forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 "BACIŠ STRIP; A JA TI VRATIM PARE...."
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 25/07/2009 : 22:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

A sta ako ja saradjujem sa nekim clanom koji ima 100 komentara, naspram mene sa 6?
I on kupi od mene strip, i trazi da mu ja prvi posaljem, i ja mu posaljem, a on mi ne posalje pare. On se izvuce na reputaciju i on ima i besplatan strip, a ja sam na gubitku za taj strip i pare od postarine.
Zato i ja koristim ovo sto skviki( veliki pozdrav) kaze:
Ako sam kupac, platim pa dobijem strip.
Ako sam prodavac, primim pare, pa saljem strip.

Evo kad sam menjao stripove sa tobom, poslali smo istovremeno, vidiš da je poverenje bilo i sa tvoje i sa moje strane, dobra procena.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 26/07/2009 : 04:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
A sta ako dvojica imaju poverenje jedan u drugoga ali treci nema u njih?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/07/2009 : 09:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

A sta ako ja saradjujem sa nekim clanom koji ima 100 komentara, naspram mene sa 6?
I on kupi od mene strip, i trazi da mu ja prvi posaljem, i ja mu posaljem, a on mi ne posalje pare. On se izvuce na reputaciju i on ima i besplatan strip, a ja sam na gubitku za taj strip i pare od postarine.

sumnjam da ce netko sa 100 komentara krasti jedan strip...
naravno, moguce je i to, ali prije ce krasti onaj sa 6 nego onaj sa 100 komentara

Puno cešci scenario je da onaj sa 100 komentara plati pa mu ovaj sa 6 komentara ne pošalje strip.

Ja sam inace tražio od 5-6 novajlija da mi pošalju unaprijed. 2-3 su odbili poslati, ali kasnije se ispostavilo da su muljatori tako da sam bio u pravu... Da nisam tražio unaprijed, bio bih prevaren.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/07/2009 : 09:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Idem na povjerenje, do sad sam samo jednom izgubio pare, pisao sam o tom.
Sve pohvale i ostalim aukcijama, kao aukcije.hr, kolekcionar.com, Spletkomat.com i ostalim, na nekih imaš vec napisano, ko je ok, a ko ne. Dosad, mi je sve išlo gladko.
Prvo ja šaljem pare ili robu, tek onda mi šalje druga strana, tako i napišem pre što idem u kupnju ili menjavu, tako da nemam problema sa tim.
E pa sretno i ostalim clanovima u kupnji.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

jackie
Starting Member

31 Posts

Member since 30/04/2004

Posted - 27/07/2009 : 14:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jackie a Private Message
Pozdrav svima.

Igor molim te javi mi se na email.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/07/2009 : 14:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Zato i ja koristim ovo sto skviki( veliki pozdrav) kaze:
Ako sam kupac, platim pa dobijem strip.
Ako sam prodavac, primim pare, pa saljem strip.

Evo kad sam menjao stripove sa tobom, poslali smo istovremeno, vidiš da je poverenje bilo i sa tvoje i sa moje strane, dobra procena.

I bila je super saradnja.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/07/2009 : 14:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

quote:

naravno, moguce je i to, ali prije ce krasti onaj sa 6 nego onaj sa 100 komentara

Zasto bi covek sa 100 komentara bio posteniji od nekoga sa 6?
Broj komentara ne oznacava postenje uvek.
Sta ako je neko nov na sajtu i postenjacina do koske?
Da li to znaci da on mora prvi da salje?
A i zasto bi neko sa 6 komentara krao jedan strip?

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/07/2009 : 15:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zasto bi covek sa 100 komentara bio posteniji od nekoga sa 6?Broj komentara ne oznacava postenje uvek.
Sta ako je neko nov na sajtu i postenjacina do koske? Da li to znaci da on mora prvi da salje?

