se može rješiti putem privatnih poruka.....smatram bez potrebe ovde voditi takve rasprave, ako se prvo ne pokušate uspješno tamo dogovoriti sa prodavacem. Ako putem PM ne može-onda stavite problem ovde na forum, da zajedno pokušamo da nademo rešenje i razotkrijemo moguce prevarante. Ali Igor (Legolas 76) po mome TO SIGURNO NIJE!
Pozdrav G

Invincible shield

Edited by - giant on 25/07/2009 12:26:21
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 25/07/2009 : 18:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
@Bihac-una
Ajde, potvrdi moje rijeci i odustaj od osvojenog Zagora kod Wildwesta, pa da ga ja onda dobijem...Da vidimo, da li ce biti problema...

Invincible shield
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 25/07/2009 : 18:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

Podrzavam.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/07/2009 : 19:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by bihac-una

Sve dok je covjek spreman gresku ispraviti,znaci poslati strip drugi,vratiti pare ili neznam ni ja sta vec,uglavnom ono sto je zajebao,ponovo vratiti u normalu,po meni je ok i nema razloga napadati,galamiti,pametovati i nekome drzati govor

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/07/2009 : 19:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by legolas76

Vecinu mojih stripova držim u kesicama, pa kako koji nabavim dupli, stavljam dalje na aukcije. I stvarno nemam vremena da sve stripove otvaram i detaljno pregledavam.

neozbiljno od prodavaca da stavlja stripove u prodaju, a ne zna ni kako izgledaju
ako nemas vremena za ppogledati kakav je strip, onda ga nemoj ni prodavati
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/07/2009 : 19:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

Podrzavam.

Ja baš volim prvo opipati robu pa onda platiti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 25/07/2009 : 19:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
A sta ako ja saradjujem sa nekim clanom koji ima 100 komentara, naspram mene sa 6?
I on kupi od mene strip, i trazi da mu ja prvi posaljem, i ja mu posaljem, a on mi ne posalje pare. On se izvuce na reputaciju i on ima i besplatan strip, a ja sam na gubitku za taj strip i pare od postarine.
Zato i ja koristim ovo sto skviki( veliki pozdrav) kaze:
Ako sam kupac, platim pa dobijem strip.
Ako sam prodavac, primim pare, pa saljem strip.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/07/2009 : 21:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

A sta ako ja saradjujem sa nekim clanom koji ima 100 komentara, naspram mene sa 6?
I on kupi od mene strip, i trazi da mu ja prvi posaljem, i ja mu posaljem, a on mi ne posalje pare. On se izvuce na reputaciju i on ima i besplatan strip, a ja sam na gubitku za taj strip i pare od postarine.

sumnjam da ce netko sa 100 komentara krasti jedan strip...
naravno, moguce je i to, ali prije ce krasti onaj sa 6 nego onaj sa 100 komentara
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000