Zato što je 100 komentara potencijalnom prevarantu teže dosegnuti nego 6.
Super, on ce se vremenom dokazati. Dok se ne dokaže, ja bih da on prvi šalje.
Možda zato što je prevarant (moguce je). Nikada se ne zna kod clanova sa tako malim brojem komentara.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/07/2009 : 16:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
A sta ako taj neko sa 100 komentara pomisli: "E ja imam 100 komentara, a ovaj ima 5, sad cu ja lepo da ga predjem i jos cu besplatan strip da dobijem". Ni to nije iskljuceno.
Ali svako je sigurno imao tako mali broj komentara. Evo ima postenjacina koje imaju po 10 komentara a registrovali su se '01. ili '02. jer ne prate toliko aukcije, a kad isprate moraju da salju nekome sa 100 komentara ko se nedavno registrovao. A opet ima ljudi ( kao ja naprimer) koji su se nedavno registrovali, a imaju mali broj komentara, a verovatno su posteni (ne mislim o sebi, bilo bi glupo da sebe reklamiram).
Covek moze sumnjati i u nekoga sa 100 i u nekoga sa 5, i to je normalno. Ali ne moze se reci da je neko potencijalni prevarant na osnovu broja komentara.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40273 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/07/2009 : 16:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Morti, ne znam stvarno zasto si dramio toliko javno... Jebote, sve se resi mailom.. Da je Legolas ispao kreten i odjebao te, zasluzio bi "stub srama" ali ovako ne.. Shvatam ja da je tebi stalo do stripa, da nemas vremena za bacanje itd.. Ali skoro sve se moze resiti bez da mi znamo... Legolasa poznajem kao perfektnog kupca/prodavca.. I obrtali smo par puta i po vise stoja eura u transakcijama... Kada je neki strip imao manu, covek je rekao u napred, cak me i savetovao da ne uzimam.. I svi stripovi su mu u kesicama i moze se desiti i tebi da jednom posaljes strip sa falinkama a da ne primetis... Nemoj biti tako strog...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/07/2009 : 16:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by morti

Sjesti i razmisliti! Nije teško. I to bi bilo to!
Pozdrav.

Ajde slobodno iznesi svoje sumnje, pa da prokomentarišemo.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/07/2009 : 20:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zasto bi covek sa 100 komentara bio posteniji od nekoga sa 6?
Broj komentara ne oznacava postenje uvek.
Sta ako je neko nov na sajtu i postenjacina do koske?

kao sto sam napisao:
"naravno, moguce je i to, ali prije ce krasti onaj sa 6 nego onaj sa 100 komentara"
iz jednostavnog razloga sto je manja vjerojatnost da ce prevarant dobiti 100 pozitivnih komentara prije nego ga otkriju
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/07/2009 : 20:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

iz istog razloga zbog kojeg bi krao i onaj sa 100
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/07/2009 : 20:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

A sta ako taj neko sa 100 komentara pomisli: "E ja imam 100 komentara, a ovaj ima 5, sad cu ja lepo da ga predjem i jos cu besplatan strip da dobijem". Ni to nije iskljuceno.

naravno, ali to može napraviti i onaj sa sest komentara
manja je vjerojatnost da nekomu nakon 100 dobro provedenih aukcija i nekakvog "imena" sto je "zaradio" padne na pamet da odjednom pocne varati
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/07/2009 : 20:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

A opet ima ljudi ( kao ja naprimer) koji su se nedavno registrovali, a imaju mali broj komentara, a verovatno su posteni (ne mislim o sebi, bilo bi glupo da sebe reklamiram).

pa i ja sam jedan od tih
imam samo 22 komentara na aukcijama
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/07/2009 : 21:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
ja sam lupež ali samo cekam prvih 55555555 pozitivnih komentara pa da vas pocmem krast kako spada BWHAAAHAAHAAHAHA
živili vi meni
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/07/2009 : 21:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:
Originally posted by rommel

ja sam lupež ali samo cekam prvih 55555555 pozitivnih komentara pa da vas pocmem krast kako spada BWHAAAHAAHAAHAHA
živili vi meni

Ides na crnu listu

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 30/07/2009 : 13:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by legolas76

Evo da odgovorim kolegi gintu i ostalim likovima sa foruma i sajta... Morti je mislio na mene kada je govorio o "stripu koji se raspada". Za ostale tacke koje je naveo neznam na koga je mislio.
Znaci, Morti je bidao par stripova kod mene. Za neke sam mu slao i detaljne slike, i na kraju uspeo je da uzme jedan strip (Kit Teler lms 51). Ja sam ga ocenio kao odlicno ocuvan strip, ali se po njemu strip raspao. Ok, to je njegova ocena i ja to poštujem, ali ne vidim cemu ovoliko prašine oko toga? Kada mi je dao negativan komentar, napisao sam u odgovoru da je mogao kao covek da mi se javi i da sve to rešimo. Jer, u tom trenutku sam stavljao oko 500 stripova i moguce da je taj strip vremenom popustio sa lepkom i da su se stranice odvojile od korica. Vecinu mojih stripova držim u kesicama, pa kako koji nabavim dupli, stavljam dalje na aukcije. I stvarno nemam vremena da sve stripove otvaram i detaljno pregledavam. Nije stvarno bilo potrebe da otvaraš još i ovaj topic...Šta si hteo time da postigneš? Da me diskredituješ kod drugih kolekcionara? Nekoliko godina unazad kupio sam gomilu stripova preko sajta, jer ja sam na prvom mestu veliki kolekcionar, i nije mi bilo ni na kraj pameti da nekoga varam ili bilo šta drugo. I da ne pišemo više eseje o ovome...Ako bude još prilika da stavljam stripove na aukcije i ako neko nešto kupi od mene, a ne bude zadovoljan, neka me slobodno kontaktira na mejl. Sigurno nikoga necu da oštetim namerno i nikome necu da ostanem dužan. Pozdrav svima od Igora-legolasa76...

-Igore,ajde zamoli administratora da izlista sve tvoje ponude na aukcijama.Sve što si osvojio i sve što si licitirao(pokušao osvojit).Usporedi vrijednosti i ponovno procitaj stavku dva od morti-ja.Možda ti bude jasnije na što je mislio.
Go to Top of Page

jackie
Starting Member

31 Posts

Member since 30/04/2004

Posted - 30/07/2009 : 15:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jackie a Private Message
Dveribad,

znam, da tvoj post nije namenjen meni ali ideja mi je bila ok i za mene. Nikad nisam spremljao ''uspješnost'' mojih aukcija :-).

Evo podaci: u poslednjih 360 dana licirao sam na 59 aukcijama. Osvojio sam jih 36. Znaci 61 %. Ako pogledam vrijednost osvojenih u odnosu na vrijednost svih aukcija, u kojima sam ucestvovao, osvojio sam 55 % aukcija.

Interesantna statistika nema šta :-).

Go to Top of Page

olympia
New Member

Serbia
114 Posts

Member since 18/08/2008

Posted - 31/07/2009 : 19:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send olympia a Private Message
Evo ja sam sakupio preko 1000 komentara i jedva cekam nekoga da zajebem...

Salu na stranu, imao sam srecu da me je samo jedan prodavac zajeb'o do sada ("crveni mundir") ali na srecu za male pare. Svi ostali su bili korektni, cak su me par njih iznenadili poslavsi mi stripove unapred a tek onda obavestili o tome i koliko da platim.

Imao sam dosta kupljenih tripova i kod "Legolasa" i sve je bilo ok. Znam inace da je veoma upucen u stripove i da se dugo bavi njima tako da mislim da mu nije bila namera da uvali nekome strip. Desi se greska jednom u 500 stripova pa eto, nekome se zalomi.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/07/2009 : 19:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by olympia

Evo ja sam sakupio preko 1000 komentara i jedva cekam nekoga da zajebem...

Salu na stranu, imao sam srecu da me je samo jedan prodavac zajeb'o do sada ("crveni mundir") ali na srecu za male pare. Svi ostali su bili korektni, cak su me par njih iznenadili poslavsi mi stripove unapred a tek onda obavestili o tome i koliko da platim.

Imao sam dosta kupljenih tripova i kod "Legolasa" i sve je bilo ok. Znam inace da je veoma upucen u stripove i da se dugo bavi njima tako da mislim da mu nije bila namera da uvali nekome strip. Desi se greska jednom u 500 stripova pa eto, nekome se zalomi.

Mi pricamo o onom manjem broju (bar ja živim u tom ubedenju) - broj poslova sa razlicitim clanovima (47).

Edited by - Obi-wan on 31/07/2009 19:53:26
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/08/2009 : 16:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by morti

Gdje je "nestalo" nekoliko zadnjih komentara na ovom topicu: Dveribad, Giant, Pajini antikviteti, pa opet Dveribad, Dubac, Legolas?

da,i ja se to pitam...sinoc su me neki forumaši zvali i pitali...ne bih znao...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 01/08/2009 : 20:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Pozdrav!
Na molbu jednog forumaša sam ja izbrisao svoj zadnji post...oni, koji ste ga procitali, znate, kakav je moj stav! Inace nema nikakvog "muljanja" ovde....ali kažem još jednom....iako stanem u bran clana sa nickom "Legolas 76", morti je odlicno ispostavio problem, koji i nije tako nedužan! Još jednom ponovim svoj stav: u Legolasa 76 imam poverenja-možete pogledati moje osvojene aukcije kod njega! Ali imam dojam, da nekoliko ucesnika na aukcijama ne igra po pravilima, kako bi trebalo, kako je i "normalno".....sto ljudi-200 sisa...;-))
Poz Giant

Invincible shield
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 01/08/2009 : 21:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Hm, ja ne vidim ovde nikakvog problema...vec pišem iz svojih iskustva sa aukcija! Ali na žalost nemam nikakvih konkretnih dokaza ko, zašto i slicno! Ostaju samo sumnje kod mene! Ja uvijek pozivam sve, da ako imaju dokaza da neko ne igra pošteno neka se kaže! Ovde je konkretno bio optužen Legolas 76-i ja sam izneo svoje mišljenje jer s njim sudjelujem više od 2 godine-i samo to!Nemam namjere sad dugovlaciti i spamati ovu raspravu, jer sam ovde samo izneo mišljenje šta JA mislim o svemu tome i ne mislim imati ulogu nekog sudije, ŠTA BI NAJBOLJE BILO. Morti je predstavio svoje iskustvo ovde na forumu, i na nama je, da mu damo dobar "feedback" da li je stvar strvarno toliko nepoštena, da se isolati dati Igora na lomacu....ja još jednom kažem, da ne! ZLATO PRAVILO U TAKVIM SITUACIJAMA po mome je, da se prvo dvoje upletenih u problem probaju dogovoriti i pronaci ukupno rješenje! Ako to nije rješenje, onda problem staviti svima pred oci da se zna, ko je ko...ili ko nije ko....! Simple

Invincible shield
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 01/08/2009 : 22:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Pa, ako sam iskren, nisam ni razmišljao puno oko toga-prva misao je bila, da bih možda koga uvalio u neku prepirku i konflikt zbog toga pa....eto, izbrisao sam ga i istini za volju, ni sam nisam u tom topiku napisao ništa tako crno...samo sam izneo neku pretpostavku, pa ne bi sad o tome, jer ne bi dobio odgovor, koji ocekujem!I da, sa dveribadom smo vodili kratku raspravu o toj temi, pa me i on zamolio, nek izbrišem taj post....dakle, clan, koji ima neku reputaciju poštenosti kod mene i kod dosta drugih kolekcionara (iako se na žalost još nismo imali prilike upoznati) jer sam kod njega u jednoj prilici osvojio aukcije u vrednosti oko 70 eura-i sve to mi je poklonio! Sve reci su suvišne nadalje....!
OK-idemo dalje...koliko sam te ja razumeo, ti si izneo sumnju, da neko (konkretno Legolas 76)namjerno diže cijene stripova, ali pri tome pazi, da ništa ne osvoji! Kakav bi to smisao imalo?? Pitam, jer ja ovu potezu ne smatram kao "rezonsku"...naime dizanje cijena, da se razumemo! I ko bi od svega toga imao koristi?? To pitanje se samo stavlja u prvi plan!!!!!

Invincible shield

Edited by - giant on 02/08/2009 02:09:17
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000